Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-23@13:57:30 GMT

لزوم ایجاد صنایع تبدیلی محصول توت در مهریز

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۶۸۸۴

لزوم ایجاد صنایع تبدیلی محصول توت در مهریز

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی به خصوص در ارتباط با توت در منطقه علاوه بر جلوگیری از هدر رفت محصول، موجب کسب درآمد بیشتر کشاورزان، ایجاد اشتغال، فرآوری و افزایش مدت مصرف، رشد اقتصادی و ایجاد انگیزه در کشت، توسعه و نگهداری آن می‌شود.

توجه به صنایع تبدیلی و فرآوری این محصول با همکاری و جلب مشارکت کشاورزان، همراهی سرمایه‌گذاران و حمایت مسئولان، موجب افزایش تولید، بهره‌وری مناسب و تقویت اقتصاد خانوارها به خصوص دائمی کردن اشتغال در مناطق روستایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باوجود اهمیت موضوع و تولید بالای توت در مناطق شهری به خصوص در سطح روستاهای بخش مرکزی این شهرستان هنوز هیچ اقدام عاجلی برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی برای فرآوری و افزایش ارزش افزوده آن به عمل نیامده که پیگیری و تحقق آن به خصوص در سال‌جاری به عنوان یک ضرورت نقش مهمی در کمک به  کشاورزان دارد.      

ضرورت ایجاد واحد فرآوری

در این خصوص تعدادی از کشاورزان منطقه با بیان این‌که اکثر محصول تولیدی به خاطر برداشت سنتی و نبود هیچ طرح مناسب برای فرآوری در سال‌های گذشته به راحتی هدر می‌رود، رسیدگی به مشکل موجود و جلوگیری از آن را با ایجاد صنایع تبدیلی خواستار شدند.

یکی از کشاورزان منشاد به وضعیت مناسب آب و هوایی این روستا در تولید توت اشاره می‌کند و می‌گوید: سالانه همزمان با گرم شدن هوا این محصول از درختان زیاد موجود بدست می‌آید  که بخش عمده آنها به علت برداشت سنتی و نبود هیچ برنامه مناسب و صنایع تبدیلی به راحتی نابود می‌شود.

حسین دهقان افزود: اگر یک واحد صنایع تبدیلی در  منطقه راه‌اندازی شود می‌توان در قبال آن علاوه بر جلوگیری از هدر رفت این محصول،  برای مردم درآمد کسب کرد و نقش مهمی در ایجاد اشتغال به خصوص به صورت دائمی، برخورد با معضل بیکاری و تامین نیازهای مختلف مردم را فراهم  کرد.

وی اظهار کرد:  تاکنون در این خصوص مهم در سال‌های گذشته زمزمه‌هایی مبنی بر ضرورت و ایجاد کارخانه صنایع تبدیلی توت مطرح شده ولی به ر غم  اهمیت موضوع و درخواست‌هایی که بارها توسط کشاورزان مطرح شده ولی هنوز اقدامی انجام نشده و باید برای تحقق آن جدی تلاش کرد.  

همچنین کشاورز دیگری از روستای ارنان مهریز استان یزد اعتقاد دارد: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در بخش کشاورزی و توت به خاطر تولید بالای محصول به خصوص در بخش مرکزی که درختان زیادی دارد یک ضرورت است که در این ارتباط در خیلی از مناطق کشور فعالیت‌های خوبی به عمل آمده است.

رضا فتوحی ادامه داد: هم‌اکنون توت تولیدی در باغات، اراضی کشاورزی و برخی معابر بدون هیچ طرح و برنامه، بخش محدودی استفاده و اکثریت آن به راحتی پای درخت ریخته و نابود می‌شود ولی اگر با همکاری خود کشاورزان و حمایت مسئولان تنها یک واحد صنعت تبدیلی ایجاد شود برکات زیادی برای کشاورزان و منطقه دارد.

وی اظهار کرد: باید جهاد کشاورزی که متولی اصلی این بخش محسوب می‌شود برای جلوگیری از هدر رفت محصول تولیدی بیش از گذشته جدیت به خرج داده و با همکاری بخش‌خصوصی و حتی در قالب تعاونی نسبت به راه‌اندازی حتی یک واحد کوچک صنایع تبدیلی اقدام کند که موجب افزایش تولید و کسب درآمد برای فعالان بخش است.

حمایت دولت از صنایع تبدیلی  

همچنین رئیس تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی  مهریز اعتقاد دارد که هم‌اکنون بیش از ۵۰ درصد تولید توت این شهرستان به خصوص در روستاهای بخش مرکزی در دهستان‌های میانکوه، بهادران، ارنان، تنگچنار و  خورمیزات به خاطر نبود واحد تبدیلی این محصول هدر می‌رود.

احمد باقری‌پناه گفت: ایجاد واحد صنایع تبدیلی نقش مهمی در فرآوری محصول و کسب درآمد کشاورزان و جلوگیری از هدر رفت انواع محصول زراعی و باغی دارد وی از بر آمادگی جهاد کشاورزی برای کمک به بخش‌خصوصی و سرمایه‌گذاران برای ورود به این موضوع خبر داد.

به گفته وی، توت به‌خوبی و راحتی قابلیت تبدیل به فرآورده‌های متنوع و مفید به خصوص مربا و استفاده از شیره و شربت برای مصارف خوراکی دارد که می‌توان با برنامه‌ریزی و جلب مشارکت بخش‌ خصوصی و کشاورزان در این مورد اقدام کرد.   

این مسئول گفت: حدود  ۱۲۰ هکتار از اراضی منطقه به بخصوص در حومه شهر و روستاها به کشت این محصول اختصاص دارد که به طور متوسط از هر هکتار چهار تن توت برداشت می‌شود که با ایجاد کارخانه تبدیلی می‌توان در ارتقای تولید و اشتغال اقدام کرد.

باقری‌پناه خاطر نشان کرد: سالانه بیش از ۵۰۰ تن توت از درختان منطقه برداشت می‌شود که اگر برای اقتصادی کردن آن با ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی اقدام مناسب صورت گیرد نقش مهمی در تامین نیاز مردم و اشتغال جوانان دارد.

وی ارقام توت منطقه را شامل سفید، سیاه و شاه‌توت ذکر کرد و یادآور شد: در هر هکتار ۳۵۰ اصله درخت وجود دارد که علاوه بر تازه‌خوری بخش عمده آن خشک و در فصول دیگر سال استفاده می‌شود.

ضرورت همکاری بخش‌خصوصی

همچنین معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرماندار مهریز با اشاره به این‌که ایجاد واحد صنایع تبدیلی برای این محصول در منطقه خیلی ضروری است گفت: دولت از بخش‌خصوصی و علاقه‌مندان برای ایجاد واحد از  سرمایه‌گذاران در چارچوب مقررات حمایت می‌کند.

محمد جواد برزگر افزود: سالانه بخش عمده محصول تولیدی در شهر و روستاها هدر می‌رود که اگر واحدی برای فرآوری و تبدیل آن، راه‌اندازی شود نقش مهمی در اقتصادی کردن و ایجاد اشتغال و افزایش تولید دارد.

همچنین رئیس شرکت شهرک صنعتی مهریز گفت: برای ایجاد واحدهای فرآوری و صنایع تبدیلی هیچ مشکلی در همکاری با بخش‌خصوصی در منطقه وجود ندارد و همه زیرساخت‌های لازم در شهرک‌های صنعتی شهرستان وجود دارد.

حمیدرضا بشارت افزود: ایجاد این واحد تولیدی در منطقه به خاطر وجود درختان زیاد توت بسیار ضروری است و نقش مهمی در افزایش تولید، اشتغال و ایجاد انگیزه در کشاورزان برای برداشت صحیح محصول و تامین نیاز مردم دارد.                

 سطح اراضی کشاورزی مهریز ۱۷ هزار و ۵۰۰ هکتار است و مرکز این شهرستان ۵۵ هزار نفر در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.

کد خبر 515984 برچسب‌ها استان یزد وزارت جهاد کشاورزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان یزد وزارت جهاد کشاورزی ایجاد صنایع تبدیلی جلوگیری از هدر رفت صنایع تبدیلی جهاد کشاورزی افزایش تولید نقش مهمی ایجاد واحد بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۶۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم حمایت هلدینگ خلیج فارس از ورزش در محیط پیرامونی

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: طی روزهای اخیر و به دنبال خرید سهام باشگاه استقلال تهران توسط هلدینگ خلیج فارس، اعتراضات گسترده‌ای در بین مردم و مسؤولان استان بوشهر در مورد این انتقال صورت گرفته است.

مردم استان بوشهر اعتقاد دارند که با توجه به حجم گسترده فعالیت‌های هلدینگ خلیج فارس در استان بوشهر، اگر قرار است این صنعت در عرصه ورزش سرمایه‌گذاری کند، بهتر است که سهم این استان و یا دیگر نقاط میزبان باشد.

ورزش استان بوشهر با مشکلات و چالش‌های فراوانی روبرو است و برخی از تیم‌های ورزشی این استان از داشتن کمترین امکانات نیز محروم هستند که باید برای رفع این نیازها تلاش شود.

در شرایطی که شرکت‌های بزرگ دنیا بیشترین توجه را به محیط پیرامونی و انجام تعهدات مسؤولیت‌های اجتماعی دارند، در ایران و به ویژه در استان بوشهر به این مسؤولیت‌ها به خوبی توجه نشده است.

حضور صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در استان بوشهر موجب ورود آسیب‌های فراوان زیست‌محیطی به مناطق میزبان شده و چالش‌های سلامت و… را ایجاد کرده و انتظار می‌رود در مقابل این آسیب‌ها مردم از مواهب صنعت نیز بهره‌مند شوند.

ناسپاسی مهمان به میزبان

مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر صبح سه‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بزرگترین صنایع نفتی و گازی در استان بوشهر استقرار دارند و رتبه اول درآمد سرانه در کشور را دارا است اما متأسفانه ورزش و فوتبال استان مورد بی مهری واقع شده است.

یاسر جمالی با بیان اینکه علی رغم نگاه ورزشی مدیرعامل منطقه ویژه پارس، ورزش استان همچنان از حق واقعی خود از این ثروت محروم است، گفت: مردم استان بوشهر میزبان شایسته‌ای برای شرکت‌های نفتی هستند اگر صنایع مستقر بنا بر حمایت از ورزش و تیم‌های فوتبالی دارند باید ابتدا از میزبانان خود حمایت کنند.

وی با اشاره به اینکه حدود ۳۰ درصد از بازیکنان تیم ملی فوتبال کشور از ستارگان فوتبال بوشهر هستند، گفت: تا به امروز فوتبال استان به حق و حقوق خود نرسیده است؛ اما ما با همراهی نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی با جدیت در حال پیگیری حقوقی جهت احقاق حق ورزش استان هستیم.

مدیرکل ورزش و جوانان استان بوشهر خاطر نشان کرد: ما مخالفتی با حمایت صنایع از هیچ تیم ورزشی نداریم اما اینکه ورزشکاران این استان مورد بی توجهی و بی مهری قرار بگیرند قابل پذیرش نیست.

این واگذاری غیرقانونی است

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از واگذاری یکی از تیم‌های مطرح فوتبال کشور به هلدینگ خلیج فارس، این کار را خلاف قانون خواند.

ابراهیم رضایی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به واگذاری یکی از تیم‌های مطرح فوتبال کشور به هلدینگ خلیج فارس اظهار کرد: بخش عمده شرکت‌ها و سرمایه‌های هلدینگ خلیج فارس در استان بوشهر قرار دارد.

وی اضافه کرد: این یک بی‌عدالتی بزرگ است که آلودگی‌ها، تخریب محیط زیست، ترافیک و دیگر مضرات این صنعت نصیب مردم استان بوشهر شود ولی حمایت مالی و پول و سودش برای دیگران باشد.

نماینده دشتستان افزود: این ظلم آشکار است که برخی مدارس و مراکز درمانی استان بوشهر در گرمای تابستان کولر ندارند و تیم‌های ورزشی ما از امکانات حداقلی محرومند ولی قرار است سرمایه هلدینگ خلیج فارس که متعلق به بازنشستگان است خرج یک تعداد سلبریتی پرخرج شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر اقدام هلدینگ خلیج فارس در خرید باشگاه پایتخت را غیرقانونی خواند و گفت: اگر قرار است تیم‌داری کنند چرا باید با پول مستضعفان و بازنشستگان باشد؟ از رئیس جمهور و دیگران درخواست داریم جلوی این کار را بگیرند.

انتظار می‌رود مسؤولان نظارت بیشتری در چنین مواردی داشته باشند و شاهد احقاق حقوق مردم میزبان و محیط پیرامونی صنایع باشیم تا در کنار آسیب‌هایی که به محیط و زندگی آنها وارد شده است، از مواهب آن نیز بهره‌مند شوند.

کد خبر 6086030

دیگر خبرها

  • رونمایی از شش محصول صنایع خلاق و فرهنگی در رویداد «مانوین»
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • لزوم حمایت هلدینگ خلیج فارس از ورزش در محیط پیرامونی
  • برداشت گیاه دارویی گل گاو زبان از باغ های آبیز
  • پیله مشکلات نوغاندارای؛ نبود صنایع تبدیلی است
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • خرید تضمینی بیش از ۱۱ هزار تن گندم در هرمزگان
  • لزوم آگاه‌سازی کشاورزان از مزایای حدنگاری 
  • آغاز کشت چغندر قند با استقبال کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • چگونه می‌توانیم در خانه‌های خلاق ایرانی یک ایده را به محصول تبدیل کنیم؟