Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-25@04:34:19 GMT

ممنوعیتی که صادرات بنزین ایران را نجات می ‌دهد

تاریخ انتشار: ۹ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۰۷۰۶۱

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز،  هفته گذشته بود که هیات وزیران با پیشنهاد وزارت نفت ممنوعیت ترانزیت بنزین، گازوئیل و سایر فرآورده‌های نفتی مشابه را از ایران به کشورهای همسایه تا پایان سال جاری تصویب کرد.بر این اساس عبور محموله سایر کشورها از ایران برای رسیدن به کشور همسایه دیگر، از مرزهای زمینی و دریایی ممنوع خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین در این تصویب‌نامه تاکید شده که محموله‌های موجود در بنادر و گمرکات جنوبی کشود نیز مشمول آن خواهد شد.

 

اما چرا دولت این تصمیم را گرفته است؟

بعد از شیوع کرونا در جهان و محدودیت‌های قرنطینه، تقاضا برای نفت و فرآورده‌های نفتی کاهش پیدا کرد.

 

این موضوع برای ایران که بخش مهمی از درآمدهای نفتی خود را به دلیل تحریم از دست داده بود اهمیت بیشتری داشت. زیرا ایران به واسطه بهره‌برداری از طرح‌های پالایشی در سال‌های گذشته از واردات فرآورده‌های نفتی بی‌نیاز شده و به جمع صادرکنندگان وارد شد.ایران از این راه بخشی از نیاز خود ارزی خود را از طریق صادرات فرآورده‌های نفتی تامین می‌کرد. این موضوع با عرضه فرآورده‌ها در بورس رونق گرفت اما شیوع کرونا باعث شد تا صادرات کاهش پیدا کند.

 

از همین رو برای آنکه حجم صادرات ایران کاهش پیدا نکند، هیات وزیران تصمیم گرفت تا جلوی ترانزیت فرآورده‌های نفتی سایر کشورها به همسایگان خود را از طریق مرزهای کشور کاهش دهد.تصمیمی که به اعتقاد اکثر کارشناسان درست است و می‌تواند به حفظ سهم ایران در بازار کشورهای همسایه کمک کند.

 

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی نیز معتقد است که در شرایط فعلی باید تلاش شود تا بازارهای فعلی خود را حفظ کنیم و این تصویب‌نامه در این زمینه کمک‌کننده خواهد بود.«حمید حسینی» امروز (جمعه) تاکید کرد که کشورهای همسایه ایران شامل عراق، افغانستان، ارمنستان، نخجوان و ... واردکننده فرآورده نفتی هستند.

 

وی افزود: اکنون قیمت و میزان مصرف فرآورده‌های نفتی به دلیل محدودیت‌های ناشی از کرونا کاهش داشته و این موضوع لزوم ممنوعیت ترانزیت برای حفظ بازار ایران را بیشتر می‌کند.حسینی ادامه داد: بسیاری از کشورها تلاش می‌کنند تا بازارهای هدف ما را تصاحب کنند و این ممنوعیت می‌تواند جلوی آنها را بگیرد.وی گفت: تصمیم هیات وزیران برای ممنوعیت ترانزیت کار عاقلانه و موثری خواهد بود.

 

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی با بیان اینکه افزایش تقاضا برای فرآورده‌های نفتی در بورس نشان‌دهنده درستی تصمیم ممنوعیت ترانزیت است، افزود: انتظار داریم معاملات در هفته آینده نیز بیشتر شود.وی ادامه داد: در حال حاضر نیز تمام محموله‌های عرضه شده در بورس به فروش می‌رسد.

 

حسینی ترکمنستان و امارات را رقبای ایران در بازارها فرآورده‌های نفتی کشورهای همسایه دانست و گفت: کشورهای دیگر همسایه توان صادراتی فرآورده‌های نفتی را ندارند، اما این دو کشور از مرزهای زمینی و دریایی ایران برای صادرات فرآورده‌های نفتی استفاده می‌کردند که با این ممنوعیت صادرات آنها به افغانستان و اقلیم کردستان عراق از خاک ایران متوقف می‌شود.

 

وی تاکید کرد: کاهش محدودیت‌ها در ایران و سایر کشورهای منطقه افزایش مصرف فرآورده‌های نفتی را به دنبال دارد و از همین رو اکثر پالایشگاه‌های کشور که تولید خود را کاهش داده بودند، به سمت افزایش تولید حرکت کرده‌اند.

 

ارانیکو

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: فرآورده های نفتی صادرات اقتصاد جام نیوز بنزین ایران فرآورده های نفتی ممنوعیت ترانزیت کشورهای همسایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۷۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت

تردد خودروهای فرسوده به یک مساله پیچیده اقتصادی و زیست محیطی تبدیل شده است که تنها از طریق همکاری وزارتخانه‌های مختلف، سازمان‌های دولتی و انتظامی امکان پذیر است. بررسی عملکرد وزارت صمت در حوزه حکایت از رشد حدود 228 درصدی میزان اسقاط خودرو در سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل از خود دارد. 

رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده در ادامه با اشاره به اینکه از ۳۵ میلیون خودروی در حال تردد، مجموع خودروهای فرسوده کشور ۱۳ میلیون و ۵۱ دستگاه است گفت: از این تعداد ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار موتورسیکلت، یک میلیون و ۳۰۰ دستگاه سواری و ۱۹۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده داریم.

روند کند اسقاط خودرو در سالیان موجب به تاخیر افتادن نوسازی ناوگان حمل و نقل کشور شده است و تسریع این فرآیند نیازمند تسهیل‌گری وزارت صمت است که با رفع برخی موانع پیش‌روی مالکان خودروهای فرسوده، این فرآیند سرعت گرفته است.

عواید حاصل از اسقاط بیش از 72 هزار دستگاه خودرو در سال 1402 به دو بخش قابل محاسبه و غیرقابل محاسبه کمّی تقسیم می‌شود. به گفته رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل «صرفه جویی ۴۴۷ میلیون دلار درآمد از محل صادرات سوخت، صرفه جویی ۱۵۲ میلیون دلار از پرداخت یارانه پنهان سوخت توسط دولت» تنها بخش اندکی از فواید این اقدام بوده است که توسط وزارت صمت پیگیری شده است.

طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف ۲ هزار لیتر بنزین در سال می‌شود که ارزش صادراتی آن برابر با یک‌هزار و ۸۰۰ دلار، یعنی ۵۴ میلیون تومان است. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، اسقاط هر خودرو فرسوده باعث کاهش مصرف ۲ هزار لیتر بنزین در سال می‌شود که ارزش صادراتی آن برابر با یک‌هزار و ۸۰۰ دلار، یعنی ۵۴ میلیون تومان است.

به همین ترتیب کارشناسان برخی منافع غیرقابل محسابه دقیق اسقاط خودروهای فرسوده را افزایش ایمنی جاده‌ها و کاهش تلفات انسانی می‌‌دانند.

 مهران سالاریه در همین رابطه می‌گوید اجرای جدی این طرح منجر به حفظ جان 900 نفر از شهروندان‌ ایرانی شده است. 

از سویی دیگر اهتمام وزارت صمت برای اجرای طرح اسقاط خودروهای فرسوده منجر به رشد اقتصادی در کشور نیز می‌شود. هزینه‌های هنگفت تردد خودروهای فرسوده، خطرات انسانی اعم از مرگ و معلولیت ناشی از خودروهای ناایمن و... از جمله خسارت‌های استفاده از خودروهای فرسوده برای اقتصاد است.

آمارها نشان می‌دهد تاکنون ۲۶ میلیون خودرو در کشور شماره گذاری شده که از این تعداد نزدیک به هفت میلیون خودرو به سن فرسودگی رسیده‌اند. همچنین ۱۲.۵ میلیون موتورسیکلت شماره‌گذاری شده که حدود ۱۰ میلیون از آنها فرسوده‌اند و عموما نیز کاربراتوری هستند.

دیگر خبرها

  • وحیدی: سفر رئیس‌جمهور به کشورهای همسایه و منطقه فرصت سرمایه‌گذاری فراهم می‌کند
  • نجات 666 میلیون لیتر بنزین توسط وزارت صمت
  • ثبت بالاترین رکورد صادرات فرآورده‌های نفتی در بندر خرمشهر
  • ارگران مهاجر در کشورهای همسایه ایران چقدر حقوق می‌گیرند؟
  • ثبت بالاترین رکورد صادرات فرآورده های نفتی در تاریخ بندر خرمشهر
  • ◄ افزایش حجم تجارت ایران با 15 کشور همسایه در سال 1402
  • رئیسی عازم پاکستان و سریلانکا شد/ رئیس جمهور: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • اخبار سفر رئیس‌جمهور به پاکستان / رئیسی: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است
  • رشد صادرات فرآورده‌های سلامت محور
  • رئیس جمهور پیش از عزیمت به پاکستان و سریلانکا: ایران مصمم به برداشتن گام‌های جدید در توسعه روابط با کشورهای همسایه است