Web Analytics Made Easy - Statcounter

گرگان- شاید باورتان نشود که سیب‌زمینی تازه و زرد را که در حال حاضر باید از مغازه‌ها کیلویی سه تا پنج هزار تومان خریداری کنید اما میدان بار گرگان حتی به قیمت کیلویی هزار تومان هم خریدار ندارد و بسیاری از کشاورزان مجبور به فروش سیب‌زمینی به قیمت ۶۰۰ تومان هستند.

قدس آنلاین-گروه استان ها: تعطیلات عید فطر  و هم‌زمان شدن آن با برداشت محصول سیب‌زمینی موجی شده تا در استان گلستان قیمت این محصول با افت شدید روبرو شود و از کیلویی پنج هزار تومان به کیلویی ۷۰۰ تومان نزول پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از کشاورزان گلستانی که به امید فروش سیب‌زمینی به کیلویی سه هزار و ۵۰۰ تومان بودند حالا مجبور هستند به قیمت‌هایی محصول خود را عرضه کند که به‌جز ضرر سود دیگری برای آن‌ها ندارد.

اگر چه همه ساله بخشی از محصولات مازاد این استان راهی کشور های همسایه می شد و لذا محصولی روی زمین نمی ماند اما امسال بیماری کرونا بازارهای هدف را نیز به تعطیلی کشانده است.

ارزانی سیب‌زمینی؛گرانی کرایه بار

احمد چراغ علی یکی از این کشاورزان است که می‌گوید: متأسفانه حتی در خواب هم این قیمت‌ها را نمی‌دیدیم!

وی به ما می‌گوید: قیمت سیب‌زمینی برحسب کیفیت در میدان بار به کیلویی ۷۰۰ تا یک هزار تومان رسیده و لذا برای کشاورز این قیمت‌ها به‌صرفه نیست.

وی ابراز می‌کند: این در حالی است که همین سیب‌زمینی ۷۰۰ تومانی در خراسان رضوی و یا استان تهران بیش از پنج هزار تومان فروخته می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که چرا محصول خود را به سایر استان‌ها ارسال نمی‌کند می‌افزاید: تا قبل از برداشت اجاره کامیون دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود اما هم‌زمان با فصل برداشت و نیاز به کامیون لذا کامیون داران نیز به بهانه اینکه لاستیک و لوازم‌یدکی را گران می‌خرند کرایه حمل را بالابرده و لذا حمل بار با این قیمت های نجومی اصلا به‌صرفه اقتصادی نیست.

وی بابیان اینکه تا دو هفته پیش قیمت هر کیلو سیب‌زمینی افزون بر دو هزار تومان بود و لذا تولیدکنندگان نیز چندان شکایتی نداشتند افزود: اما در حال حاضر  قیمت کیلویی ۷۰۰ تومان به هیچ وجهه صرفه اقتصادی ندارد.

این کشاورز گلستانی با اشاره به اینکه چند روزی است برحسب اجبار محصول خود را در کناره جاده و به مسافران می‌فروشد به ما گفت: متأسفانه در کنار جاده نیز آن‌قدر بار برای فروش انبارشده و رقابت شدید است که حتی به‌صورت دست‌چین بیش از کیلویی  ۱۷۰۰ تومان خریدار ندارد و سیب‌زمینی به‌صورت کیسه‌ای بیش از کیلویی ۱۲۰۰ تومان به فروش نمی‌رسد.

 کرونا بلای جان تولیدکنندگان

در همین حال رئیس انجمن سیب‌زمینی‌کاران استان گلستان بابیان اینکه کرونا و به دنبال آن بر هم خوردن بازار صادرات یکی از مهم‌ترین دلایل بر هم خوردن عرضه و تقاضا است بیان کرد: سرمای فروردین‌ماه امسال موجب شد  تا برداشت محصول در مناطقی مانند جیرفت در استان کرمان به تعویق بیفتد لذا امسال برداشت سیب‌زمینی در استان گلستان با برداشت همین محصول در استان کرمان هم‌زمان‌شده و لذا این هم‌زمانی موجب فراوانی محصول و از طرفی کاهش فروش و تقاضا شده است.

رمضان مقصود لو با اشاره به اینکه تاکنون حدود ۲۰ درصد از محصول مزارع گلستان برداشت‌شده است، گفت: پیش‌بینی‌ می‌کنیم امسال حدود ۱۲۰ هزار تن سیب‌زمینی در استان تولید شود.

در انتظار بازگشایی مرزها

مقصود لو بابیان اینکه هم‌اکنون صادرات از مرزهای زمینی و ریلی گلستان متوقف است، اضافه کرد: سال گذشته حدود ۱۲ هزار تن سیب‌زمینی از گلستان صادر شد اما امسال فقط یک محموله ۱۰۰ تنی از طریق دریا صادرشده است و امیدواریم با بازگشایی مرز در روزهای آینده و ازسرگیری صادرات مشکلات به حداقل برسد.

امسال برداشت سیب‌زمینی در استان گلستان با برداشت همین محصول در استان کرمان هم‌زمان‌شده و لذا این هم‌زمانی موجب فراوانی محصول و از طرفی کاهش فروش و تقاضا شده است

وی به دلیل خریداری نکردن کارخانجات هم اشاره و بیان کرد: کارخانجات آمادگی لازم برای خرید محصول کشاورزان رادارند و رایزنی‌ها در این زمینه انجام‌شده اما به دلیل بارندگی‌های طولانی‌مدت در فصل بهار، قند سیب‌زمینی گلستان هنوز احیاء نشده و به درد صنایع نمی‌خورد.

خرید تضمینی

اگرچه بسیاری از کشاورزان در این مواقع انتظار دارند تا دولت به هر شکل ممکن وارد عمل شده و با خرید تضمینی و یا صادرات محصول به کمک آن‌ها بیاید اما ظاهراً هنوز از اقدامات دولتی در این راستا خبری نیست.

بسیاری از کشاورزان در این راستا معتقدند البته خرید تضمینی دولت اگرچه نجات‌دهنده است اما به دلیل قیمت اندک برای ولید کننده سود چندانی ندارد.

در همین رابطه معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بابیان اینکه قیمت خرید تضمینی به ازای هر کیلو محصول سیب‌زمینی ۶۰۰ تومان مصوب شده است بیان کرد: اگر قیمت این محصول هم چنان مانند هفته گذشته روند نزولی را طی کند به‌طور حتم دولت وارد عمل شده و خرید تضمینی را آغاز می‌کند.

محمدرضا عباسی بابیان اینکه در سال زراعی جاری شش هزار و ۵۰۰ هکتار سیب‌زمینی در گلستان کشت‌شده و پیش‌بینی می‌کنیم ۱۵۰ هزار تن محصول برداشت شود ادامه داد: در حال حاضر با توجه به نرخ این محصول در استان‌های هم‌جوار لذا به نظر می‌رسد که این روند نزولی قیمت به‌صورت موقتی بوده و پایدار نباشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گلستان سیب زمینی بسیاری از کشاورزان استان گلستان سیب زمینی خرید تضمینی هزار تومان ۷۰۰ تومان قیمت ها هم زمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۷۹۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان با کمباین‌های دارای برچسب معاینه فنی قرارداد ببندند

مریم برزنونی گفت: به زودی فصل برداشت آغاز می‌شود و کمباین داران از اوایل فروردین تا اواسط اردیبهشت فرصت دارند، برای تایید سلامت کمباین‌های خود به مراکز معاینه فنی که مورد تایید جهاد کشاورزی است، مراجعه کنند.

برزنونی ادامه داد: معاینه فنی به عنوان ضرورتی برای کاهش هدر رفت محصولات کشاورزی، به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به این موضوع که برای تسهیل در روند معاینه فنی کار بررسی مکانیزاسیون کشاورزی را متخصصان نظام مهندسی کشاورزی انجام می‌دهند، افزود: این کارشناسان که تعداد آنها ۴۰ نفر است از دانش آموختگان رشته ماشین آلات کشاورزی هستند و یک ماه فرصت دارند بیش از ۳ هزار کمباین را معاینه کنند.

رئیس اداره فناوری و مکانیزه جهاد کشاورزی گفت: در سه شهرستان کردکوی بندرگز و گمیشان تعاونی کمباین داران تشکیل شده است و اعضای این تعاونی‌ها نیز همراه با کارشناسان نظام مهندسی کشاورزی کار بررسی این ماشین آلات را انجام می‌دهند.

برزمینی خاطرنشان کرد: استان گلستان بعد از استان فارس، بیشترین کمباین را داراست که برای بیش از ۱۲ هزار نفر فرصت شغلی ایجاد کرده است.

وی همچنین گفت: تا زمانی که فصل برداشت محصولات کشاورزی در گلستان به اتمام نرسیده است، جهاد کشاورزی مجوز خروج از استان را به کمباین داران نمی‌دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • ورود دلار آزاد به کانال ۶۳ هزارتومانی/ خریدار نیست
  • دو اثر مهم عرضه در بورس کالا برای طلای سرخ
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا
  • آفت واردات بر بار برنج مازندران
  • عرضه هزار و ۵۰۰ کیلو زعفران فردا در بورس کالا
  • برداشت گیاه دارویی گل گاو زبان از باغ های آبیز
  • کشت ۱۵۰ هکتار کلزا در جلگه رخ تربت حیدریه
  • خرید تضمینی بیش از ۱۱ هزار تن گندم در هرمزگان
  • آغاز کشت پنبه در استان گلستان / کشاورزان به توصیه کارشناسان جهادکشاورزی توجه کنند
  • کشاورزان با کمباین‌های دارای برچسب معاینه فنی قرارداد ببندند