Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به آزادسازی سهام عدالت و مشکلات مربوط به دریافت سود شرکت های بورسی از بانک ها، توزیع سود سهام شرکت ها بخصوص 36 شرکت زیرمجموعه سهام عدالت از طریق یک سامانه یکپارچه، ضروری به نظر می‌رسد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در روزهای اخیر، بسیاری از مخاطبان خبرگزاری فارس با حمایت از سوژه «عدم واریز سود مجامع بورس توسط سامانه سجام» در سامانه «فارس من» و انتقاد از اجرایی نشدن این موضوع توسط شرکت های بورسی، خواستار پیگیری اجرای آن از سوی این خبرگزاری شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس این گزارش، فصل مجامع شرکت های بورسی در پیش است و تا آخر تیرماه اکثر شرکت‌های موجود در سبد سهام عدالت مجمع خود را برگزار می‌کنند.

مطابق قانون تجارت، شرکت‌های سهامی عام تا ۸ ماه پس از برگزاری مجمع عادی سالیانه و تصویب صورت‌های مالی، فرصت دارند سود نقدی را بین سهامداران توزیع کنند.

شرکت‌ها پیش از برگزاری مجمع، زمانبندی توزیع سود و روش‌های دریافت آن را اعلام می‌کنند. تعدادی از این شرکت‌ها از سهامداران خود می‌خواهند که فرم منتشر شده در کدال را تکمیل کرده و برای امور سهام ارسال کنند. تعداد دیگری از این شرکت ها کمی بروزتر بوده و از سهامداران خود می‌خواهند در سایت امور سهام وارد شده و شماره حساب خود را برای واریز سود ثبت کنند. از طرف دیگر، معمولا شرکت‌های بزرگتر بدون دریافت شماره حساب به سهامداران خود اعلام می‌کنند طبق زمانبندی با مراجعه حضوری به شعب بانک طرف قرارداد سود خود را دریافت کنند. این در حالی است که اکثر سهامداران تعداد محدودی سهام از هر شرکت در سبد خود دارند بنابراین در اغلب مواقع به دلیل بروکراسی اداری و سود ناچیز توزیع شده، ترجیح می‌دهند اقدامی برای دریافت آن انجام ندهند.

به گزارش فارس و براساس آخرین آماری که توسط حسین فهیمی سخنگوی ستاد آزادسازی سهام عدالت در تاریخ 6 خردادماه اعلام شده است، تاکنون 12.7 میلیون نفر از مردم، گزینه آزادسازی مستقیم سهام عدالت را انتخاب کرده اند و در نتیجه، بزودی سهام ۳۶ شرکت مستقیما به این مالکان اختصاص می‌یابد.

کارشناسان اعتقاد دارند بسیاری از افراد مذکور، قصدی برای فروش سهام شان ندارند و صرفا ترجیح می دهند از حق مالکانه خود استفاده کرده و راسا مدیریت دارایی خود را برعهده داشته باشند. با توجه به همین موضوع و با عنایت به اینکه بسیاری از مالکان سهام عدالت دانش محدودی از بورس دارند، توزیع سود سهام شرکت ها (بخصوص 36 شرکت زیرمجموعه سهام عدالت) از طریق یک سامانه یکپارچه، ضروری به نظر می‌رسد. چون این افراد نمی‌دانند چه زمانی و با چه روشی سود خود را دریافت کنند.

از طرف دیگر، اگر این اقدام که با توجه به زیرساخت‌های دولت الکترونیک و سامانه «سجام» (سامانه جامع اطلاعات مشتریان) امکان اجرای آن وجود دارد، صورت نگیرد و سود این شرکت ها مطابق رویه مرسوم فعلی شرکت های بزرگ، از طریق مراجعه سهامداران به بانک ها صورت بگیرد، عملا 12.7 میلیون نفر دارندگان سهام عدالت مجبور به مراجعه به بانک ها خواهند شد، اقدامی که هم غیرضروری است و هم پرهزینه خواهد بود.

براساس این گزارش، در سامانه «سجام» زیر ساختی فراهم شده است تا سهامدار پس از احراز هویت و ثبت شماره حساب، بتواند سود تعلق گرفته از هر مجمع را مشاهده کند و درنهایت براساس زمانبندی اعلام شده سود نقدی را دریافت کند.

براساس پیگیری های خبرنگار فارس و اظهارات سردبیران سوژه «عدم واریز سود مجامع بورس توسط سامانه سجام» در سامانه «فارس من»، تاکنون چند شرکت بورسی مانند بورس تهران، بورس انرژی، قند نیشابور و پرداخت الکترونیک سامان کیش از طریق سامانه سجام، سود خود را بین سهامداران توزیع کرده اند و برخی دیگر از شرکت های بورسی مانند شرکت تامین سرمایه بانک ملت هم رسما اعلام کرده اند که به زودی سود خود را از طریق سامانه سجام بین سهامداران توزیع می کنند. با این وجود، هنوز بسیاری از شرکت ها بخصوص 36 شرکت زیرمجموعه سهام عدالت، از این روش استقبال نکرده اند و تداوم این وضعیت، تبعات سنگینی برای سهامداران بورس به دنبال خواهد داشت.

خبرگزاری فارس به زودی با گفت‌وگو با مسئولان مرتبط، پیگیری اجرایی شدن این سوژه مخاطبان «فارس من» را ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: بورس سهام عدالت سود سامانه سجام شرکت های بورسی سامانه سجام سهام عدالت سود خود واریز سود شرکت ها فارس من

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۰۹۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه شماره یک مالک جدید استقلال/ پتروشیمی خلیج فارس اعلام وضعیت کرد!

آفتاب‌‌نیوز :

پس از تأیید صلاحیت خریداران استقلال و پرسپولیس از سوی سازمان خصوصی‌سازی، مزایده رسمی برای واگذاری ۸۵ درصد از سهام این دو باشگاه از صبح امروز (دوشنبه - ۳ اردیبهشت‌ماه) در فرابورس آغاز شد و در نهایت خرید سهام به طور رسمی از سوی خریداران انجام شد.

براساس هماهنگی‌های انجام شده قرار است ۸۵ درصد از سهام باشگاه استقلال از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس و شرکت‌های تابعه آن شامل شرکت‌های پتروشیمی شهید تندگویان، بوعلی، پارس و بندرامام و همین مقدار از سهام باشگاه پرسپولیس نیز توسط بانک‌های شهر (۳۰ درصد)، ملت (۲۰ درصد)، تجارت (۲۰ درصد)، صادرات (۵ درصد)، رفاه (۵ درصد) و اقتصاد نوین (۵درصد) انتقال پیدا کند.

حالا بیانیه کامل پتروشیمی خلیج فارس بعد از خرید استقلال را در ادامه می‌خوانید:

۸۵ درصد سهام باشگاه استقلال، توسط کنسرسیومی از شرکت‌های گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس شامل پتروشیمی بندر امام، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی شهید تندگویان، پتروشیمی پارس و شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس امروز خریداری شد.

هلدینگ خلیج‌فارس در راستای اجرای سیاست‌های کلی چهل و چهارم قانون اساسی و به‌موجب مصوبه هیئت وزیران در سال ۱۳۸۶ و مصوبه هیئت واگذاری در سال ۱۳۸۹ با انتقال سهام ۱۵ شرکت متعلق به شرکت ملی صنایع پتروشیمی تبدیل به هلدینگ و شرکت سهامی عام شد و ۲۷ فروردین ۱۳۹۲ در بورس اوراق بهادار پذیرفته شد. 

گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس که امروز در گستره ۱۳ استان کشور فعالیت دارد، بر اساس رده‌بندی جهانی در رده دوم خاورمیانه و در رده ۲۷ شرکت‌های پتروشیمیایی جهان قرار دارد، ارزش بازاری معادل ۱۳۲۰ هزار میلیارد تومان دارد.

شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس همچنین رتبه اول بیشترین صادرات، رتبه اول بالاترین ارزش بازار، رتبه اول بیشترین سودآوری، رتبه اول صادرات کشور و رتبه اول بالاترین ارزش‌افزوده را در بین شرکت‌های ایرانی به خود اختصاص داده است.

جلوگیری حداکثری از خام‌فروشی و اتکا به توان داخل به‌عنوان سیاست راهبردی هلدینگ خلیج‌فارس از زمان آغاز مدیریت دکتر علی عسکری در دستور کار بزرگ‌ترین هلدینگ پتروشیمی ایران قرار گرفته است، راهبردی که حاصلش توجه ویژه به تکمیل زنجیره ارزش و تمرکز ویژه بر ایجاد و توسعه صنایع و پارک‌های پایین‌دستی به‌منظور خلق ارزش‌افزوده، اشتغال‌زایی، تنوع سبد محصولات هلدینگ و سودآوری قابل‌توجه برای سهام‌داران است.

گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس که سال گذشته موفق به راه‌اندازی دو پروژه ملی پالایشگاه گاز هویزه خلیج‌فارس و پتروشیمی گچساران شده امروز ۳۳ طرح به ارزش ۱۵ میلیارد دلار را در دست اجرا دارد که با بهره‌برداری از آن‌ها گام بلندی به‌سوی قله برداشته خواهد شد.

منبع: خبر ورزشی

دیگر خبرها

  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید
  • اگر سود سهام عدالت دریافت نمی‌کنید بخوانید | یک راه بسیار ساده برای دریافت سود سهام عدالت
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیات مدیره مشخص شد
  • ترکیب سهامداران پرسپولیس در هیئت مدیره مشخص شد
  • سهامداران عدالت بخوانند؛ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • سهامداران عدالت بخوانند/ تغییرات در واریز سود سهام؟
  • پرسپولیس و استقلال بعد از واگذاری چه تغییری خواهند کرد؟ | گام تازه برای برتری در مسابقات
  • حمله ایران به اسرائیل هنوز در کانون توجه کاربران مجازی/ آیا اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کند؟ / سود مرحله سوم سهام عدالت کی واریز می‌شود؟ / سیل دوبی و واقعیت‌هایی که سانسور شد/ داغ شدن عنوان جدول لیگ برتر در فضای مجازی
  • بیانیه شماره یک مالک جدید استقلال/ پتروشیمی خلیج فارس اعلام وضعیت کرد!