Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-20@02:29:11 GMT

بنزین ایران در ونزوئلا طلا می شود

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۱۵۴۰

بنزین ایران در ونزوئلا طلا می شود

خبرگزاری میزان- کارشناس انرژی گفت: ایران در قبال صادرات بنزین به ونزوئلا طلا دریافت می کند اما مشکلی برای دریافت پول وجود ندارد. تاریخ انتشار: 00:42 - 10 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۴۴۶۷ رضا مقیمی در گفت و گو با میزان با اشاره به صادرات بنزین به ونزوئلا اظهار کرد: کارت سوخت و شیوع بیماری کرونا باعث کاهش مصرف سوخت در کشور شده است، مشکلات در ذخیره سازی بنزین از سوی دیگر محدودیت‌های بین المللی، ایران را برای افزایش مبادلات انرژی با ونزوئلا سوق می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: کشور ونزوئلا از گذشته تحت تحریم‌های غیرقانونی آمریکا قرار گرفته و این اقدامات باعث کاهش تولید بنزین در این کشور شده و معامله با این کشور برای دو طرف برد_ برد است. بیشتر بخوانید: دلیل تعلل ترکیه در تعمیر خط لوله انتقال گاز ایران چیست؟ وی افزود: علرغم تحریم‌های یکجانبه آمریکا بر علیه ایران، فعالیت واحد‌های پتروشیمی مانند گذشته ادامه دارد و علاوه بر تامین روزانه بنزین با مازاد تولید نیر مواجه است که این همپوشانی با وجود هزینه‌های حمل ونقل می‌تواند به نفع دو کشور باشد.

وی افزود: تولید بنزین و میعانات گازی زنجیروار بهم متصل هستند، ظرفیت تولید بنزین کشور با احداث پالایشگاه ستاره خلیج فارس رشد چشمگیری داشته و کاهش تولید بنزین منجر به کاهش میعانات گازی و از سوی دیگر کاهش تولید از میادین گازی می‌شود.

مقیمی عنوان کرد: افزایش تولید بنزین فرصت مناسبی را برای صادرات و تامین منابع مالی برای بودحه کشور است.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: تحریم‌های اعمال شده بر ایران و ونزوئلا و مبادلات این دو کشور می‌تواند الگوی مناسب برای سایر کشور‌های که مورد تحریم آمریکا قرار گرفته اند، باشد.

وی ادامه داد: برخی از کشور‌های آمریکای جنوبی مانند کوبا با محدودیت‌های اقتصادی مواجه هستد، این کشور‌ها نیز می‌توانند از این مدل تجارت برای دور زدن تحریم‌های ظالمانه آمریکا استفاده کنند.

مقیمی تصریح کرد: برخی از منابع غیررسمی از دریافت محموله طلا در قبال فرآورده‌های نفتی ونزوئلا خبر داد که در این خصوص مشکلی برای جابجایی حتی با پول وجود ندارد.   گفتنی است؛ ۷۰ روز پیش، یعنی در ۲۳ اسفند سال گذشته، ۵ نفتکش ایرانی با نام‌های «فورچون»، «فارست»، «فاکسون»، «پتونیا» و «کلاول» با پرچم ایران از بندر شهید رجایی در استان هرمزگان با محموله ۶۰ میلیون گالن بنزین تولید داخل، عازم ونزوئلا شدند.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار اقتصادی وزارت نفت تولید بنزین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۱۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403

یکی از دلایل اصلی عدم تعادل مصرف بنزین در ایران، اتکای شدید به خودروهای تولید داخل است. این خودروها به دلیل مصرف سوخت بالا که بسیار فراتر از میانگین جهانی است، شناخته شده اند. این امر منجر به وضعیتی شده است که تقاضا برای بنزین بسیار بیشتر از ظرفیت تولید کشور است و نیاز قابل توجهی به واردات را به دنبال دارد.

برای پرداختن به این موضوع، تمرکز بر ترویج استفاده از خودروهای دوگانه سوز که می توانند با بنزین و CNG  کار کنند، ضروری است. با تشویق به استفاده از CNG به عنوان منبع سوخت برای وسایل نقلیه، می‌توانیم تقاضای کلی برای بنزین را کاهش دهیم و فشار بر منابع انرژی کشور را کاهش دهیم.

علاوه بر این، باید تلاش کرد تا در دسترس بودن و دسترسی به جایگاه های سوخت CNG در سراسر کشور افزایش یابد. این امر نه تنها باعث می‌شود مصرف‌کنندگان به سمت وسایل نقلیه با سوخت CNG راحت‌تر شوند، بلکه خودروسازان را تشویق می‌کند تا خودروهای دوگانه سوز بیشتری تولید کنند.

همچنین علاوه بر ترویج استفاده از سوخت های جایگزین، محدود کردن تولید خودروهای پرمصرف در ایران بسیار مهم است. با اعمال مقررات سختگیرانه تر برای خودروسازان و تشویق به واردات خودروهای کم مصرف تر، می توانیم تقاضای کلی برای بنزین را کاهش دهیم و وابستگی کشور به واردات خارجی را کاهش دهیم.

سرمایه‌گذاری در توسعه زیرساخت‌ها و ظرفیت CNG برای حمایت از پذیرش گسترده خودروهای دوگانه سوز ضروری است. این شامل ساخت جایگاه‌های سوخت CNG بیشتر، تشویق کسب‌وکارها برای تبدیل ناوگان خود به CNG و ارائه یارانه برای مصرف‌کنندگانی است که تصمیم می‌گیرند به خودروهای با سوخت CNG روی آورند.

در نهایت، رسیدگی به عدم تعادل در مصرف بنزین در ایران نیازمند رویکردی چند وجهی است که هم تغییرات نظارتی و هم تغییرات زیرساختی را در بر می گیرد. با ترویج استفاده از خودروهای دوگانه سوز، گسترش جایگاه‌های سوخت CNG و محدود کردن تولید خودروهای پرمصرف، می‌توان گام‌های مهمی در جهت کاهش اتکای کشور به واردات بنزین و ارتقای پایداری و مصرف انرژی برداشت.

با توجه به بررسی جدول هدفمندی یارانه های انرژی در بخش جداول اصلی ارسالی دولت به مجلس بودجه ۱۴۰۳ در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی، شاهد حذف ردیف مربوط به صادرات بنزین و کاهش درآمدهای تبصره هدفمندی یارانه ها هستیم و در مقابل واردات بنزین ذیل ردیف واردات فرآورده های نفتی افزایش یافته است. 

از طرفی شاهد تهاتر بنزین وارداتی با محصولات و فرآورده های صادراتی هستیم که باز هم درآمدهای این تبصره را کم خواهد کرد؛ راهکار اصلی برای رفع این معضل به شکل کوتاه مدت تمرکز بر دوگانه سوز کردن خودروها نداریم و باید CNG جایگزین بنزین شود.

دیگر خبرها

  • سخنگوی وزارت خارجه تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد
  • ایران تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا را محکرم کرد
  • واکنش ایران به اقدام آمریکا برای تمدید تحریم نفتی ونزوئلا
  • ایران تمدید مجدد تحریم‌های نفتی علیه ونزوئلا را محکوم کرد
  • فتح قله‌های نفتی/ صادرات نفت ایران رکورد شش سال اخیر را شکست
  • وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه نفت ونزوئلا
  • کسری بودجه حاصل از واردات بنزین در تبصره هدفمندی یارانه های انرژی بودجه 1403
  • منظور: اقتصاد ایران در اوج تحریم‌ها رشد ۶ درصدی را تجربه کرد
  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • آمریکا به بهانه حمایت از مخالفان مادورو تحریم‌های نفتی ونزوئلا را تمدید می‌کند