Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-23@16:01:26 GMT

تیروئید و ۹ نشانه پنهان بروز مشکل در آن

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۱۵۹۰

تیروئید و ۹ نشانه پنهان بروز مشکل در آن

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زمانی که غده تیروئید عملکرد درست خود را ارائه می‌کند، ما از سلامت مطلوب برخوردار خواهیم بود. اما زمانی که این گونه نیست، آثار عملکرد نادرست تیروئید می‌تواند بسیار گسترده‌تر از آن چیزی باشد که فکر می‌کنید.

تیروئید غده‌ای پروانه‌ای شکل و کوچک است که در گلوی انسان قرار دارد، اما وظایف مهمی را بر عهده داشته و باید توجه ویژه‌ای به آن داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه اصلی تیروئید کنترل سوخت و ساز بدن یا متابولیسم است که به توانایی بدن برای تجزیه غذا و تبدیل آن به انرژی گفته می‌شود. برای انجام این کار، تیروئید دو هورمون مختلف به نام‌های T۳ و T۴ را ترشح می‌کند.

یک غده تیروئید پرکار (پرکاری تیروئید) می‌تواند موجب گرم شدن بیش از حد بدن، تعریق بیشتر و کاهش وزن شود. همچنین، این شرایط می‌تواند موجب تسریع ضربان قلب شود.

از سوی دیگر، یک غده تیروئید کم کار (کم کاری تیروئید) آثاری برعکس به همراه داشته و فرد ممکن است با احساس سرما، افزایش وزن و ضربان قلب آهسته‌تر مواجه شود.

پرکاری تیروئید می‌تواند به گواتر نیز منجر شود که به بزرگ شدن غده تیروئید گفته می‌شود و این شرایط می‌تواند بر ساختار‌های دیگر فشار وارد کرده و تنفس و بلع را دشوار سازد.

اما نشانه‌های کمتر مشهودی نیز وجود دارند که می‌توانند به بروز مشکل در غده تیروئید اشاره داشته باشند.
نشانه‌های احتمالی بیماری تیروئید

مه مغزی. زمانی که تیروئید کم کار جریان عادی هورمون‌ها را به مغز ارسال نمی‌کند، ممکن است دشواری در تمرکز را تجربه کنید. حتی ممکن است در یادآوری موارد ساده نیز با دشواری مواجه شوید.

تغییرات خلقی. افسردگی اغلب نخستین نشانه از یک مشکل تیروئید است. این شرایط اغلب با کم کاری تیروئید پیوند خورده است، در شرایطی که اضطراب بیشتر با پرکاری تیروئید مرتبط است.

پف صورت. اگر صورت شما متورم و پف‌دار به نظر می‌رسد، این می‌تواند به واسطه احتباس مایع اضافه در بدن در نتیجه عملکرد نادرست غده تیروئید باشد. معمولا تورم و پف در پلک چشم ها، لب‌ها و زبان مشهود است.

تاری دید. گاهی اوقات مایع اضافه در بافت‌های اطراف چشم‌ها انباشته شده و می‌تواند عضلاتی که چشم‌ها را کنترل می‌کنند، بزرگ‌تر سازد. در نتیجه، شما ممکن است با تاری دید و دشواری در فوکوس مواجه شوید.

سندرم تونل کارپال. انباشت مایع در دست‌ها نیز می‌تواند رخ دهد. زمانی که تونل بافت نرم اطراف مچ دست به واسطه مایع بیش از حد متورم می‌شود، بر اعصابی که از این تونل عبور می‌کنند، فشار وارد می‌کند. این شرایط می‌تواند موجب بی حسی، گزگز و ضعف شود که از نشانه‌های سندرم تونل کارپال هستند.

کاهش میل جنسی. سوخت و ساز بدن شما اندامی‌هایی که هورمون‌های جنسی تولید می‌کنند را کنترل می‌کند. زمانی که تیروئید کم کار است، سوخت و ساز نیز افت می‌کند و تولید هورمون‌های جنسی و در نتیجه آن میلی جنسی شما نیز می‌تواند کاهش یابد.

ریزش مو. این شرایط معمولا تنها در موارد شدید و مداوم اختلالات تیروئید دیده می‌شود. اما در صورت مشاهده هر گونه تغییر در ضخامت مو یا ریزش بیشتر مو، یک اختلال تیروئید ممکن است دلیل بروز این شرای باشد.

فشار خون بالا. هم پرکاری و هم کاری تیروئید می‌توانند به پرفشاری خون منجر شوند، اما بنابر دلایل مختلف. کم کاری تیروئید می‌تواند موجب کاهش انعطاف پذیری رگ‌های خونی شده و قلب برای ارسال خون به سراسر بدن مجبور شود سخت‌تر کار کند. پرکاری تیروئید می‌تواند موجب ایجاد نیرویی شود که ضربان قلب را تسریع کرده و فشار خون را افزایش دهد.

مشکلات اجابت مزاج. عملکرد پایین تیروئید می‌تواند موجب یبوست یا حرکات مکرر روده شود. مدفوع شل و آبکی نیز یک نشانه احتمالی است.
چگونگی محافظت از غده تیروئید

سیگار نکشید. دود سیگار حاوی سموم مختلفی بوده و ممکن است بر غده تیروئید تاثیرگذار باشد. به طور خاص، تیوسیانات موجب اختلال در جذب ید می‌شود که به نوبه خود می‌تواند تولید هورمون‌های تیروئید را مسدود کند.

شرایط غده تیروئید را بررسی کنید. همانند یک معاینه پستان، خودمعاینه غده تیروئید می‌تواند به شناسایی مشکلات بالقوه و به اشتراک گذاشتن سریع‌تر آن‌ها با پزشک کمک کند.

با پزشک خود درباره مصرف مکمل سلنیم صحبت کنید. تیروئید دارای بیشترین تراکم سلنیم در بدن است. میزان بسیار کم سلنیم با کم کاری تیورئید و دشواری در تولید هورمون‌های تیروئید مرتبط است.

به سطوح پرکلرات‌ها توجه داشته باشید. پرکلرات‌ها نمک‌هایی بی بو و بی رنگ هستند که در آب حل می‌شوند و می‌توانند منابع آب را آلوده سازند. سطوح بالای پرکلرات‌ها می‌تواند تیروئید را از جذب ید باز دارد که برای ارائه عملکرد درست خود به آن نیاز دارد. اگر به منابع آب خوب و تصفیه شده دسترسی ندارید، آزمایش آلودگی آب به پرکلرات‌ها ایده خوبی است.

منبع: عصرایران

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تیروئید سوخت و ساز تیروئید می تواند کاری تیروئید پرکاری تیروئید تواند موجب غده تیروئید هورمون ها کم کاری کم کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۱۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟

روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

سمیه معتضدیان با اشاره به تعریف وسواس اظهار کرد: وسواس مجموعه‌ای از افکار و یا تکانه‌های ناخواسته، مزاحم و تکراری است.

به گزارش مهر، مبتلایان به وسواس اضطراب‌های شدیدی را تجربه می‌کنند.

ردپای ژنتیک در اختلال وسواس

این عضو هیئت علمی دانشگاه با تاکید بر این که در بیشتر بیماری‌های مربوط به روان ردپای ژنتیک دیده می‌شودخاطرنشان کرد: علامت‌های ابتلا به وسواس در نوجوانی و یا اوایل دهه ۲۰ آغاز می‌شود.

وی شیوع وسواس در بین زنان و مردان را یکسان عنوان کرد و گفت: زمانی که وسواس را ریشه یابی می‌کنیم در بیشتر موارد حداقل یکی از اعضای خانواده به این بیماری و یا بیماری‌های مرتبط مبتلا هستند. بدیهی است چنانچه ژن پیش زمینه در خانواده وجود داشته باشد، در اثر محیط و یا عوامل دیگر ممکن است این بیماری بیشتر و یا حادتر بروز پیدا کند.

آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی تقریبا منتفی است

وی آغاز ابتلا به وسواس در میانسالی را تقریبا منتفی دانست و اضافه کرد: بروز رفتارهای وسواس گونه در سنین بالا می‌تواند متخصصان را به بیماری‌های ارگانیک و یا فیزیکی بیمار مشکوک کند. تقریبا این انتظار را نداریم که یک زن یا مرد ۵۰ ساله به طور ناگهانی به وسواس مبتلا شود.

وی با اشاره به شایع‌ترین نشانه‌های وسواس عنوان کرد: افکار تکراری یا مزاحم مثل چک کردن‌های مدام یا وسواس شست وشو از بارزترین نشانه‌های رایج ابتلا به واسوس هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: وسواس می‌تواند با نشانه‌های مختلفی بروز کند، برخی بیماران ممکن است فقط مبتلا به وسواس فکری مبتلا باشند به طور مثال فرد مدام با خود کلنجار می‌رود که مبادا دیگران از رفتار و یا حرف‌های من آزرده شده باشند البته نکته اینجاست که این موارد باید تفکیک شود و مشغله‌های روزمره با نشانه‌های ابتلا به وسواس فکری اشتباه گرفته نشود. اگر استرس‌های ناشی از نگاه و قضاوت دیگران از حد متعارف خارج شود و برای فرد اضطراب ایجاد کند می‌تواند از نشانه‌های رفتارهای وسواس گونه باشد.

وی یادآوری کرد: شایع‌ترین نشانه‌های ابتلا به وسواس، وسواس چک کردن و شست و شو است. همچنین نگرانی مدام از احتمال ابتلا به صدمه زدن به دیگران و افکار مزاحم، خطرناک و نگران کننده می‌تواند از نشانه‌های ابتلا به وسواس باشد.

معتضدیان گفت: ترس بیش از حد ابتلا به بیماری، چک کردن مدام وسایل، ترس از آسیب رساندن به خود یا دیگران و وسواس نظم و یا تقارن اشیاء از شایع‌ترین نشانه‌های اختلال وسواس است.

وسواس و ارتباط آن با مشکلات جسمی

وی با بیان این که وسواس علاوه بر این که بیماری مربوط به روان است، می‌تواند به جسم فرد مبتلا نیز صدمه وارد کند، ادامه داد: به طور مثال در مواردی دیده می‌شود که پوست فرد در اثر شست و شوی زیاد دچار آسیب می‌شود یا به عنوان مثال افرادی به دلیل ابتلا به وسواس نظم و ترتیب و جابجایی وسایل دچار کمرد درد و آسیب به ستون فقرات خود شده اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه به درمان‌های متداول مبتلایان به وسواس اشاره کرد و گفت: درمان مبتلایان به وسواس معمولا درمان‌های توامان دارویی و روان درمانی است، ولی باید به این نکته توجه داشت که درمان این بیماری زمانبر است و نیاز به صبوری دارد.

کودکان خانواده‌های وسواسی در خطر ابتلا به این اختلال

وی تاثیر محیط بر اختلال وسواس را مورد توجه قرار داد و گفت: وسواس می‌تواند در خانواده‌هایی که رفتارهای وسواس گونه به صورت ژنتیکی وجود دارند، در کودک نیز از طریق یادگیری در محیط تشدید شود، ولی زمینه‌های ژنتیکی در این بیماری بسیار مهم است؛ چون اگر فقط تاثیرات محیطی مد نظر باشد بعد از بهتر شدن شرایط این رفتارها از بین می‌رود.

معتضدیان در خاتمه با بیان این موضوع که وسواس بیماری سمج روانپزشکی است، توضیح داد: این بیماری برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است. باید برای درمان صبور بود ولی قطعا زندگی کردن با وسواس زندگی زجر آوری است بنابراین باید با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • محدودیت تردد در محور امرآباد- شانق در اراک + تصویر
  • عضو «پنهان» النقب؛ واکاوی همکاری نظامی- امنیتی اردن و صهیونیسم
  • جفت در بروز دیابت بارداری نقش دارد
  • علائم ابتلا به پارکینسون در جوانان چیست؟ / بروز نشانه‌های بیماری در پی مصرف بعضی داروها
  • کم‌خوابی از عوامل کبد چرب غیرالکلی است
  • رنگ در هر بطری آب معدنی نشانه چیست؟ (فیلم)
  • علت حادثه در خط انتقال آب به کاشان چه بود؟
  • هک شده‌اید یا نه؟ نشانه‌ها و راه‌حل‌ها
  • ویدئو| حیرت تحلیلگران بی‌بی‌سی از قدرت پنهان ایران
  • شایع‌ترین نشانه‌های وسواس چیست؟