Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-24@08:37:33 GMT

مصرف دخانیات یک عامل خطر برای پیشرفت کووید ۱۹ است

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۱۹۶۲

مصرف دخانیات یک عامل خطر برای پیشرفت کووید ۱۹ است

علی اصغر خیرخواه گفت: مصرف دخانیات یک عامل خطر برای پیشرفت کووید ۱۹ است و میزان بروز علائم بیماری و نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه یا مرگ را افزایش می دهد.

«علی اصغر خیرخواه» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان جنوب، گفت: مصرف دخانیات یک عامل خطر برای پیشرفت کووید 19 است و میزان بروز علائم بیماری و نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه یا مرگ را افزایش می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت اظهار کرد: به دلیل این که در حال حاضر کشور ما در شرایط اپیدمی کووید 19 به سر می برد ارتباط دخانیات و نقش آن در گسترش بیماری کرونا ویروس در این ایام از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 وی با اشاره به نقش استعمال دخانیات به ویژه قلیان در گسترش این بیماری، تاکید کرد: مصرف دخانیات به عنوان یک عامل خطر برای عفونت دستگاه تنفسی محسوب می شود و ویروسی که بیماری کوید 19 را ایجاد می کند نیز در درجه اول سیستم تنفسی را تحت تاثیر قرار می‌دهد بنابراین مصرف کنندگان دخانیات در معرض خطر شدید عوارض ناشی از ابتلا به ویروس کرونا هستند.

خیرخواه ابراز کرد: مصرف قلیان در محیط های عمومی به دلیل استفاده مشترک موجب خطر انتقال ویروس کرونا در محیط های اجتماعی می شود و از سوی دیگر عبور دود قلیان از مسیر مشترکی که در ساختار قلیان وجود دارد شامل قسمت دهانی، شیلنگ و جام نیز موجب انتقال میکروارگانیسم ها از افراد مصرف کننده در این قطعات می شوند.

 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: مصرف دخانیات و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم و سوم و تاثیر آن به ابتلا به بیماری های قلبی عروقی بر کسی پوشیده نیست.

وی بیان کرد: طبق شواهد موجود ویروسی که عامل بیماری کوید 19 می باشد موجب آسیب های قلبی عروقی حاد و مزمن نیز می شود بنابراین مصرف دخانیات یک عامل خطر برای پیشرفت کووید 19 است و میزان بروز علائم بیماری و نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه یا مرگ را افزایش می دهد.

خیرخواه با تاکید بر ضرورت و اهمیت محافظت از جوانان در برابر فریب کاری و ترفندهای صنایع دخانی، عنوان کرد: در زمان شیوع کرونا شایعاتی از سوی عوامل صنایع دخانی رواج پیدا کرد که حاکی از تاثیر مصرف دخانیات بر کنترل و پیشگیری از ابتلا به کرونا کرونا ویروس بود متاسفانه بعضی از افراد این شایعه را باور کرده و شرایط را برای سلامت خود دشوار کرده اند.


 معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تاکید کرد: بر اساس مطالعات مشخص شده، نه تنها مصرف سیگار و قلیان برای افراد ایمنی ندارد بلکه وضعیت آنها را حاد تر می کند.

وی اظهار کرد: بر اساس مطالعات اولیه سازمان بهداشت جهانی، مصرف کنندگان مواد دخانی ۱۴ برابر بیشتر از افراد غیرسیگاری به درمان شدید نیاز دارند و ۲ برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری جان خود را از دست می دهند.


خیرخواه ابراز کرد: کنترل استعمال دخانیات به خصوص قلیان در این زمان باید رسما و طی یک رویکرد جامع، با توجه به تعهدات کنوانسیون کنترل دخانیات سازمان بهداشت جهانی شامل ممنوعیت مصرف انواع مواد دخانی از جمله قلیان در کلیه اماکن عمومی (قهوه خانه ها، سفره خانه ها، کافه و رستوران ها) از سوی مسئولین امر مورد توجه ویژه قرار گیرد چرا که این ممنوعیت ها می تواند به پیشگیری از افزایش خطر انتقال ویروس کرونا کمک کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: مطابق ماده 7 قانون جامع کنترل دخانیات، سازمان صنعت معدن و تجارت مکلف است صدور مجوز عاملیت خرده فروشی محصولات دخانی برای صنوف (سوپر مارکت، خوار و بار فروش ) عرضه کننده این محصولات و ثبت این واحدهای صنفی دارای مجوز را در سامانه اصناف ایرانیان انجام دهد.

وی بیان کرد: انتظاری که از دادستانی داریم این است که طبق بخشنامه، دادستان کل کشور مبنی بر حمایت قاطع حوزه قضایی از ممنوعیت عرضه قلیان در اماکن عمومی در وضعیت شیوع کرونا ویروس، حوزه قضایی همکاری لازم را با بهداشت محیط داشته باشد و همچنین انتظار ما از شهرداری جلوگیری از هرگونه تخلف در زمینه عرضه قلیان در میادین و پارک های شهر است.

خیرخواه عنوان کرد: اجرای سیاست های کلی موثر بر کاهش مصرف دخانیات در سراسر کشور در روز جهانی و هفته ملی بدون دخانیات اوج بیشتر می گیرد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در خاتمه با اشاره به هفته ملی دخانیات، یادآور شد: روز جهانی و هفته ملی بدون دخانیات در سی و یکم می سال 2020 و در سال99 از 6 الی 12خرداد با شعار «محافظت از سلامت عمومی در برابر ترفند های صنایع دخانی و بیماری کرونا در سراسر کشور» ابلاغ شده است.

پایان پیام/586

منبع: شبستان

کلیدواژه: بیماری کووید ۱۹ استعمال دخانیات هفته بدون دخانیات دخانیات قلیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۱۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فروش نخی سیگار، ممنوع

قیمت پایین دخانیات در ایران و سود هنگفت صنایع دخانی در شرایط مالیاتی فعلی، جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست و همچنین مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات از جمله مباحثی است که رییس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات نسبت به آن هشدار و توضیح داد.

به گزارش ایسنا، مهندس بهزاد ولی‌زاده با بیان اینکه «مالیات» به عنوان مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات در جهان شناخته می‌شود، اظهار کرد: نرخ ۷۵ درصدی مالیات بر خرده‌فروشی سیگار به عنوان موثرترین نرخ بازدارنده و کاهشی برای مصرف دخانیات معرفی شده است.

مالیات ۷۵درصدی بر خرده‌فروشی؛ راهکاری موثر برای کنترل مصرف سیگار

وی با بیان اینکه اگرچه نرخ مالیات ۷۵ درصدی بر خرده‌فروشی به عنوان یک راهکار موثر برای کنترل مصرف دخانیات معرفی شده اما این نرخ در کشور اجرا نمی‌شود، افزود: میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی از سوی سازمان جهانی بهداشت اعلام شده است. آمار و ارقام بیانگر این است میزان نرخ مالیات بر دخانیات کشور با نرم جهانی حدود ۵۰ درصد فاصله دارد. 

قیمت پایین دخانیات در ایران

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: قیمت محصولات دخانی کشور بسیار ارزان و مصرف‌کنندگان در هر سطح درآمدی می‌توانند یک محصول دخانی را به راحتی تهیه کنند. صرف نظر از قیمت نازل روی پاکت محصولات دخانی، سیگار در مراکز عرضه محصولات دخانی به صورت نخی فروخته می‌شود که بر توانایی افراد در خرید این محصولات نقش دارد. 

جرائم فروش نخی سیگار و قوانینی که بازدارنده نیست

وی با بیان اینکه فروش سیگار به صورت نخی یک اقدام غیرقانونی است، خاطرنشان کرد: جرائمی برای فروش سیگار به صورت نخی تعریف شده و متخلفان باید به مراجع قضایی معرفی شوند. اگرچه قوانینی در حوزه دخانیات وضع شده اما بازدارنده نیستند و جوانان به راحتی و با کمترین هزینه می‌توانند سیگار تهیه کنند. اگر سیگار به صورت نخی فروخته نشود، مصرف‌کنندگان برای تهیه محصولات دخانی می‌بایست قیمت بیشتری پرداخت کنند. علاوه بر افزایش هزینه مصرف محصولات دخانی به صورت بسته‌ای، این احتمال وجود دارد که جوانان و نوجوان برای پنهان کردن بسته سیگار با محدودیت‌هایی مواجه شوند که باعث منصرف شدن افراد از خرید محصولات دخانی می‌شود. 

سود هنگفت شرکت‌های دخانی در شرایط مالیاتی فعلی

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت با بیان اینکه مالیات بر دخانیات در کشور دارای یک ایراد ساختاری است، افزود: اگرچه علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده که از سال اجرای این قانون هر ساله پنج واحد درصد افزایش یافته است و در حال حاضر برای محصولات تولید داخل با نشان ایرانی به ۴۰ درصد و نشان بین‌المللی به ۵۵ درصد رسیده است، تلاش شد نرخ‌های مالیاتی قانون بودجه ۱۴۰۲ بر محصولات دخانی نیز در برنامه پنج ساله هفتم توسعه در نظر گرفته شود، اما در نهایت میزان این مالیات نسبت به قانون بودجه ۱۴۰۲ بسیار کمتر مصوب شد.

لزوم اجرای پوزهای اختصاصی فروش سیگار و محاسبه مالیات بر خرده‌فروشی

وی ادامه داد: برای اثر بخشی قانون مالیات ارزش افزوده بر محصولات دخانی نیاز است مراکز فروش محصولات دخانی به پوزهای اختصاصی مجهز شوند؛ به نحوی که نرخ‌های مصوب مالیات محصولات دخانی به صورت خرده‌فروشی محاسبه و اخذ شود. به طور قطع، اجرای پوزهای اختصاصی مراکز عرضه محصولات دخانی و محاسبه مالیات بر مبنای خرده‌فروشی می‌تواند تا حدودی بر کاهش میزان مصرف اثرگذار باشد. شرایط کنونی مالیاتی سود هنگفتی را نصیب شرکت‌های دخانیات می‌کنند و راه های فرار مالیاتی فراهم است. 

ولی‌زاده گفت: همچنین لازم است سازمان امور مالیاتی کشور نیز میزان درآمد وصولی از محل مالیات بر دخانیات را اعلام کند و مشخصا درآمد حاصل از قانون ارزش افزوده مالیات محصولات دخانی که مستقیما به حساب وزارت کشور واریز می‌شود را بصورت ستاره دار مشخص کند تا در اجرای سیاست‌های اعلام شده شورای عالی سلامت کاملا هزینه شود و وزارت کشور، گزارشی درباره هزینه‌کرد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده محصولات دخانی به ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ارائه دهد.

مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی در پی مصرف دخانیات

ولی‌زاده با بیان اینکه امیدواریم با اجرای صحیح قوانین مالیاتی و سایر راهکارهای کاهش عرضه و تقاضای محصولات دخانی بتوانیم معضل مصرف دخانیات را حل کنیم، گفت: آمار و ارقام بیانگر این است که سالانه ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در جهان در پی مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند. میزان مرگ و میر ناشی از مصرف دخانیات در کشور ما نیز معادل ۵۰ هزار نفر در هر سال است.

دیگر خبرها

  • جهانپور: قلیان اکسیژن دیگر سرگرمی نیست بلکه مخدر است + فیلم
  • توزیع مدل خاصی از قلیان تحت نظارت وزارت بهداشت | دسترسی به قلیان اکسیژن در این ۱۰ استان
  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • جنجال «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و آیا برای سلامتی مفید است یا مضر؟!
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است
  • قلیان اکسیژن طرح مطالعاتی وزارت بهداشت است/ توزیع در ۸ استان
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • سلامت نوجوانان و جوانان یکی از ضروریات نظام سلامت است
  • سندروم پس از کرونا چیست؟