Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، دکتر علیرضا هاشمی رئیس انجمن گوارش و کبد استان فارس در آستانه برگزاری هفته سلامت گوارش در سال ۹۹ درباره تاثیر میکروب‌های طبیعی روده بر ایجاد برخی از بیماری‌های مغزی اظهار داشت: میکروارگانیسم هایی که به صورت هم‌زیست در دستگاه گوارش و عمدتاً در روده انسان زندگی می‌کنند، میکروبیوتای روده‌ای نامگذاری شده‌اند که عمدتاً تعداد آنها به ده‌ها تریلیون می‌رسد و هزار نوع باکتری را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: بسیاری از عملکردهای فیزیولوژی بدن توسط میکروبیوتاها کنترل می‌شود و علاوه بر دستگاه گوارش این میکروارگانیسم‌ها می توانند بر عملکرد مغز و سیستم عصبی مرکزی اثر بگذارد.

رئیس انجمن گوارش و کبد استان فارس ادامه داد: میکروبیوتای روده‌ای علاوه بر اینکه در دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد عامل تأثیرگذاری بر تغییر رفتار، خلق و خوی افراد نیز است و حتی از پیشرفت بیماری‌های عصبی مانند ام اس، اوتیسم آلزایمر و پارکینسون پیشگیری می‌کند به صورتی که از طریق سیستم عصبی روده ای و تحریک سیستم ایمنی سبب تولید مواد واسطه‌ای می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: تغذیه نامناسب، استفاده بی رویه از آنتی‌بیوتیک‌ها، استرس، اضطراب و افسردگی موجب به هم خوردگی میکروبایوتای روده‌ای می‌شود که عاملی مهم در تشدید بیماری‌های عصبی خواهد شد.

رئیس انجمن گوارش و کبد استان فارس در ادامه با اشاره به اینکه یکی از بیشترین دلایل مراجعات مردم به پزشکان به دلیل مشکلات گوارشی از جمله سوء هاضمه و رفلاکس اسیدی معده به مری است، گفت: یبوست، اسهال حاد، مشکلات کبدی از جمله هپاتیت بی و سی و هپاتیت خود ایمن همچنین کبدچرب از دیگر مشکلات شایع گوارشی در کشور محسوب می‌شود.

دکتر هاشمی خاطرنشان کرد: حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد افراد جامعه مبتلا به کبد چرب هستند در حالی که این بیماری کاملاً قابل پیشگیری است و با اصلاح سبک زندگی، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی می‌توان تا حدود زیادی از ابتلا به آن جلوگیری کرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ابتلا به بیماری استان فارس استرس فیزیولوژی مغز روده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۲۲۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن

همشهری آنلاین ـ لاله غزالی: کووید ـ ۱۹ و زیرسویه‌های آن حدود ۳ سال جهان را با مخوف‌ترین پاندمی قرن مواجه کرد و جان بسیاری از انسان‌ها را گرفت. اکنون که این بیماری فروکش کرده و آمار ابتلا به آن و تلفاتش کاهش پیدا کرده است، پزشکان و متخصصان در حال پژوهش درباره مسائل مرتبط با آن هستند.

اکنون موضوع مهم درباره کرونا عوارض آن است چراکه محققان براساس مطالعات خود ثابت کرده‌اند این بیماری تبعات و عوارضی دارد که مبتلایان را تا سال‌ها پس از بهبودی هم درگیر خود می‌کند.
عوارض این بیماری برای افراد متفاوت است و فاکتورهایی همچون سابقه بیماری‌ها، ژنتیک، میزان ایمنی بدن و... را دربر می‌گیرد.

کرونا عوارض کوتاه‌مدت و بلندمت دارد و می‌تواند به اندام‌های حیاتی بدن شامل قلب، ریه، مغز، کبد، کلیه و... آسیب بزند و باعث سکته قلبی و مغزی، افزایش احتمال ابتلا به پارکینسون و آلزایمر، نارسایی کلیه، ریزش مو و بثورات پوستی، مشکلات تنفسی، خستگی مزمن و... شود.

آنچه در این میان به آن کمتر پرداخته شده، عوارض روانی کروناست و حتی شاید فرد بهبودیافته نداند بعضی تغییرات خلقی وی به دلیل کرونا باشد. این در حالی است که پژوهشگران در تحقیقات خود به نشانه‌های متقنی از ارتباط بیماری‌های روانی با کرونا دست یافته‌اند و تاکید می‌کنند افراد درگیر باید از این موضوع آگاه باشند و برای درمان اقدام کنند.

در اینفوگرافیک زیر شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن را مشاهده می‌کنید:

گرافیست: داود سرخوش

کد خبر 846950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها کرونا خبر مهم بیماری - ویروس بیماری - بیمارستان بیماری روانی روانشناسی

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • تاثیر فرهنگ فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • تاثیر شگفت انگیز شکلات تلخ برای بیماری‌های روده‌ای