Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-25@12:42:49 GMT

سیاست اقتصادی روحانی همان روش احمدی نژاد است

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۲۷۹۶

سیاست اقتصادی روحانی همان روش احمدی نژاد است

در پایان سال 98 تورم 40.2 داشتیم و از سوی دیگر نقدینگی ما افزایش پیدا کرده است. اینها علامت کاهش ارزش پول ملی ما است. از طرفی سیاست های بانک مرکزی به شدت مراقبت کرده است تا مقدار واقعی خود را نشان ندهد. قیمت ارز های خارجی نسبت به سال گذشته در حدود 25% تغییر کرده است در صورتی که تورم ما 40% است. ضمن اینکه باید شرایط فعلی را به همه این موارد اضافه کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
ما نمی توانیم نفت بفروشیم و همین امر درامدهای ارزی ما به شدت کاهش پیدا کرده و در صادرات غیر نفتی نیز مشکل داریم. چون وقتی قیمت نفت پایین آمده قیمت فرآورده ها و محصولات پتروشیمی نیز پایین آمده است. چشم انداز پیش رو با بیماری کرونا به ما نشان نمی دهد که تغییر قابل توجهی در درآمد های ارزی رخ بدهد. همین موارد از مواجهه دولت با کمبود ارزه ارز خبر می دهد. همین مساله در بازار ایجاد تقاضا می کند و هر کسی سعی می کند دارایی های خود را از پول ملی به چیز دیگری تبدیل کند این می تواند سکه سهام خودرو و یا دلار و مسکن باشد. قاعدتا تقاضاهای خرد و کوچک عموما به سمت بازار طلا و ارز می روند. چون هم نقد شوندگی فوری دارد و هم می توان با هر مقدار پس انداز ریالی آن را خریداری کرد.
قاعدتا دلیل افزایش قیمت دلار همین بود و این امکان وجود دارد که تا پایان سال به صورت سینوسی قیمت از این نیز پایین تر بیاید. ولی اگر این منحنی تا پایان سال روال آتی را طی کند باید منحنی صعودی باشد و امکان دارد از 17 تومان به کانال 15 تومان برسد ولی باز هم در جاهایی اوج می گیرد و تا پایان سال این منحنی نسبت به ماههای آغازین سال صعودی خواهد شد. مساله حباب شوخی است وقتی می بینید همه چیز در حال گران شدن است و ارز و خودرو و سکه و بازار سهام و مسکن در حال گران شدن هستند و به تبع آن نخود و لوبیا و میوه و تره بار گران می شوند به معنی کم شدن ارزش پول ملی است. این نسبت باید در بازار به تعادل برسد. یک ماه هجوم سرمایه به بورس را شاهد هستیم و باید دانست که طی ماههای بعدی حتما بقیه کالاهای سرمایه ای نیز گران خواهند شد. و هر انچه که می تواند جایگزین ریال پس انداز های مردم شود خود را با نقطه سربه سری بازار تطبیق می دهند و گران خواهند شد.
به نظر می اید که دولت به شدت در فضای بین المللی دچار مشکل است و اتفاقاتی که امروز در اقتصاد ما رخ می دهد ضمن اینکه در بخش عمده ای به بیمار بودن اقتصاد ما توجه دارد از اتفاقات مقطعی سال های اخیر نیز تاثیر گرفته است. این اتفاقات به دلیل فشار های سیاسی است. و راه حل های آن نیز  قطعا سیاسی است. درگیری ما با آمریکا که منجر به این مشکلات شده باید بالاخره به شکلی تمام می شود. یکبار در سال 91 وقتی به این گرفتاری دچار شدیم در سال های 93 و 94 آن را به مذاکره ای به نام برجام رساندیم و تمام شاخص های اقتصادی ما در دو سال بعدی نشان از بهبود می داد. نرخ رشد خوبی داشتیم و در نرخ ارز ثبات دیده می شد. ارز در حدود دو سال و نیم در کانال سه هزار تومان بود و تغییری نکرد و همه چیز در بازه ای قابل پیش بینی بود. چون توانسته بودیم با طرف متخاصم پای میز مذاکره بنشینیم و به تفاهم نامه ای رسیده بودیم. خروج آمریکا از برجام ما را مجددا به شرایط سال 91 برگرداند در آن سال نیز ارز به نرخ چهار برابر خود رسید و همین بحث ها در مورد مسکن و خودرو و بورس و طلا وجود داشت. تمام آن اتفاقات در حال تکرار است. وقتی این مدل دو بار در حال تکرار است باید ریشه و علت را در موضوع یکسانی جستجو کرد و آن هم تحریم ها هستند. دولت آقای احمدی نزاد و دولت آقای روحانی از لحاظ تفکر دو دولت کاملا متفاوت بودند ولی ما در حوزه اقتصاد شاهد سیاست هایی کاملا یکسان با آثار مشابه بودیم. شرایط اقتصادی ما در پایان دوران ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد کاملا شبیه به سالهای 97 و 98 بود. و مردم در تلاش هستند تا هر چه سریعتر هر آنچه را که ته جیب خود دارند به چیزهایی قابل اتکا و با ثبات تبدیل کنند. و آن بازار سرمایه و ارز و خودرو و طلا است.
مجیدرضا حریری رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: نرخ ارز ریال پایان سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۲۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمود احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز سوژه شدند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در بخشی از گزارش امروز روزنامه شرق ضمن اشاره به حواشی رخ داده برای کاپیتان و دروازه بان استقلال و محرومیت بخاطر جیمی جامپ زن، نوشته است؛

مبحث اصلی که یکی، دو روز گذشته مورد توجه قرار گرفته، چه در فضای مجازی و چه در میان هواداران استقلال، داستان دلداری‌دادن محمود احمدی‌نژاد به مادر چاوز، رئیس‌جمهور فقید ونزوئلاست. در ۴۸ ساعت اخیر، مادر چاوز دوباره مورد توجه ایرانی‌ها قرار گرفته و بسیاری با اشاره به آن دلداری خاص، از این گفته‌اند که چطور در آن زمان کسی محمود احمدی‌نژاد را جریمه نکرد؟

درست است که این روزها بحث اصلی حول محور کاپیتان استقلال است، ولی این اتفاق دوباره باعث مرورشدن تصاویری شده که محمود احمدی‌نژاد در مجلس ترحیم هوگو چاوز رقم زده است. او که به عنوان رئیس دولت ایران به ونزوئلا سفر کرده بود، برای دلداری‌دادن به مادر داغدیده چاوز، او را به آغوش گرفت. انتشار تصاویر آن دلداری با جنجالی خبری در ایران همراه شد، ولی رسانه‌های نزدیک به دولت سریعا با فتوشاپ‌خواندن آن تصاویر، ماجرا را از اساس کذب توصیف کردند. بعدها، ولی کاخ ریاست‌جمهوری ونزوئلا با انتشار تصاویر مجلس ترحیم چاوز و گنجاندن عکس جنجالی احمدی‌نژاد در بین تصاویر منتخب، شایعات را به واقعیت تبدیل کرد.

خبرگزاری رویترز هم همان زمان با انتشار ملاقات محمود احمدی‌نژاد و النا فریاس، توضیح مختصری ذیل عکس نوشت: «محمود احمدی‌نژاد (سمت راست) مراتب تسلیت خود را به النا فریاس مادر هوگو چاوز، رئیس‌جمهور ونزوئلا، در جریان مراسم ترحیم در آکادمی نظامی کاراکاس ابراز می‌کند. ».

در یکی، دو روز گذشته که دوباره آن تصویر قدیمی وایرال شده، مخالفان اقدام سیدحسین حسینی، کاپیتان استقلال، چنین مقایسه‌ای را کاملا بی‌اساس توصیف کرده و با یادآوری سن‌وسال مادر چاوز، خواستار عدم مقایسه این دو اتفاق شده‌اند. از سوی دیگر، هواداران استقلال هم با توجه به اهمیت پست‌ها و جایگاه حقوقی افراد، اقدام احمدی‌نژاد را به مراتب خبرسازتر از کاپیتان استقلال دانسته و از جریمه سنگینی که متوجه کاپیتان تیمشان شده حسابی شکایت دارند. هرچه که هست، ولی با توجه به اتفاقات رخ‌داده، موردی که فعلا قطعی است این است که سیدحسین بازی با تراکتور را که قرار است ۱۲ اردیبهشت برگزار شود، از دست داده و از طرف دیگر باید ۳۰۰ میلیون تومان هم جریمه بپردازد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898914

دیگر خبرها

  • قالیباف: منتظر برنامه بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • روایت ده نمکی از پیشنهاد وزیر شدنش در دولت احمدی نژاد
  • محمود احمدی نژاد و مادر هوگو چاوز سوژه شدند
  • عکس| سرنوشت ترسناک احمدی نژاد از زبان رائفی‌پور
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • چرا دوباره مادر چاوز؟
  • فاصله بین محمود احمدی نژاد و صادق محصولی به روایت عباس زاده مشکینی /کسی در پرونده سوآپ نفتی اردبیل بازداشت نشد
  • پیش بینی دولتمرد حسن روحانی از وضعیت اقتصادی؛ سال سختی پیش‌رو است
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده‌اش
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده اش /‌۱۸ نکته جالب درباره پرویز داوودی