Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@04:28:33 GMT

اصلاح آیین نامه داخلی مجلس برای حذف ویژه خواری‌ها +متن

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۲۹۶۹

اصلاح آیین نامه داخلی مجلس برای حذف ویژه خواری‌ها +متن

محسن زنگنه منتخب مردم تربیت حیدریه در مجلس شورای اسلامی از تدوین طرحی با امضای ۲۴ نماینده برای حذف و اصلاح برخی مواد تبعیض آمیز آئین نامه داخلی مجلس برای عضویت نمایندگان در کمیسیون‌ها خبر داد.

وی در خصوص ساز و کار بررسی این طرح گفت: قرار است دستورالعمل اجرایی این ماده از آئین نامه اصلاح شود لذا نیاز به طرح آن در صحن علنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامه‌ای به هیئت رئیسه مجلس نوشته ایم لذا این طرح به کمیسیون آئین نامه داخلی مجلس ارسال می‌شود و نیازی به تصویب آن در صحن علنی نیست.

متن کامل این طرح به شرح زیر است:

همانگونه که مستحضرید براساس تبصره ۱ ماده ۳۶ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تعیین کمیسیون‌های تخصصی نمایندگان مجلس یازدهم بر مبنای امتیازبندی و در قالب سامانه‌ای که در این خصوص طراحی شده است، انجام می‌گیرد. هیئت رئیسه مجلس دهم برای اجرایی شدن تبصره مذکور اقدام به تدوین دستورالعملی با همکاری کمیسیون آئین نامه داخلی نموده است که نحوه امتیازبندی نمایندگان برای حضور در کمیسیون‌های تخصصی تعیین شده است.

در ماده ۱۳ دستورالعمل مذکور برای سابقه شغلی نمایندگی مجلس امتیازی معادل سابقه شغلی وزارت تا ۷۳۰ امتیاز در نظر گرفته شده است. علاوه بر امتیاز مذکور در ماده ۱۳ در ماده ۱۲ دستورالعمل مذکور امتیاز ویژه‌ای و علی الحده‌ای به نمایندگانی که سابقه نمایندگی در ادوار گذشته مجلس دارند، داده شده است که حداقل به میزان ۱۰۴ امتیاز نسبت به دیگر نمایندگان امتیاز بیشتری کسب می‌کنند.

به نظر می‌رسد اعمال امتیاز مذکور در ماده ۱۲ تبعیض آمیز بوده و مغایر بند (۹) اصل (۳) قانون اساسی است و تبعات ناگواری در تعیین اعضای کمیسیون‌های تخصصی خواهد داشت. برای مثال با توجه به دستورالعمل مذکور نماینده‌ای که سابقه وزارت اقتصاد را داشته، ولی سابقه نمایندگی نداشته باشد نسبت به کسی که سابقه عضویت در کمیسیون اقتصادی را داشته امتیاز پایین‌تری را کسب نموده و ممکن است امتیاز لازم برای عضویت در کمیسیون اقتصادی راکسب ننماید و باید در کمیسیون تخصصی دیگری خدمات کند، ولی نماینده‌ای که صرفاً سابقه نمایندگی در کمیسیون اقتصاد را داشته، ولی دکتری تخصصی در رشته اقتصاد را نداشته در کمیسیون تخصصی اقتصاد نمی‌تواند خدمت کند؛ بنابراین برای امتیاز دهی عادلانه پیشنهاد حذف ماده ۱۲ دستورالعمل را داشته تا همه نمایندگان با یک شاخص امتیاز دهی شوند.

ضمناً در ماده ۱۵ دستورالعمل مذکور تعیین تکلیف در موارد ابهام و اختلاف به شعب پانزده گانه ارجاع می‌شود، این مسئله نیز امکان تصمیم گیری‌های متفاوت در موارد مشابه را در پی دارد و ممکن است دو شعبه در یک مورد مشابه دو رأی متفاوت و متعارض صادر نمایند؛ لذا برای ایجاد وحدت رویه و جلوگیری از صدور آرا و تصمیمات متفاوت و متعارض پیشنهاد می‌شود یک مرجع خاص متولی رسیدگی به موارد ابهام و اختلاف شود.

با توجه به مطالب فوق الذکر، به منظور رفع ایرادات طرح پیوست جهت اصلاح دستورالعمل مذکور برای طی مراحل قانونی تقدیم هیئت رئیسه محترم می‌گردد.

طرح اصلاح دستورالعمل اجرایی موضوع تبصره ۱ ماده ۳۶ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی

ماده ۱- (ماده ۱۲) دستورالعمل اجرایی موضوع تبصره (۱) ماده ۳۶ قانون آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی حذف شد.

ماده ۲- ماده (۱۵) دستورالعمل اجرایی به شرح زیر اصلاح شد:

«ماده ۱۵- هیئت رئیسه در مرحله تعیین امتیاز نمایندگان در صورت بروز ابهام، سکوت، اختلاف در مورد تحصیلات و سوابق اجرایی و ارتباط آن با کمیسیون منتخب یا ارتباط شغلی مشاغل آزاد یا مشاغلی که در جدول ذکر نشده است و موارد مشابه، موضوع را به کمیسیون آئین نامه داخلی ارجاع می‌دهد تا آن کمیسیون موضوع را در دستور کار قرار دهد و پس از تصمیم گیری نتیجه را به هیئت رئیسه منعکس نماید. این تصمیم کمیسیون آئین نامه داخلی قطعی بوده و ملاک عمل برای ادامه مراحل قرار می‌گیرد. کمیسیون آئین نامه داخلی موظف است تصمیمات خود را از طریق سامانه در دسترس تمام نمایندگان قرار دهد.»

اسامی امضا کنندگان این طرح به شرح زیر است:

محسن زنگنه، منتخب تربت حیدریه

مهدی شریفیان، منتخب تهران

سید نظام موسوی، منتخب تهران

سید محسن دهنوی، منتخب تهران

عزت الله اکبری، منتخب تهران

محمد حسین فرهنگی، منتخب تبریز

فاطمه قاسم پور، منتخب تهران

علی کریمی فیروز جایی، منتخب بابل

کیوان مرادیان، منتخب قائم شهر

روح الله متفکر آزاد، منتخب تبریز

مهدی طغیانی، منتخب اصفهان

علی جدی، منتخب شیروان

محمد صفایی، منتخب گناباد

محمد سرگزی، منتخب زابل

مهدی عسگری، منتخب کرج

مجتبی یوسفی، منتخب اهواز

منصور شکرالهی، منتخب کهنوج

سمیه رفیعی، منتخب تهران

زهرا شفیعی، منتخب اصفهان

احسان خاندوزی، منتخب تهران

مالک شریعتی، منتخب تهران

علی اصغر عنابستانی، منتخب سبزوار

علیرضا منادی، منتخب تبریز

ابوالفضل عمویی، منتخب تهران

به گزارش مهر، با توجه به اینکه یکی از مشکلات اصلی ناکار آمدی مجلس دهم ناکارآمدی ساختار مجلس بوده است، خبر گزاری مهر پیگیر اصلاحات ساختاری در خانه ملت است.

منبع: فردا

کلیدواژه: تحول ساختاری مجلس آیین نامه داخلی ویژه خواری ها کمیسیون آئین نامه داخلی آئین نامه داخلی مجلس دستورالعمل اجرایی مجلس شورای اسلامی دستورالعمل مذکور منتخب تهران هیئت رئیسه ماده ۱۲ ماده ۱

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۲۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فقط حمل دارو اینترنتی می‌شود نه تجویز و تائید آن

سیدرضا مظهری درمصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: ۱۵ جلسه کارشناسی با حضور کارشناسانی از حوزه وزارت بهداشت، وزارت صمت، غذا و دارو، بخش خصوصی، سازمان‌های بیمه، وزارت ارتباطات و حوزه رایانه برگزار شد که ما حصل این جلسات کارشناسی اصلاح آیین نامه اولیه بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی ادامه داد: در شورای معاونین وزارت بهداشت این آیین نامه بررسی و مطرح شده و به امضای دو وزیر بهداشت و ارتباطات رسیده است و ظرف ۱۰ روز آینده این آیین نامه اصلاح شده به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور و سایر بخش‌ها ابلاغ می‌شود.
وی با بیان اینکه این آیین نامه دستاوردی در جهت تسهیل خدمات برای مردم است ادامه داد: به هیچ وجه نگرانی برای دخالت در کارداروخانه‌ها وجود ندارد البته در آیین نامه اولیه این نگرانی وجود داشت که با اصلاح آن برطرف شد.
وی افزود: آنچه در بیان جزییات این آیین نامه اهمیت دارد این است که حمل دارو اینترتی انجام شود و در تجویز و تایید دارو دخل و تصرفی رخ نمی‌دهد.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت در ادامه گفت: حتی اطلاعات در اختیار سکو‌های اینترنتی قرار نمی‌گیرد و فقط حمل دارو از طریق سکو‌های اینترنتی انجام خواهد شد.
وی افزود: کد رهگیری، چون قبل در اختیار داروخانه است و در اختیار سکو‌های اینترنتی قرار نمی‌گیرد و فرایند استعلام از بیمه‌ها نیز توسط داروخانه انجام می‌شود فقط دست بیمار و مسئول فنی را از طریق سکو، برای حمل دارو در دست هم می‌گذاریم و هدف انتخاب بیمار به مراجعه حضوری یا غیر حضوری در تهیه دارو است.
مظهری گفت: هر چه موجب تهدید سلامت و اطلاعات مردم در حوزه سلامت الکترونیک رخ دهد اصلاح خواهیم کرد و تهدید‌های احتمالی این آیین نامه رفع شده است و ظرف ۱۰ روز آینده به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ میشود. 
وی گفت: ۷ ماه کار کارشناسی روی این آیین نامه انجام شده و مجموعه‌های دانش بنیان روی آن کار کرده اند و نظارت و سیاست گذاری آن بر عهده ماست.
وی ادامه داد: داروخانه‌ها برای اجرای این ایین نامه باید از غذا و دارو تایید بگیرند و هیچ اجباری برای این موضوع وجود ندارد و بیش از ۹۰ درصد نسخه پیچی از این طریق انجام خواهد شد

دیگر خبرها

  • طرح کنترل و ساماندهی اجاره بهای املاک مسکونی اصلاح شد/ آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی
  • بررسی دلیل کمبود و گرانی دارو در دستور کار نمایندگان قرار گرفت
  • بررسی کمبود و گرانی دارو در مجلس/اسامی متاخران جلسه
  • تحقیق و تفحص از وزارت جهاد کشاورزی در دستورکار امروز مجلس
  • وزیر صمت: منتظر ابلاغ آیین نامه واردات خودرو هستیم
  • ابلاغ دستورالعمل نحوه تدوین مقررات محیط کسب‌وکار
  • لزوم لحاظ استانداردهای وزارت بهداشت در آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو
  • ابلاغ دستورالعمل تدوین پیش‌نویس مقررات مرتبط با کسب و کار
  • ابلاغ دستورالعمل واردات ماشین‌آلات معدنی
  • فقط حمل دارو اینترنتی می‌شود نه تجویز و تائید آن