Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، حمید سوری با اشاره به مطالعات انجام‌شده در کشورهای مختلف در این رابطه اظهار کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که سالمندان بیش از سایر گروه‌های سنی در معرض خطر ابتلای شدید و مرگ ناشی از ویروس کووید ۱۹ هستند.

وی با اشاره به این که متوسط سن فوت‌شدگان کرونا در کشور ما نیز بالاتر از  ۶۰ سال است، افزود: مطالعه‌ای در ایالات‌متحده نشان داد که بیش از ۸۰ درصد مرگ‌ومیر در بین افراد ۶۰ ساله و بالاتر رخ‌داده و بیشترین درصد پیامدهای شدید در بین افراد ۸۵ ساله مشاهده‌ شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سوری با بیان اینکه فاصله‌گذاری اجتماعی برای همه سنین توصیه می‌شود ولی سالمندان بالای ۶۰ سال به دلیل خطر  ابتلای بالا و بخصوص سالمندان مبتلای مسن‌تر به دلیل مرگ‌ومیر بالا نیاز به مراقبت‌ها و توجهات خاص دارند، گفت: از طرفی نیز ممکن است فاصله‌گذاری اجتماعی و یا قرنطینه به‌ویژه در افراد سالمند سبب بروز مشکلات روانی و شدت یافتن بیماری‌های مزمن آن‌ها شود.

این استاد اپیدمیولوژی اظهارکرد: بسیاری ازسالمندان نیز از بیماری‌های مزمن مانند فشارخون بالا، دیابت یا بیماری‌های قلبی عروقی رنج می‌برند و به‌طورمعمول و به‌ صورت دوره‌ای تحت حمایت مراقبت‌های بهداشتی درمانی هستند که اپیدمی کووید ۱۹ به‌خصوص در این گروه سبب اختلال در دسترسی به خدمات می‌شود. بنابراین برای این افراد هرچه سریع‌تر باید سیستم مراقبتی جایگزین مناسب در نظر گرفته شود تا از بروز عواقب بعدی در آن‌ها پیشگیری شود.

سوری با بیان اینکه به حداقل رساندن نیاز به خروج از منزل در سالمندان نکته‌ای اساسی است، توضیح داد: سالمندان باید منابع کافی از مواد غذایی فاسد نشدنی را در دسترس داشته باشند و داروهای لازم برای حداقل ۳۰ روز خود را تهیه کنند تا نیاز نباشد از منزل خارج شوند. آن‌ها باید از مسافرت‌های غیرضروری تا حد امکان خودداری کنند تا خطر قرار گرفتن در معرض ویروس کاهش یابد.

وی با تاکید بر ضرورت اجرای تمهیدات مناسب برای پیشگیری از ورود ویروس کووید ۱۹ به محیط‌های مستعد گسترش بیماری مانند سرای سالمندان، گفت: به علت وجود افراد مستعد در سرای سالمندان، انتقال و گسترش بیماری کووید ۱۹ در این محیط‌ها به‌سرعت صورت می‌گیرد. بنابراین اجرای غربالگری علامتی و سیاست‌های محدودکننده برای ملاقات‌کنندگان و کارکنان غیرضروری، اجرای غربالگری کارکنان، پایش علامتی ساکنان سرای سالمندان، فاصله‌گذاری اجتماعی شامل محدود کردن رفت‌وآمد ساکنین و فعالیت‌های گروهی همین‌طور آموزش کارکنان جهت کنترل آلودگی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی  و رفع کمبود تجهیزات حفاظتی از نکات اساسی است.

وی ادامه داد: مطالعه‌ای نشان داد که آلودگی یک نفر از سالمندان مقیم  یک مرکز نگهداری سالمندان، منجر به آلودگی ۱۲۹ نفر شامل ساکنین، کارکنان و ملاقات‌کنندگان و فوت ۲۳ نفر شد. لذا پیشگیری، غربالگری و شناسایی سریع مبتلایان و اجرای محدودیت‌هایی نظیر ملاقات و تماس‌های فیزیکی غیرضروری حیاتی هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: با توجه به میزان بالای ابتلا، گسترش و مرگ‌ومیر افراد مسن که اغلب بیماری‌های زمینه‌ای نیز دارند، پیش‌بینی و اجرای تمهیدات مناسب جهت جلوگیری از ابتلا، تشخیص سریع و مراقبت مناسب در محیط‌هایی نظیر سرای سالمندان لازم است. همچنین رعایت نکات بهداشتی و محافظتی، سالمندانی که توسط پرستار یا اعضای خانواده در منزل نگهداری می‌شوند، الزامی است.

سوری با بیان اینکه متاسفانه اغلب  پرستاران سالمندان آموزش کافی ندیده‌اند، گفت: در شرایط اپیدمی درصورتی‌که پرستاران برای مراقبت صحیح از سالمند توانمند نشوند، می‌توانند ناخواسته موجب ابتلا یا مرگ سالمند شوند. پرستاران سالمندان علاوه برای تقویت اقدامات بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک بخصوص در زمان ارائه خدمات به سالمند، شستن مرتب دست‌ها با مواد ضدعفونی‌کننده و پرهیز از مواجهه با سایر افراد و حضور در اجتماعات یا تماس با افراد مبتلا یا محتمل، باید برای محافظت از سالمند تحت نظر خود در برابر کووید ۱۹ تلاش کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه توصیه کرد: تا حد امکان تماس سایرین با سالمندان را  به حداقل ممکن رسانید و ملاقات اقوام از سالمند بخصوص به‌صورت تجمعی را تاجائیکه ممکن است کم کنید. همچنین لازم است مرتباً علائم بالینی و پیش‌آگهی کرونا در این افراد مانند اندازه‌گیری تب، غلظت اکسیژن موجود در خون، مشکلات تنفسی و مانند این‌ها در سالمندان چک شود.

وی ادامه داد: مراکز بهداشتی درمانی و سایر مراکز خدماتی مانند بهزیستی نیز می‌توانند با تحت پوشش قرار دادن فعال سالمندان نیازمند به این خدمات، با تماس و مراجعه با آن‌ها در به حداقل رساندن بار بیماری در میان سالمندان نقش مهمی داشته باشند. حتی نیروهای داوطلب و آموزش‌دیده محلی با سازمان‌دهی مناسب می‌توانند برخی خدمات معمول یا مایحتاج سالمندان را تهیه و به دست آن‌ها برسانند تا مجبور به خروج از خانه نشوند.

سوری در مورد سالمندانی که امکان حضور در جامعه را دارند و ناچار به تامین مایحتاج خودشان هستند نیز توضیح داد: لازم است سوپرمارکت‌ها، مراکز خدماتی مانند بانک‌ها، مراکز پلیس +۱۰، درمانگاه‌ها و مانند آن ارائه خدمات به سالمندان را در اولویت قرار دهند و تسهیلات ویژه‌ای برای به حداقل رساندن زمان یا حضور در تجمعات ایشان در این مکان‌ها فراهم آورند. این کار می‌تواند شامل اختصاص زمان ویژه‌ای برای خرید یا ارائه خدمات به سالمندان و کم کردن خطر سرایت به آنها باشد.

این استاد اپیدمیولوژی دانشگاه اظهار کرد: متاسفانه تعداد قابل‌توجهی از قربانیان کووید ۱۹ را کارکنان بهداشتی درمانی بخصوص سالمندان این گروه تشکیل می‌دهند. مطالعات نشان می‌دهد که حتی در کادر پزشکی بهتر است سالمندان در خط اول مواجهه با بیماریان کرونایی قرار نگیرند و تا حد امکان از کارکنان جوان‌تر استفاده شود.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سالمندان ویروس کرونا کرونا کرونا ویروس کووید ۱۹ سرای سالمندان کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۳۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی

گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ شیوع بیماری‌های ژنتیکی، یک به دو هزار نفر در سال اعلام می‌شود، اما باید توجه داشت که بیماری‌هایی مانند سرطان، آسم و آلزایمر شیوع بیشتری دارد. از آنجایی که این بیماری‌ها وابسته به محیط هستند، لازم است با بررسی ژنتیک و محیط از بروز این بیماری‌ها پیشگیری شود و اگر فردی به این بیماری‌ها مبتلا شد، روش درمان خاص فرد به وی ارائه شود.

مریم اسلامی متخصص و مشاور ژنتیک در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ با اشاره به لزوم مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج برای زوجین، گفت: افراد به منظور پیشگیری از بروز مشکلات ژنتیکی در بین خود و فرزندانشان باید مشکلات و بیماری‌های سه نسل گذشته خود را با متخصص ژنتیک در میان بگذارند. 

وی افزود: بررسی شجره‌نامه ۳ نسل قبل زوجین از قبیل مشکلات و بیماری‌هایی ازجمله بینایی، ناشنوایی، عقب‌افتادگی ذهنی، مشکلات استخوانی، ماهیچه‌ای، بیماری‌های خونی، انواع سرطان و انواع معلولیت‌های خانواده‌های پدری و مادری و بچه‌های آنها لازم است. 

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: اگر افراد دارای این مشکلات باشند باید آزمایشات لازم را به همراه داشته‌باشند تا در کنار بررسی شجره‌نامه و جمع‌آوری اطلاعات، میزان خطر و مشاوره‎هایی که لازم است به افراد داده شود.

اسلامی افزود: در این مشاوره‌ها مشکلات روحی و روانی کم شدن یا زیاد شدن ژن‌های زنانه یا مردانه در فرزندان نیز مورد مطالعه قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: این مشاوره‌ها برای همه افراد لازم است، اما برای ازدواج‌های فامیلی تاکید بیشتری وجود دارد، چرا که در ازدواج‌های فامیلی تشابه ژنتیکی و اینکه زوجین می‌توانند ناقل سالم بیماری باشند، وجود دارد. همچنین این الزام برای افرادی که سابقه بیماری‌های ژنتیکی یا سرطان‌ها را در خانواده خود را دارند نیز مطرح است.

اسلامی با بیان اینکه همه مشکلات و بیماری‌های ژنتیکی لزوما از زمان تولد مشخص نیست، گفت: گاهی گمان افراد در دیر مشخص‌شدن بیماری‌های ژنتیکی یا بیماری حادثه‌ای مثل زمین خوردن کودک و مصرف داروی اشتباه بوده، در صورتی که علت آن بیماری ژنتیکی است.

مزایای ژن درمانی

وی افزود: از مزایای این مشاوره‌ها می‌توان در ابتدا به اصلاح ژنتیکی خود افراد و جلوگیری از مشکلات حرکتی و بیماری‌هایی مثل پارکینسون، تالاسمی، سندروم داون و.. اشاره و در ادامه باید از انتقال این بیماری‌ها به کودکان و نسل بعد جلوگیری کرد.

متخصص و مشاور ژنتیک گفت: در ایران از هر ۳۰ زوج یک نفر ناقل بیماری اس ام‌ای است و این اصلا ارتباطی با ازدواج‌های فامیلی ندارد، همچنین شیوع بیماری تالاسمی در دهه‌های اخیر باعث می‌شود همه افراد این مشاوره‌های ژنتیکی را انجام دهند تا در آینده، خود و کودکان آنها به این بیماری‌ها دچار نشوند.

اسلامی بابیان اینکه مانع‌شدن گروه خونی از ازدواج یک اشتباه رایج بین مردم است، تشریح کرد: در آزمایش خون قبل از ازدواج وجود ژن‌ها و دی ان ای‌های مشترک بیماری‌زا بررسی می‌شود ولی اینکه بعضی گروه خونی‌ها نمی‌توانند باهم ازدواج کنند وجود ندارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی
  • مشاوره ژنتیکی بن‌بستی برای بیماری‌های ژنتیکی
  • درباره سرخک و واکسیناسیون آن چه می‌دانید؟
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • جزییات تازه از اسم بیماری که ترانه علیدوستی به آن مبتلا شده است
  • جزئیات بیماری ترانه علیدوستی؛ ابتلا به یک سندروم خاص؟!
  • نام بیماری سخت ترانه علیدوستی اعلام شد | اعلام آخرین وضعیت روند درمان بازیگر سرشناس
  • بیماری ترانه علیدوستی مشخص شد | سندرم DRESS چیست و ترانه چه شرایطی را تجربه کرده است؟
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟/ جزئیات
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / آخرین وضعیت درمان