Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیماری فیبرومیالژیا نوعی سندرم درد اسکلتی و عضلانی است و دومین بیماری شایعی محسوب می‌شود که بر استخوان‌ها و عضلات بدن تأثیر می‌گذارد، اما در اغلب اوقات با بیماری‌های دیگر اشتباه گرفته می‌شود. احساس کوفتگی و درد وسیع در ناحیه‌ی عضلات و مفاصل را نیز می‌توان از علائم بسیار رایج در فیبرومیالژیا دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای این بیماری هنوز هیچ درمانی وجود ندارد، اما ترکیبی از روش‌های مصرف دارو، ورزش، کنترل استرس و سبک زندگی سالم می‌تواند در کاهش میزان علائم مؤثر واقع شود تا بیمار به زندگی عادی خود ادامه دهد.

دلایل بروز بیماری فیبرومیالژیا

پزشکان هنوز دلایل بروز بیماری فیبرومیالژیا را کشف نکرده‌اند، اما گمان می‌رود مشکل اصلی در نحوه‌ی عملکرد مغز و نخاع در دریافت سیگنال‌های درد از اعصاب باشد. به هر روی با توجه به اطلاعاتی که تاکنون به دست آمده می‌توان گفت علاوه بر اینکه زنان بیشتر از مردان در خطر ابتلا به این بیماری هستند، موارد زیر احتمال بروز آن را افزایش می‌دهند:

وجود بیماری‌های دردناک دیگر، همچون آرتریت یا عفونت‌های مختلف
ابتلا به بیماری‌های اختلال خلقی مثل اضطراب یا افسردگی
سابقه‌ی سوءاستفاده‌ی جسمی یا روحی فرد یا ابتلا به اختلال اضطراب پس از سانحه (پی‌تی‌اِس‌دی)
ورزش نکردن
سابقه‌ی ابتلا به فیبرومیالژیا در اعضای خانواده

علائم بیماری فیبرومیالژیا

اگر بخواهیم علائم بیماری فیبرومیالژیا را با تعریفی ساده بیان کنیم باید بگوییم بیمار در تمام نقاط بدنش احساس درد می‌کند. اما علائم شایع در بیماران عبارتند از:

احساس درد، سوزش، خارش یا گرفتی در عضلات
کاهش آستانه‌ی درد یا افزایش حساسیت در نقاط حساس (نقاط قرینه در عضلات و اتصالات تاندونی)
خستگی مفرط
ناتوانی در تمرکز یا یادآوری خاطرات (که به «مه‌مغزی» نیز شهرت دارد)
بی‌خوابی یا بدخوابی
احساس اضطراب، نگرانی یا افسردگی

بیماری فیبرومیالژیا شباهت بسیاری با آرتروز، بورسیت و تاندونیت دارد، اما به جای آنکه درد در نقطه‌ای خاص احساس شود، بیمار درد و خشکی عضلات را در تمام بدنش حس می‌کند. از دیگر علائم بیماری فیبرومیالژیا می‌توان اشاره کرد به:

درد شکمی، نفخ، حالت تهوع، یبوست، اسهال، سندرم روده تحریک‌پذیر
سردرد
خشکی دهان، بینی و چشم‌ها
حساسیت نسبت به سرما، گرما، نور یا صدا
تکرر ادرار
احساس گرختی در صورت، بازوها، دستان یا پا‌ها

تشخیص بیماری فیبرومیالژیا

پزشک پس از انجام آزمایشات از بیمار در مورد سوابق بیماری‌های خود و خانواده‌اش سوال می‌پرسد. تا به امروز هیچگونه آزمایشی برای تأیید وجود این بیماری کشف نشده. اما از آنجایی که علائم بیماری فیبرومیالژیا با علائم بیماری‌های دیگر شباهت بسیاری دارد احتمالاً پزشک آن را با بیماری‌هایی همچون کمکاری تیروئید، انواع آرتریت یا لوپوس مرتبط خواهد کرد؛ بنابراین انتظار می‌رود با انجام آزمایش خون میزان هورمون‌های بیمار و وجود التهاب بررسی شود. البته انجام آزمایش‌های اشعه ایکس نیز از دیگر آزمایش‌هایی است که ممکن است پزشک تجویز کند.

چنانچه پزشک نتواند علت درد بیمار را تشخیص دهد سیستمی دو مرحله‌ای را به کار خواهد گرفت تا بفهمد درد تا چه حد در بدن بیمار گسترش داشته و چه تأثیری بر زندگی روزمره‌ی وی گذاشته است. سپس راه حلی برای کنترل شرایط بیمار خواهد یافت.

درمان بیماری فیبرومیالژیا

درمان بیماری فیبرومیالژیا بسته به علائم بیمار دارد و ممکن است پزشک مسکن‌های درد، دارو‌های ضدافسردگی، شل‌کننده‌ی عضلات و همچنین دارو‌های خواب‌آور تجویز کند. با این حال ورزش سبک و مداوم را می‌توان یکی از روش‌هایی دانست که تأثیر بسزایی در کنترل درمان بیماری فیبرومیالژیا دارد. شایان ذکر است که ورزش موجب ترشح اندورفین در بدن می‌شود که خود باعث کاهش درد و استرس است و به خواب راحت نیز کمک می‌کند.

برای کاهش استرس و درد ناشی از بیماری فیبرومیالژیا نیز می‌توان ترکیبی از روش‌های مختلف را به کار برد، از جمله ماساژدرمانی، طب سوزنی و کایروپرَکتیک. بیمار همچنین می‌تواند با کمک مشاور، درمانگر یا گروه‌های حمایتی نیز به لحاظ روانی از این بیماری بکاهد.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری فیبرومیالژیا علائم بیماری فیبرومیالژیا علائم بیمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۵۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی

به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که یک آزمایش انجام شده توسط ابزار هوش مصنوعی روی یک قطره خون خشک شده می‌تواند سه نوع سرطان مرگبار را تشخیص دهد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: محققان چینی دریافتند این ابزار می‌تواند سرطان روده، معده و پانکراس را در عرض چند دقیقه شناسایی کند.

به نوشته روزنامه سان، این مطالعه که در نشریه «نیچر ساستینبیلیتی» (Nature Sustainability) منتشر شده ، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه یک آزمایش جدید می‌تواند با استفاده از عملکردهای خون خشک شده سه بیماری مرگبار را غربالگری کند. در این آزمایش از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نشانگرهای زیستی در خون استفاده می‌شود.

محققان شرکت کننده در این مطالعه تخمین می زنند که اگر این آزمایش‌ها در کشورهای کمتر توسعه یافته انجام شود، نسبت موارد سرطان روده تشخیص داده نشده می تواند از ۸۴ به ۲۹ درصد کاهش یابد.

این محققان اعلام کردند این آزمایش با استفاده از توانایی هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به کاهش موارد تشخیص داده نشده سرطان در کشورهای کمتر توسعه یافته در سراسر جهان تا ۵۵ درصد کمک کند. رومین وانگ، نویسنده اصلی این تحقیق، از دانشگاه شانگهای جیائو تونگ، گفت: بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از عدم تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند. این نیاز به ابزارهای تشخیصی را نشان می‌دهد که دقت و مقرون به صرفه بودن را افزایش دهد. رویکرد ما امکان تشخیص سرطان های متعدد را در عرض چند دقیقه با هزینه مقرون به صرفه می‌دهد.

اگر سرطان زودتر تشخیص داده شود، نرخ بقای بیماران بسیار بیشتر خواهد بود، به همین دلیل محققان دائما به دنبال بهبود روش‌های آزمایش این بیماری هستند. اکثر آزمایش‌های خون فعلی برای این بیماری‌ها از خون مایع برای شناسایی نشانگرهای سرطان استفاده می‌کنند که به اندازه کافی برای تشخیص هر یک از سرطان‌های روده، معده و پانکراس به صورت جداگانه قدرتمند نیستند. دکتر چائویوان کوانگ، از کالج پزشکی آلبرت انیشتین، که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: استفاده از خون خشک شده می‌تواند بازی را تغییردهد.

او گفت که خون خشک شده را می توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع‌آوری، ذخیره و حمل کرد. دکتر کوانگ به لایو ساینس گفت: این می‌تواند به در دسترس بودن آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان در سراسر جهان کمک کند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899356

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • افشای اسرار بیماران چه مجازاتی دارد؟