Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-18@14:32:20 GMT

فضاي مجازي جايگزين هيچ رسانه‌اي نيست

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۸۳۰۸

فضاي مجازي جايگزين هيچ رسانه‌اي نيست

خبرگزاری آریا- معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ: شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی جای هیچ رسانه‌ای نیامده است و جایگاه جدیدی را پر کرده اند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، چهل و سومین جلسه از سلسله نشست‌های نقد و اندیشه با موضوع «نقش فضای مجازی در اطلاع رسانی اخبار کرونا» با محمد خدادی، معاون مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، غیرحضوری برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه فضای مجازی برگرفته از فضای حقیقی است، اظهار کرد: فضای مجازی مانند هر موضوع دیگری نقاط ضعف و قوت دارد بنابراین نباید نگاه صفر تا صدی به آن داشته باشیم و امروزه فضای مجازی نزدیکترین عنصر به هر انسان است.
وی با اشاره به تشکیل کمیته اطلاع رسانی در حوزه کرونا خاطرنشان کرد: پیش از اعلام رسمی وقوع کرونا در ایران، وزارت ارشاد با رسانه‌ها جلسه‌ای برگزار و درباره نحوه اطلاع رسانی در موضوع کرونا توضیحاتی ارایه کرد.
خدادی افزود: پس از اعلام همه گیری کرونا در سال گذشته، کمیته اطلاع رسانی به ریاست وزیر ارشاد در این وزارتخانه تشکیل شد که سخنگوی دولت و دبیر شورای عالی امنیت ملی در آن حضور داشتند.
وی با اشاره به تشکیل کارگروه در کمیته کرونا تاکید کرد: در این کمیته، سه کارگروه ستاد خبری مقابله با کرونا، کمیته اقدام خبری مقابله با کرونا و کمیته تولید محتوای خبری مقابله با کرونا تشکیل شد و تیم‌های رصد هم آغاز به کار کردند.
خدادی بیان کرد: سعی کردیم در زمان کرونا پل ارتباطی رسانه‌ها و دستگاه‌ها باشیم، زیرا به باور ما شراکت جمعی می‌تواند با کرونا مقابله کند و عبور از بحران را داشته باشد، بنابراین برای دستیابی به این موضوع همه رسانه‌ها و دست اندرکاران رسانه کنار هم قرار داشتند.
معاون وزیر ارشاد خاطر نشان کرد: یکی از اشکالات ما در رسانه‌های داخلی محل انتقال خبر است که در حال حاضر فضای مجازی یکی از محل‌های اصلی آن است، آن هم بدون اینکه دروازه‌بانی خبر داشته باشند.
وی خاطرنشان کرد: البته رسانه‌های شناسنامه دار دقت بیشتری در دروازه‌بانی خبر دارند، اما در شبکه‌های مجازی این اتفاق رخ نمی‌دهد و موجب سوء استفاده‌هایی نیز می‌شود.
خدادی در این حال با اشاره به مزایای فضای مجازی افزود: شبکه‌های اجتماعی جای هیچ رسانه‌ای نیامدند و جایگاه جدیدی را پر کردند و بیشترین استفاده را در زمان استراحت افراد، وسایل حمل و نقل و هنگام انجام کار‌های مختلف دارند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: فضا مجازی جایگزین اطلاع رسانی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۸۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی

از سال ۱۹۹۲ هر ساله در ماه آوریل، ماه آگاهی از استرس برگزار می‌شود و یادآور اهمیت مدیریت استرس برای حفظ سلامت روحی و جسمی کاربران است. فضای مجازی در حال حاضر به عنوان منبع اصلی استرس و عامل مهمی در انتشار مشکلات مربوط به اضطراب و استرس در میان کاربران مطرح می‌شود.

اگرچه رسانه‌های اجتماعی می‌توانند اطلاعات زیادی را به کاربران ارائه کنند، اما ممکن است آنها را در معرض کلاهبردارانی قرار دهد که از اطلاعات شخصی آنها برای کسب سود استفاده می‌کنند.

درک اینکه چگونه رسانه‌های اجتماعی بر رفاه کاربران تأثیر می‌گذارد برای مدیریت استرس بسیار مهم است.

به منظور کاهش تأثیر منفی رسانه‌های اجتماعی بر رفاه کاربران در فضای دیجیتال، کارشناسان پنج نکته ساده را پیشنهاد می‌کنند:

تنظیم صحیح تنظیمات حریم خصوصی حساب‌های آنلاین یک گام اساسی برای محافظت از اطلاعات شخصی و حفظ امنیت دیجیتال است.

با سفارشی کردن افرادی که می‌توانند نمایه و پست‌های شما را مشاهده کنند، می‌توانید به طور قابل توجهی خطر تعاملات ناخواسته با غریبه‌هایی را که ممکن است نیت بدی داشته باشند، کاهش دهید.

این اقدام پیشگیرانه تهدید‌های بالقوه‌ای مانند تعقیب، سرقت هویت، داکسینگ و فیشینگ را کاهش می‌دهد.

پیروی از دستورالعمل‌های Privacy Shecker برای خدمات آنلاین به کاربران کمک می‌کند تا تنظیمات حریم خصوصی را در محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی مدیریت کنند.

ارتباطات انتخابی و تعامل استراتژیک، استراتژی‌های ضروری برای امنیت آنلاین و رفاه دیجیتالی هستند، به گونه‌ای که کاربران باید تماس‌ها و ارتباطات خود را به افراد آشنا محدود کنند و از این طریق امکان روبه رویی با کلاهبرداران را کاهش دهند.

مواجهه با محتوای نامناسب، مانند صحنه‌های خشونت آمیز، می‌تواند باعث ناراحتی شود. با کنترل محیط دیجیتال از طریق پذیرش متفکرانه درخواست‌های دوستی، کاربران به تجربه آنلاین مثبت‌تر و ایمن‌تر خود کمک می‌کنند.

علاوه بر این، استفاده از ابزار‌های گروه بندی و مرتب سازی دوستان در شبکه‌های اجتماعی امکان اشتراک گذاری شخصی‌تر را فراهم می‌کند.

با تگ کردن دوستان، کاربران می‌توانند محتوای شخصی بیشتری را با یک گروه نزدیک به اشتراک بگذارند، بنابراین از مزایای اشتراک گذاری اجتماعی و در عین حال کاهش خطرات بهره‌مند شوند.

احتیاط در استفاده از پیوندها: هر پیوندی یک هشدار خطر بالقوه است، با هر پیوندی که در اینترنت یافت می‌شود، باید با احتیاط برخورد شود، حتی اگر از طریق پیام شخصی از طرف یکی از دوستانتان آمده باشد، زیرا همیشه این احتمال وجود دارد که حساب کاربری او هک شده باشد.

لینک‌های به ظاهر بی‌ضرر در رسانه‌های اجتماعی می‌توانند طرح‌های فیشینگ را که به عنوان وب‌سایت‌های قانونی ظاهر می‌شوند، پنهان کنند.

این سایت‌های فیشینگ برای فریب کاربران در افشای اطلاعات حساس مانند رمز عبور، جزئیات مالی و سایر داده‌های شخصی طراحی شده‌اند و شباهت سایت‌های فیشینگ به همتایان واقعی‌شان می‌تواند منجر به سردرگمی شود و خطر از دست رفتن اطلاعات شخصی را تا حد زیادی افزایش دهد.

این تهدید دیجیتالی بر اهمیت احتیاط و اتخاذ شیوه‌های ایمن آنلاین، مانند بررسی اعتبار وب‌سایت‌ها قبل از وارد کردن هر گونه اطلاعات و استفاده از یک راه‌حل امنیتی جامع تأکید می‌کند، برای مثال، یک گذرواژه ضعیف برای یک کلاهبردار موهبتی است، زیرا ماموریت افراد با نیت مخرب و دستیابی غیرمجاز آنها به حساب‌های کاربری شما را آسان‌تر می‌کند.

هنگامی که این حساب‌ها در معرض خطر قرار می‌گیرند، می‌توان از آنها به روش‌های مخربی مانند کلاهبرداری از افراد موجود در لیست تماس شما یا شرکت در اخاذی استفاده کرد. یک رمز عبور قوی و پیچیده به عنوان اولین خط دفاعی حیاتی در برابر چنین تهدیداتی عمل می‌کند.

علاوه بر این، استفاده از یک مدیر رمز عبور قابل اعتماد نه تنها امنیت آنلاین را افزایش می‌دهد، بلکه استرس ناشی از به خاطر سپردن چندین رمز عبور پیچیده را نیز کاهش می‌دهد.

گزارش فعالیت‌های مشکوک و مزاحمت سایبری به پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی بخش مهمی از حفظ یک محیط امن و مثبت آنلاین است، زیرا آنها علاقه دائمی به حفظ امنیت و رضایت کاربران خود دارند.

وقتی محتوای آسیب‌رسان یا مزاحمت سایبری را گزارش می‌دهید، نه تنها از خود محافظت می‌کنید، بلکه به رفاه جامعه بزرگ‌تر نیز کمک می‌کنید، زیرا چنین گزارش‌هایی شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی را قادر می‌سازند تا اقدامات مناسب را انجام دهند، چه آنکه حذف محتوای مضر باشد یا اینکه اکانت‌های مخرب را ممنوع کنند یا ویژگی‌های امنیتی جدید را پیاده‌سازی کنند.

آنا لارکینا، متخصص تجزیه و تحلیل محتوای وب سایت در Kaspersky، اظهار می‌کند: در فضای رسانه‌های اجتماعی، ترکیب فناوری با انتخاب آگاهانه بهترین راه برای محافظت از سلامت روان ما است و راه حل‌های Kaspersky که حریم خصوصی و امنیت کاربران را افزایش می‌دهد، همراه با رویکرد آگاهانه به تعامل دیجیتال، تجربه آنلاین ما را از منبع استرس به منبع تعامل مثبت تبدیل می‌کند.

منبع: الیوم السابع

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • افزایش مخاطبان ویژه برنامه‌های رمضانی رسانه ملی
  • از انتشار آهنگ جدید خواننده انقلابی تا غوغای دروازه بان تیم ملی
  • فیلم دستگیری بانوی تبریزی مربوط به اغتشاشات ۱۴۰۱ است
  • فضای‌ مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ ملی
  • فضای‌مجازی در سیطره برنامه‌های رسانه‌ملی
  • توصیه‌هایی برای مقابله یا جلوگیری از استرس در فضای مجازی
  • آمار ۱.۵ میلیاردی بازدید برنامه‌های نوروزی و رمضانی رسانه ملی در فضای مجازی + فیلم
  • هرگونه فعالیت در حمایت از دولت جعلی اسرائیل در فضای مجازی را اطلاع دهید
  • برگزاری جشنواره رسانه‌ای روایت خدمت در سمنان
  • کمیته‌های شورای اطلاع رسانی استان بوشهر پویا و فعال‌تر شوند