Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به معاون اول رییس جمهور خواستار تمدید مهلت ترخیص خودرو‌های دپو شده و بخشی از کالا‌های گروه چهارم کالای در گمرکات اجرایی کشور شد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین مدرس خیابانی سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامه‌ای به معاون اول رییس جمهور خواستار تمدید مهلت ترخیص خودرو‌های دپو شده و بخشی از کالا‌های گروه چهارم کالای در گمرکات اجرایی کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در این نامه آمده است: الف: همانطوری که مستحضرید مهلت ترخیص خودرو‌های دپو شده در گمرکات اجرایی کشور موضوع مصوبه شماره ۱۵۲۶۷۶ ت ۵۷۳۹۴ه مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۹ نهایتا تا تاریخ ۱۳۹۹/۲/۲۹ تمدید گردید که معضلاتی به شرح ذیل عملا مانع اجرایی شدن کامل مصوبه شده است.

۱- طولانی شدن فرآیند انتقال ثبت سفارشات سال‌های قبل از سامانه ثبت سفارش به سامانه جامع تجارت جهت انجام اقدامات قانونی ثبت سفارش

۲- عدم آمادگی زیرساخت‌های سیستمی در سامانه جامع تجارت و سامانه پنجره تجارت فرامرزی (EPL) و فقدان هماهنگی بین دستگاه‌های ذی مدخل در مصوبه فوق الذکر همچون بنیاد شهید و امور ایثارگران، سازمان بهزیستی و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی

۳- شیوع بیماری کرونا و تأثیر مستقیم آن در کاهش کارکرد دستگاه‌های اجرایی

ب: مشکلات عدم ترخیص بخشی از کالا‌های گروه چهارم کالایی:

۱- این دسته از کالا‌ها که مرتبط با مصوبه شماره ۱۵۲۶۷۷ ت۷۳۲۲ه مورخ ۱۳۹۸/۱۱/۲۹ می‌باشد امکان ترخیص آن‌ها فراهم نشده که عمده دلایل آن به شرح ذیل می‌باشد.

۱-۲- عمده ثبت سفارشات متعلق به سال ۱۳۹۷ بوده و به دلیل تغییر ردیف تعرفه و یا تفکیک آن‌ها در سال ۱۳۹۸ ویرایش این قبیل ثبت سفارشات با مشکلات عدیده‌ای در سامانه جامع تجارت و پرتال ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مواجه شده است.

۱-۳- شیوع بیماری کرونا تأثیر مستقیم در کاهش کارکرد دستگاه‌های اجرایی و بالطبع عدم

تحقق مصوبه فوق الذکر داشته است لهذا باتوجه به محرومیت تعداد قابل توجهی از افراد ذیحق از تسهیلات این دو مصوبه مقرر فرمایند پیش نویس مصوبه پیوست در خصوص استمهال سه ماه هر دو مصوبه در اولین جلسه هیأت محترم وزیران مطرح و مورد موافقت قرار گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: مدرس خیابانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۸۴۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتحادیه اروپا برای واردات غلات از روسیه و بلاروس، تعرفه وضع می‌کند

به گزارش قدس آنلاین، در تحولات جهانی، «کاترین تای» نماینده تجاری ایالات‌متحده، در سخنرانی خود در شورای تجارت و فناوری اروپا، بر اهمیت روابط فرا آتلانتیک تاکید کرد و خواستار همکاری نزدیک‌تر با اتحادیه اروپا به‌منظور مقابله با چالش‌های ناشی از چین شد.

اتحادیه اروپا همچنین قصد دارد به‌منظور ممانعت از ایجاد عدم تعادل در بازارهای خود توسط روسیه و بلاروس و آرام کردن کشاورزانی که ماه‌هاست نسبت به واردات ارزان‌قیمت اعتراض دارند، تعرفه‌هایی را بر واردات غلات از این ۲ کشور اعمال کند. در واقع با توجه به افزایش صادرات گندم روسیه از ۳۵ میلیون تن به ۵۰ میلیون تن، کمیسیون اروپا نگران خطر افزایش واردات از این کشور است.

از سوی دیگر و بر اساس داده‌های تجارت بین‌المللی کالا که به‌تازگی توسط «یوروستات» منتشر شده است، اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ موفق به کسب مازاد تجاری قابل‌توجهی در تجارت کالا به ارزش ۳۸ میلیارد یورو شد؛ این رقم در مقایسه با سال ۲۰۲۲ که اتحادیه اروپا با کسری ۴۳۶ میلیارد یورویی مواجه بود، نشان‌دهنده بهبود چشمگیری است. کسری تجاری اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲، به‌طور عمده ناشی از افزایش قیمت انرژی بود که در نهایت منجر به افزایش ارزش واردات تجاری این بلوک شده بود.

رئیس‌جمهور فرانسه، در سفر اخیر خود به برزیل، توافق تجاری پیشنهادی بین اتحادیه اروپا و بلوک مرکوسور آمریکای جنوبی را به‌شدت مورد انتقاد قرار داده و آن را«معامله بسیار بد» خوانده است. علت انتقاد رئیس‌جمهور فرانسه از این توافق، عدم توجه کافی به مسائل مربوط به تنوع زیستی و استانداردهای حفظ محیط‌زیست بوده است.

در تحولات منطقه‌ای، به‌تازگی شورای عمومی سازمان تجارت جهانی با اتفاق آرا، نماینده دائم عربستان سعودی را به‌عنوان رئیس ارگان حل اختلاف برای دوره ۲۰۲۵- ۲۰۲۴ انتخاب کرد. این امر، گام مهمی در جهت افزایش نقش و نفوذ عربستان سعودی در سازمان تجارت جهانی و همچنین در عرصه تجارت بین‌الملل به شمار می‌رود.

همکاری میان قزاقستان و امارات متحده عربی در زمینه دیجیتال و هوش مصنوعی، توافق نفتی عربستان و بنگلادش توسعه زیرساخت‌های انرژی بنگلادش و تقویت امنیت انرژی این کشور، توافق‌های تجاری جدید افغانستان و پاکستان در ارتباط با صادرات زغال‌سنگ و پنبه، رفت‌وآمد آزادانه رانندگان و حل چالش‌های تجارتی و ترانزیتی از دیگر اخبار مهم منطقه است.

در بخش پژوهش‌های تازه آنکتاد به‌تازگی در گزارشی تحت عنوان «روندهای کلیدی تجارت جهانی در سال ۲۰۲۳» نکات و داده‌های مهمی را در مورد روندهای تجارت جهانی بیان کرده و از امکان تغییر در الگوهای سنتی تجارت جهانی سخن گفته است. نظارت دقیق بر این تحولات برای درک پیامدهای این پویایی‌های تجاری در حال تحول برای کشورهای درحال‌توسعه، حیاتی است. آنکتاد در گزارش مهم دیگری تحت عنوان «اقیانوسی از فرصت‌ها: پتانسیل جلبک دریایی برای پیشبرد ابعاد غذایی، محیط زیستی و جنسیتی توسعه پایدار» به بررسی فرصت‌های این صنعت نوپا پرداخته است.

از آنجاکه اقتصاد دریا پایه یا دریا محور در سال‌های اخیر به یکی از اهداف کلیدی توسعه اقتصادی ایران بدل شده است، این گزارش برای سیاست‌گذاران ایرانی و نیز فعالان بخش خصوصی در این حوزه نکات مهمی در بر دارد.

بانک جهانی نیز در گزارشی که به‌تازگی منتشر کرده، وضعیت اقتصاد پاکستان را ناپایدار برشمرده و این کشور را در نقطه عطف تاریخی دانسته است، نقطه‌ای که اتخاذ تصمیمات دشوار برای نجات اقتصاد این کشور را ضروری می‌سازد.

گفتنی است؛ در هشتاد و پنجمین گزارش از سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت جهانی» مجموعه‌ای از تحولات اخیر در دولایه جهانی و منطقه‌ای محیط ژئواکونومیک ایران ارائه‌شده و خلاصه‌ای از آخرین گزارش‌ها و انتشارات بین‌المللی در قالب بخش پژوهش‌ها و کتاب‌های تازه، ارائه‌ شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ایجاد منطقه آزاد تجاری برای تجار افغانستانی در چابهار
  • چشم انتظاری پنج ماهه فعالان اقتصادی برای تامین ارز واردات
  • دخانیات و لوازم خانگی بیشترین کالای قاچاق در قم بود
  • دغدغه و درخواست شهروندان با ۵۶۴ مصوبه بازدید میدانی محلات پیگیری شد
  • تأمین پنج درصد برق اداره‌های فارس با تجدیدپذیر‌ها
  • کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات انواع کالا‌ها در سال ۱۴۰۳
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات انواع کالا‌ها در سال جاری
  • اتحادیه اروپا برای واردات غلات از روسیه و بلاروس، تعرفه وضع می‌کند
  • واگذاری ۱۰۰۰۰ خودروی برقی به ناوگان عمومی در ۳ ماه آینده