Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@14:19:18 GMT

عشایر ظرفیتی بزرگ در مسیر صلح و سازش پرونده‌ها

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۸۵۵۹

عشایر ظرفیتی بزرگ در مسیر صلح و سازش پرونده‌ها

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - مهدی کعبی: سال ۱۳۸۰ تشکیل نهادی تحت عنوان «شورای حل اختلاف» در قوانین کشور پیش‌بینی و یک سال بعد نیز آئین‌نامه اجرایی آن تأیید شد و شوراهای حل اختلاف با همکاری مردم، قضات و خیران در سراسر کشور شروع به فعالیت کردند. از آنجا که وظیفه اصلی این نهاد «رسیدگی به اختلافات مردم بر پایه صلح و سازش» است، آمار پرونده‌های ورودی به مراجع قضائی و اطاله دادرسی کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آثار مثبت اجرای این قانون نیز تا آنجا بوده که حتی رهبر معظم انقلاب چندی قبل در دیدار با مسئولان قوه قضائیه، نقش شوراهای حل اختلاف را در کاهش تعداد زندانیان و آثار و تبعات آن در جامعه بسیار مهم دانستند و بیان داشتند که باید با تمرکز بر راه‌حل‌های مختلف برای علاج کاهش آمار زندانیان فکری جدی کرد.

وقتی پرونده‌ای در شورای حل اختلاف رسیدگی می‌شود، زمینه صلح و سازش فراهم می‌شود و این کار می‌تواند از بسیاری از جرایمی که ممکن است در کنار آن پرونده ایجاد شود، جلوگیری کند.

در مجتمع شورای حل اختلاف شهرستان آبادان در کنار اعضای این شورا، از ظرفیت «سفیران صلح، همیاران شورا»، ریش‌سفیدان و متنفذان و بزرگان شهر و روستا استفاده می‌شود. با توجه به موقعیت جغرافیایی هر پرونده، از بزرگان و افرادی که مردم برای آنها احترام قائل هستند، افرادی به عنوان «سفیران صلح» مشخص می‌شوند و این پرونده‌ها به بزرگان ارجاع داده می‌شوند تا در کنار اعضای مجتمع شورای حل اختلاف آبادان، کار صلح و سازش را انجام دهند.

امام خمینی (ره) معمار کبیر انقلاب شکوهمند اسلامی فرموده‌اند: «عشایر ذخایر انقلاب‌اند». در حال حاضر برای پرونده‌های کیفری از ظرفیت متنفذان برای صلح و سازش استفاده می‌شود؛ وضعیت عشیره‌ای و احترام به بزرگان در شهرهای آبادان و خرمشهر زمینه مناسبی را برای ایجاد صلح و سازش در بین مردم ایجاد کرده است و این موضوع تنها راهی است که در کنار شوراهای حل اختلاف، بسیار کارگشا است.

مهم‌ترین نکته قابل توجهی که به آن اشاره شد و سابقه آن در قرآن هم بررسی شده است و در خصوص شوراهای حل اختلاف نیز مفید است، موضوع «ایجاد صلح و سازش بین دو طرف» است که این نکته در عالم تئوری و با توجه به نظام دینی و عرفی ما که رویه عملی آنها همین روش بوده است، از اهمیت زیادی برخوردار است.

با توجه به بخشنامه اخیر ریاست قوه قضائیه، آیت‌الله رئیسی در خصوص ارجاع پرونده‌های دادگاه و دادسرا به شوراهای حل اختلاف، باید تلاش همه جانبه‌ای در راستای مصالحه پرونده‌های ارجاعی از طرف شوراهای حل اختلاف صورت گیرد.

رئیس امور اداری مجتمع شورای حل اختلاف شهرستان آبادان

کد خبر 4937364

منبع: مهر

کلیدواژه: ابادان شهرستان خرمشهر صلح و سازش سران قبایل شورای حل اختلاف دادگستری خوزستان ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شهرکرد عید سعید فطر شیوع کرونا گرگان قزوین روز جهانی قدس بیرجند نماز عید سعید فطر فطریه ایلام شوراهای حل اختلاف شورای حل اختلاف صلح و سازش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۸۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده

به گزارش خبرنگار مهر، نشست سراسری شوراهای فنی استان‌ها به ریاست علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با حضور مدیران ستادی و اعضای شورای فنی استان تهران امروز در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به اینکه در آستانه روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، معاونت میراث‌فرهنگی برنامه‌های جدی را در دستور کار قرار داده است، گفت: این برنامه‌ها از دیروز با بزرگداشت استادکاران برجسته آغاز شده است و برگزاری این نشست سراسری در راستای برقراری نظامی یکپارچه و پایش و هماهنگی بین استان‌ها برگزار می‌شود.

وی به شعار سال مبنی بر «تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بلاهای طبیعی» اشاره کرد و هم‌افزایی و ارائه برنامه‌های ملی برای تحقق این شعار را مورد تاکید قرار داد.

داوری ادامه داد: شوراهای فنی استان‌ها در تصمیم‌گیری بازوی مشورتی معاونت میراث‌فرهنگی محسوب می‌شوند. سال گذشته سال احیای شوراهای فنی در استان‌ها بود و امروز از تجارب و نظرات کارشناسی ۲۶۵ نفر از مدیران و متخصصان در سطح کشور برای تحقق برنامه‌ها و اقدامات حوزه حفاظت و مرمت بهره می‌بریم.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، ۱۴۰۳ را سال کیفیت‌بخشی و توسعه برنامه‌های مرمت و حفاظت عنوان و تصریح کرد: ساختار شوراهای فنی استان‌ها براساس دستورالعمل سال ۱۳۹۶ شکل گرفته که حدود وظایف و فعالیت شوراهای فنی استان‌ها در آن شفاف و روشن است. همچنین بر حسب موضوعات مختلف در حال تدوین نهایی این دستورالعمل هستیم که در این راستا از تجارب و نظرات کارشناسی اعضا استفاده می‌کنیم.

پرهام جانفشان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران، با اشاره به اینکه تهران دارای ۷۰۰ بنای ثبت ملی است به ارائه برنامه‌های مربوط به حفاظت و مرمت بناهای تاریخی این استان پرداخت و افزود: با توجه به پایان فاز اول طرح مطالعاتی حرم شاه عبدالعظیم مرمت بخش از حرم را در دستور کار داریم و طی شش ماه آینده مرمت نقاط تخریب شده آن انجام می‌شود.

جلیل گلشن از اعضای شورای فنی استان تهران، امر پژوهش را در حوزه مرمت مهم‌ترین اصل عنوان کرد و گفت: با انجام پژوهش است که می‌توان به ارزش‌های میراث‌فرهنگی بنا پی ببریم. در مرمت حفظ اصالت بنا باید مدنظر قرار گیرد، مرمت‌ها با کمترین دخل و تصرف انجام شود و برای مخاطب قابل رؤیت باشد. مرمت‌ها باید طبق آئین نامه‌های بین‌المللی انجام و گزارش علمی انجام مرمت‌های انجام شده تهیه و با پرونده ثبتی اثر مرتبط شود.

در ادامه مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های قزوین، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و خوزستان به‌صورت ویدئو کنفرانس به ارائه برنامه‌های خود در حیطه حفاظت و مرمت پرداختند و در پایان لوح‌هایی از سوی علی دارابی به اعضای شورای فنی استان تهران اهدا شد.

کد خبر 6081070 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • آغاز کوچ ۱۱ هزار خانوار عشایری در لرستان
  • استفاده از ظرفیت های صلح و سازش برای کاهش پرونده های ورودی
  • ۱۳ هزار پرونده در آذربایجان غربی به سازش ختم شد
  • ورود ۶۱۰ هزار پرونده به دستگاه قضایی
  • عمل صلح یاران بسیار ارزشمند است
  • ‌آزادی ۱۴۰ زندانی و صلح و سازش در ۳۶۶ پرونده محکوم به حبس در پویش نذر رهایی
  • صلح و سازش بیش از 12 هزار و 800 فقره پرونده در آذربایجان‌غربی
  • سازش ۱۳ هزار پرونده قضایی در آذربایجان‌غربی
  • ۱۲ هزار و ۸۵۷ پرونده در آذربایجان‌غربی به سازش ختم شد
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده