Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایوانی گفت: به نظر می‌رسد مشکلات حاشیه شهرها به‌زودی حل نخواهد شد زیرا شواهد حاکی از آن است که دولت همتی برای حل این مشکلات ندارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هادی ایوانی، مدیر گروه معماری و شهرسازی دانشگاه پیام نور مشهد در گفت‌وگو با صبح توس، اظهار کرد: مشکلات اجتماعی حاشیه شهر مشهد طی سالیان سال ایجاد شده است و نباید انتظار داشته باشیم که شهرداری یا هر ارگان دیگری بتواند یک‌باره این مشکلات را حل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دلایل ایجاد و گسترش حاشیه شهر را باید در بین سیاست‌ها و آمایش‌های سرزمینی که طی چند سال کشور توسط دولت‌ها اجرایی شده است بگردیم زیرا زمانی که ثروت‌ها و قدرت‌ها به‌صورت غیر متوازن در کشور توزیع می‌شوند، عده‌ای به‌ناچار برای تأمین معاش خود به شهرهای بزرگ پناه می‌آورند.

ایوانی با تأکید بر اینکه دولت باید منابع قدرت و ثروت را به‌صورت عادلانه در اقصی نقاط کشور تقسیم کند، تصریح کرد: سازمان بازآفرینی شهری، استانداری، کمیته امداد، سپاه و بهزیستی اقداماتی برای کاهش آسیب‌های اجتماعی حاشیه‌نشینی انجام داده‌اند اما این اقدامات موقت بوده و تنها مسکنی بر درد حاشیه‌نشینی است، لذا معضل اصلی که همان اقتصاد ضعیف روستاها و مناطق کم برخوردار است، باید حل شود.

مدیر گروه معماری و شهرسازی دانشگاه پیام نور مشهد خاطر نشان شد: گناهکار اصلی در ایجاد حاشیه شهر و معضلات اجتماعی آن، سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های اشتباه دولت است که منجر به عدم توازن عدالت توسعه در کل کشور شده است که این مشکلات به دلیل وجود نداشتن «طرح آمایش سرزمین» ایجاد شده است لذا باید هرچه سریعتر این طرح تهیه و اجرایی شود.

وی با اشاره به اینکه سیاست‌های اشتباه دولت باعث ثروتمندتر شدن قشر مرفه و فقیرتر شدن قشر ضعیف جامعه شده است، گفت: متأسفانه دولت به جای اینکه تفکر ثروتمند پروری را در جامعه اجرا کند، با انجام اقداماتی مثل توزیع یارانه بین تمام طبقات اجتماعی، اقدام به پرورش تفکر فقیر پروری است زیرا یارانه باید فقط برای سه دهک پایانی که هیچ راه‌حلی جز دریافت یارانه برای امرارمعاش ندارند، است.

ایوانی یادآور شد: متأسفانه اقتصاد در این دولت ریشه ندارد و اگر نگاهی به همین بازار پول و سرمایه طی چند ماه گذشته بیندازید می‌بیند که بازارهایی همچون بورس و خودرو به حال خود رهاشده‌اند که این امر باعث ثروتمندتر شدن قشر مرفه جامعه می‌شود لذا برای حل معضل کارتن‌خواب‌ها و حاشیه‌نشینی باید مشکلات اقتصادی قشر ضعیف جامعه حل شود که قسمت بزرگی از این مشکلات مربوط به بیکاری است.

مدیر گروه معماری و شهرسازی دانشگاه پیام نور مشهد بیان کرد: زمانی که قشری که دارای مشکلات مشترک اقتصادی هستند دورهم جمع می‌شوند، بافت فرسوده و کالبد فرسوده‌ای را ایجاد می‌کنند از طرف دیگر این‌ها کنار هم یک معضل اجتماعی را نیز ایجاد می‌کنند.

وی با تأکید بر اینکه باید در کنار موضوع اقتصادی به موضوع فرهنگی در حاشیه شهر توجه شود، گفت: دولت باید موضوع اقتصاد و اجتماع را در کنار هم ببیند و این دو موضوع جدای از هم نیستند بنابراین با صرف اقدام فرهنگی نمی‌توان مشکلات اجتماعی حاشیه شهر را حل کرد.

ایوانی در پایان خاطر نشان کرد: به نظر می‌رسد مشکلات حاشیه شهر به‌زودی حل نخواهد شد زیرا شواهد حاکی از آن است که دولت همتی برای حل این مشکلات ندارد و تنها می‌خواهد با تجویز مسکن‌هایی مثل یارانه، بسته معیشتی و حمایتی بر مشکلات اقتصادی سرپوش بگذارد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: حاشیه شهر برای حل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۰۸۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری

مدیرکل محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری گفت: ۱۰ روستا و ۵ شهر استان به عنوان پایلوت طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ظهر امروز ویدئوکنفرانسی در خصوص بررسی مسائل محیطی زیستی مناطق پنج‌گانه کشور در شهرکرد مرکز چهارمحال و بختیاری برگزار شد.

سعید یوسف‌پور در این نشست اظهار داشت: منطقه 5 و 6 کشور استان‌های همدان، کرمانشاه، ایلام، لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری را در برمی‌گیرد که عملاً بخش عمده‌ای از زاگرس را شامل می‌شود و زاگرس با حدود 40 درصد از منابع آب شیرین کشور، در حال حاضر در زیست بسیاری از استان‌ها و کلان‌شهرهای کشور مؤثر است. 

وی افزود: منطقه 5 کشور به لحاظ طبیعی ارزش بسیار زیادی دارد و بیش از 32 منطقه حفاظت شده، 4 پارک ملی، 36 منطقه شکار ممنوع، 50 تالاب، بیش از 11هزار واحد تولیدی، کشاورزی و صنعتی، 138 ثمن به طور میانگین900 گرم پسماند شهری و روستایی به صورت سرانه واجد اهمیت زیادی است. کار اصلی ما مستندسازی دانش بومی است که اعضای شوراهای اسلامی شهرها و روستاها با ظرفیت بزرگی که دارند می‌توانند در راستای مستندسازی و کاربردی کردن دانش بومی محیط زیست کمک شایانی بکنند. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان کرد: از مهمترین چالش‌هایی که در منطقه 5 وجود دارد موضوع صنایع آسفالت و کشتارگاهی بوده که در اختیار شهرداریها است که تقاضا داریم اعضای شورای شهرها توجه بیشتری داشته باشند، بند 8 ماده 27 قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌تواند کمک جدی به حل مسائل محیط زیستی شهرها کند. در مورد مسایل زیست محیطی استان اولویت‌بندی منسجمی وجود ندارد که نیاز است با همکاری و همراهی شوراهای استان‌ها مشکل برطرف شود، موضوع حیوانات بلاصاحب، سگ‌های بی‌صاحب در همه استان‌های منطقه 5 یک چالش جدی برای سلامت و بهداشت عمومی شده که نیاز است این موضوع به صورت جدی و در اسرع وقت مدیریت شود. مدیریت پسماند، ترافیک شهرها، ساماندهی صنوف آلاینده داخل حریم شهرها، افزایش سرانه فضای سبز شهرها و ایجاد کمربندی شهرها از جمله مسائلی است که نیاز به همراهی و تشریک مساعی دارد.

وی  ادامه داد: برطرف کردن مشکل جمع‌آوری پسماند و بهینه‌سازی فضای سبز، تسهیل به موقع اعتبارات برای مدیریت اصولی پسماند در شهرها از دیگر موضوعاتی هستند که در حوزه حفاظت از محیط زیست باید به آن‌ها پرداخته شود. برای مدیریت پسماند، طرح‌ مدیریت اجتماعی پسماند که بنای آن تفکیک از مبدا است، صندوق ملی محیط زیست تسهیلات لازم را کمک کند تا بتوانیم بخشی از سرمایه‌گذاری مورد نیاز را انجام دهیم. در استان چهارمحال و بختیاری 10 روستا و پنج شهر به عنوان پایلوت طرح مدیریت اجتماعی پسماند انتخاب شده‌اند و تلاش داریم در سایر استان‌ها نیز این طرح به صورت پایلوت اجرایی شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست  چهارمحال و بختیاری گفت: در استان ایلام شورای اسلامی شهر کمک کرد که شهرکی خارج از شهر ایلام مستقر شود و موضوعات مختلفی را به عنوان چالش مطرح کردند که اگر در قالب تفاهم‌نامه ارائه شود بهتر است. در مهرماه سال گذشته در استان چهارمحال و بختیاری یک تفاهم‌نامه بین شوراهای استان و اداره کل حفاظت محیط زیست منعقد شد و در استان‌های منطقه 5 نیز پیگیری‌ها در حال انجام است و در استان ایلام از سالین دور این تفاهم‌نامه وجود داشته اما قابلیت بروزرسانی و اجرایی شدن دارد.

یوسف‌پور تشریح کرد: تخلفات شکار و صید، تخریب جنگل و مراتع، تخلفات مربوط به تعارضات باغداران به حیات وحش و تصرفات اراضی از موضوعاتی هستند که باید در تفاهم‌نامه‌هایی که قرار است منعقد شود در نظر گرفته شود و همچنین همکاری‌های مشترک در شوراهای عالی استانها، حفظ کاربری و ارتقای سرانه فضای سبز در شهرها، ایستگاه‌های سنجش آلودگی هوا، توانمندسازی تشکل‌ها و ثمن‌های محیط زیستی از جمله مسائلی هستند که باید مدنظر قرار بگیرد.

وی با اشاره به اهمیت آموزش در خصوص حفظ محیط زیست، ادامه داد: هفته آینده وبینار آموزشی تحت عنوان نقشه راه ایران در مدیریت اجتماعی پسماند توسط اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان چهارمحال و بختیاری برگزار خواهد شد.

انتهای پیام/7540

دیگر خبرها

  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • نیاز ۲۹۰ همتی برای حل مشکلات خانواده ایثارگران
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • ضرورت اجرایی شدن سریع‌تر توافقات ایران و پاکستان
  • اجرای طرح اجتماعی پسماند در ۵ شهر و ۱۰ روستای چهارمحال‌ و بختیاری
  • مدیریت اجتماعی پسماند در ۱۵ شهر و روستای چهارمحال وبختیاری
  • بررسی مسائل و مشکلات محلات حاشیه نشین شهر یزد
  • رفع اختلاف مالکیت ساکنان حاشیه تالاب بین المللی انزلی مستلزم ورود جدی مسئولان مربوطه
  • لزوم توسعه خدمات کتابخانه‌ای در حاشیه شهرها و مناطق روستایی سنندج
  • واکنش وزیرخارجه به تصمیم اروپا علیه ایران