Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در مطلب زیر چند شاهکار ادبی که در زندان نوشته شده‌اند را معرفی می‌کنیم.

درست است که این روز‌ها موج اولیه همه‌گیری کرونا فروکش کرده‌است و بسیاری از کسب‌وکار‌ها به حالت معمول برگشته‌اند، اما به‌هرحال این ویروس ازبین‌نرفته و چه‌بسا دارد خودش را برای یک موج دیگر آماده می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای همین است که کارشناس‌ها و متخصص‌ها می‌گویند گول ظاهر آرام اوضاع را نخوریم و با رعایت نکات بهداشتی و درخانه‌ماندن حتی‌الامکان، آمار روزانه متوفیان و مبتلایان به کرونا را چاق‌تر نکنیم. اما بیرون‌نرفتن از خانه برای کار‌های غیرضروری، در عمل چندان هم ساده نیست. ملال، واژه‌ای است که برای همین‌جور وقت‌ها ابداع‌شده. آدمیزاد به‌طور طبیعی از ماندن در یک وضعیت، خسته می‌شود.

برای همین باید برای فرار از این یکنواختی و روزمرگی، کاری کرد. این، موضوعی است که در این صفحه به آن پرداخته‌ایم. نویسندگانی که در وضعیتی سخت‌تر از توصیه‌های درخانه‌ماندن این روزها، یعنی در وضعیت زندان و حبس اجباری، دست به آفرینش ادبی زده‌اند و با خلاقیت به جنگ ملال رفته‌اند. خودتان ببینید که محصولات شرایطی سخت‌تر از قرنطینه امروز ما، چه فهرست پر و پیمانی است و بعد اگر خواستید خودتان هم سعی در آفرینش ادبی کنید.

نگاهی به تاریخ جهان
جواهر لعل نهرو، یکی از معروف‌ترین رهبران جنبش استقلال هند و اولین نخست‌وزیر هند بعد از استقلالش از انگلیس (۱۹۴۷) بود. نهرو در زمان مبارزه علیه استعمار انگلیسی‌ها بار‌ها و بار‌ها به زندان افتاد. طوری که مجموع این دفعات زندان، ۱۰ سال شد. نهرو در جریان یکی از این دفعات زندان، در تابستان ۱۹۲۸ تصمیم گرفت تا در نامه‌هایی که برای دختر ۱۰ ساله‌اش می‌نویسد، از عقایدش هم بنویسد.

پس برای ایندیرا (که او هم بعد‌ها سیاستمدار و نخست‌وزیر هند شد) یک‌سلسله نامه نوشت که در آن‌ها با زبانی بسیار ساده ماجرا‌های تاریخی را توضیح می‌داد و می‌گفت چرا به اینجا رسیده‌اند. این نامه‌ها در دوره زندان بعدی از ۱۹۳۰ تا ۱۹۳۳ هم ادامه پیدا کرد. وقتی نهرو آزاد شد، مجموعه این نامه‌ها را آماده چاپ کرد که دوباره دستگیر و زندانی شد. خواهرش هم آن‌ها را با نام «نگاهی به تاریخ جهان» در دو جلد به چاپ رساند؛ کتابی که بسیار معروف شد.

دن کیشوت
مهم‌ترین و معروف‌ترین نمونه آثاری که در زندان نوشته شده‌اند، بی‌هیچ شکی «دن‌کیشوت» از میگل سروانتس است که آن را آغازگر عصر رمان مدرن می‌دانند. شکسپیر و سروانتس معاصر همدیگر بودند و هردو سال ۱۶۱۶ میلادی درگذشتند. البته خالق «دن‌کیشوت» ۱۷سال از شکسپیر بزرگ‌تر بود و رنج بیشتری از او کشید.

سروانتس سال‌های زیادی از عمرش را در جنگ، اسارت و زندان گذراند. او در نبرد لپانتو با عثمانی جنگید، جراحت یک دستش تا آخر عمر آزارش می‌داد، پنج سال در الجزایر بردگی کرد، بیشتر عمر مقروض بود و حتی رمان «دن‌کیشوت» را هم در زندان نوشت. این نوبت از زندان برای سال ۱۶۰۰ و بدهی مالی است. سروانتس جلد اول «دن‌کیشوت» (منتشر در ۱۶۰۵) را در همین دوران نوشت. موزه‌ای در کاسا دِ مِدرونا (در تومه‌یوسو، استان سیوداد رئال، اسپانیا) هست که می‌گویند محل نوشتن این شاهکار و زندان سروانتس بوده.

داستان‌های اُ. هنری
اُ. هنری، با تکنیک گره‌گشایی در پایان، یکی از معروف‌ترین نویسندگان داستان کوتاه است. این اسم البته اسم اصلی نویسنده آمریکایی نیست. اسم واقعی او ویلیام سیدنی پورتر است که زمانی بانکداری هم می‌کرد. سال ۱۸۹۶ در حسابرسی از بانکی که او در آن کار می‌کرد، چندین مورد اختلاف و ناهمخوانی پیدا شد. پورتر به جرم اختلاس دادگاهی شد. فرار کرد و مدتی در آمریکای‌لاتین گشت. اما به‌خاطر مریضی همسر برگشت. دادگاه در فوریه ۱۸۹۸ پورتر را به اتهام اختلاس به زندان محکوم‌کرد. در همین دوران زندان، پورتر ۱۴ داستان نوشت و با اسم مستعار به مجلات فرستاد. موفق‌ترین این اسامی مستعار «اُ. هنری» بود. پورتر در ۱۹۰۱ بعد از سه سال زندان، به دلیل حسن‌سابقه و زودتر از موعد آزاد شد و باقی عمر را نویسنده ماند.

یک نمونه ایرانی: راسل در زندان قصر
بین قربانیان کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، جوانی هم بود که بعد‌ها به چیز دیگری شهرت پیدا کرد: نجف دریابندری. دریابندری جوان در آن سال‌ها علاقه‌ای به حزب توده داشت و از ملی شدن نفت حمایت می‌کرد و چند سخنرانی هم در آبادان انجام داده‌بود. پس طبیعی است که بعد از کودتا دستگیر شد و جزو اتهاماتش حتی ترجمه «وداع با اسلحه» همینگوی را هم آوردند. دریابندری اول به حبس ابد محکوم شد که بعداً به چهار سال زندان کاهش پیدا کرد.

از این مدت یک‌سالش در آبادان و باقی در تهران و زندان قصر گذشت. در ابتدای «کتاب مستطاب آشپزی»، نقاشی‌ای از سلول این زندان هست. مهم‌ترین کاری که دریابندری در این دوران زندان انجام داد، ترجمه «تاریخ فلسفه غرب» راسل بود. ظاهراً این کار را هم دوبار انجام داد. چون نسخه اول ترجمه را افسرنگهبان گرفت که ببرد بخواند و دیگر نیاورد. دریابندری بعد از آزادی از زندان (۱۳۳۷) هم روی متن کار کرد تا عاقبت این کتاب معروف در ۱۳۴۰ منتشر شد. دریابندری زمانی هم به دیدار برتراند راسل رفت و نسخه فارسی این کتاب را برای او برد.

خودش در گزارش این دیدار (روزنامه کیهان، ۱۷ دی ۱۳۴۲) نوشته: یک جلد «تاریخ فلسفه غرب» را که با خود داشتم به او دادم. اول کتاب را سر و ته گرفت. من کتاب را چرخاندم و باز دستش دادم. به خط نستعلیق پشت کتاب خیره شد و گفت: «با آن‌که نمی‌توانم بخوانم حس می‌کنم که خط بسیار زیبایی است.» بعد پرسید: «چطور شد به فکر ترجمه این کتاب افتادی؟» گفتم که چند سال پیش به زندان افتادم و، چون سال‌های درازی در پیش داشتم به این کار پرداختم.
پرسید: «جرمت چه بود؟»
گفتم: «ظاهرا از طرف غلط جاده می‌راندم.»
گفت: «لابد منظورت طرف چپ است؟»
گفتم: «بله.»
گفت: «می‌توانم تصور کنم که در آن قسمت‌های دنیا راندن از طرف چپ جاده باید کار خیلی خطرناکی باشد.» و باز به شوخی خودش از ته دل خندید.

نبرد من
بین کتاب‌هایی که تاریخ را تغییر داده‌اند، نام کتاب «نبرد من» آدولف هیتلر را هم باید آورد که باعث به‌راه‌افتادن یک جنگ جهانی شد. این کتاب که بیانگر اندیشه‌های سیاسی هیتلر است، سال ۱۹۲۴ و در جریان حبس هیتلر نوشته شد. ماجرا از این قرار بود که هیتلر و دوستانش دست به یک کودتای نافرجام زدند و به زندان افتادند. البته هیتلر بعد از شش ماه عفو مشروط گرفت و آزاد شد، اما در این فاصله کتابی به اسم «نبرد من» نوشت که بسیار پرفروش و پرهوادار شد و باعث قدرت‌گرفتن حزب نازی و باقی قضایا. این کتاب بعد از پایان جنگ جهانی دوم در آلمان ممنوع بود تا سال ۲۰۱۶ و بعد از ۷۰ سال دوباره چاپ شد.

سفر‌های مارکوپولو
داستان سفر‌های مارکوپولو را حتما می‌دانید، تاجر ونیزی که سفیر دربار قوبلای‌خان شد. اما چیزی که احتمالا ندانید این است که این سفرنامه در زندان نوشته‌شد. مارکوپولو بعد از برگشت از شرق، در ۱۲۹۸ میلادی اسیر شد. آن زمان دو شهر پیزا و جنوا درگیر جنگ بودند و هر غریبه‌ای می‌توانست مشکوک باشد. پولو سه سال در زندان ماند. او در این مدت خاطراتش را برای هم‌سلولی‌اش، مردی به نام روستچیلو دا پیزا، تعریف کرد. او بعد از آزادی داستان‌های پولو را نوشت و چاپ کرد و ثروتمند شد.

رساله منطقی- فلسفی
«رساله منطقی- فلسفی» تنها کتاب لودویگ ویتگنشتاین، فیلسوف اتریشی است که در زمان حیات او به چاپ رسید. این کتاب را که شامل فقط هفت گزاره و اثبات آنهاست، یکی از مهم‌ترین و مؤثرترین کتاب‌های فلسفی قرن بیستم می‌دانند. این فیلسوف جوان اتریشی، در این کتاب در مورد این‌که با چه زبانی باید درمورد فلسفه حرف‌زد، توضیح داده. وینگنشتاین این کتاب را در دوران سربازی و زمان اسارتش به دست ایتالیایی‌ها در جنگ جهانی اول نوشت. اولین چاپ کتاب در سال ۱۹۲۱ و بعد از آزادی او انجام شد و فقط در زبان فارسی، چهار ترجمه دارد.

منبع: روزنامه جام جم

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شاهکارهای ادبی شیوع کرونا زندان نوشت نوشته شد دن کیشوت برای هم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۱۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاهکار رئال در خانه سیتی/خداحافظی پپ با جام

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ در بازی برگشت مرحله یک چهارم نهایی لیگ قهرمانان اروپا امشب از رئال مادرید میزبانی کرد و در یک بازی طولانی در ضربات پنالتی شکست خورد تا از صعود به نیمه نهایی بازبماند.

در گزارش ورزش سه آمده است: سیتی از ابتدا روی جریان بازی تسلط داشت و مالکیت توپ را در اختیار گرفت تا ایده‌های تاکتیکی اش را به حریف دیکته کند که در این امر در دقایق ابتدایی موفق بود. دقیقه 8 کوین دی‌بروینه اولین موقعیت خطرناک روی دروازه رئال ایجاد که ارسال خطرناک او توسط آندری لونین دفع شد.

اولین موقعیت خطرناک رئال روی دروازه سیتی توسط کاماوینگا شکل گرفت که با شوت از راه دور دروازه را تهدید کرد اما ادرسون موفق شد به خوبی آن را مهار کند. رئال برخلاف جریان این بازی موفق شد در دقیقه 12 به گل برسد. رودریگو که در دقیقه 14 بازی رفت گلزنی کرده بود در این بازی هم دروازه حریف را باز کرد.

حمله رئالی‌ها از سمت چپ خط دفاعی سیتی با پاس رو به جلوی فده والورده آغاز شد و توپ به وینیسیوس جونیور رسید. ستاره برزیلی با نگاهی به نزدیکی دروازه رودریگو را دید که با ارسال کوتاه او را صاحب توپ کرد. اولین ضربه رودریگو توسط ادرسون مهار شد و او روی ریباند موفق شد دروازه هموطن برزیلی‌اش را باز کند.

بعد از این گل سیتی دوباره کنترل بازی را در دست گرفت و ضربه سر هالند در دقیقه 17 با فاصله به بیرون رفت. هالند در دقیقه 19 موفق شد تیرک دروازه رئال را به صدا درآورد که ریباند آن به برناردو سیلوا برخورد کرد و به بیرون رفت.

وینیسیوس که در دقیقه 24 به محوطه جریمه نزدیک شده بود، والورده را صاحب موقعیت کرد اما شوت خطرناک او با تکل بلند یوشکو گواردیول دفع شد. لونین که شب سختی را در ورزشگاه اتحاد پشت سر می‌گذاشت در دقیقه 27 ابتدا ضربه هالند را دفع کرد و سپس کمتر از یک دقیقه بعد شوت گریلیش را مهار کرد.

دنی کارواخال روی تکل بلند موفق شد ضربه خطرناک گریلیش را مهار کرد و در دقیقه 32 یک ضربه کرنر به سود سیتی اعلام شود. گریلیش در دقیقه 36 موقعیت بسیار مناسبی برای گلزنی داشت که ضربه محکم او به تور سمت راست دروازه رئال مادرید برخورد کرد.

رئال اگرچه نیمه اول را با برد به پایان رساند اما تا پایان تخت فشار حملات سیتی بود و در دقیقه 45 سیتی یک فرصت خطرناک داشت که ضربه فیل فودن از بالای دروازه به بیرون رفت.

رئال که در این بازی فاصله زیادی با رئال در بازی رفت داشت در نیمه دوم هم تخت فشار سیتی بازی را آغاز کرد. لونین با واکنش مناسب ضربه والی گریلیش را در دقیقه 46 مهار کرد تا دروازه‌ش را نجات دهد.

در دقیقه 51 پس از اینکه دی‌بروینه توپ را از کنار دستان لونین عبور داد توپ به سمت دروازه خالی در حرکت بود که ناچو موفق شد با وجود فشار هالند این توپ را به بیرون بفرستد و یک کرنر به سود سیتی اعلام شود. در دقیقه 55 هم کاماوینگا موفق شد ضربه هالند را از نزدیکی دروازه دور کند.

بازی اکثرا با حملات سیتی همراه بود که تلاش زیادی برای گل تساوی داشتند و در مقابل رئال سعی می‌کرد مانع از رسیدن ضربات پایانی به سمت چارچوب دروازه شود. در دقیقه 71 رئال که از نیمه خودش خارج شده بود روی ارسال خطرناک والورده فرصت گلزنی داشت که پیش از اثرگذاری وینیسیوس روی آن، ادرسون از دروازه خارج شد و توپ را در اختیار گرفت.

سیتی که بعد از ورود جرمی دوکو از دقیقه 72 تمرکزش طراحی حملات از سمت راست خط دفاعی رئال بود، موفق شد دقیقه 76 از این طریق به گل برسد. بعد از ارسال دوکو به محوطه جریمه، آنتونیو رودیگر با دفع ناقص توپ را مقابل دی‌بروینه رها کرد که ضربه او به زیر طاق دروازه چسبید و سیتی به گل تساوی رسید.

اگر واکنش لونین در دقیقه 78 نبود ضربه فنی دی‌بروینه از بالای دستان این دروازه‌بان عبور می‌کرد و به داخل دروازه رئال می‌رفت. ستاره بلژیکی سیتی در دقیقه 82 روی پاس مانوئل آکانجی فرصت خوبی برای گل دومش داشت که ضربه او با فاصله زیاد از بالای دروازه به بیرون رفت.

بازی بین دو تیم در دقایق پایانی نیمه اول بدون اتفاق خاصی دنبال شد تا در نهایت به دلیل تساوی بازی به وقت‌های اضافه کشیده شود. فیل فودن در دقیقه 99 شانس خوبی برای گلزنی روی ارسال برناردو سیلوا داشت که ضربه او به پای دیگرش برخورد کرد و به آرامی در دستان لونین قرار گرفت.

بازی بیشتر در کنترل سیتی بود که رئال در آخرین لحظات وقت اضافه اول فرصت خوبی به دست آورد اما با ضربه بی‌دقت رودیگر در فاصله یکقدمی با چارچوب از کنار دروازه به به بیرون رفت.

ترکیب منچسترسیتی
ادرسون، کایل واکر، روبن دیاز، جوسکو گواردیول، رودری، مانوئل آکانجی، برناردو سیلوا، کوین دی بروین، فیل فودن، جک گریلیش، ارلینگ هالند.

ترکیب رئال مادرید
اندری لونین، دنی کارواخال، ناچو، آنتونیو رودیگر، فرلاند مندی، ادواردو کاماوینگا، فده والورده، تونی کروس، جود بلینگام، رودریگو و وینیسیوس.

شرح گل‌ها:
منچسترسیتی ۰-۱ رئال مادرید (رودریگو دقیقه ۱۱): پاس‌کاری و بازی منظم رئالی‌ها با یک کار تیمی همراه بود و پس از اینکه وینیسوس توپ را به رودریگو رساند، این بازیکن در دو مرحله دروازه ادرسون را باز کرد تا باز هم مقابل این تیم گلزنی کرده باشد.

منچسترسیتی ۱-۱ رئال مادرید (کوین دی بروینه دقیقه ۷۶): حرکت و نفوذ دوکو از سمت چپ با دخالت رودریگر همراه شد اما توپ مقابل پای دیبروینه کاشته شد و این بازیکن به سادگی کار را به تساوی کشاند.

لحظات حساس:
*دقیقه ۱۶: ضربه سر هالند اولین موقعیت خطرناک سیتیزن‌ها بود اما این موقعیت چندان دروازه رئال مادرید را به خطر نینداخت.
*دقیقه 17: این‌بار پاس دیبروینه با دخالت لونین قطع شد و توپ به جای هالند به سیلوا رسید اما تیرک دروازه مانع از تغییر نتیجه شد.

*در دقیقه بیست و هفتم شاهد فعالیت‌های تهاجمی بی‌پایان بازیکنان تیم میزبان بودیم اما باز هم عدم دقت در زدن ضربات آخر باعث شد تا بازی یک بر صفر دنبال شود.
*دقیقه 36: فرار تند و تیز جک گریلیش با ضربه پای چپ این بازیکن همراه شد اما بخت و اقبال نتوانست او را در انتخاب زاویه مخالف یاری کند.
*در دقیقه ۴۸ شوت والی تماشایی جک گریلیش توسط آندری لونین برگشت داده شد.
*در دقیقه ۵۱ ناچو با یک قطع توپ بد نزدیک بود گل به‌خودی بزند که خودش جبران کرد و توپ را در آستانه ورود به دروازه دور کرد.
* در این دقایق دو تیم اغلب با درگیری در میانه زمین برای تهاجم به یکدیگر فشار می‌آوردند اما تا اینجا شاهد اتفاق خاصی روی دروازه‌ها نبودیم.
*در دقیقه ۸۰ پاس کات‌بک دوکو، دی بروینه را در موقعیت عالی گلزنی قرار داد، اما شوت ستاره خط هافبک سیتیزن‌ها از بالای دروازه به بیرون رفت.
*باز هم دوکو در دقیقه ۹۴ نفوذ کرد ولی مدافع رئال مادرید یعنی فرلاند مندی خوش شانس بود که توپ از زیر پایش عبور نکرد تا به دیبروینه برسد.
*بازی بسیار خطرناک دنبال می‌شود و رئال مادرید در شرایطی که تعداد پاس‌هایش به عدد ۴ نمی‌رسد، مشغول دفاع کردن است.
*این بار رودیگر مدافع پیش‌تاخته رئال مادرید سعی داشت بتواند اشتباهش را جبران کند اما این مدافع آلمانی در زدن ضربه آخر بدشانس بود و شوت خطرناک و سرکشش از کنار دروازه به بیرون رفت.
*موقعیت‌ها یکی پس از دیگری گذشتند و دو تیم در دقایق اوقات اضافه تمام تمرکز خود را بر حفظ نتیجه گذاشتند. حالا باید آماده دوئل پنالتی‌ها باشیم‌!

ضربات پنالتی:
* اولین ضربه پنالتی توسط آلوارز زده شد و این آرژانتینی لونین را فریب داد.
* لوکا مودریچ پنالتی خودش را به شکل خوبی نزد و ادرسون جهت این توپ را تشخیص داد.
* برناردو سیلوا هم پنالتی خودش را خراب کرد.
* این بار بلینگهام پشت توپ ایستاد و در کمال خونسردی پنالتی‌ها را مساوی کرد.
* کواچیچ هم پنالتی خودش را با پای راست زد اما لونین دستش را خواند و آن را مهار کرد.
* واسکز با فریب دادن ادرسون گوشه دروازه را برای گل کردن توپش انتخاب کرد.
* فودن پشت توپ ایستاد و با گذر دادن توپ از خط سفید رنگ دروازه مادرید شرایط را بهتر کرد.
* ناچو با گل کردن پنالتی خود سیتیزن ها را به لب پرتگاه برد.
* ادرسون دروازه‌بان منچسترسیتی همتای خودش را مغلوب کرد و پنالتی را گل کرد.
* رودیگر پنالتی را گل کرد تا تمام معادلات این دیدار حل شود.

251 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1896575

دیگر خبرها

  • شاهکار ۵۰۰ میلیون تومانی در پرسپولیس !
  • منافی: پرسپولیس نباید به نتایج تیم های دیگر توجه کند/ 4 بازی گل نخوردن رفیعی شاهکار است
  • توجه بیشتر به مشاهیر ادبی در نمایشگاه کتاب به گردشگری ادبی کمک می‌کند
  • شاهکار جدید طارمی و بیرانوند در گلف بازی؛ پرتاب عجیب چوب گلف به جای توپ + ویدئو
  • شاهکار رئال در خانه سیتی/خداحافظی پپ با جام
  • شاهکار تاریخی رونالدو در باتلاق مسکو
  • «بوستان سعدی» با صدای ساعد باقری
  • نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت مناسبی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند است
  • نگاهی به اندیشه‌های عرفانی اُشو، در «کتاب فرهنگ»
  • نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند