Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-25@23:40:41 GMT

طرح جامع «۹ در ۹۹» در قم اجرا می‌شود/ کاشت ۴۵۰ هزار نهال

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۱۴۸۷

طرح جامع «۹ در ۹۹» در قم اجرا می‌شود/ کاشت ۴۵۰ هزار نهال

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد تقی سجادی بعد از ظهر شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه قم با اشاره به محور برنامه‌های اداره کل منابع طبیعی در دو سال گذشته اظهار کرد: اغلب برنامه‌ها در محور مدیریت سازمان جنگل‌ها و توسعه آبخیزداری در سطح کشور بود.

وی با اشاره به توجه اهمیت موضوع آبخیزداری و توسعه زیرساخت‌های آن در کشور، بیان کرد: با توجه به پیگیری‌هایی که در این راستا صورت گرفت در سال ۱۳۹۷ مبلغ ۱۵ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۸ حدود ۴۰ میلیارد تومان به پروژه‌های آبخیزداری در استان قم اختصاص پیدا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی قم با اشاره به اجرای برنامه‌های مختلف در حوزه آبخیزداری قم گفت: سال‌های گذشته براساس نیاز استان قم برنامه‌های مختلفی در حوزه آبخیزداری به اجرا رسید.

وی با تبیین برخی از این پروژه‌ها عنوان کرد: حوزه ۳۳۰ هزار هکتاری در پایین سد ۱۵ خرداد با محوریت آبخیزداری شهری و حدود ۱۵۲ سازه آبخیزداری در قم به اجرا رسید.

سجادی افزود: برنامه‌های آبخیز داری در پردیسان، روستای طایقان، حوزه محمودآباد، خدیجه خاتون، خلج آباد، قلعه چم، چاله گنبد، علی آباد نیزار و نیزار در طول دو سال اخیر با تمرکز بر حوزه‌های آبخیزداری مورد توسعه قرار گرفتند.

وی از اجرای پروژه دیگری نیز خبر داد و گفت: این پروژه مربوط به وشنوه می‌شد و در حوزه آبخیزداری قم به اجرا رسید که با اجرای این پروژه‌ها، سطح حوزه‌های آبخیز در استان قم از مرز ۳۰۰ هزار هکتار فراتر رفت.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان قم با بیان اینکه از حدود یک میلیون هکتار عرصه‌های ملی بیش از ۳۰۰ هزار هکتار به پروژه‌های آبخیزداری اختصاص دارد، تصریح کرد: بر اساس مطالعاتی که روی آنها صورت گرفته است، حدود ۷۰ هزار هکتار آن مربوط به ۳۳۰ هزار هکتار بالای شهر قم است.

وی با بیان اینکه جلوگیری از خسارت سیل از جمله مسائلی بود که در حوزه آبخیز داری به آن توجه شد، عنوان کرد: برای جلوگیری از خسارت سیل برنامه‌های گوناگونی مانند ذخیره حجمی سیلاب، کنترل سرعت سیل و تنظیمی اجرایی شد.

اجرای پروژه‌هایی برای بیابان زدایی در قم

سجادی در بخش دیگری از سخنان خویش از اجرای پروژه‌هایی برای بیابان زدایی در قم خبر داد و گفت: در این راستا توسعه کشت عملیات نهال‌کاری و بوته‌کاری در استان قم صورت گرفت که این پروژه در بیش از ۳ هزار هکتار به اجرا رسید.

وی به اقدامات صورت گرفته در زمینه بوته کاری و نهال کاری در حوزه بیولوژی اشاره و تصریح کرد: این برنامه به اندازه‌ای موفق اجرا شد که قم به عنوان الگوی نمونه کشوری انتخاب شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان قم پایلوت طرح کاشت ۱۴ میلیون اصله نهال در کشور را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: این برنامه از ۱۴ آذر ماه از قم آغاز شد و قم به عنوان میزبان برنامه ملی معرفی شد.

سجادی اضافه کرد: با بارندگی‌های اخیر تضمین و ضریب گیرایی ۴۵۰ هزار اصله نهالی که در جریان طرح کاشت ۱۴ میلیون اصله نهال، در قم کاشته شد افزایش یافت و شاخصه‌های زیست محیطی در جهان با شیوع کرونا بهبود پیدا کرده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش به اجرای «طرح جامع ۹ در ۹۹» برنامه سازمان منابع طبیعی کشور در سال ۱۳۹۹ برای مدیریت استان‌ها اشاره و بیان کرد: محورهای کلیدی حفظ، توسعه و بهره‌برداری از منابع طبیعی در این ۹ محور قرار دارد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان قم به محورهای برنامه «طرح جامع ۹ در ۹۹» اشاره و تصریح کرد: کاداستر اراضی ملی با اولویت عرصه‌های جنگلی و سواحل، تعیین تکلیف مدیریت پارک‌های جنگلی در قالب طرح‌های مصوب، تشخیص و تعیین حدود و آگهی ذخیره‌گاه‌های جنگلی، دریافت حقوق دولتی و تقویت منابع اعتباری و توسعه و تقویت صندوق‌های منابع طبیعی از جمله محورهای این برنامه است که با استفاده از ظرفیت‌های قانونی اجرایی می‌شود.

وی با اشاره به ارتقا پوشش حفاظتی بر ضرورت بلوک‌بندی مناطق بحرانی و بهره‌گیری از همیاران طبیعت، مدیریت و بهره‌برداری از مراتع در قالب طرح‌های مصوب مرتع‌داری تأکید کرد و گفت: این برنامه با تکیه بر تولید گیاهان دارویی و توسعه دولت الکترونیک با استفاده از فناوری‌های روز و سامانه‌های هوشمند از دیگر محورهای «طرح جامع ۹ در ۹۹» اجرایی می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم به توسعه زراعت چوب و ساماندهی بهره‌برداری محصولات فرعی جنگلی و مرتعی اشاره و اذعان کرد: این مسئله از دیگر محورهای «طرح جامع ۹ در ۹۹» است که این محور در قم به دلیل فقر فضای سبز و پوشش گیاهی اجرا نمی‌شود و اگر آب در اختیار باشد برای توسعه پوشش گیاهی و پارک مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کد خبر 4937797

منبع: مهر

کلیدواژه: قم ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شهرکرد عید سعید فطر شیوع کرونا گرگان قزوین بیرجند روز جهانی قدس نماز عید سعید فطر مشهد ایلام مدیرکل منابع طبیعی و آبخیز داری استان قم حوزه آبخیز اجرا رسید هزار هکتار آبخیز داری برنامه ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۱۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمر گفت: شهرستان کاشمر با ۱۱۵ هزار هکتار وسعت جزو شهرستان‌های بیابانی خراسان رضوی محسوب می‌شود و حدود ۱۰۰ هزار هکتار از این مساحت در زمره اراضی ملی است.

میثم روشنی افزود: مسئله تغییرات اقلیمی از یک طرف و وقوع سیلاب‌های ناگهانی از سوی دیگر با توجه به مقدار ناچیز بارندگی و پراکنش و شدت نامناسب نزولات جوی، وضعیت آبدهی چاه‌ها و قنوات و به طور کلی تأمین آب را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمرگفت: با وجود دو کانون مهم فرسایش بادی در جنوب کاشمر و همچنین بروز پدیده ریز گردها، فرونشست‌ها، آلودگی هوا و پدیده بیابان‌زایی، ضرورت فعالیت‌های اصلاحی احیائی را در سطح شهرستان دو چندان کرده است.

 روشنی افزود: با توجه به لزوم تأمین منابع آبی به رغم کمی این منابع، برای کاشت نهال، با محدودیت مواجه بودیم هرچند عملیات تغییر محل و احیای چاه موتور ایستگاه تثبیت شن با پیگیری‌های زیاد و همکاری منابع آب شهرستان و اعتبارات تخصیصی، بعد از ۲۵ سال درحال اقدام است.

وی گفت: در حوزه آبخیزداری در راستای تأمین آب شرب و کنترل سیلاب، یک مورد اجرای بند خاکی با ظرفیت بیش از ۱۰ هزار متر مکعب در حوزه شهری بااعتباری بالغ‌بر یک میلیارد تومان اجرا شد و طرح تکمیل بند خاکی حوزه دره گرگ با حجم عملیات ۱۰۸۰ متر مکعب با یک میلیارد ریال اعتبار اجراشد.

 رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشمر افزود: همچنین در سال گذشته بند خاکی حوزه شمال غرب شهرستان با حجم بالغ‌بر ۳۷ هزار متر مکعب خاک‌ریزی و بند گابیون سنگ ملات با اعتباری ۳.۵ میلیارد تومان احداث شد.

 

 

 

 

 

 

دیگر خبرها

  • آبگیری ۳ میلیون ۹۵۰هزار متر مکعب در حوزه‌های منابع آبخیزداری طبس
  • پویش کاشت یکهزار و ۵۰۰  اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • تاکید نیکبخت بر اقدام مشترک کشورها برای مقابله با تخریب سرزمینی
  • طرح کاشت یک میلیارد درخت راه حلی برای احیا و توسعه پایدار سرزمین
  • مشارکت منابع طبیعی و آبخیزداری استان و مرکز آموزش قدس سپاه همدان برای تولید و کاشت نهال
  • اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در همدان
  • پویش کاشت ۱۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • ایران خواستار اشتراک دانش، فناوری و حمایت مالی کشور‌ها در بهبود حوزه‌های آبخیزداری مناطق خشک و نیمه‌خشک
  • افت ۲۵ متری سفره‌های آبخوان منطقه کاشمر
  • تأسیس شرکت پروژه راهکاری برای تحقق جهش تولید