Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-25@19:14:39 GMT

امکان ابتلا به کرونا از راه چشم وجود دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۳۷۵۴

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، از زمان آغاز همه‌گیری بیماری کووید ۱۹ سازمان جهانی بهداشت (WHO) استفاده از ماسک و پوشش‌های حفاظتی را به عنوان اولین اقدام برای حفظ ایمنی و سلامت معرفی کرد چرا که رایج‌ترین راه انتقال بیماری کووید ۱۹ از طریق تماس فیزیکی و ترشحاتی است که ممکن است به دهان و بینی راه پیدا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این پرسش مطرح است که آیا امکان انتقال ویروس از طریق چشم‌ها نیز وجود دارد؟

این پرسش زمانی مطرح شد که «جوزف فیر» یک ویروس شناس پس از یک سفر هوایی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شد.

به گفته وی، کادر پرواز به ماسک مجهز نبودند این درحالیست که او ماسک و دستکش داشته اما به هیچ وسیله محافظتی از چشم مجهز نبوده است.

وی گفت: احتمال می‌رود که انتقال بیماری از طریق چشم‌ها بوده باشد و به همین دلیل استفاده از پوشش‌های محافظتی برای ایمن نگه‌داشتن چشم‌ها توصیه می‌شود.

درحالیکه این ویروس شناس معتقد است افراد باید از چشم‌های خود محافظت کنند بیشتر کارشناسان در این رابطه اطمینان ندارند چرا که اطلاعات بسیار ناشناخته‌ای در مورد این بیماری وجود دارد و محققان هنوز در تلاش برای فهم چگونگی انتقال بیماری از طریق چشم‌ها هستند.

با این حال شماری از متخصصان از جمله پروفسور «الیا دوه» از دانشکده پزشکی جانز هاپکینز می گویند چنانچه قطرات تنفسی فرد آلوده از طریق عطسه، سرفه و حتی حرف زدن در محیطی پراکنده شود، چشم ها نیز در معرض آلوده شدن هستند به ویژه وقتی فرد چشم های خود را با دستانش لمس کند. متخصصان معتقدند که به لحاظ بیولوژیکی احتمال انتقال آلودگی از این طریق وجود دارد. با این حال انجام مطالعات دقیق‌تر در این زمینه ضرورت دارد.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کروناویروس کووید ۱۹ ماسک دستکش کرونا چشم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۳۷۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، یک مطالعه جدید کشف کرده است که متیل گلیوکسال، که هنگام تجزیه گلوکز در سلول‌ها تولید می‌شود، ممکن است به توضیح ارتباط بین رژیم غذایی نامناسب و سرطان کمک کند.

تغذیه نامناسب با بسیاری از بیماری‌ها، از جمله چاقی، بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سرطان‌ها از جمله سرطان سینه، رحم و روده بزرگ مرتبط است. مصرف زیاد سدیم، چربی‌های اشباع شده و قندها می‌تواند خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ را افزایش دهد، اما آنچه که رژیم غذایی و سرطان را به هم مرتبط می‌کند چندان مشخص نیست.

اکنون، محققان دانشگاه ملی سنگاپور مکانیسمی را کشف کرده اند که ممکن است به توضیح اینکه چرا رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلاء به سرطان را افزایش می‌دهد کمک کند.

در مطالعات سلولی، محققان دریافتند که متیل گلیوکسال، که زمانی تولید می‌شود که سلول‌ها گلوکز را برای آزاد کردن انرژی تجزیه می‌کنند، می‌تواند ژن‌هایی را که از سرطان محافظت می‌کنند، مهار کند. آنها عنوان می‌کنند که رژیم غذایی نامناسب منجر به سطوح بالاتر متیل گلیوکسال و افزایش احتمال ابتلا به سرطان می‌شود.

به گفته محققان، این مطالعه ارتباط بالقوه ای را بین سطوح بالای متیل گلیوکسال، یک محصول جانبی متابولیک، و الگوی جهش ژنتیکی که در برخی سرطان‌ها مشاهده می‌شود، نشان می‌دهد. این یک منطقه جالب برای بررسی بیشتر است، اما به تحقیقات آزمایشگاهی و آزمایش‌های بالینی بیشتری نیاز است تا به طور قطعی مشخص شود که آیا سطوح متیل گلیوکسال مستقیماً با خطر سرطان مرتبط است یا خیر.

کد خبر 6086941

دیگر خبرها

  • «مه مغزی» عارضه جدید کرونا
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • علائم ورم معده یا گاستریت چیست؟
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • سامانه خودنویس منطبق بر قانون تجارت الکترونیک است
  • ابتلا به یک بیماری عجیب، موراتا را خانه‌نشین کرد
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد
  • سامانه خودنویس منطبق بر قانون تجارت الکترونیک است
  • محدودیت تردد در دانشگاه صنعتی شریف اعلام شد
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند