Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-25@07:59:57 GMT

چرا داعش دوباره به عراق در حال بازگشت است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۴۱۹۳

چرا داعش دوباره به عراق در حال بازگشت است؟

مهسا مژدهی: در حالی که بسیاری تصور می کردند کار داعش به پایان رسیده و تروریست های آن دیگر توانی برای از جا بلند شدن ندارند، این گروه بار دیگر دست در سایه رهبری جدید، از فرصتی که کرونا ایجاد کرد استفاده و خود را احیا کرد. در فروردین ماه با اوج شیوع کرونا، 8 تن از سرکردگان داعش توسط آمریکا از کردهای شمال سوریه "قسد" تحویل گرفته شدند و به "عین الاسد" عراق منتقل شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آن سلسله ای از درگیری ها میان داعش و نیروهای عراقی و  حشدالشعبی در این کشور در گرفت که نشان داد موضوع قدرت گیری مجدد تروریست ها در عراق جدی است.

بسیاری معتقدند ظهور مجدد تروریست های داعش زیر سر آمریکایی هاست. خلا قدرت در دورانی که اغلب کشورها درگیر با بیماری کرونا بودند، باعث شد تا این گروه بار دیگر فضا را در عراق خالی ببیند و خودی نشان بدهد.  تحولات در عراق تا جایی پیش رفت که به تازگی داعشی ها به سبک و سیاق قدیم، فایل صوتی از خود منتشر کرده و از حامیانشان خواسته اند که خود را قوی کنند.

چه کسی به قدرت گیری مجدد داعش کمک کرد؟

روز هجدهم فروردین، العالم خبر از انتقال هشت داعشی رده بالا از زندانی در سوریه به عراق را منتشر کرد. این رسانه در تحلیل اقدام آمریکایی ها نوشت:  معروف است که در استراتژی امریکا، دشمن هیچ گاه به شکل کامل نابود نمی شود و نمونه ضعیف شده آن جهت استفاده های بعدی نگهداری می شود این مساله دقیقا در برخورد آمریکاییان با داعش (اگر امریکا را واقعا دشمن داعش بدانیم) صدق می کند. در روزهای اخیر و مبتنی بر اسنادی که در اختیار العالم قرار دارد نیروهای امریکایی تعداد 8 سرکرده داعشی را از کردهای سوریه تحویل گرفته و با این توضیح که آنان را تحویل دولت عراق خواهند داد به انتقال آنان از سوریه به پایگاه عین الاسد در عراق مبادرت کرده اند. سوال اساسی در این میان آن است که چرا پیش از این امریکا این اقدام را صورت نداده است؟ و چرا از میان جمع انبوه داعشی های در بند کردها که در یک تخمین حوالی 5000 نفر اعلام می شوند فقط به دریافت تعداد 8 نفر و آن هم چهره هایی خاص مبادرت کرده است؟

دو روز بعد از این تحلیل و خبر ازادی داعشی ها یک منبع امنیتی از کشته شدن دو تن از عناصر پیشمرگ کرد در پی حمله داعش در سلیمانیه خبر داد. کمی بعد حشدالشعبی از یک سو و پیشمرگه ها از سوی دیگر خود را برای مقابله با تروریست ها آماده کرده و دست به حملاتی علیه آنها در مرز عراق با اردن و عربستان و مناطق کردنشین زدند. همزمان دو پوستر از سوی فعالان آن گروه منتشر شده که حاوی تصاویری از شهر شیکاگو و برج مشهور لندن است و در آنها نوشته شده: «زمانی که اصلا انتظار آن را ندارند به آنان حمله کن» و «ویروس کرونا سرباز خداوند». همچنین به فعالان هوادار داعش گفته شده است که چون «ارتش­های صلیبی» مجبور شده ­اند برای مقابله با کرونا به کشورهایشان بازگردند، فشار خود را «علیه دشمنان» افزایش دهند.

قصی الانباری، مسئول دفتر سازمان بدر عراق در استان الانبار در اواخر فروردین ماه اعلام کرد خودروهای گشت زنی‌ آمریکایی از چند روز قبل در حال تردد در نوار مرزی عراق با سوریه هستند و این خودروهای گشت زنی‌ در مناطق «البوکمال» سوریه و «ربیعه» عراق در حرکتند. او همچنین تصریح کرد، نیروهای آمریکایی گشت‌زنی‌ها را به صورت مداوم و از پایگاه «عین الاسد» به سمت اراضی سوریه انجام می‌دهند. الانباری در ادامه افزود، تحرکات نیروهای آمریکایی تلاشی برای ایجاد ناامنی در مناطق مرزی است و زمینه را برای تحرکات و فعالیت‌های گروه تروریستی داعش در استان الانبار مهیا می‌کند.

«برت مک گورک» نماینده پیشین دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در عراق،در این زمینه تاکید کرد، سیاست‌های ترامپ عراق را بی ثبات کرده و به دلیل تمرکز بر ایران، زندگی جدیدی به گروه تروریستی داعش خواهد بخشید. نور نیوز پس از گسترش حملات داعش در عراق نوشت: اکنون که با شکسته شدن پیکره اصلی تروریسم در عراق و سوریه و ایجاد ساختارهای کارآمد در کشورهای خط اول مقاومت، بهانه‌های حضور آمریکا در منطقه از میان رفته و کشورهای اسلامی بار دیگر متوجه اولویت جهان اسلام یعنی «مسئله فلسطین»شده‌اند،آمریکا و رژیم صهیونیستی تلاش گسترده‌ای را برای«برافروختن مجدد آتش تروریسم» آغاز کرده‌اند.این رسانه در گزارش دیگری نوشت: سازمان سیا از حدود 7 ماه قبل با ایجاد تشکیلاتی تحت عنوان «راند صلیبی» که مقر آن در یکی از کشورهای عربی منطقه است ضمن جذب و به‌کارگیری کارشناسان و افراد مرتبط با جریان‌های سلفیت جهادی، برنامه‌ریزی برای سازماندهی هسته‌های جدید گروه‌های وابسته به القاعده و داعش را آغاز کرده است. هم‌زمان با این اقدامات، صفحات مربوط به این گروه در فضای مجازی نیز مجدداً فعال شده و ضمن بزرگ‌نمایی این تحرکات از انجام فعالیت‌های گسترده‌تر در آینده نزدیک خبر می‌دهند.

کرونا چطور به کمک داعش آمد؟

شبکه تلویزیونی المیادین در آخر فروردین گفت، گروه تروریستی داعش قصد دارد ماسک‌های آلوده در میان مردم عراق توزیع کند. همان زمان خبرگزاری اسپوتنیک هم اعلام کرد، داعش قصد دارد با استفاده از پزشکان جعلی، ماسک‌های آلوده را در ساکنان چندین روستای عراق توزیع کند. به گفته منابع در عراق، این نقشه قرار است در چندین روستا اجرا شود. نیروهای امنیتی این کشور هم خود را برای عملیات مقابله‌ای آماده  کرده‌اند. این نیروها، از مردم خواسته‌اند تا با غریبه‌ها ارتباط برقرار نکنند.

این اتفاق در زمانی افتاد که منابع عراقی می گفتند سرکرده تازه داعش در عراق به سر می برد و در پی دزر اطلاعاتی درباره حضور ابو ابراهیم القرشی، سرکرده جدید داعش در عراق حساب رسمی برنامه «پاداش برای عدالت» وابسته به وزارت خارجه آمریکا جایزه پنج میلیون دلاری در ازای اطلاعاتی از جانشین بغدادی اعلام کرد.

گسترش حملات داعش

در میانه اردیبهشت ماه حملات پراکنده داعشی ها تبدیل به حملاتی گسترده تر علیه مواضع حشدالشعبی شد. سیزدهم اردیبهشت ماه منابع عراقی از حمله داعش به نیروهای حشد شعبی در استان صلاح الدین خبر دادند که بر اثر آن ده تن از نیروهای حشد، کشته شدند. پس از این حمله دبیرکل جنبش عصائب اهل الحق عراق حملات اخیر داعش را بخشی از اقدامات دولت آمریکا برای ادامه اشغال‌گری خود در خاک عراق عنوان کرد. مدیر بخش اطلاع‌رسانی حشد الشعبی عراق اعلام کرد تروریست‌های داعش با کمک آمریکا از سوریه وارد عراق شدند.مهند العقابی، مدیر اطلاع‌رسانی حشد شعبی به شبکه المیادین گفت: داعش از چهار محور به استان صلاح الدین حمله کرد. برخی از تجهیزاتی که داعش در این حمله استفاده کرد مدرن بود. داعش در این حمله از قایق‌هایی استفاده کرد.

یک رسانه فرانسوی از فعالیت دوباره داعش در شمال شرق عراق و نفوذ ۳۰۰۰ تن از عناصر آن از سوریه به این منطقه پرده برداشت. روزنامه فرانسوی لوموند هفدهم اردیبهشت فاش کرد که ۳۰۰۰ تن از عناصر مسلح داعش از سوریه به شمال شرق عراق نفوذ کرده‌اند و در حال فعالیت در این منطقه هستند. طبق گزارش این روزنامه، داعش سلول‌هایش را در مناطق آزاد شده بازسازی کرده است و این عناصر از منطقه مرزی به طول بیش از ۶۰۰ کیلومتر در منطقه صحرا از سوریه وارد عراق شده‌اند. لوموند در ادامه نوشت: از روزهای پایانی مارس گذشته تا کنون شاهد فعالیت دوباره عناصر داعش در استان الأنبار بوده‌ایم.

روند تحولات جاری در منطقه و بخصوص عراق، نشان می‌دهد که گویا آمریکایی‌ها قصد دارند، برای پیشبرد اهداف خود، بسان گذشته، بار دیگر از ظرفیت گروه‌های تروریستی و تکفیری استفاده کنند و به همین سیاق، داعش دوباره در عراق به عنوان یک عنصر تهدیدکننده ظاهر شده است.

23/ 312 310

کد خبر 1393416

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: داعش عراق ایالات متحده آمریکا دونالد ترامپ تروریست ها داعشی ها بار دیگر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۴۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان

گرچه گروه تروریستی داعش سودای ایجاد خلافت در عراق و سوریه را در سر می‌پروراند، اما در نهایت این گروه تروریستی اکنون تمامی حوزه‌های تسلط خود را از دست داده و هسته‌های مخفی آن به صورت گاه به گاه اقدام به انجام عملیات‌های تروریستی کور می‌کنند. داعش خراسان یکی از شاخه‌های این سازمان تروریستی است که حضور فعالی در افغانستان دارد و تا به حال در این کشور، ایران، و روسیه اقدام به انجام عملیات‌های تروریستی مرگبار کرده است. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، دفتر دادستانی آلمان امروز (چهارشنبه) از متهم شدن ۷ تبعه خارجی به همکاری با سازمان تروریستی داعش خراسان خبر داد.

براساس بیانیه منتشر شده در این زمینه، این افراد متهم هستند به دنبال انجام حمله تروریستی در آلمان به نیابت از داعش خراسان بوده اند. در میان ۷ مظنون دستگیر شده یک تبعه ترکمنستانی و ۶ تبعه تاجیکستانی حضور دارند. این افراد متهم هستند قصد انجام حمله تروریستی مهیب در آلمان و سایر کشور‌های اروپای غربی را داشته اند، اما هنوز در برنامه حمله خود را نهایی نکرده بودند. 

این تروریست‌ها در بهار ۲۰۲۲ پس از آغاز جنگ اوکراین وارد آلمان شده و یک هسته تروریستی دیگر در هلند ایجاد کرده بودند. با این حال، مقامات امنیتی آلمان آنها را در ژوئیه سال گذشته میلادی دستگیر کرد. 

دادستانی آلمان جزئیات بیشتر درباره این هسته تروریستی و زمان محاکمه آنها ارائه نکرد. 

پیش از این شاخه خراسان گروه تروریستی داعش طی حمله تروریستی به کنسرتی در روسیه ۱۳۷ تن را کشتند.

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان
  • تایلند 3 عراق 2: صعود به جام جهانی با بازگشت شیرین
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • نابودی ۱۲ تروریست مرتبط با داعش در فیلیپین
  • مخفیگاه داعشی‌ها در «حمرین» عراق بمباران شد
  • رویترز: حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه
  • نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه هدف حمله قرار گرفتند
  • آمریکا همچنان نفت و گندم سوریه را غارت می‌کند
  • حمله پهپادی به پایگاه عین الاسد
  • حمله پهپادی به پایگاه عین‌الاسد عراق