Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: بارها سخن از کشته شدن حیوانات در جاده‌های پر پیچ و خم به میان آمده است و تأسف بار اینکه برخی از این گونه‌های حیوانی کشته شده از گونه‌های کمیاب و در معرض انقراض محسوب می‌شوند.

بارها در اخبار کشته شدن حتی یوزپلنگ نایاب ایرانی را در جاده‌ها بر اثر تصادف با اتومبیل شنیده‌ایم که این موارد ضرورت یافتن راهکارهایی برای حل این مشکل را جدی‌تر می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخورد با شتر در جاده‌های بیابانی خراسان‌جنوبی

در خراسان‌جنوبی نیز این مشکل وجود دارد و علاوه بر آسیب رسیدن به گونه‌های نایاب جانوری در موارد متعددی رانندگان در جاده‌های بیابانی استان با شتر برخورده کرده‌اند که هم باعث آسیب به سرنشینان اتومبیل و هم حیوانات شده است.

از طرف دیگر در برخی از موارد لاشه این حیوانات در جاده‌ها باقی مانده و کسی نسبت به جمع‌آوری آن احساس مسئولیت نمی‌کند.

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی در این زمینه در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: سالانه تعداد زیادی از گونه‌های جانوری به‌واسطه تصادف در جاده‌ها جان خود را از دست می‌دهند.

حسن اکبری با اشاره به اینکه تصادفات جاده‌ای جانوران نشان دهنده تقابل میان نیازهای انسانی و حیوانات است، بیان‌کرد: انسان‌ها در جامعه مدرن و امروزی نیازمند آن هستند تا با سرعت و ایمنی به مقصد خود برسند و از سوی دیگر جانداران برای ادامه حیات وحش و تولید مثل به مناظر و طبیعت پیوسته محتاج‌اند.

اکبری ادامه‌داد: حیوانات به منظور دستیابی به غذا، جفت و پناهگاه از جاده‌های ساخت بشر عبور می‌کنند و در حین عبور از این مسیرها توسط اتومبیل‌ها به قتل می‌رسند.

وی تخریب زیستگاه، نبود غذا، خشکسالی و عدم منابع آب کافی برای استفاده و… را باعث مهاجرت اجباری گونه‌های جانوری از ارتفاعات بالادست به سمت مناطق پایین دست، دشت‌ها، باغ‌ها و مزارع دانست و افزود: می‌توان از این موارد به عنوان مهمترین عوامل بروز حادثه جاده‌ای برای گونه‌های جانوری اشاره کرد.

کشتار جاده‌ای حیات وحش قابل پیشگیری است

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به این موضوع که این تصادفات لطمات جبران ناپذیری که به گونه‌های جانوری می‌زند، اظهار کرد: این موضوع همچنین ایمنی انسان‌ها و مسافران را نیز به خطر می‌اندازد و آسیب‌های روانی بر انسان باقی می‌گذارند.

اکبری گفت: در تصادفات جاده‌ای گونه‌های جانوری باید به این نکته توجه داشت که کشتار جاده‌ای بر اثر بدشانسی نیست بلکه هزینه‌ای قابل اجتناب و قابل پیشگیری است به شرط آنکه ما مدل غالب حمل و نقل را مورد بازبینی قرار دهیم.

وی افزود: باید در نظر بگیریم که حرکت و حمل و نقل نیاز مشترک بین انسان‌ها و جانوران است و می‌توان جاده‌ها را طوری طراحی کرد که امکان عبور و مرور برای همه فراهم شود.

نبود هیچ آمار رسمی از تلفات جاده‌ای حیوانات

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه بیشترین تلفات جاده‌ای در جاده‌های مناطق حفاظت شده اتفاق می‌افتد اظهار کرد: متأسفانه هیچ آمار رسمی درباره تعداد حیوانات کشته شده در جاده‌های ایران در دست نیست و عمدتاً حیوانات خاص در معرض انقراض مورد توجه هستند.

اکبری ادامه‌داد: استان‌هایی که جاده‌های متعدد و طولانی در پهنه خود داشته و در مسیر این جاده‌ها مزارع کوچک، روستاها و یا زیستگاه‌های بکر وجود داشته باشد، پتانسیل بالایی برای مرگ و میر حیات وحش دارند.

وی گفت: در استان خراسان جنوبی تاکنون گونه‌های متنوعی از خزندگان و پرندگان کوچک گرفته تا پستانداران بزرگی نظیر کفتار در جاده‌های استان تلف شده‌اند و با یکطرفه شدن جاده‌های استان و بالا رفتن سرعت خودروها، میزان تلفات جاده‌ای حیوانات بیشتر هم خواهد شد.

دو راهکار برای پیشگیری از مرگ حیوانات در جاده‌ها

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی از وجود دو راهکار برای پیشگیری از مرگ حیوانات در جاده‌ها نام برد و افزود: یکی از این راهکارها تغییر رفتار رانندگان است.

اکبری گفت: روش‌های گوناگونی برای تغییر رفتار رانندگان وجود دارد که از آن جمله می‌توان به اطلاع‌رسانی و افزایش آگاهی درباره پیامدهای منفی مرگ حیوانات در جاده‌ها، نصب تابلوهای هشدار، خط‌کشی، افزایش روشنایی جاده‌ها و کاهش سرعت رفت و آمد اشاره کرد.

وی با بیان اینکه یک راهکار دیگر تغییر رفتار جانوران است، اظهار کرد: با کاهش جمعیت حیوانات پیرامون جاده‌ها از طریق تغییر مکان منابع آب و غذا یا تغییر فضای جاده‌ها به گونه‌ای که برای حیوانات ناامن به نظر برسند، بازداشتن حیوانات از عبور از جاده‌ها (حداقل هنگام عبور خودروها) از طریق ایجاد امواج فراصوت، نصب بازتاب‌گر و حصاربندی، ایجاد روگذر و زیرگذر برای حیوانات می‌توان به کاهش این تلفات کمک کرد.

مراقبت ویژه از عبور حیوانات در زمستان

مدیرکل سازمان حفاظت محیط زیست خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه نمکی که روی جاده‌ها ریخته می‌شود نیز حیوانات را جذب و احتمال تصادف را افزایش می‌دهد، یادآور شد: از این جهت باید در پاشیدن نمک در زمستان دقت کافی در این زمینه اعمال شود.

اکبری با تأکید بر اینکه جمع‌آوری لاشه حیوانات مرده از جاده‌ها برای تأمین امنیت جاده‌ها ضروری است، گفت: گاهی حیوانات دیگر به سمت لاشه‌ها می‌آیند و خود خودروها هم برای اینکه لاشه را دور بزنند ممکن است با خودروهای دیگر یا گارد ریل برخورد کنند.

پیشگیری از کشته شدن حیوانات در هنگام عبور از جاده از دو منظر ضرورت دارد. از یک جنبه رعایت حقوق حیوانات به عنوان یکی از مخلوقات الهی ما را به سمت یافتن راهکارهایی برای رفع این مشکل هدایت می‌کند و از طرف دیگر حیات وحش یک سرمایه گرانبها است که باید از آن به عنوان میراثی ارزشمند مراقبت کرد.

فراموش نکنیم حیوانات به عنوان یکی از شگفتی‌های آفرینش چون ما انسان‌ها حق حیات و زندگی دارند و هیچ چیز نباید این حق را از آنان سلب کند.

کد خبر 4934194

منبع: مهر

کلیدواژه: حسن اکبری بیرجند ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شهرکرد عید سعید فطر شیوع کرونا گرگان قزوین نماز عید سعید فطر روز جهانی قدس بیرجند فطریه ستاد مقابله با کرونا گونه های جانوری انسان ها حیات وحش جاده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۴۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس

آخرین وضعیت محورهای کشور برای امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ اعلام شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آخرین وضعیت راه‌های کشور تا امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ به شرح زیر است:

بر اساس آخرین داده‌های ترافیکی، شاهد ترافیک سنگین در محور چالوس مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل پل زنگوله تا سیاه بیشه هستیم.

همچنین تردد روان در محورهای هراز و فیروزکوه، آزادراه تهران - شمال و آزادراه قزوین - رشت (رفت و برگشت) برقرار و محورهای شمالی فاقد هرگونه مداخلات جوی است.

ترافیک در آزادراه تهران - کرج - قزوین حدفاصل شهرک جهان نما تا پل فردیس و حدفصل مهرشهر تا گلشهر و آزادراه قزوین - کرج حدفاصل پل فردیس تا پل کلاک سنگین است.

شاهد بارش باران در برخی از محورهای استان‌های فارس، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، کرمان و یزد هستیم.

محور خرم آباد - پلدختر تا اطلاع بعدی مسدود است و تردد از محور جایگزین خرم آباد - کوهدشت و آزادراه خرم آباد - پل زال انجام می‌شود؛ همچنین محور رودبار جنوب - ایرانشهر نیز مسدود است.

طبق داده‌های موجود، محورهای مسدود شامل محورهای زیر اعلام شده است:

محورهای مسدود غیرشریانی

۱- هشتگرد - طالقان

۲- کمربندی جدید خرانق - یزد

۳- اسپکه - بمپور

۴- یزد - دربید

۵- یزد - خضرآباد

۶- اسفندیار - صفاشهر

۷- جکیگور - سرباز

۸- بهاباد - یزد

۹- حاجی آباد - آبیز

۱۰- حاجی آباد - شاهرخت

۱۱- حاجی آباد - آهنگران

۱۲- ایرانشهر - مهرستان

آخرین وضعیت جوی استان‌های کشور

صادق ضیائیان، رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به آخرین وضعیت جوی در کشور اظهار کرد: امروز در بیشتر مناطق نیمه شرقی، در بعضی ساعات رگبار باران و رعد و برق و وزش باد شدید رخ می‌دهد.

وی افزود: روز جمعه در کرمان، نیمه شمالی سیستان و بلوچستان و بعضی نقاط در استان‌های خراسان رضوی، خراسان جنوبی، یزد و ارتفاعات البرز مرکزی، رگبار باران، گاهی رعد و برق و وزش باد انتظار می‌رود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا تصریح کرد: شنبه در چهارمحال‌وبختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، ارتفاعات هرمزگان و غرب فارس، افزایش ابر و رگبار باران و احتمال رعد و برق پیش بینی می‌شود.

ضیائیان ادامه داد: یکشنبه در بخش‌هایی از جنوب غرب و جنوب و دوشنبه در ارتفاعات خوزستان و ایلام، بارش پراکنده پیش‌بینی می‌شود و طی دو روز مذکور در سایر مناطق کشور جوی آرام حاکم خواهد بود.

وی گفت: طی پنج روز آینده وزش باد در نوار شرقی کشور تداوم خواهد داشت و در بعضی از ساعات روز وزش باد شدید و گرد و خاک رخ می‌دهد؛ همچنین پنجشنبه تنگه هرمز و دریای عمان و جمعه شرق دریای عمان مواج خواهد بود.

کد خبر 747772

دیگر خبرها

  • خراسان جنوبی در محاصره سیل ؛ بعضی روستاها تخلیه شدند | انسداد برخی محورهای مواصلاتی + تصاویر
  • آخرین وضعیت جاده‌ها؛ تردد روان در محورهای چالوس و هزار
  • قاتل خاموش جان یک جوان را در بروجن گرفت
  • مسدود شدن برخی از محورهای خراسان جنوبی در اثر سیلاب
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت / ترافیک سنگین در محور چالوس
  • انسداد محورهای مواصلاتی در خراسان جنوبی در اثر سیلاب
  • ساخت باندهای دوم محورهای مواصلاتی خراسان جنوبی شتاب می‌گیرد
  • آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت /بارش برف و باران در محورهای ۱۱ استان
  • قاتل گربه ها به ۱۴ ماه زندان محکوم شد !
  • هوش مصنوعی به داد حیوانات در تصادفات جاده‌ای رسید