Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-19@17:54:11 GMT

"کرونا" بیماری تنفسی است یا مشکل خونی؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۶۰۷۵

'کرونا' بیماری تنفسی است یا مشکل خونی؟

دکتر مینو محرز درباره برخی اظهارات مبنی بر تاثیر کرونا بر روی خون و ایجاد لخته‌های خونی، گفت: کرونا در بدن و ریه مسائل عروقی ایجاد می‌کند، نه خونی. به این صورت که لخته‌های عروقی ایجاد کرده و مکانیسم آن بیشتر در عروق است. البته ریه و سایر اندام‌های بدن را نیز گرفتار می‌کند.

وی در گفتگو با ایسنا، افزود: در همه اندام‌ها، رگ‌های خونی ریز وجود دارد که کرونا می‌تواند اختلالات عروقی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همه جای بدن عروق ریز وجود دارند؛ بنابراین مکانیزم بیماری کووید-۱۹ این است که ترومبوز‌هایی (ایجاد لخته خون در دیواره داخلی یک ورید عمقی است) در عروق ریز ایجاد می‌کند.

محرز ادامه داد: مکانیزم و گرفتاری در بیماری کووید-۱۹ ایجاد لخته خون در عروق ریز است که در ریه هم آمبولی‌های ریزی (وجود لخته خون یا گاهی چربی در یکی از سرخرگ‌های ریوی ویا بافت شش‌ها) ایجاد می‌کند؛ بنابراین ترومبوز‌هایی که در عروق می‌دهد و مکانیزم کووید-۱۹ بیشتر عروقی است.

محرز همچنین گفت: مکانیزم عمل کرونا اینگونه است که در عروق ریز ایجاد لخته و تورم می‌کند. مانند بیماری‌های رماتیسمی که رگ‌های کوچک متورم می‌شوند. عروق ریز در همه جای بدن وجود دارند، در نتیجه در عروق لخته و تورم ایجاد شده و بیمار دچار مشکل می‌شود. اینکه بیماری بیشتر خودش را با سرفه نشان می‌دهد، به این دلیل است که وقتی در ریه این ترومبوز و آمبولی ایجاد شود، علائم دارد و سرفه ایجاد می‌کند. قبلا فکر می‌کردند که کرونا عفونت حاد ریوی و تنفسی است، اما اکنون متوجه شدند که بیشتر مکانیزمی عروقی در همه بدن است از قلب گرفته تا سایر اندام‌های بدن و این خطرناک‌تر است.

وی ادامه داد: به همین دلیل است که این بیماری سکته‌های قلبی و مغزی ایجاد می‌کند. البته در همه بیماران این اتفاق نمی‌افتد، بلکه برخی نوع معمولی بیماری را می‌گیرند، اما در موارد شدید مکانیزم عملش می‌تواند به صورت ایجاد سکته نیز باشد. در جوانان که عادت به کم‌خونی ندارند، یک دفعه تمام رگ‌های کوچک متورم شده و در برخی از آن‌ها لخته‌های خونی ریز ایجاد می‌شود و بر همین اساس فرد دچار سکته قلبی، مغزی و یا نارسایی شدید ریه می‌شود.

محرز با بیان اینکه در حال حاضر از دارو‌های انعقادی هم در درمان کرونا استفاده می‌کنند، گفت: البته مشکل این است که کرونا هم منجر به تورم رگ‌ها می‌شود و هم لخته خونی ایجاد می‌کند. این دارو‌ها بر روی ورم تاثیر ندارد. دارو‌های انعقادی فقط از لخته شدن خون جلوگیری می‌کنند. بر همین اساس در بیماران بدحال بعضا توانستیم از کورتون پاسخ بگیریم، اما دنیا هنوز درمان مشخصی برای این بیماری ندارد.

وی همچنین گفت: این بیماری در برخی افراد بدون علامت است و در برخی افراد هم در تمام عروق اعضای حیاتی ترومبوز ایجاد می‌کند؛ بنابراین بسته به وضعیت بدن و ویروس، شدت و ضعف آن متفاوت است.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ویروس کرونا بیماری تنفسی بیماری خونی ایجاد لخته لخته خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۶۰۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ با مشخص‌تر شدن آثار دوران پس از همه گیری کرونا، آمار‌ها در انگلیس بیانگر افزایش شدید نرخ بیکاری در این کشور است.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسکای نیوز، دهه‌ها قبل بازی‌های ویدئویی میلیون‌ها نفر از مردم را سرگرم خود کرده بود، اما حالا با پیشرفته‌تر شدن بازی‌های ویدئویی مردم می‌توانند با همین بازی‌های ویدئویی به اعماق دریا رفته و یا در مسابقات شرکت کنند. هر ساله صد‌ها بازی ویدئویی جدید به بازار عرضه می‌شود. تنها در انگلیس بیش از ۴۰ میلیون نفر از مردم هر روز بازی ویدئویی انجام می‌دهند، اما حالا مخاطبان بازی‌های ویدئویی افزایش قابل توجهی یافته و حتی آنهایی که شغل شان را از دست می‌دهند هم برای گذراندن اوقات بیکاری به این بازی‌ها روی آورده اند. میزان بیکاری در انگلیس به رکورد تازه‌ای رسیده که برخی از آن به عنوان تاثیر با تاخیر همه گیری کرونا یاد می‌کنند. مردم در زمانی که به دلیل همه گیری کرونا در قرنطینه بودند بیش از هر زمان دیگری به بازی‌های ویدئویی روی آوردند. ارزش سهام صنعت تولید بازی‌های ویدئویی تنها در یک سال بیش از ۲۰ درصد رشد داشته است، اما این رشد در مدت دو سال پایدار نبود. در مدت دو سال قبل بیش از ۱۹ هزار نفر در انگلیس شغل خود را از دست دادند. تنها در چهار ماهه نخست سال ۲۰۲۴ نیز بیش از هشت هزار نفر در سراسر جهان شغل خود را از دست دادند.

دیگر خبرها

  • این رژیم غذایی پیری مغز را تسریع می‌کند
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • کاهش حساسیت بینایی ۱۲ سال قبل از ابتلا به آلزایمر / تاثیر فرکانس ۴۰ هرتزی بر توقف بیماری
  • افزایش نرخ بیکاری در انگلیس به رقمی بی سابقه
  • بیماران هموفیلی چشم انتظار توجه ویژه دولت و مجلس
  • تشخیص بیماری‌های استخوانی با دستگاه ایران‌ساخت
  • نتایج تحقیقات ؛ غذای پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • نتایج تحقیقات ؛ غذایی پرچرب و چاقی به پیری مغز سرعت می بخشد
  • فعالیت ۷۵۰۰ آزمایشگاه پزشکی در کشور / کرونا؛ تجهیزات آزمایشگاهی را فرسوده کرد
  • چاقی و رژیم غذایی پرچرب پیری مغز را تسریع می کند