Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-19@18:37:58 GMT

آن چه در نتیجه مصرف روزانه تخم مرغ رخ می‌دهد

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۲۷۸۰۲

تخم مرغ منبع خوبی برای یک ماده مغذی ضروری به نام کولین است که افراد بسیاری به میزان کافی آن را دریافت نمی‌کنند.

به گزارش ایسنا، عصر ایران به نقل از «مشد» نوشت: «تخم مرغ یکی از اجزا ثابت در بسیاری از دستورالعمل های غذایی در جهان است و اگر به این ماده غذایی آلرژی نداشته باشید، احتمالا به میزان زیاد آن را مصرف می کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدا از مصرف مستقیم به صورت نیمرو در صبحانه، پخته در سالاد ناهار یا در وعده شام، تخم مرغ در بسیاری از خوراکی های آماده از بستنی تا مایونز، غذاهای پخته و پاستاهای تازه نیز وجود دارد. با این وجود، مقدار تخم مرغ استفاده شده در این خوراکی ها معمولا قابل نادیده گرفته شدن است و فواید یا مضرات بالقوه آن احتمالا تاثیر چشمگیری به همراه نخواهند داشت.

اگر خود تخم مرغ را به میزان زیاد مصرف می کنید، چه به صورت سرخ شده، پخته، آب پز و غیره، ممکن است متوجه برخی فواید که از مواد مغذی موجود در این ماده غذایی سرچشمه می گیرند و همچنین برخی آثار سلامت ناخوشایند آن شوید.

مصرف روزانه تخم مرغ ممکن است بر سطوح کلسترول بدن تاثیرگذار باشد

همانند بسیاری از محصولات حیوانی، تخم مرغ ها منبع خوبی برای پروتئین هستند اما آنها حاوی کلسترول زیاد نیز هستند. یک تخم مرغ پخته حاوی حدود ۲۰۰ میلی گرم کلسترول است و دستورالعمل های غذایی پیشنهاد می دهند که افراد مصرف کلسترول روزانه خود را به کمتر از ۳۰۰ میلی گرم محدود کنند. گفته شده است که کلسترول موجود در تخم مرغ به اندازه منابع دیگر برای سلامت مضر نیست و همچنین چگونگی تاثیرگذاری تخم مرغ بر کلسترول خون از فردی به فرد دیگر متفاوت است. همچنین، تخم مرغ حتی ممکن است به افزایش سطوح کلسترول خوب (HDL) نیز کمک کند.

با این وجود، نتایج پژوهش ها در این زمینه یکدست نیستند و این تا اندازه ای می تواند موجب سردرگمی افراد شود. به گفته لزلی چو، مدیر مرکز قلبی‌- عروقی زنان در کلینیک کلیولند، به طور کلی، بهتر است میزان مصرف سبزیجات خود را افزایش داده و میزان مصرف چربی اشباع و کلسترول غذایی را محدود کنیم.

در صورت مصرف روزانه تخم مرغ به میزان کافی کولین دریافت خواهید کرد

تخم مرغ منبع خوبی برای یک ماده مغذی ضروری به نام کولین است که افراد بسیاری به میزان کافی آن را دریافت نمی کنند. کولین به تنظیم عملکرد کبد کمک می کند، بر رشد و توسعه مغز تاثیرگذار است، به رشد و حرکت عضلات و همچنین کنترل سیستم عصبی و سوخت و ساز بدن کمک می کند. مقدار مصرف توصیه شده روزانه کولین برای مردان بزرگسال ۵۵۰ میلی گرم و برای زنان ۴۲۵ میلی گرم است. یک تخم مرغ حاوی حدود ۱۶۰ میلی گرم کولین است که تنها در زرده تخم مرغ وجود دارد. در نتیجه، مصرف سفیده تخم مرغ به تنهایی کمکی به دریافت کولین نخواهد کرد.

مصرف روزانه تخم مرغ می تواند به حفظ سلامت چشم ها کمک کند

زرده تخم مرغ حاوی لوتئین و زیزانتین است که این دو آنتی اکسیدان به کند کردن آهنگ انحطاط چشم انسان مرتبط با افزایش سن کمک می کنند. مطالعات نشان داده اند که مصرف لوتئین و زیزانتین با کاهش خطر آب مروارید و انحطاط ماکولا، شرایطی که بیشتر افراد مسن را تحت تاثیر قرار داده و موجب نابینایی در میدان دید مرکزی می شود، مرتبط است. یک مطالعه نشان داد که مصرف یک زرده تخم مرغ در روز برای تنها یک ماه به افزایش بین ۲۸ تا ۵۰ درصدی لوتئین و بین ۱۱۴ تا ۱۴۲ درصدی زیزانتین در بدن منجر شده است.

همچنین، تخم مرغ سرشار از ویتامین A است که یکی از مهم‌ترین مواد مغذی برای عملکرد سالم چشم ها محسوب می شود. کمبود ویتامین A از رایج‌ترین دلایل نابینایی قابل پیشگیری در کودکان است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تخم مرغ مصرف روزانه تخم مرغ میلی گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۷۸۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بنیاد ملی علم ایران (INSF)، بهبود فرآورده‌های غذایی از جمله فعالیت‌های تحقیقاتی پژوهشگران است که به دلیل اهمیت بالای این طرح‌های تحقیقاتی، بنیاد ملی علم ایران از پژوهش‌های مرتبط با این موضوع، حمایت می‌کند.

«بهبود طعم شوری در همبرگر با تکنیک نوین تمایز طعم توسط امولسیون دوگانه آب در روغن در آب» عنوان طرحی است که محمدهادی اسکندری در قالب پسادکتری با راهنمایی هادی هاشمی گهرویی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

هاشمی گهرویی با مدرک دکتری تخصصی بهداشت مواد غذایی از دانشگاه شیراز درباره علت انجام این طرح گفت: مصرف بیش از حد سدیم همچنان یک خطر اپیدمی است. استفاده از آب نمک یا پودر نمک با غلظت بالا در محصولات غذایی مختلف، از یک سو برای کنترل رشد میکروارگانیسم‌های نامطلوب و از سوی دیگر برای ایجاد عطر و طعم مطلوب، سبب شده است که خطر ابتلا به فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی - عروقی و اختلال عملکرد کلیه افزایش پیدا کند.

وی افزود: این موضوع منجر به تقاضای بیشتر مصرف‌کنندگان به دریافت محصولات غذایی کم‌سدیم شده است و لذا صنعت غذا باید برای مطابقت با انتظارات مصرف‌کنندگان برای کاهش نمک در فراورده‌های غذایی فکری کند. گرچه راه‌حل‌های مختلفی برای کاهش نمک در محصولات غذایی پیشنهاد شده است، اما همچنان میزان متوسط مصرف نمک در جهان بیش از حد توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی است.

این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: از آنجا که رهایش طعم از هر ماتریس غذایی، اولین و مهمترین گام برای درک آن توسط حواس انسان و در نتیجه کمک به پذیرش محصول توسط مصرف‌کننده است، حذف، کاهش یا جایگزینی نمک در فرمولاسیون‌های غذایی به‌سادگی امکان‌پذیر نیست و پژوهش‌ها در این زمینه همچنان ادامه دارد.

وی در ادامه تأکید کرد: کاهش تدریجی و گام‌به‌گام غلظت نمک، رویکردی مفید برای دستیابی به هدفی بزرگتر یعنی تغییر ذائقه مصرف‌کنندگان به غذاهای کم‌سدیم است. تولیدکنندگان مواد غذایی تا به امروز تلاش زیادی برای کاهش میزان نمک در فرمولاسیون‌های غذایی داشته‌اند و صنعت فراورده‌های گوشتی نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.

هاشمی گهرویی تصریح کرد: استراتژی‌های مختلفی برای کاهش نمک با جایگزینی سدیم کلرید با سایر نمک‌ها، کاهش درصد نمک، تغییر سایز کریستال‌های نمک و توزیع ناهمگن نمک با ایجاد چند لایه با غلظت‌های مختلف پیشنهاد شده است.

وی درباره این طرح گفت: در همبرگر، نمک علاوه بر تأمین طعم شوری و بهبود و تقویت سایر طعم‌ها، نقش بسیار حیاتی در ایجاد تردی، لطافت و آبدار بودن بافت نهایی ایفا می‌کند. نمک به اتصال پروتئین‌های گوشت به یکدیگر کمک می‌کند و به عنوان یک عامل اتصال‌دهنده بین امولسیون‌های گوشت و چربی عمل می‌کند و به افزایش چسبندگی و انسجام در محصولات گوشتی فرآوری شده کمک می‌کند.

این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: علاوه بر این، نمک به عنوان نگهدارنده غذایی منجر به افزایش عمر ماندگاری همبرگر می‌شود. با توجه به ضرورت وجود نمک در همبرگر، حذف آن یا جایگزینی آن با سایر نمک‌ها منجر به اثرات منفی بر بافت، طعم، ظاهر، رطوبت و ماندگاری محصول می‌شود. به همین دلیل در این طرح به دنبال کاهش شوری همبرگر بودیم.

هاشمی گهرویی ادامه داد: تضاد طعم به وسیله درون‌پوشانی نمک در فاز آبی درونی امولسیون دوگانه آب در روغن در آب یک راهکار امیدوارکننده و رو به گسترش برای کاهش قابل توجه میزان نمک بدون قربانی شدن ویژگی‌های حسی در همبرگر است. ما در این پژوهش، به دنبال طراحی مناسب فرمولاسیون امولسیون دوگانه از نظر حجم فازها و غلظت نمک، بودیم تا در نتیجه درک طعم شور در فرمولاسیون همبرگر کم‌سدیم را بهبود ببخشد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: بدون شک دستاوردهای این طرح منجر به تولید دانش فنی لازم برای صنعت غذا به منظور فرمولاسیون‌سازی غذاهای کم‌نمک سالم با حفظ ویژگی‌های حسی مطلوب می‌شود.

کد خبر 6081071 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • حذف قند از رژیم غذایی چه عوارضی دارد؟
  • مصرف این ویتامین سبب کاهش وزن می‌شود
  • اهمیت استراتژیک گندم
  • اهمیت گندم و نان
  • عوارض مصرف بیش از اندازه میوه
  • کدام غذاها را در سفر نخوریم ؟
  • به بچه‌هایتان نودل ندهید!
  • سالم‌سازی همبرگر با کاهش سدیم
  • بهبود کیفیت همبرگر با کاهش سدیم
  • برای لاغری گردو را این طور مصرف کنید