Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناسان نسبت به عدم آمادگی آمریکا برای بحران نو ظهور "سلامت روان" در میان مردم این کشور در پی شیوع کروناویروس هشدار می‌دهند.

 به نقل از پایگاه هیل، تا پیش از همه‌گیری کروناویروس نیز آمریکا با مشکلات مربوط به سلامت روان مواجه بوده اما چالشهای این حوزه با گزارش شدن میلیون‌ها مورد مشکل استرس، افسردگی و انزوا در میان مردم هم اکنون در حال بدتر شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین انتظار می‌رود که در ماه‌های آینده این مشکل با تلاش مردم برای هرچه بیشتر کنار آمدن با تاثیرات عاطفی همه گیری ویروس بدتر شود در حالی که کارشناسان هشدار می‌دهند ممکن است منابع کافی برای کمک به آنها موجود نباشد.

چاک اینگوگلیا، رئیس و مدیر اجرایی شورای ملی سلامت رفتاری آمریکا که نماینده بیش از ۳۳۰۰ دست اندرکار حوزه سلامت روان و درمان اعتیاد در این کشور است عنوان کرد: جنبه مربوط به سلامت روان این بحران بعدا بروز پیدا خواهد کرد و چندان مشهود نخواهد بود. چون شما قرار نیست در این زمینه به یک دستگاه تنفس مصنوعی در یک مرکز سلامت روان وصل باشید.

او خاطر نشان کرد: هنوز سرمایه گذاری ما در زمینه سلامت روان ناکافی است و این بحرانها تنها باعث بدتر شدن این عدم تناسب می‌شود.

اخیرا یک نظرسنجی انجام شده از سوی بنیاد KFF نشان داد از هر ۱۰ بزرگسال آمریکایی چهار نفر گفته اند استرس و نگرانی مربوط به کروناویروس تاثیری منفی بر سلامت روان آنها گذاشته است.

تنهایی و انزوا یک فاکتور ریسک مربوط به سلامت فیزیکی و روانی بوده و با اجرای تدابیر مربوط به فاصله گذاری اجتماعی با هدف کند کردن شیوع کروناویروس تماس‌های آمریکایی‌ها با خطوط تلفن مشاوره بحران سر به فلک گذاشته است.

اوایل ماه جاری میلادی بنیاد Well Being Trust با انتشار گزارشی برآورد کرد همه گیری کروناویروس می‌تواند در صورت عدم ارتقای دسترسی ها در آمریکا به درمان‌های مربوط به سلامت روان و اختلال سوءمصرف مواد، منجر به وقوع ۷۵۰۰۰ مرگ افراد مستاصل روی آورده به الکل و مواد مخدر و همچنین خودکشی در این کشور شود.

این در حالی است که آمریکا قبل از همه گیری ویروس کرونا نیز در زمینه سلامت روان و رفتار درگیر بحران بوده که بخشی از علتهای آن دسترسی محدود به مراقبت‌های سلامت، عدم تامین کافی بودجه نظام مربوط به این حوزه و برچسب زدن مردم به افراد هنگام درخواست کمک برای مشکلات روانی هستند.

لورل استاین، رئیس گروه ارتباط در حوزه سلامت روان، یک ائتلاف از سازمان‌های ملی این حوزه شامل انجمن روانشناسی آمریکا و سازمان سلامت روان آمریکا، عنوان کرد: قبل از شیوع کووید ۱۹ نظام سلامت روان و سلامت رفتار و سومصرف مواد درگیر بحران بوده است.

او خاطر نشان کرد: کنگره تلاش می‌کند به اپیدمی مواد مخدر پاسخ داده و باید نیز چنین کاری کند اما خیلی کارهای دیگر لازم است که انجام شود. همه این مسائل در اثر همه گیری ویروس و وضعیت اضطراری به وجود آمده برای سلامت عمومی بدتر شده است.

نرخ خودکشی در آمریکا از ۱۹۹۹ تا ۲۰۱۷ به میزان ۳۳ درصد افزایش یافته و در حال حاضر دهمین عامل رقم زننده مرگ به طور کلی در این کشور است. در این زمینه مردان به ویژه مردان متعلق به برخی گروه های اقلیت نظیر اعضای جامعه بومیان سرخپوست آمریکا و یا بومیان آلاسکا با بیشترین خطر مواجه هستند.

از هر پنج بزرگسال آمریکایی یک نفر مشکل روانی را تجربه می‌کند و در این میان مشکل اضطراب و افسردگی رایج‌ترین اختلال بوده‌اند.

همچنین در سال ۲۰۱۸ کمتر از نیمی از آنهایی که بیماری روانی را تجربه کرده‌اند مورد درمان قرار گرفتند. در سال ۲۰۱۸ بیش از ۲۰ میلیون آمریکایی اختلال سومصرف مواد داشته و حدود نصف آنها همچنین یک اختلال مربوط به سلامت روان داشتند./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: مربوط به سلامت روان سلامت روان همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۷۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ناآگاهی» بزرگترین تهدید سلامت روان است

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری آنا؛ یک روانشاس و عضو انجمن روان شناسی ایران با بیان اینکه «ناآگاهی» بزرگترین تهدید سلامت روان خانواده‌ها است، گفت: : ما اصلا معنای همدلی را نمی فهمیم و باید آموزش های لازم را ببینیم و باید در کنار این آموزش، مشاوره داشته باشیم.

شبنم کوهی روانشناس و عضو انجمن روان شناسی ایران در گفت‌وگو با  خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: «ناآگاهی» بزرگ ترین تهدید کننده سلامت روان خانواده ها است. 

وی افزود: متاسفانه ما فکر نمی کنیم که برای ورود به جامعه و گذراندن هر کدام از مراحل زندگی  نیاز به آموزش داریم اما  ازدواج می کنیم. بدون آموزش،  بچه‌دار می‌شویم و بدون اینکه بدانیم در هر مرحله از رشد کودک ما چه تأثیری داریم. برای مثال مادر یا پدر کودک 5 ساله را دعوا می کنند در صورتی که اصلا نمی دانند کودک تا سن 6 سالگی قدرت تفکر منطقی ندارد. والدین منطقی دعوا می کنند که برای مثال چرا سس را روی مبل ریختی، در صورتی که کودک چیزی نمی بیند و فقط می بیند که نزدیک ترین آدم، او را دعوا می کند. بعدها که بزرگ می شود والدین می گویند نمی دانم چرا بچه ام به یک رابطه غلط چسبیده است؟ یا چرا فرزند من مسئولیت پذیر نیست؟ این‌ها به این علت است که اصلا آگاهی نداریم که باید با فرزندمان چطور رفتار کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که باید برای رفع این ناآگاهی چه کرد و کجا این آگاهی به دست می آید، گفت: متاسفانه این روزها از هر کسی بپرسید برای بهبود رابطه باید چه کار کنید و یا برای فرزندپروری و ... چه کار کنیم همه صاحب نظر هستند. اما مسئله اصلی این است که آموزش حتما زیر نظر متخصص باشد تا ببینیم این همدلی که می‌گویند چیست.

کوهی افزود:  برای مثال  از هر کسی بپرسید، آیا تو انسان همدلی هستی، می‌گوید نقطه ضعف من این است که خیلی مهربان هستم و همه را درک می کنم. اما زمانی که وارد بطن زندگی این فرد می شوید، متوجه می شوید که این فرد نمی داند همدلی در عمل یعنی چه. زمانی که با بچه یا همسر دعوا می کنم، همدلی یعنی چی؟ خوب گوش دادن یعنی چه و .... این روزها اگر از همه بپرسید می گویند که من از صبح تا شب به حرف های فرزندم و همسرم گوش می دهم اما اگر از همسر و فرزند پرسیده بشود، چیز دیگری می گوید.

این روانشناس خانواده گفت: ما اصلا معنای همدلی را نمی فهمیم و باید آموزش های لازم را ببینیم و باید در کنار این آموزش، مشاوره داشته باشیم. آدم‌ها فکر می کنند مشاوره زمانی باید انجام شود که اتفاقی برای ما پیش آمده باشد. آن زمان واجب است اما قبل از اینکه پیش بیاید هم لازم است. مشاوره در واقع حکم پیشگیری دارد. 

وی با اشاره به  اهمیت نقش مشاوره فردی افزود: با آموزش، کتاب خواندن و دوره رفتن، آموزش زیرنظر متخصص یک پیش زمینه و همزبانی با دنیای  مفاهیم روان شناسی پیدا می کنیم. حالا در اتاق درمان (در خصوص نوجوان، همسر و فرزند) یاد می گیریم این مفاهیم را چطور اجرا کنیم.

کوهی با اشاره به نقش فضای مجازی و تاثیرپذیری خانواده ها گفت: یک زمانی که فضای مجازی نبود، آدم ها از خیلی چیزها خبر نداشتند و بنابراین سطح انتخاب ها، توقعات و انتظارات مشخص بود. مثلا شخصی که در روستا زندگی می کرد با توجه به سطح روستایی که در آن زندگی می کرد، آرزوها شکل می گرفت. اما امروز می بینیم آدم ها در آن سر دنیا چه طور زندگی می کنند، چه ارزشها و اهدافی دارند و این باعث می شود که ما دچار اضطراب شویم، احساس کنیم عقب هستیم. این مسئله دامن خانواده ها را می گیرد. 

وی عنوان کرد: ما زوجهایی را در اینستاگرام می‌بینیم که مدام در مسافرت و خوشگذرانی هستند، بعد ما می بینیم که ما درگیر مشکلات متعدد از جمله اقتصادی و ... فرزند و مشکلات آنها هستیم. یا مثلا همسرم هر روز من را سورپرایز نمی کند، با گل به خانه نمی آید. این باعث می شود که احساس کنیم یک جای کار می لنگد. دلیل این احساس واهی این است که درگیر فضای مجازی شده ایم. البته به خیال خودمان همه چیز را می بینیم. چون ما عادت داریم قشنگی هایمان را قاب کنیم. 
کوهی ادامه داد: بدیهی است ما دعوای آدم های مجازی را نمی بینیم. هیچ وقت زندگی نرمال و صورت بدون آرایش آنها را نمی بینیم. در اینجا آموزش های روان شناسی خیلی مهم‌تر می شود.

 این روانشناس خانواده افزود: مهمترین کار این است که آدم ها بدانند زندگی گاهی سختی هایی دارد و قرار است در سختی ها کنار هم باشیم. البته منظورم این نیست که اگر همسرتان شما را کتک زد و خشونت خانگی داشت و خیانت کرد باید تحمل کرد.  اما یک زندگی ممکن است دعواهای بدی داشته باشد و ممکن است فرزندتان مسیری را انتخاب می کند که شما اصلا دوست نداشتید که چنین انتخابی داشته باشد و ... اما این ها مسائلی است که در هر زندگی وجوددارد و باید بدانیم که آنها را باید حل کنیم، نه اینکه تحمل کنیم، یا رها کنیم یا نه اینکه با همسر و بچه دعوا کنیم، زیرا زندگی سختی هایی دارد که باید آنها را بپذیریم و سعی در  اصلاح آن داشته باشیم و خانواده را حفظ کنیم چرا که  این خانواده با دردها زیباست و گرنه در خوشی‌ها و مسافرت ها همه هستند. زمانی که شما واقعا یک دردی را دارید و با یک نفر سختی را پشت سر گذاشتید، آن آدم ارزشمند است و آن فرد به شما حس امنیت می دهد و حس خانواده را القا می کند.

وی در رابطه با بزرگترین خطری که روابط خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد، گفت:  مهمترین دلیل به هم ریختن خانواده «خشم درمان نشده» است. زمانی که به عنوان همسر و فرزند با شما دعوا می کنم (خصوصا فرزندان در دوره نوجوانی) حتی اگر مسئله کوچک باشد، تأثیری که در من می گذارد بزرگ است. این خشم است که همه چیز را از جمله صمیمیت، رابطه جنسی، تفریح، خوشگذرانی و رابطه به عنوان یک نقطه امن برای همسر و فرزند را از بین می برد و نقطه شروع خیانت و سردی عاطفی در خانواده است. جایی که همه چیز تمام می شود.

وی در پاسخ به این سئوال که برای رفع این خشم چه باید کرد، گفت: اولا باید مهارت فردی به عنوان پذیرش و جداسازی افکار داشته باشیم که این ها مهارت های حوزه آگاهی و آموزش است و باید بدانیم که «رابطه» سختی های خودش را دارد و «خشم» جزئی از رابطه است، اما باید بدانم که چطور این خشم را در خودم و ذهن و رابطه حل کنم. 

کوهی افزود: بعد از اینکه فهمیدم چطور در خودم و ذهنم مشکل را حل کنم حالا باید یاد بگیرم چطور با همسر و  فرزندم حل کنم. نحوه «درست صحبت کردن» و «گوش دادن» یک مسئله بسیار مهم و بزرگ است و تکنیک های مختلف دارد. خوب گوش کردن ویژگی های مشخص دارد. گاهی اوقات به همسر خود می گوییم مشکل کجاست؟ تا صحبت می کنم شروع به حمله می کنیم. می گوید چرا می پرسی وقتی نمی خواهی بدانی. بعد اگر بپرسید می گوید من همیشه به همسرم گوش می دهم. اول باید یاد بگیریم و  بدانیم که در موقعیت چطور از آن استفاده کنیم. نحوه درست گفت‌وگو را بدانیم. 

 این روانشناس به یکی از بحران های خانواده های ایرانی اشاره کرد و گفت: بحران خانواده های ایرانی «آرزوهای از دست رفته والدین» است که می خواهند فرزندان آنها را دنبال کنند و حتی همسرانشان با ملاک های آنها زندگی کنند. تفکر سنتی که ما داریم این است که راه یکی است و آنچه من می دانم درست است. یک مقدار باید ذهن را باز کرد و اجازه بدهیم که آدم ها مسیر فردی و شکوفایی خودشان را داشته باشند.
والدین باید استعداد فرزند را بشناسند و اجازه بدهند به جای «کنترل گری» و «تسلط روی زندگی»، اضطراب را بپذیریم و کنترل را برداریم و اجازه بدهیم خانواده با وجودی که هر کدام مسیر خود را می روند، در کنار هم باشند. 

وی در پایان افزود: همه خانواده به «تراپی» احتیاج دارند. یک پدر و مادر شاد، خانواده شاد می سازند. یعنی هم باید فردی و هم به عنوان یک پدر و مادر و زوج سالم و هم به عنوان خانواده که تربیت مناسبی برای فرزند داشته باشید تا فرزند شما بتواند آدمی شاد و خوشحال رشد کند و مسئولیت پذیر باشد. تراپی در هر جنبه فردی، زوجی و خانواده خیلی مهم است و می تواند در تمام ابعاد (درآمد خانواده، سلامت فیزیکی و روان خانواده و ازدواج و شغل و آینده فرزند) تأثیرگذار باشد. 

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت سامانه خود ارزیابی روانشناختی در حوزه سلامت روان
  • مواجهه خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های کمرشکن سلامت
  • مواجهه ۲.۴۲ درصدی خانواده‌های ایرانی با هزینه‌های سلامت/ راهکار‌های کاهش هزینه‌های کمرشکن سلامت در ایران
  • زمینه سازی‌های لازم برای مواجهه با سیل انجام شد
  • کارشناسان بهداشت محیط در صیانت از سلامت جامعه
  • هشدار کارشناسان نظامی چین به خطرات افزایش تنش‌ها در خاورمیانه
  • «ناآگاهی» بزرگترین تهدید سلامت روان است
  • حجاب در خدمت سلامت روان جامعه
  • ساختار مراکز مشاوره دانشگاه‌ها تغییر کرد
  • حقیقت جالب درباره تاثیر کار کردن بر سلامت روان که احتمالاً نمی‌دانید