Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا بدرالسماء گفت: همیشه آرزو داشتم این توفیق دست دهد و برای ائمه اطهار(ع) اثر خلق کنم و برای آنها قلم بزنم اما حقیقتاً در تصور من نمی‌گنجید که روزی چنین موقعیتی فراهم شود که مستقیماً در محضر آقا علی بن موسی الرضا(ع) بتوانم کار کنم و این اتفاق بسیار خوبی بود که در زندگی من افتاد.

به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، با شیوع ویروس کرونا و عدم برپایی راهپیمایی روز قدس، حوزه هنری با همکاری آستان قدس رضوی دست به یک اقدام فرهنگی زد و بر همین اساس از ظرفیت هنرمندان متعهد و انقلابی برای این روز استفاده کرد و با برنامه‌ریزی صورت گرفته، در سه بخش شعر، تولید کلیپ و ترانه‌ای مرتبط با روز قدس و فلسطین و هنرهای تجسمی دست به تولید آثار فرهنگی و هنری زد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش هنری این آیین از هنرمندان تجسمی کشور دعوت شد تا در صحن قدس حرم رضوی(ع) جمع شوند و به تولید آثار هنری مرتبط اقدام کنند و بر همین اساس ۵۰ نفر از هنرمندان تجسمی در این رویداد شرکت و آثار خود را خلق کردند.

برهمین اساس آثار نمایشگاه «بر آستان قدس» در زمانی مناسب به طور همزمان در آستان قدس و حوزه هنری برپا خواهد شد و پس از اتمام نمایشگاه‌ها در مشهد و تهران، تعدادی از آثار به آستان قدس اهدا می‌شود و تعدادی دیگر نیز گنجینه حوزه هنری نگهداری خواهند شد.

رضا بدرالسماء نگارگر اصفهانی، از هنرمندانی است که در این آیین هنر حضور داشته است. نزدیک به پنجاه سال است که این هنرمند در عرصه هنرهای تجسمی قلم می‌زند و سال ۸۷ موفق به اخذ درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد و تاکنون نمایشگاه‌های داخلی و خارجی بسیاری از آثار او برگزار شده است. با او درباره تجربه‌اش از حضور در حرم مطهر امام رضا(ع) و خلق اثر هنری‌اش به گفت و گو نشسته‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

آقای بدرالسماء پیشنهاد شرکت در این آیین هنری از سمت کدام نهاد به شما داده شد و چه شد که در این رویداد شرکت کردید؟

ابتدا از طریق حوزه هنری با من تماس گرفته شد و ظاهراً هماهنگی‌هایی نیز با آستان قدس رضوی انجام داده بودند که این برنامه اجرا شد و بر همین مبنا هنرمندانی به مشهد مقدس دعوت شدند که در واقع مهمان حرم علی بن موسی الرضا(ع) بودند.

اینطور که به نظر می‌آید نام اثر شما «قدس از راه کربلا می‌گذرد»، برگرفته از سخنان مشهور امام خمینی(ره) است، این تابلو چه ویژگی‌هایی دارد و ماجرای خلق آن چیست؟

بله درست است! عنوان این اثر با الهام از فرمایشات امام خمینی(ره) است که فرمودند «راه قدس از کربلا می‌گذرد». این اثر با الهام از همین جمله کار شد و نمایی از واقعه کربلا و دست بریده شده حضرت ابوالفضل(ع) در آن دیده می‌شود، البته در بخشی از اثر را به اتفاقی که در زمانه حال رخ داد و سردار قاسم سلیمانی به دست دشمنان به شهادت رسیدند پیوند دادم و دست ایشان هم در این تابلو کار شد و نماد انگشتری که در دست ایشان بود و همیشه به آن مقید بودند که آن را در دست داشته باشند نیز تصویرگری شده و در انتها نیز مسیری را می‌بینیم که باید از این راه به قدس برسیم.

خاطرم هست پیش از اینکه راه کربلا باز شود، در زمان جنگ تحمیلی رزمندگان قصد داشتند از طریق کربلا بروند و قدس را آزاد کنند. حضرت امام خمینی (ره) فرمودند راه قدس از کربلا می‌گذرد و رزمندگانی که به لبنان رفته بودند به ایران بازگشتند و براساس فرمایش امام (ره) باید می‌جنگیدند تا در درجه نخست راه کربلا را باز می‌کردند و از طریق کربلا به قدس می‌رسیدند و این راهی بود که حضرت امام(ره) بر آن تاکید داشتند. همان زمان این اتفاق مرا بسیار تحت تاثیر قرار داد و حتی خودم هم بسیار علاقه‌مند بودم و ثبت نام کردم که عازم لبنان شوم اما همان روزها فرمایش حضرت امام(ره) را شنیدم که فرمودند دیگر کسی به لبنان نرود که راه قدس از کربلا می‌گذرد. و خوشبختانه این راه باز شد و انشالله در آینده نزدیک قدس نیز آزاد خواهد شد. به همین دلیل بیشتر تاثیری که من برای خلق این تابلو گرفتم از فرمایشات امام خمینی(ره) بود.

مراحل خلق این اثر چگونه بود و چه مدت برای تکمیل آن زمان گذاشتید؟

عموماً آثاری که خلق می‌کنم به گونه‌ای است که ممکن است پروسه تولیدشان کمی زمان‌بر باشد و از طرفی دیگر تمایل دارم طرح هر اثری حساب شده باشد، به همین دلیل روی این پروژه نیز کار بسیاری انجام شد و طرح این اثر پیش از سفر به مشهد مقدس زده شد و مراحل اولیه و زیرساختی آن در اصفهان انجام شد و مراحل پایانی نیز در مشهد مقدس و حرم مطهر امام رضا(ع) به سرانجام رسید.

تکنیکی که برای خلق این اثر استفاده شده، چیست؟

این اثر را می‌توان تقریباً نگارگری دانست و از تکنیک آکرلیک در آن استفاده کردم. با توجه به اینکه سبک من نگارگری است در همه کارهایم  ردپایی از نگارگری دیده می‌شود. در واقع نگارگری تصویر تخیلات فرد است و من همواره طرح مورد نظرم را نیز با شیوه نگارگری ترسیم و پیاده سازی می‌کنم. این گونه آثار ممکن است به صورت انتزاعی باشند و نگارگری کمک بسیاری زیادی به پیشبرد این هدف می‌کند که بتوانم ایده‌ای که در ذهن دارم را در طرحی که زده می‌شود پیاده کنم و به همین دلیل است که می‌گویم این کار با الهام از نقوش نگارگری انجام شده است.

تولید این اثر تقریبا یک هفته زمان برد و چند روز پیش از این که به حرم امام رضا(ع) مشرف شویم کارهای مقدماتی را در اصفهان انجام دادم و دو روز باقی مانده را نیز در مشهد صرف تکمیل اثر کردم.

کارکردن در حرم امام رضا(ع) تجربه‌ای استثنایی است که ممکن است برای هر هنرمندی پیش نیاید. از حال و هوای خودتان در روزهایی که در حرم مطهر قلم می‌زدید و اثر را تکمیل می‌کردید، بگویید.

من همیشه آرزو داشتم این توفیق دست دهد و برای ائمه اطهار(ع) اثر خلق کنم و برای آنها قلم بزنم اما حقیقتاً در تصور من نمی‌گنجید که روزی چنین موقعیتی فراهم شود که مستقیماً در محضر آقا علی بن موسی الرضا(ع) بتوانم کار کنم و این اتفاق بسیار خوبی بود که در زندگی من افتاد و امیدوارم اتفاقاتی از این دست برای دیگر هنرمندان هم رخ دهد و عمری باقی باشد و این افتخار دست بدهد تا باز هم در محضر ایشان باشم.

البته بیشتر علاقه‌مندی خودم نیز خلق اثر در مکتب تشیع و با الهام از فرمایشات امامان و ائمه اطهار(ع) و برگرفته از آیات قرآنی است و خوشبختانه این زمینه آماده شد که به شکل مستقیم در حرم امام رضا(ع) اثری خلق کنم.

با این اوصاف قصد ندارید تابلویی با محوریت امام رضا(ع) خلق کنید؟

همانطور که گفتم علاقه من کار کردن در حوزه چنین مفاهیمی است و این روزها هم مشغول تولید و خلق اثری به نام «ولایت عشق» هستم که یک سال است وقتم را روی آن متمرکز کردم. این تابلو اشاره به یکی از فرمایشات امام رضا(ع) در زمانی که به ایران تشریف می‌آورند دارد و در واقع حدیث معروف سلسله الذهب است. اثری که در حال تکمیل است در واقع بزرگترین تابلویی است که در زمینه نگارگری انجام شده و من توفیق داشتم آن را خلق کنم. این تابلو در ابعاد ۲.۲۵ در ۱.۷۰ است و انشالله در آینده‌ای نزدیک به پایان می‌رسد و همانطور که گفتم من تا به حال در نگارگری تابلویی با این اندازه ندیده‌ام. پس از تکمیل تابلوی «ولایت عشق» که اثری سفارشی است، صاحب اثر نیت دارد که آن را به مشهد مقدس اهدا کنند.

امروز مقاومت تبدیل به مفهومی بین المللی شده است و هنرمندان هم در این زمینه آثار زیادی تولید می کنند، نقش هنر در پیوند ملل مختلف در ارائه مفاهیم انسانی را چگونه ارزیابی می کنید؟

مسلماً هنر می‌تواند جایگاه مهمی در این راستا داشته باشد. هنر یک زبان بین المللی است و کمترین کاری که یک هنرمند می‌تواند انجام دهد این است که این ودیعه الهی که خداوند در اختیارش قرار داده را با زبان هنر بیان کند و مظلومیت فلسطینیان و ظلمی که در حق این مردم شده را به وسیله هنر به گوش عالم برساند تا برای آیندگان هم به یادگار بماند که در چنین زمانه‌ای هنرمندان چه کردند.البته امیدوارم بتوان آثار بهتری خلق کرد تا این ظلم تحمیل شده به مسلمانان با زبان هنر بیش از پیش بیان شود و به تصویر درآید.

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: نگارگری فرمایشات امام کربلا می گذرد امام خمینی امام رضا ع مشهد مقدس آستان قدس حوزه هنری انجام شد خلق کنم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۲۹۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا ایرانی‌ها، پزشک عمومی را قبول ندارند؟ | گمشده‌ای به نام پزشک عمومی روی تابلوی مطب‌ ها

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: در همه کشورهای توسعه‌یافته، پزشک عمومی جایگاه مهم و قابل توجهی دارد اما در ایران، پزشکان عمومی عمدتا مورد اقبال مردم نیستند و توجه غالب مردم به سمت پزشکان متخصص است.

در کشورهای توسعه‌یافته، «سیستم ارجاع» وجود دارد و اجرا می‌شود. به این صورت که بیمار قبل از مراجعه به متخصصِ هر رشته‌ای باید برای بیماری‌های مختلف نزد پزشک عمومی برود و پزشک عمومی در صورت صلاح‌دید، او را به پزشک متخصص ارجاع می‌دهد. در ایران با آن که کارشناسان و خود پزشکان سال‌ها است بر اجرای سیستم ارجاع تاکید دارند، اما وزارت بهداشت تاکنون اراده و برنامه‌ای برای اجرای آن نداشته و درنتیجه، مردم نیز برای هر بیماری، طبق تشخیص خود به پزشک متخصص مراجعه می‌کنند.

بسیاری از مردم حتی اصرار دارند که چکاپ سالانه را نیز پزشک متخصص برای آنها بنویسد و برای همین کار نیز به پزشک عمومی مراجعه نمی‌کنند. این در حالی است که پزشک عمومی، تمام دوره‌هایی که یک پزشک متخصص گذرانده را پشت سر گذاشته و از نظر دانش پزشکی عمومی، پایین‌تر از پزشک متخصص نیست و تنها دوره‌های تخصصی را نگذرانده است.

اقبال سرد جامعه نسبت به پزشکان عمومی باعث شده که بسیاری از آنها به فضای مجازی رو آورده‌اند و تلاش دارند تا با بلاگری و تولید محتواهای مرتبط با سلامتی، توجه عموم را به خود جلب کنند. بسیاری از آنها نیز که اهل فعالیت در فضای مجازی نیستند، به سراغ مشاغل دیگر رفته‌اند.

ایرانی‌ها به پزشکان عمومی اعتماد ندارند؟

اما چرا ایرانی‌ها به پزشکان عمومی روی خوش نشان نمی‌دهند؟ آیا آنها را قابل اعتماد نمی‌دانند؟ دکتر بابک پورقلیچ، پزشک عمومی و رئیس دفتر تهران انجمن پزشکان عمومی در این رابطه به همشهری می‌گوید: پزشک عمومی در کشورهای دیگر جایگاه والایی دارد و مردم جایگاه او را قبول دارند. در ایران اما تعریف نشده که پزشک عمومی چه کاره است.

او می‌گوید: در ایران - به‌ خصوص در شهرهای بزرگ - اگر فردی بیمار شود، در بسیاری از موارد برای ویزیت نزد پزشک عمومی نمی‌رود و مستقیم سراغ متخصص و فوق تخصص می‌رود. در حالی که طبق سیستم ارجاع، شما اول باید نزد پزشک عمومی بروید و او تشخیص ‌دهد که لازم است پیش متخصص بروید یا نه؟

رئیس دفتر تهران انجمن پزشکان عمومی ادامه می‌دهد: الان در کشورهایی مثل آمریکا و کشورهایی که سیستم پزشک خانواده دارند، بعضی از متخصصان مثل متخصصان زنان، متخصصان داخلی و متخصصان کودکان به عنوان پزشک خانواده فعالیت می‌کنند و درآمد یک پزشک خانواده کمتر از یک متخصص داخلی یا متخصص کودکان نیست و در برخی کشورها حتی بیشتر است. اما در ایران استقبال عمومی از پزشک عمومی صورت نمی‌گیرد و فکر می‌کنم دلیلش هم فرهنگی باشد. چون از ابتدا به مردم آموزش داده نشده که با کوچک‌ترین عارضه‌ای که برایشان پیش آمد، فوری به پزشک متخصص مراجعه نکنند و اول نزد پزشک عمومی بروند. شما می‌بینید فرد تا چند روز سرفه می‌کند، از فوق تخصص ریه یا آلرژی وقت ویزیت می‌گیرد و به او مراجعه می‌کند. در حالی که با مراجعه به پزشک عمومی، هم می‌تواند از مشکل خود مطلع شود و هم مبلغ ویزیت کمتری خواهد پرداخت.

بیشتر بخوانید؛

خیلی‌ها فکر می‌کنند پزشکان لای پر قو می‌خوابند | یک پزشک بگویید که خانه‌ای لوکس در بالای شهر داشته باشد بعضی والدین، خاله سیما و دایی بهمن را به پزشک متخصص ترجیح می‌ دهند | برخی پزشکانِ قدیمی هنوز دیفن‌ هیدرامین تجویز می‌کنند

دکتر پورقلیچ می‌گوید: خود پزشکان عمومی هم متوجه عدم استقبال مردم هستند و به همین دلیل هیچ یک از آنها روی تابلوی مطبش نمی‌نویسد «پزشک عمومی». همه می‌نویسند داخلی اطفال، داخلی پوست و مو، داخلی روماتیسم و... . پزشکی که نمی‌تواند روی تابلوی مطبش بنویسد «پزشک عمومی»، پزشکی که روزانه ۱۰ بیمار هم ویزیت نمی‌کند، طبیعی است که برای اداره زندگی و معیشتش به سمت کارهای دیگر مثل خرید و فروش ملک و انجام بوتاکس و ... برود. و متاسفانه اقدام و اراده‌ای هم برای رفع مشکل وجود ندارد. در حالی که کوچک‌ترین اقدام می‌تواند اجرای درست سیستم ارجاع در سراسر کشور باشد.

تغییر شغل نیمی از پزشکان عمومی/ تاکید بر اجرای سیستم ارجاع با فرهنگ‌سازی

هرچند پزشکان اصرار بر اجرای سیستم ارجاع دارند، اما خیلی از مردم تاکید دارند که علت عدم مراجعه‌شان به پزشک عمومی این بوده که بارها مراجعه کرده‌اند اما نتایج مثبتی ندیده‌اند و به همین دلیل اعتماد خود را از دست داده‌اند. به گفته این افراد، بیشتر پزشکان عمومی یا بسیار محافظه‌کار با بیمار رفتار می‌کنند. چراکه می‌دانند وظیفه خطیری بر عهده دارند و یا از دانش پزشکی خود آن طور که باید برای بیمار هزینه نمی‌کنند.

رئیس دفتر تهران انجمن پزشکان عمومی اما معتقد است که همان قدر که پزشک متخصص درس خوانده – به استثنای دوره تخصصی که گذرانده – پزشک عمومی هم همان دوره‌ها را گذرانده و دلیل نمی‌شود که در کار خود ناتوان باشد. او می‌گوید: استقبال سرد از پزشکان عمومی تبعات ناخوشایندی هم دارد. وقتی آمار مراجعه بیماران به پزشک عمومی کم باشد، او مجبور به تغییر شغل می‌شود. الان بر اساس آمار سازمان نظام پزشکی، بیش از ۹۵ هزار پزشک عمومی در کشور داریم که ۴۰ تا ۴۵ هزار نفر از آنها مشغول طبابت هستند و بقیه یا دیگر طبابت نمی‌کنند و همان طور که گفتم، به مشاغل دیگر رو آورده‌اند. خیلی از آنها هم از کشور مهاجرت کرده‌اند.

دکتر پورقلیچ می‌گوید: به نظر می‌رسد دلیل عدم استقبال جامعه ایرانی از پزشک عمومی بیش از هر چیزی، مقوله‌ای فرهنگی باشد و با فرهنگ‌سازی مناسب می‌توان برای پزشک عمومی در ذهن مردم جا باز کرد و آن را جا انداخت. درست مثل کشورهای دیگر. وقتی شما بر اجرای سیستم ارجاع اصرار و ممارست داشته باشید و هر مراجعه‌ای را قبول نکنید، قطعا و طبیعتا مردم هم به تدریج یاد می‌گیرند که برای هر مشکلی نیاز نیست به متخصص مراجعه کنند و باید قبل از هر کاری به پزشک عمومی مراجعه کنند. این فرهنگ‌سازی در خیلی از موارد جواب داده و در این مورد هم حتما جواب خواهد داد. مثل اصراری که بر الکترونیک شدن نسخه‌ها داشت و اجرا شد و تا حد زیادی هم جواب داد. فقط لازم است که دولت بر اجرای آن اصرار و استمرار داشته باشد و آن را کم‌اهمیت نشمارد.

کد خبر 844950 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها پزشک خانواده سلامت خبر مهم پزشکی

دیگر خبرها

  • جایگاه شاخص بانوان ایرانی در هنر نگارگری و تذهیب حفظ شود
  • کنایه باشگاه پاری سن ژرمن به برد مقابل بارسلونا؛ قاب عکس بازی در کنار تابلوی منا لیزا! / فیلم
  • «خط رو خط» با محوریت طنز جامعه شهری روایت می‌شود
  • دبیرخانه شهرهای زیارتی ایران با محوریت مشهد مقدس ایجاد شد
  • «تاریخ طب در ایران» بررسی می‌شود
  • گمشده‌ای به نام پزشک عمومی روی تابلوی مطب‌ها
  • چرا ایرانی‌ها، پزشک عمومی را قبول ندارند؟ | گمشده‌ای به نام پزشک عمومی روی تابلوی مطب‌ ها
  • «تاریخ طب در ایران» معرفی و بررسی می‌شود
  • تخریب بقیع زخم کهنه تاریخ اسلام است
  • امام خمینی چطور جلوی انحلال ارتش را گرفت؟