Web Analytics Made Easy - Statcounter

جمعی از تشکل‌های دانشجویی و طلبگی طی نامه‌ای از رئیس مجمع تشخیص مصلحت خواستند تا گزارش خود از روند اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی و میزان موفقیت آمیز بودن و نیز اشکالات موجود در این سیاست‌ها را در اختیار عموم قرار دهد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، جمعی از تشکل‌های دانشجویی و طلبگی طی نامه‌ای خطاب به آیت‌الله آملی لاریجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام پیرامون مسئله خصوصی‌سازی و سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی نوشتند: ما به عنوان جمعی از تشکل‌ها و نهادهای دانشجویی و طلبگی دغدغه‌مند، از مجمع محترم به عنوان ناظر بر حسن اجرای این سیاست‌ها که موظف به ارائه گزارش نظارتی سالانه نیز است، مطالبه داریم که این نهاد گزارش خود را از روند این سیاست‌ها و میزان موفقیت‌آمیز بودن و نیز اشکالات موجود در این سیاست‌ها را به منظور شفافیت فضا و تعیین تکلیف در اختیار عموم قرار دهد و توضیحات لازم را در رابطه با واگذاری‌های غلط و سایر ناکارآمدی‌های موجود در این زمینه ارائه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



متن این نامه خطاب به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به شرح زیر است:

بی‌گمان کاری که به تو سپرده شده برای تو طعمه نیست؛ بلکه امانتی است بر گردن تو که باید در برابر مافوق خود پاسخگو باشی و از او اطاعت کنی. تو حق نداری نسبت به ملّت استبداد بورزی و خودسرانه تصمیم بگیری یا بی در دست داشتن سندی اطمینان‌بخش به کار مهم و خطیری دست یازی.(نامه پنجم نهج‌البلاغه - نامه حضرت علی(ع) خطاب به اشعث‌بن‌قیس)

خدمت آیت‌الله صادق آملی لاریجانی رئیس محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام

سلام علیکم؛

ابلاغ سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی در خردادماه سال ۱۳۸۴ رویدادی استراتژیک و بسیار مهم برای اقتصاد ایران بود. سیاست‌هایی که به طور خلاصه عبارت است از: آزاد شدن دولت از فعالیت‌های اقتصادی غیرضرور، باز شدن راه برای حضور حقیقی سرمایه‌گذار در عرصه‌ اقتصاد کشور، تکیه بر تعاون - شرکت‌های تعاونی - و چتر گسترده شرکت‌های تعاونی بر روی اقشار ضعیف مردم، پرداختن دولت به آداب و قواعد نقش حاکمیتی، سیاستگذاری‌های اجرایی و ایفای نقش حاکمیتی و صرف چگونگی مصرف درآمدهای ناشی از این واگذاری در بخش‌هایی که ذکر شده، و بعد، الزامات دولت در امر واگذاری.

این سیاست‌ها از جمله مباحث چالشی و نقاطی است که نگاه‌های مختلفی به آن وجود داشته و حتی عده‌ای به طور کلی مخالف این سیاست‌ها بوده و یا عده‌ای روش اجرای آن را نادرست می‌دانند. اکنون پس از گذشت ۱۵ سال از ابلاغ این سیاست‌ها و سر کار بودن دو دولت با رویکردها و نگاه‌های اقتصادی متفاوت، می‌توان به صورت دقیق‌تر و کارشناسی شده‌تر درباره روند اجرای این سیاست‌ها و میزان موفقیت آن‌ها در برآورده کردن اهداف آن صحبت کرد.

از جمله فلسفه این سیاست‌ها بر اساس بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با دست اندرکاران اجرای سیاست‌ها در سال ۱۳۸۵، تبدیل واحدهای کم‌بازده و بی اثر یا کم‌اثر به واحدهایی پراثر و پیش‌برنده‌ اقتصاد کشور و البته در کنار این، سوق دادن ثروت‌های عمومی، یعنی بیت‌المال، به سمت اقشار محروم بوده است. مواردی همچون: ایجاد خوداتکایی برای خانواده‌های مستضعف و محروم و تقویت تأمین اجتماعی، مواردی است که عینا در این سیاست ها (ذیل بند د ) ابلاغ شده است.

با توجه به رخدادهای سیاسی-اجتماعی چند سال اخیر، به نظر می‌رسد در تعداد قابل توجهی از موارد این سیاست‌ها با مشکل مواجه شده و نگاهی در جامعه مبنی بر شکست خورده بودن این سیاست‌ها در حال رواج پیدا کردن است. در طی این سالیان مسئولیت نظارت و ارائه گزارش سالانه بر روند این سیاست‌ها بر عهده مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده و طبعا این نهاد در جریان اتفاقات رخ داده در این زمینه و جزئیات مربوط به پیاده‌سازی این سیاست‌ها بوده همچنین بر تمام نقاط قوت و ضعف آن احاطه دارد.

در کل می‌توان گفت که جامع‌ترین روایت از ۱۵ سال گذشته بر این سیاست‌ها را، مجمع تشخیص می‌تواند ارائه دهد. ناگفته نماند که این احاطه بر مسئله، باید به پاسخگویی مجمع در قبال خطاهای احتمالی رخ داده در این زمینه و ارائه توضیحات لازم در این زمینه منجر شود.

ما به عنوان جمعی از تشکل‌ها و نهاد های دانشجویی و طلبگی دغدغه‌مند، از مجمع محترم به عنوان ناظر بر حسن اجرای این سیاست‌ها که موظف به ارائه گزارش نظارتی سالانه نیز است، مطالبه داریم که این نهاد گزارش خود را از روند این سیاست‌ها و میزان موفقیت آمیز بودن و نیز اشکالات موجود در این سیاست‌ها را به منظور شفافیت فضا و تعیین تکلیف در اختیار عموم قرار دهد و توضیحات لازم را در رابطه با واگذاری‌های غلط و سایر ناکارآمدی‌های موجود در این زمینه ارائه دهد.

امضاکنندگان:

بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر
بسیج دانشجویی دانشگاه تهران
بسیج دانشجویی دانشگاه شهیدبهشتی
بسیج دانشجویی دانشگاه خواجه‌نصیر
بسیج دانشجویی دانشگاه سهند تبریز
بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه
بسیج طلبگی حوزه مشکات
مجمع دانشجویان عدالتخواه دانشگاه تهران(آرمان)
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر
انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز

انتهای پیام/4118/

منبع: آنا

کلیدواژه: مجمع تشخیص مصلحت نظام صادق آملی لاریجانی اصل 44 قانون اساسی بسیج دانشجویی دانشگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام اصل ۴۴ قانون اساسی جمعی از تشکل ها سیاست ها سیاست ها میزان موفقیت سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۰۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظر یک عضو مجمع درباره کسر از حساب بی‌حجاب‌ها

به گزارش «تابناک»، محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفت‌وگو با منیبان در رابطه با کارنامه دولت سیزدهم گفت: رئیسی قبل از اینکه مسئولیت در دولت را بپذیرد در ارتباط با برجام، اف ای تی اف، سیاست‌ خارجی و به تبع در ارتباط با مسائل اقتصادی و معیشتی مردم اعلام می‌کرد که اصلا نباید اقتصاد مملکت یا معیشت را به سیاست خارجی یا برجام  گره بزنیم. بعد از اینکه مسئولیت پذیرفت، به مرور زمان متوجه شد این شعار عملی نیست و این‌ها همه با هم ارتباط دارند، یعنی سیاست داخلی با سیاست خارجی و سیاست خارجی با مسائل اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی با جذب سرمایه و نرخ تورم همه باهم ‌ مرتبط است، رییسی پس از عهده‌دار شدن ریاست جمهوری متوجه شد که بدون حل برجام، اف‌ای‌تی‌اف، سیاست خارجی، فعال شدن در صحنه بین‌المللی و خارج شدن از انزوایی که ایران دارد نمی‌تواند مسائل اقتصادی را حل کند. 

او افزود: در حال حاضر  هر چقدر به این در و آن در می‌زنند‌ نرخ ارز روز به روز افزایش پیدا می‌کند و تورم هم افزایش پیدا کرده است. سرمایه گذاری خارجی که اصلا وجود نداشته و سرمایه گذار داخلی هم مشکل پیدا کرده و کشور با خروج سرمایه مواجه است. متاسفانه دولت سیزدهم موفقیتی در سیاست خارجی و اقتصادی ندارد و فشارها بر روی مردم روز به روز افزایش پیدا می‌کند.  

صدر تاکید کرد: یکی از خطراتی که نه تنها دولت بلکه نظام را تهدید می‌کند این است که این فشارهای معیشتی و اقتصادی  بر اعتراضات، مسائل فرهنگی و سیاسی که در گذشته ‌وجود داشته اضافه شده و در نتیجه اعتراضات گسترش جدی پیدا خواهد کرد. بنابراین خطری است که نه تنها دولت بلکه سران سه قوه و کل مجموعه نظام باید برای آن فکر کنند و تغییرات اساسی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، مسائل فرهنگی و اجتماعی به وجود بیاورند.

او با اشاره به یکی از خطرات آتی یعنی لجاجت با مردم با طرح لوایحی مثل عفاف و حجاب گفت: لایحه عفاف و حجاب که در مجلس مطرح شد از هنرمندی‌های  بخش تندرو مجلس است چون نه قوه قضائیه و نه دولت چنین لایحه‌ای را به مجلس نبرده‌اند. من با  اژه‌ای هم صحبت کردم، ایشان گفتند لایحه‌ای که ما تهیه ‌کردیم ۶ ماده بود‌، وارد دولت که شد به ۱۲ ماده تبدیل شد و بعد به مجلس رفت و به ۷۰ لایحه تبدیل شد که حتی حاضر نشدند این لایحه را در صحن علنی مجلس به رای بگذارند. این لایحه آنقدر مشکل دارد که بخشی از آن توسط شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی رد شد و این لایحه اگر به اجرا گذاشته شود نارضایتی‌های مردم به ویژه بخش زنان که نیمی از جامعه ما هستند و اکثرشان هم معتقد به اسلام و انقلاب اسلامی هستند، بیشتر می‌شود و‌ در مقابل نظام موضع گیری کنند و‌ در نهایت با خطرات جدی مواجه می‌شویم. 

صدر تصریح کرد: در مورد لایحه عفاف و حجاب این شک وجود دارد که آیا نفوذ خارجی، دشمنان اسلام و دشمنان ایران پشت پرده هستند و به همان بخش تندرو مجلس دستور دادند که این لایحه را تهیه و ارائه کنند. امیدوارم مسئولین نظام به این مسئله توجه کنند که نفوذ خارجی نه تنها در بخش‌های امنیتی، اقتصاد و نفت بلکه می‌تواند در بخش فرهنگی هم باشد و یک چنین ایده‌هایی ضد اسلام و ضد جمهوری اسلامی را از طریق برخی افراد تندرو که عقل کامل ندارند، به نظام تحمیل می کنند. 

او همچنین درباره کسر از حساب افراد بی حجاب گفت: طرح این مسئله باعث می‌شود که همه مردم پول‌هایشان را از بانک خارج کنند و به سیستم بانکی اعتماد نداشته باشند و نه تنها ضرر فرهنگی و بی اعتمادی بلکه ضرر اقتصادی هم می‌زند و بانک‌ها را ورشکسته می‌کند. یکی از همان مواردی که من فکر می‌کنم دشمنان اسلام و انقلاب پشت آن هستند همین بند است. متاسفم که این مسائل بعد از انتخابات مطرح می‌شود و اینگونه به مردم تلقین می‌کند که انتخابات گذشت، حال دوباره هرکاری دلشان می‌خواهد، انجام می‌دهند که این هم باعث خدشه دار شدن چهره نظام می‌شود.

دیگر خبرها

  • سران عربی با سکوتشان شریک جنایات رخ داده در فلسطین هستند
  • توزیع ۱۷۵ تن اقلام اساسی در روستا‌های مازندران
  • بیانیه مجمع زنان اصلاح‌طلب درباره «زهرا شجاعی»
  • نظر یک عضو مجمع درباره کسر از حساب بی‌حجاب‌ها
  • ۱۰ روز مجاهدت در غلامان خراسان شمالی/فرمانده سپاه استان از اردوی جهادی دانشجویی بازدید کرد+فیلم
  • امیدواریم در مجلس یازدهم «قانون تشکل‌های مردم‌نهاد» تصویب شود
  • درخواست علمای یمن از امت اسلامی درباره غزه
  • اساسی ترین چالش تشکل‌های دانشجویی مقابله با روزمرگی و برنامه های بدون هدف است
  • ببینید | حساب‌کتاب تلخ عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از حقوق کارگران: صد سال کار فقط ۱۰ میلیارد تومان!
  • واکنش تشکل‌های دانشجویی به جنایات غزه