Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، چندی است که تصویری از سقف شاهنشین خانه تاریخی فرهادی که ثبت ملی شده، این نگرانی را ایجاد کرد که آثار بجا مانده از خانه‌های تاریخی شیراز به مرور از دیده‌ها پنهان شده و حتی این نقاشی‌ها در خانه‌های لوکس تهران مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در پی این رویداد و با پی گیری‌های صورت گرفته، مشخص شد این خانه چندین دست گشته و در نتیجه معلوم نیست کدام یک از صاحبان این بنای میراثی موجب ناپدید شدن این نقاشی شده است در حالی که به گفته یکی از فعالان میراث فرهنگی این خانه افزون بر نقاشی فوق، در دیگر اتاق‌ها هم دارای نقاشی‌های ارزشمند بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود منیعاتی رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی فارس با بیان اینکه خانه حکیم السلطنه به دلیل قرار گرفتن در کوچه حکیم السلطنه شیراز به این نام شهرت یافته است در حالی که سند موثقی از متعلق بودن به حکیم السلطنه وجود ندارد، درخصوص ثبت ملی این بنای تاریخی، گفت: این بنا به نام خانه فرهادی ثبت ملی شده است.

رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس با بیان اینکه پس از رئیس اتحادیه مهمانپذیر‌های شیراز این خانه ۲ بار دیگر خرید و فروش شده است، افزود: اکنون این خانه در اختیار فردی به نام اخوان است.

او، پیرامون سقف نقاشی شده به سرقت رفته این خانه، تصریح کرد: ۵ سال پیش یگان حفاظت میراث فرهنگی استان فارس گزارشی از سرقت بخشی از سقف خانه فرهادی داد و تا ۲ سال پیش هم که خانه را دیدم بخشی از سقف‌های خانه دزدیده شده بود.

منیعاتی، وضعیت کنونی خانه تاریخی فرهادی را نامشخص دانست و درباره ارزش تاریخی نقاشی‌های سقف خانه یادشده، تصریح کرد: معمولاً کسانی که در گذشته کار نقاشی به شیوه سنتی روی سقف انجام می‌دادند نامی از خود باقی نمی‌گذاشتند در حالی که در هنر کاشی کاری سنتی ایرانی دوره قاجار درج می‌شد که در کدام کارگاه ساخته شده است، اما برای سقف‌ها معمولاً نوشته‌ای نداریم.

او با این حال، اظهار کرد: این چیزی از ارزش نقاشی‌های سنتی خانه‌های شیراز کم نمی‌کند چراکه همه نقاشی خانه‌های تاریخی شیراز دارای سبک شیرازی هستند و از رنگ‌ها، طرح‌ها و ترنج‌های شیرازی در این سقف‌ها استفاده شده و روایتگر دوره‌های تاریخی هستند.

رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی فارس بیان کرد: مالک کنونی خانه حکیم السلطنه شیراز قصد بازسازی و مرمت دارد، اما به نظر می‌رسد به خاطر سرمایه مشکلاتی دارد.

او، در تحلیل به سرقت رفتن آثار به جا مانده از خانه‌های تاریخی شیراز از جمله نقاشی‌های سقفی معتقد است که افرادی بافت تاریخی شیراز را می‌شناسند و با دانش اینکه بنا‌های فوق چه ارزشی دارند دست به چنین کاری می‌زنند.

منیعاتی ادامه داد: بخشی از سقف خانه‌های تاریخی شیراز در خانه‌های لاکچری تهران مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ یکی از نقاشی‌های ارزشمند و تاریخی شیراز در رستورانی در خیابان فرشته تهران بکار برده شده است.

رئیس انجمن دوستداران میراث فرهنگی استان فارس خواستار این شد که شهرداری بافت تاریخی شیراز به منظور ساماندهی کوچه نارنجستان قوام کوچه حکیم السلطنه را ساماندهی و کف فرش کرده و دیوار‌های آن را بازسازی کند.

او، وجود حمام تاریخی حاج هاشم و چندین اثر تاریخی در این کوچه را دلیلی بر ارزشمندی این بخش از شیراز برشمرد.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بافت تاریخی خانه تاریخی اماکن تاریخی آثار تاریخی خانه های تاریخی شیراز سقف خانه نقاشی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۰۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه شاخص‌های هویتی شهر مهمترین هدف برگزاری هفته فرهنگی اصفهان است

دبیر هفته فرهنگی اصفهان گفت: مهم‌ترین هدف برگزاری برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان، ارائه شاخص‌های هویتی شهر در ابعاد مختلف است تا مخاطبان چه شهروندان و چه گردشگران داخلی و خارجی با تاریخ و فرهنگ اصفهان آشنایی پیدا کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، میثم بکتاشیان امروز _یکشنبه دوم اردیبهشت_ در نشست خبری ویژه برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان که در شبستان مسجد شیخ‌لطف‌الله برگزار شد، اظهار کرد: مهم‌ترین هدف برگزاری برنامه‌های هفته فرهنگی اصفهان، ارائه شاخص‌های هویتی شهر در ابعاد مختلف است تا مخاطبان چه شهروندان و چه گردشگران داخلی و خارجی با تاریخ و فرهنگ اصفهان آشنایی پیدا کنند.

وی افزود: یکی از برنامه‌های مهم هفته فرهنگی اصفهان در حوزه بین‌الملل، برگزاری اختتامیه مسابقه بین‌المللی نقاشی پوپک است که دستاوردهای بزرگی داشته است.

دبیر هفته فرهنگی اصفهان تصریح کرد: از ۲۹۴ شهر کشور و ۲۸ شهر خارجی شاهد ارسال آثار کودکان برای شرکت در مسابقه بین‌المللی نقاشی پوپک هستیم.

خبر در حال تکمیل است…

کد خبر 746697

دیگر خبرها

  • نمای عمارت منصوب به فخرالدوله به حالت اولیه برگشت
  • درخواست شهروندان منطقه ۱۴ تهران برای بازسازی یک خانه قدیمی + فیلم و تصاویر
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • مشاهده سرو یک نوع قلیان کشنده در کافه‌های لاکچری شهرهای تهران، تبریز و شیراز | بعد از کشیدن این قلیان افراد از خود بی‌خود شده و بعد بیهوش می‌شوند
  • قدیمی‌ترین نقشه بازترسیم شده بافت تاریخی شیراز رونمایی شد
  • ارائه شاخص‌های هویتی شهر مهمترین هدف برگزاری هفته فرهنگی اصفهان است
  • توبیخ نیروی خاطی در حافظیه شیراز
  • ماجرای یک توبیخ در حافظیه شیراز
  • ماجرای تذکر یکی از نیرو‌های حافظیه به یک کودک
  • ماجرای تذکر یکی از نیرو‌های مراقبتی مجموعه حافظیه به شعرخوانی کودکی بر سر آرامگاه حافظ