Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

بانک عامل بخش مسکن از استقبال مالکان واحدهای مسکن مهر برای دریافت تسهیلات ۴۰ میلیون تومانی جعاله مسکن خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از مهر، بانک عامل بخش مسکن اعلام کرد: ماه گذشته هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن با موافقت نسبت به یک طرح اعتباری پیشنهاد شده توسط کارشناسان بانک، مصوب کرد تسهیلات جعاله مسکن از این پس به مالکان واحدهای مسکونی مهر نیز تعلق پیدا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا پیش از این مصوبه، نوعی دو دستگی بین کل واحدهای مسکونی موجود در کشور در حوزه پرداخت تسهیلات جعاله وجود داشت که در قالب آن، مالکان و ساکنان واحدهای مسکونی مهر نمی‌توانستند همچون سایر مالکان خانه‌ها و آپارتمان‌های مسکونی نسبت به درخواست برای دریافت تسهیلات جعاله اقدام کنند.

اما اکنون این تفاوت با مصوبه جدید بانک عامل بخش مسکن از بین رفته است. تسهیلات جعاله یکی از پرمصرف‌ترین محصولات بانک عامل بخش مسکن در سبد تسهیلات است. سقف این تسهیلات ۴۰ میلیون تومان است و با استفاده از اوراق می‌توان آن را دریافت کرد.

بررسی‌ها درباره ویژگی‌ها و مزایای تسهیلات جعاله حکایت از آن دارد که این تسهیلات سه کاربرد برای خانوارها و مالکان واحدهای مسکونی دارد. کاربردهای سه گانه تسهیلات جعاله مسکن شامل «انجام تعمیرات اساسی داخل آپارتمان»، «تکمیل تجهیزات ساختمانی داخل آپارتمان» و همچنین «کمک هزینه به زوج‌ها و افراد متقاضی خرید مسکن» می‌شود.

خانوارها معمولاً برای بازسازی یا همان تعمیرات اساسی داخل آپارتمان خود بعد از گذشت چند سال از عمر ساختمان، سراغ تسهیلات جعاله می‌روند و چون این تسهیلات به شکل تخصصی توسط بانک تخصصی مسکن پرداخت می‌شود در نتیجه تقاضا برای آن همواره در شعب بانک عامل بخش مسکن قابل توجه بوده است. تعمیرات اساسی شامل تعویض کف پوش، تعویض درب و پنجره و … می‌شود.

کاربرد دوم تسهیلات جعاله مسکن به تکمیل تجهیزات داخل آپارتمان بر می‌گردد. این تسهیلات معمولاً همه یا بخش قابل توجهی از هزینه کابینت آشپزخانه کاغذ دیواری یا نقاشی واحد، نصب کولرهای گازی و… و. را پوشش می‌دهد. در سال‌های اخیر نیز با ابتکار عمل بانک عامل بخش مسکن، تسهیلات جعاله در خدمت خریداران خانه قرار گرفته است.

طی این سال‌ها یکی از مخاطبان اصلی تسهیلات جعاله مسکن زوج‌ها و خانه اولی‌هایی بودند که با دریافت این تسهیلات و تجمیع آن با تسهیلات خرید مسکن، قدرت خرید خود را افزایش دادند و در نهایت موفق شدند صاحب مسکن شوند. در تهران با استفاده از اوراق مسکن، یک زوج می‌تواند با تجمیع تسهیلات خرید و تسهیلات جعاله، ۱۴۰ میلیون تومان تسهیلات برای خرید مسکن دریافت کند.

اکنون اجازه استفاده از تسهیلات جعاله به صاحبان و مالکان واحدهای مسکونی مهر تأثیر مثبت بر رفتار و احساس خانوارهای ساکن در این خانه‌ها دارد. کارشناسان اقتصاد مسکن در تحلیل این موضوع می‌گویند، از آنجا که سری اول واحدهای مسکونی مهر از سال ۹۱ به تدریج افتتاح و تحویل واجدین شرایط شد اکنون در حدود ۸ سال از زمان احداث این خانه‌ها می‌گذرد و با توجه به شرایطی که سایر واحدهای مسکونی موجود در شهرها ۵ سال پس از ساخت پیدا می‌کنند، در ساختمان‌های مسکونی مهر نیز همین شرایط برقرار است.

کارشناسان بازار مسکن و مشاوران املاک و حتی کارشناسان اقتصادی بانک مرکزی به یک واحد مسکونی بیش از ۵ سال ساخت، خانه نوساز اتلاق نمی‌کنند.

در گزارش‌های ماهانه بانک مرکزی درباره تغییر و تحولات بازار مسکن شهر تهران، به آپارتمان‌های حداکثر ۵ سال ساخت، خانه نوساز گفته می‌شود. در کشور خانه‌های ۱۰ سال ساخت، جزو املاک میانسال هستند که مالک یا ساکن در آن بعد از یک دهه از سکونت، نیازمند بودجه برای بهسازی و تکمیل تجهیزات ساختمان است.

بنابراین همانطور که در تهران و دیگر شهرهای کشور، مالکان واحدهای مسکونی چند سال پس از سکونت در واحدهای مسکونی، با دریافت تسهیلات جعاله، نسبت به تعمیر، بازسازی و بهسازی واحد مسکونی خود اقدام می‌کنند این حق طبیعی ساکنان مسکن مهر است که از این تسهیلات به نفع تغییر چهره فیزیکی آپارتمان خود برای بهتر کردن شرایط ساختمان بهره ببرند.

سال گذشته ۱۸۹ هزار فقره تسهیلات جعاله مسکن توسط بانک عامل بخش مسکن به خانوارهای ساکن در شهرهای مختلف پرداخت شد که ۱۶ درصد بیشتر از سال ۹۷ بود. تسهیلات جعاله پرداخت شده در سال ۹۸ حتی از تسهیلات خرید مسکن هم بیشتر بوده است که این نشان می‌دهد در شرایطی که قیمت مسکن جهش پیدا کرده و در همه شهرها با رشد قابل توجه در سال گذشته همراه بوده است، خانوارها تشخیص داده اند به جای تعویض آپارتمان خود، آن را بازسازی و بهسازی کنند.

بنابراین پیش بینی می‌شود پرداخت تسهیلات جعاله به ساکنان واحدهای مسکونی مهر باعث اثرگذاری بر رفتار خانوارهای ساکن در این خانه‌ها شود به گونه‌ای که این افراد با استقبال از این تسهیلات، بدون اینکه فکر فروش واحدهای مسکونی مهر و سرگردان شدن در بازار تورمی معاملات مسکن را داشته باشند، نسبت به بهسازی واحد خود اقدام کنند و برای مدتی بیشتر در این خانه‌ها اقامت کنند.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: مالکان واحدهای مسکونی واحدهای مسکونی مهر تسهیلات جعاله مسکن بانک عامل بخش مسکن مسکونی مهر داخل آپارتمان خانه ها خرید مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۰۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل ۴۰۰ واحد مسکن نیمه‌کاره ۲۰ ساله در رزن

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ علی‌اصغر غفاری‌آثار  در جلسه شورای تأمین مسکن شهرستان رزن، تصریح کرد: ۴۰۰ واحد مسکونی مربوط به سال ۸۱ در شهرستان رزن با اخذ تسهیلات به صورت نیمه کاره از همان سال باقی مانده بودند که در سال گذشته برای تکمیل این واحد‌ها اعتباری افزون بر دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان از محل حساب ۱۰۰ امام (ره) و از محل اعتبارات خیرین به این واحد‌ها تسهیلات پرداخت شد تا مالکان نسبت به اتمام واحد خود اقدام کنند که خوشبختانه در حال حاضر این تعداد واحد تکمیل و قابل سکونت شده است.

او در ادامه با بیان اینکه شهرستان رزن رتبه نخست مقاوم‌سازی و بهسازی مسکن را در سطح کشور داراست و شاخص بهسازی مسکن روستایی رزن در سامانه بهسازی بنیاد مسکن ۱۰۶ درصد ثبت شده است، مطرح کرد: در سال گذشته ۹۲ درصد تسهیلات بنیاد مسکن شهرستان در زمینه تسهیلات مسکن جذب شد این درحالی است که میانگین استانی در این رابطه ۶۲ درصد بوده است.

غفاری‌آثار افزود: سهمیه تسهیلات مسکن روستایی شهرستان رزن در سال گذشته ۵۳۴ فقره بود که از ۴۹۱ نفر موفق به اخذ و دریافت این تسهیلات شدند که بالاترین رقم در سطح شهرستان‌های استان بود.

او با بیان اینکه از ۴۹۱ مورد تسهیلات دریافت شده ۳۶۰ واحد آن تاکنون به بهره‌برداری رسیده است، خاطرنشان کرد: از ۳۶۰ واحد به بهره‌برداری رسیده فوق، ۱۰۳ واحد به مسکن محرومان اختصاص داشت.

فرماندار رزن گفت: از ۱۰۳ واحد مسکن محرومان، ۱۸ واحد مربوط به افراد تحت پوشش بهزیستی شامل بیماران پروانه‌ای و خانواده‌های دو معلولیتی و ۷۵ واحد مربوط به خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد شامل خانوار‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست و فاقد مسکن و ۱۰ نفر نیز مربوط به خانوار‌های نیازمند فاقد مسکن غیرتحت پوشش نهاد‌های حمایتی بود.

او افزود: در خصوص با مسکن محرومان، علاوه بر تسهیلات قرض‌الحسنه ۲۰ ساله، مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان نیز با مشارکت کمیته امداد و بهزیستی طی تفاهم‌نامه با بنیاد مسکن تسهیلات بلاعوض پرداخت شده بود ضمن اینکه به برخی از این واحد‌ها دو تن میلگرد، ۱۰ تن سیمان و به برخی زمین رایگان داده شد.

فرماندار رزن تصریح کرد: در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی سال گذشته بانک مسکن و بانک تجارت به ترتیب دارای بیشترین پرداختی بوده‌اند.

اوافزود: در سال گذشته در رابطه با ساختمان‌های نیمه‌کاره‌ای که تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی دریافت کرده و به علت تورم تکمیل واحد‌های آنها نیمه‌کاره باقی مانده بود، پرداخت ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات به صورت متمم توسط بنیاد مسکن در نظر گرفته شد تا با احتساب ۳۵۰ میلیون تومان مالکان این واحد‌ها بتوانند ساختمان خود را به بهره‌برداری برسانند.

مدیر بنیاد مسکن رزن هم گفت: دو میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ارزی به بانک مرکزی و بانک‌های عامل برای حمایت از نهضت ملی مسکن پرداخت اختصاص داده شده که این میزان اعتبار براساس پیش‌بینی ۲۹۷ هزار واحد را پوشش می‌دهد و در این ارتباط شهرستان رزن نیز به تبع سراسر کشور دارای سهمیه است

مصطفی مددی افزود: در شهرستان رزن ۳۳۵ فقره مسکن روستایی نیمه‌کاره به منظور استفاده از تسهیلات متمم به بانک معرفی شده‌اند و می‌توانند واحد‌های مسکونی نیمه‌تمام خود را تکمیل کرده و در خانه‌هایشان ساکن شوند.

دیگر خبرها

  • شمار واحدهای نهضت مسکن ملی از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار گذشت
  • موانع پرداخت نشدن تسهیلات به واحدهای تولیدی شناسایی شود
  • تاخیر در واحدهای مسکن ملی قابل تحمل نیست
  • تکمیل ۴۰۰ واحد مسکن نیمه‌کاره ۲۰ ساله در رزن
  • پرداخت ۸۵۰ میلیارد تومان تسهیلات برای احداث ۱۵۰۰ واحد مسکونی در ماکو
  • ۷۳۸ واحد مسکن مددجویی به ولی نعمتان کمیته امداد در کردستان واگذار شد
  • اعطای ۲۴ هزار و ۹۴۱ فقره تسهیلات مسکن روستایی به مبلغ ۴ هزار و ۴۹۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲
  • حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات خودمالکی در خوزستان پرداخت شد
  •  واگذاری بیش از هزار واحد مسکونی به مددجویان هرمزگانی
  • پرداخت بیش از ۱۹ همت ‌تسهیلات‌ مسکن ملی خودمالکی در خوزستان