Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین ایراندوست در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به روز جهانی شیر و اهمیت این روز برای ارتقای سلامت شهروندان اظهار داشت: هر ساله جشن‌هایی در نخستین روز ماه ژوئن مصادف با یازدهم خردادماه با عنوان روز جهانی شیر در بسیاری از کشورهای جهان برگزار می‌شود.

وی افزود: سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نزدیک به دو دهه است که امروز را به عنوان روز جهانی شیر انتخاب کرده تا به نقش مهم صنایع لبنی در توسعه اقتصادی، تغذیه و معیشت و سلامت جامعه گوشزد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصفهان قطب مهم تولید شیرخام در کشور

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به اینکه استان اصفهان یکی از قطب‌های مهم تولید محصولات لبنی در کشور است، تصریح کرد: با وجود دامداران سخت کوش و هوشمند اصفهانی، این استان رتبه نخست تولید شیرخام در کشور را دارد و با تولید سالیانه بالغ بر ۱ میلیون و ۴۴۰ هزار تن و همچنین رتبه اول در زمینه تولید شیر به ازای هر رأس گاو را به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: استان اصفهان از نظر تعداد گاوداری‌های شیری و ارزش اصلاحی گاو شیری اصیل و همچنین از نظر افزایش بهره وری در گاوداری‌های صنعتی رتبه اول را در کشور دارد.

ایراندوست با بیان اینکه در استان اصفهان اولین مرکز تخصصی پرورش تلیسه شیری در سطح کشور وجود دارد، گفت: این مرکز تأمین کننده تلیسه ممتاز برای سایر استان‌ها است.

کیفیت شیر در اصفهان صادرات لبنیات را در پی داشته است

وی اشاره‌ای هم به کیفیت شیر تولیدی در استان اصفهان داشت و تصریح کرد: کیفیت شیرتولیدی در استان اصفهان با قابلیت عرضه در بازارهای منطقه‌ای و در راستای توسعه صادرات محصولات لبنی، طی سال گذشته بیش از ۲ هزار تن شیرخشک تولیدی گاوداری‌های صنعتی استان با ارزش سه میلیون و ۶۰۰ هزار دلار به خارج از کشور صادر شده است.

وی افزود: به دلیل ممنوعیت صادرات شیرخشک در ده ماهه اول سال ۹۸ میزان صادرات شیرخشک نسبت به سال ۹۷ کاهش یافته است.

ایراندوست به اولین مراکز تولید جنین و سلول گاو ماده شیری برتر در استان اصفهان اشاره داشت و افزود: جنین‌های برتر تولیدی به سایر استان‌ها و کشورهای منطقه جهت انتقال جنین در گله‌های شیری صادر می‌شود؛ اولین محموله جنین تولیدی در کشور سال گذشته از این استان به کشور آذربایجان صادر شد.

وی دام‌های سبک اعم از گوسفندو بز را در استان اصفهان سه میلیون و ۵۰۰ رأس اعلام کرد و افزود: تعداد دام سنگین گاو و گوساله در استان اصفهان ۵۵۰ هزار رأس است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان تعداد شتر را ده هزار نفر برشمرد و گفت: مجموع واحد دامی سبک و سنگین در استان اصفهان ۷ میلیون رأس است و تعداد یک هزار و ۹۷۳ باب دامداری صنعتی شیری و گوشتی و ۲۲ هزار و ۶۸۷ باب دامداری روستایی و نیمه صنعتی در استان اصفهان وجود دارد که در سال گذشته یک میلیون و ۳۷۰ هزار و ۵۹۸ تن شیر خام و یازده هزار تن شیرخشک در این استان تولید شده است.

تولید مازاد بر مصرف شیر در استان اصفهان

وی با اشاره به اینکه میزان مصرف سرانه شیر و فراورده‌های لبنی اعلام شده ۱۲۱ لیتر در سال است، اظهار داشت: در استان اصفهان به ازای هر فرد ۲۸۸ لیتر شیر در سال تولید می‌شود و براساس میزان مصرف سرانه شیر که توسط وزارت جهاد کشاورزی اعلام شده است، ۲.۴ برابر مصرف سالانه شیر هر نفر در استان اصفهان، در این استان شیر تولید می‌شود.

ایراندوست با اشاره به اینکه ۶۲ کارخانه فعال در حوزه صنایع لبنی دارای پروانه بهره برداری هستند، تصریح کرد: از این تعداد ۳۱ کارخانه از سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان و مابقی از سازمان صمت پروانه بهره برداری اخذ کرده اند.

وی افزود: شیرخام تولیدی علاوه بر استان اصفهان در دیگر استان‌های کشور هم جذب می‌شود و برخی از کارخانه‌های تولید فراورده‌های لبنی در استان اصفهان هم از سایر استان‌های دیگر شیردریافت می‌کند.

کد خبر 4937895

منبع: مهر

کلیدواژه: لبنیات جهاد کشاورزی اصفهان گاوداری شیر خام ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شهرکرد شیوع کرونا گرگان عید سعید فطر قزوین بیرجند نماز عید سعید فطر روز جهانی قدس ستاد مقابله با کرونا مشهد استان اصفهان جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۲۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح «نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی» در استان فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: طرح افزایش نفوذ دانش در واحد‌های تولیدی برای اولین بار در کشور در مهرماه سال ۱۴۰۰ در استان فارس آغاز شد و در راستای آن از ظرفیت تمامی کنشگران بخش کشاورزی استفاده می‌کنیم.

به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، مجتبی دهقان‌پور رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس در آئین تجلیل از ۱۵ گندمکار، آسیابان و نانوای برتر و پیشکسوت حوزه نان استان فارس در روز ملی گندم و نان به تبیین دستاورد‌های این سازمان در حوزه آرد و نان پرداخت و گفت: شعار سال مدنظر رهبر معظم انقلاب یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» با استفاده از تمام ظرفیت‌های علمی، فنی، آموزشی و ترویجی و با مشارکت تولیدکنندگان و با رویکرد حفظ منابع پایه به محقق خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به اجرای طرح افزایش نفوذ دانش در واحد‌های تولیدی اشاره کرد و یادآور شد: این طرح برای اولین بار در کشور در مهرماه سال ۱۴۰۰ در استان فارس آغاز شد و در راستای آن از ظرفیت تمامی کنشگران بخش کشاورزی اعم از بخش خصوصی، تعاونی‌ها و مراکز تحقیقاتی و بخش دولتی استفاده می‌کنیم.

وی تصریح کرد: رویکرد این طرح بحث مسئله‌یابی و مسئله گشایی است و اینکه کمک کنیم تولید در واحد سطح افزایش پیدا کند و در کنار آن به این موضوع توجه کنیم که با توجه به محدودیت منابع آب و خاک در استان فارس تلاش کنیم روش‌های کاشت، داشت و برداشت ما به سمت بهبود و بهسازی حرکت کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس به توفیقات این استان در زمینه تولید گندم نیز اشاره کرد و افزود: سال گذشته با همت تولیدکنندگان و همکاران عزیزمان بعد از ۱۳ سال موفق به تولید بالغ بر یک میلیون تن گندم شدیم و حدود ۱۰ درصد از میزان گندم تولیدی کشور را به خود اختصاص دادیم.

وی گفت: در راستای اقدامات علمی، تحقیقاتی و آموزشی نیز اقدامات شاخصی انجام دادیم و سعی ما بر این است که میزان تولید را طوری مدیریت کنیم که متناسب با آن بتوانیم نقش آفرینی در اقتصاد کشور داشته باشیم.

دهقان‌پور خاطر نشان کرد: در پی آن هستیم که با بهره‌گیری از روش‌های به زراعی، از طریق تغذیه و بازنگری در روش‌های کاشت و استفاده از ارقام پرمحصول و مقاوم به شرایط خشکسالی و در بحث برداشت گندم استفاده از کمباین‌های تنظیم شده و ارائه آموزش‌های لازم به بهره برداران، تولید در واحد سطح را افزایش بدهیم.

دهقانپور در پایان گفت: میزان گندم مصرفی استان فارس در هر ماه حدود ۵۰ هزار تن گندم است که حدود ۴۲ هزار تن آن تبدیل به آرد می‌شود و از این میزان نیز حدود ۳۲ هزار تن به مصرف خبازی‌ها می‌رسد و مابقی برای مصارف روستایی و عشایری و سایر صنوف مربوط به حوزه نان استفاده می‌شود.

دیگر خبرها

  • تولید سالانه ۳۸۰ میلیون تن زباله در دنیا
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف دخانیات
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات/ فروش سیگار به صورت نخی غیرقانونی است
  • اجرای طرح «نفوذ دانش در واحدهای تولیدی کشاورزی» در استان فارس
  • کاهش مالیات بر تولید؛ چگونه؟/ مالیات غیرمولدها باید افزایش یابد
  • سپاهانی‌ها به دنبال انتقام از قو‌های سپید انزلی هستند/ نبرد تیم‌های میانه جدول در اصفهان
  • تامین نیاز سالانه و خودکفایی در تامین گندم
  • تامین نیاز سالانه و خود کفایی در تامین گندم