Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-24@11:30:23 GMT

بازگشایی مجدد مرکز ترک سیگار در کرمان

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۲۸۲۰

بازگشایی مجدد مرکز ترک سیگار در کرمان

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، سید وحید احمدی‌طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، امروز در نشست خبری به مناسبت هفته بدون دخانیات گفت: پیمایشی در سال ۹۶ در کل کشور و به تبع آن در دانشگاه علوم پزشکی کرمان انجام شد که در این پیمایش و تحقیق که بسیار عظیم و در سطح ملی و با اعتبار بالایی صورت گرفت، نتایج قابل توجهی به دست آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در این تحقیق، ۴۰ درصد مردان و ۵ درصد زنان سابقه مصرف سیگار را ذکر کرده بودند و در زمینه مصرف روزانه سیگار که عمدتا مصرف بیش از ۶ نخ سیگار مد نظر بود، ۱۶ درصد مردان و   ۵ دهم درصد زنان بیش از ۶ نخ سیگار را به صورت روزانه استفاده می‌کردند.

‌طباطبایی تصریح کرد: در کل استان کرمان به ‌طور متوسط ۷ درصد جمعیت استان، روزانه بیش از ۶ نخ سیگار مصرف می‌کردند و سابقه مصرف روزانه تنباکو در استان کرمان، حدود ۲۱ درصد بوده و حدود ۳۸ درصد جمعیت استان با دود سیگار مواجه بوده‌اند.

او در خصوص برخی اظهارات مبنی براینکه مصرف دخانیات افراد را از ابتلا به ویروس کرونا مصون می‌سازد، گفت: این اظهار نظر، کاملا اشتباه است و افراد سیگاری، بیشتر در معرض خطر بیماری‌های ریوی و تنفسی از جمله کرونا هستند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان افزود: به دلیل  ریه  افراد سیگاری با دود درگیر است، خودشان مرتب سرفه می‌زنند و چون این علامت در کرونا نیز وجود دارد؛ لذا این افراد دیرتر به پزشک مراجعه می‌کنند. از طرفی ریه‌های افراد سیگاری مشکل دارد و اگر به بیماری ریوی دچار شوند، شدت بیماری در آن‌ها بسیار زیاد خواهد بود؛ بنابراین مصرف سیگار، تریاک و قلیان عوارض کرونا را بسیار تشدید می‌کند.

او  قلیان را عامل بسیاری از بیماری‌ها دانست و بیان کرد: قلیان باعث بیماری‌هایی، همچون هپاتیت، سل، تبخال و … می‌شود.

طباطبایی با اشاره به بازگشایی برخی از صنوف گفت: طبق مصوبه استانی و ستاد ملی مبارزه با کرونا به هیچ عنوان قهوه‌خانه‌ها اجازه بازگشایی را ندارند و از مردم می‌خواهیم که اگر موردی از بازگشایی قهوه‌خانه‌ها را مشاهده کردند، گزارش دهند تا بدون فوت وقت، پرونده واحد‌های متخلف را به دادسرا اراجاع دهیم؛ زیرا این مکان‌ها در شرایط کنونی باعث تهدید سلامت مردم بوده و در بحث سلامت مردم با هیچ کسی تعارف نداریم.

او ترک سیگار را شدنی دانست و افزود: در کرمان مرکز ترک سیگار داریم که در حال حاضر به دلیل شیوع بیماری کرونا تعطیل است؛ اما در روز‌های آینده و با مجوز ستاد استانی مقابله با کرونا دوباره بازگشایی خواهد شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در خصوص تاثیر استفاده از سیگار الکترونیکی برای ترک سیگار گفت: استفاده از سیگار الکترونیک به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود و سرطان‌زا بوده و باعث بروز بیماری‌های قلبی خواهد شد و مصرف این نوع سیگار‌ها بسیار خطرناک است.

او بیان کرد: یکی از سیاست‌های مهم در امر مبارزه با دخانیات محدودیت دسترسی است که بدین منظور سازمان صنعت، معدن و تجارت نباید به دکه‌ها اجازه فروش سیگار را بدهد و باید تعداد کمی از مغازه ها اجازه عرضه سیگار را داشته باشند.

 طباطبایی توانمندسازی مردم و کمک به ترک، افزایش مالیات بر سیگار، منع تبلیغات دخانیات، کاهش دسترسی به دخانیات را از راهکارهای مقابله با مصرف دخانیات برشمرد و بیان کرد: مافیای دخانیات زیرک‌ترین روانشناسان و جامعه شناسان را جذب کرده‌اند و بیشتر گروه هدف آن‌ها، نوجوانان و جوانان هستند.

انتهای پیام/ م 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کرونا ویروس مصرف دخانیات دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیماری ها ترک سیگار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۲۸۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشایی مجدد بیمارستان صحرایی در شهرک دانش و سلامت

مدیر بیمارستان صحرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به دستور رئیس دانشگاه، بیمارستان صحرایی در شهرک دانش و سلامت دوباره بازگشایی و آماده خدمت‌رسانی شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، به نقل از روابط عمومی علوم پزشکی مشهد، حسین محزون گفت: با توجه به بازدید رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از بیمارستان صحرایی و تاکید ایشان بر آمادگی کامل این بیمارستان برای خدمت رسانی به گروه های هدف در زمان مورد نیاز و در مناطق مختلف استان و کشور، بیمارستان صحرایی، بازگشایی شده و به زودی آموزش نیروهای تخصصی و داوطلبان نیز انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: در مواقع بروز حوادث و بلایای طبیعی یا غیرطبیعی با مصدوم انبوه که تعداد مجروحان حادثه زیاد است و امکان انتقال سریع و تخلیه مجروحان از صحنه حادثه به محل امن یا مراکز درمانی وجود ندارد، ضرورت انتقال و استقرار سریع بیمارستان سیار و ارائه خدمات درمانی سریع و گسترده در محل امری ضروری است.

مدیر بیمارستان صحرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیمارستان صحرایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال 92 به بهره برداری رسید و در دوران کرونا نیز مورد استفاده قرار گرفت و حال با توجه به فصل تابستان و حضور زائران در صورت نیاز از این بیمارستان مجدد استفاده خواهد شد، این بیمارستان 45 تختخوابی در قالب بخش هایی همچون اتاق عمل، Icu ، جراحی زنان، رادیولوژی، آزمایشگاه، داروخانه، CSR و بخش های جانبی در حال حاضر آمادگی استقرار در مناطقی که نیاز است را دارد.

محزون افزود: ایجاد توان ارائه خدمات درمانی در هر زمان و هر مکان در کشور و خارج از کشور،کاهش عوارض ناشی از تاخیر در درمان مصدومین،کاهش تعداد مرگ و میر و قربانیان حوادث غیرمترقبه طبیعی و ساخته دست بشر،کاهش  هزینه ها و احتمال ضایعات انسانی  و کاهش آسیب های روانی ناشی از حوادث از اهداف راه اندازی بیمارستان های صحرایی به شمار می رود.

وی به فعالیت‌های انجام شده در این بیمارستان به منظور آمادگی برای ارائه خدمات در مواقع ضروری اشاره کرد و گفت: تهیه نقشه چیدمان بیمارستان، تشکیل تیم واکنش سریع بیمارستان صحرایی در رده های درمانی مختلف، بازگشایی و ساماندهی کانکس‌ها و تجهیزات پزشکی،کالیبراسیون تجهیزات پزشکی، تهیه فهرست داروهای مورد نیاز بیمارستان با هماهنگی معاونت غذا و دارو، راه اندازی دستگاه رادیولوژی، ارائه خدمات برای زائران و مسافران نوروزی و بازگشایی بیمارستان صحرایی، جهت تست و آمادگی تجهیزات و انجام مانور فرضی برای آمادگی در مواقع بروز بحران از جمله این اقدامات است.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • بازگشایی مجدد بیمارستان صحرایی در شهرک دانش و سلامت
  • درخواست مجدد برای بازگشایی گوگل پلی توسط وزارت ارتباطات
  • سونامیِ بستری کودکان و نوجوانان انگلیسی به خاطر عوارض سیگار الکترونیکی
  • آغاز به کار آزمایشی «سینما دانش» شهرستان قوچان 
  • آمار ترسناک از قربانیان دخانیات در ایران
  • فروش نخی سیگار، ممنوع
  • دخانیات در سال چند ایرانی را به کشتن می‌دهد؟
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل مصرف دخانیات
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات
  • مرگ سالانه ۵۰ هزار ایرانی به دلیل دخانیات/ فروش سیگار به صورت نخی غیرقانونی است