Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس کنگره ملی کردهای فیلی عراق در این خصوص با انتشار بیانیه ای خواهان تبعیت جامعه جهانی از این اقدام جمهوری اسلامی ایران در پایان دادن به اقدامات تحریمی و محدودیت های اقتصادی یکجانبه آمریکا علیه دیگر کشورها شده است.

«طارق المندلاوی» در این بیانیه که نسخه ای از آن امروز یکشنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، گفته است: جامعه جهانی اینک بیش از هر زمان دیگر نیازمند همبستگی برای مقابله با سیاست های یکجانبه گرایی آمریکا است زیرا این سیاست ها باعث شده تا اقتصاد جهانی، اسیر باورهای غلط کاخ سفید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: اقدامی که جمهوری اسلامی ایران در همبستگی با ونزوئلا نشان داده، گامی است که شایسته تقدیر و پیروی از دیگر کشورهایی است که مخالف سیاست های واشنگتن هستند.

در این بیانیه تاکید شده است که جهان آزاد باید در قبال اقدامات تحریمی آمریکا که می توان آن را تروریسم علیه دیگر کشورها و جنبش های آزادیخواهانه دانست، موضع جدی اتخاذ کند.

در این راستا رییس مرکز «العراق» برای مطالعات راهبردی، در این خصوص ۱۳ دستاورد مهم از ابعاد مهم سیاسی و راهبردی ارسال محموله سوخت ایران به ونزوئلا و شکستن تحریم های یکجانبه آمریکا برشمرده است.

«محمد صادق الهاشمی» در یادداشتی کوتاه که در برخی سایت های خبری عراقی منتشر شده تاکید کرد که جمهوری اسلامی ایران برای تمامی ملت ها به ویژه ملت های مسلمان ثابت کرد که در حمایت از متحدانش جدی است.

به گفته وی، ایران نشان داد که بعد از شهادت سپهبد سردار قاسم سلیمانی قویتر از گذشته است همان طور که این کشور بعد از رحلت امام خمینی (ره) و تحت رهبری حضرت آیت الله خامنه ای قویتر شد، زیرا ایران یک انقلاب است و نه جنبش.

این تحلیلگر برجسته سیاسی عراق افزوده است که جمهوری اسلامی ایران با ارسال نفتکش های خود به ونزوئلا درس مهمی به سعودی ها داده و آن اینکه قادر به حفظ امنیت خلیج فارس است.

اقدام تحریم شکنانه ایران همچنین مورد توجه برخی از روزنامه نگاران عراقی قرار گرفته است.

«عبدالخالق الفلاح» در این خصوص در یادداشتی با عنوان «ایران – ونزوئلا؛ پنج کشتی با محموله چالش» نوشته است: با ارسال این نفتکش ها، روابط ایران و ونزوئلا در برابر واشنگتن وارد مرحله پیشرفته تری شده است.

 در این خصوص نیز «سامی جواد کاظم» دیگر روزنامه نگار برجسته عراقی در یادداشتی با عنوان «چه کشورهایی به ایران و ونزوئلا می پیوندند» نوشته است: آنچه ونزوئلا را با ایران به هم پیوند داده نه اشتراک دین و نه مذهب بلکه انسانیت است.

وی اضافه کرده است که شاید این نفتکش های پنجگانه که حامل فراورده های نفتی و پاره ای قطعات یدکی پالایشگاه های نفتی هستند نتواند تحول در اقتصاد ایران ایجاد کند اما بی شک سیلی بزرگی به قلدری آمریکا است.

جواد کاظم یکی از دستاوردهای مهم تبادل این محموله انرژی بین ایران و ونزوئلا جایگزین کردن طلا به جای دلار عنوان کرده و از عراق و کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی خواسته است که با تبعیت از این سیاست ایران و ونزوئلا در تعاملات تجاری فی مابین، اقتصاد کشورهای خود را از زیر سلطه دلار آمریکایی خارج کرده و به ارزهای دیگر در تعاملات شان روی بیاورند. 

اقدام تحریم شکنانه جمهوری اسلامی ایران در بین افکار عمومی عراق نیز بازتاب گسترده به دنبال داشته و در این راستا برخی از کاربران عراقی با هشتگ هایی تحت عنوان «#ایران_تکسر_الحصار» (ایران تحریم ها را می شکند) و «#ایران_فنزویلا» از این اقدام جسورانه ایران ابراز خرسندی کرده اند.

برچسب‌ها تروریسم عراق ونزوئلا قاسم سلیمانی خلیج فارس عربستان‌ سعودی پروندهٔ خبری اعزام پنج نفتکش ایرانی به ونزوئلا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: تروریسم عراق ونزوئلا قاسم سلیمانی خلیج فارس عربستان سعودی تروریسم عراق ونزوئلا قاسم سلیمانی خلیج فارس عربستان سعودی جمهوری اسلامی ایران ایران و ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۳۸۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا

در ادامه این مطلب آمده است که هرچند واشنگتن در خصوص این گفتگو‌ها اظهارنظری نکرده، اما رسانه‌های دولتی ایران انجام دور اخیر گفتگو‌های غیرمستقیم را تایید و اعلام کرده اند که تمرکز این مذاکرات لغو تحریم‌ها علیه ایران است که یک انگیزه مهم برای تهران جهت کاستن از سطح تنش‌های منطقه‌ای به شمار می‌رود.

به گزارش انتخاب، یکی از منابع آگاه از این تلاش‌های دیپلکاتیک اظهار داشت: «به وضوح شاهد فشار از سوی طرف آمریکایی هستیم... تا طرف ایرانی خویشتن داری نسبی‌ای را که به ویژه در جبهه عراق اعمال می‌کند و موجب تداوم بیش از یک ماهه آتش بس اعلام نشده در این جبهه شده را ادامه دهد.»

دولت آمریکا در ماه جاری میلادی یک معافیت تحریمی را تمدید کرد که به موجب آن ایران امکان دسترسی به ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های تحت تحریمش را پیدا می‌کند. بر اساس این معافیت که برای ۴ ماه دیگر تمدید شده، تهران از درامد حاصل از فروش برق خود به عراق برای پشتیبانی بودجه‌ای و بازپرداخت بدهی هایش استفاده می‌کند.

یک منبع لبنانی نزدیک به حزب الله در این باره گفت، به نظر می‌رسد که این معافیت یکی از نشانه‌هایی باشد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا از طریق آن «میزان تمایل خود به جلب نظر ایرانی‌ها در این مقطع حساس از جنگ غزه و در آستانه گرم شدن رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا را نشان می‌دهد.»

وی افزود: «ظاهرا بایدن آمادگی یک ماجراجویی عمده را که ممکن است بخش عمده سرمایه سیاسی وی را هدر دهد ندارد.»

سال‌های متمادی ایران و آمریکا مذاکراتی را از طریق میانجی‌ها بر سر برنامه هسته ای، برنامه موشکی و مسائل منطقه‌ای در عمان، ژنو و دیگر شهر‌های جهان برگزار کرده اند.

اما پس از حمله ۷ اکتبر حماس به اسرائیل که مقدمه آغاز جنگ غزه و تحرکات گروه حزب الله در منطقه در حمایت از حماس شد، گفتگو‌ها بین دو کشور به سمت حفظ ثبات منطقه‌ای و یافتن راه‌هایی برای جلوگیری از بروز یک جنگ تمام عیار در خاورمیانه معطوف گشته است.

از زمان آغاز جنگ غزه که تاکنون بیش از ۳۲ هزار نفر کشته بر جای گذاشته است، گروه‌های شبه نظامی در عراق و سوریه در قالب یک جنبه هماهنگ حملاتی را علیه نظامیان امریکایی ترتیب داده بودند.

اما آخرین حملات این گروه‌ها در روز ۴ فوریه اتفاق افتاد. منابع مطلع در بیروت و بغداد گفتند، قطع حملات علیه اهداف آمریکایی بخشی از یک "آتش بس اعلام نشده" بوده که تهران و دولت عراق بخشی از ان بوده اند.

یک نماینده وزارت امور خارجه آمریکا در این باره گفت، «بر کسی پوشیده نیست که ما از اوایل ماه فوریه هیچ حمله‌ای را شاهد نبوده ایم.»

این اقدامات تنش زدایانه پس از حمله‌ای در ماه ژانویه انجام گرفت که طی آن ۳ سرباز آمریکایی در مرز اردن و سوریه کشته شدند. واشنگتن این حملات را به مقاومت اسلامی در عراق، که یک گروه تحت حمایت ایران است نسبت داد. پس از این حمله یک ژنرال ارشد ایران با سفر به عراق از گروه‌های شبه نظامی خواست تا تنش‌ها را پایین بیاورند. مدت کوتاهی بعد، گروه کتائب حزب الله که مقاومت اسلامی در عراق نیز بخشی از آن محسوب می‌شود اعلام کرد که عملیات‌های نظامی علیه نیرو‌های آمریکایی در سوریه و عراق را با هدف جلوگیری از «هرگونه شرمساری» دولت عراق به حالت تعلیق در می‌آورد.

یک منبع آگاه در بیروت که به گروه‌های تحت حمایت ایران نزدیک است اظهار داشت: «سخت می‌توان تصور کرد که آمریکایی‌ها بخشی از این (توافق آتش بس) نبوده باشند.»

نماینده وزارت امور خارجه آمریکا بدون تایید انجام چنین گفتگو‌هایی اظهارداشت: «ما همواره راه‌هایی برای ارسال پیام به ایرانی‌ها هنگامی که منافعمان اقتضا کند داریم.»

در لبنان، یعنی جایی که حزب الله درگیر یک رویارویی محدود با نظامیان اسرائیلی است، آمریکا تلاش‌های زیادی را برای دستیابی به یک آتش بس و جلوگیری از بروز جنگی گسترده‌تر به کار بسته است. چنین جنگی تبعات ویرانگری برای لبنان و اسرائیل به بار خواهد داشت و احتمالا جرقه یک جنگ منطقه‌ای گسترده‌تر خواهد بود.

حزب الله همواره تلاش‌های آمریکا برای برقراری آتش بس با اسرائیل قبل از اتمام جنگ غزه را رد کرده است. اما این گروه شبه نظامی در عین حال تمایل چندانی از خود برای ورود به یک جنگ گسترده با اسرائیل نشان داده و تلاش نموده تا از افزایش بیشتر سطح تنش جلوگیری کند. تل آویو به نوبه خود در هفته‌های اخیر حملاتی در عمق خاک لبنان انجام داده و از طریق یک تاکتیک اسرائیلی تحت عنوان "دیپلماسی یا فشار" به دنبال دستیابی به هدف خود یعنی عقب راندن حزب الله از جنوب بوده است.

علیرغم اظهارات علنی مسئولان حزب الله، منابع مطلع در بیروت که به این تلاش‌های دیپلماتیک نزدیک هستند گفتند، ترتیباتی برای آغاز مذاکرات جهت پایان دادن به منازعه مرزی بین لبنان و اسرائیل در حال انجام است.

این توافق با میانجیگری آموس هاچستین، فرستاده ویژه دولت امریکا و نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان در حال شکل گیری است. آمریکا هیچ تماس مستقیمی با حزب الله که آن را یک گروه تروریستی قلمداد می‌کند ندارد.

دو منبع سیاسی لبنانی نزدیک به حزب الله گفتند، ژنرال اسمائیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه در ماه‌های اخیر چندین با به لبنان سفر کرده و با رهبر حزب الله دیدار داشته است تا راه‌های حفظ فشار بر اسرائیل بدون ورود به یک جنگ تمام عیار را بررسی نماید.

یکی از این منابع اظهار داشت: «ایرانی‌ها به نصرالله نگفته اند که ما نمی‌خواهیم درگیر جنگ با اسرائیل شویم. آن‌ها در عوض می‌خواهند همکاری‌های نیروی قدس (با حزب الله) را هماهنگ کنند.»

در همین حال مقام‌های ایرانی و آمریکایی هفته گذشته به فایننشال تایمز گفتند، واشنگتن در ماه ژانویه گفتگو‌هایی سری را در عمان با تهران انجام داده تا ایران را به استفاده از نفوذ خود برای توقف حملات حوثی‌ها در دریای سرخ مجاب نماید.

یک دیپلمات ارشد غربی که اخیرا از چند جبهه بین اسرائیل و لبنان بازدید کرده، در توانایی آمریکا برای محدود کردن تاثیرات منطقه‌ای جنگ غزه به ویژه در لبنان ابراز تردید کرد. وی با اشاره به جبهه بین اسرائیل و حزب الله گفت: «جنگ منطقه‌ای مدتی است شروع شده است.» وی افزود، با توجه به اینکه حزب الله دارای تونل‌های جنگی بهتر و توانمندی موشکی بالاتری نسبت به حماس است، جنگ غزه موجب شده تا آسیب پذیری اسرائیل در باره هرگونه حمله چند وجهی متحدان ایران آشکار شود.

تهدید وجودی ناشی از حملات حزب الله پس از حمله ۷ اکتبر، و عدم امکان بازگشت ده‌ها هزار شهروند اسرائیلی به خانه هایشان در شهر‌های مرزی نشان دهنده انگیزه قوی اسرائیل برای مقابله به مثل با طرف‌های متخاصم است.

این منبع مطلع افزود: «تن‌ها راه برای رویارویی با این تهدید دور کردن حزب الله از مناطق مرزی است... مهم نیست که آمریکایی‌ها در این زمینه همراهی نکنند. اسرائیلی‌ها در این زمینه به حرف آن‌ها نیز گوش نمی‌کنند.»

دیگر خبرها

  • شان دایچ: سیلی به بازیکنم؟ به عنوان برادر بزرگ‌تر با او شوخی کردم
  • جزئیات مذاکرات محرمانه میان ایران و امریکا برای ایجاد آتش بس در منطقه
  • سناتور آمریکایی ضد ایران درگذشت/ جو لیبرمن چه می گفت؟
  • روایت نشریه اماراتی از جزئیات مذاکرات محرمانه ایران و امریکا
  • «ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد»
  • ایران ۱۸ ملوان نفتکش سنت‌نیکلاس را آزاد کرد | ماجرای سرقت نفت ایران توسط آمریکا
  • ونزوئلا در تب و تاب انتخاباتی
  • رونمایی از یک بلوغ واقعی
  • سفر اسماعیل هنیه به ایران/ حمله به پایگاه نیروی دریایی پاکستان/ اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه چین/ جزئیات تماس تلفنی بورل با امیرعبداللهیان
  • مادورو در انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ثبت‌نام کرد