Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  با توجه به همه گیر شدن ویروس کرونا، تعطیلی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و مشخص نبودن زمان دقیق بازگشایی، بسیاری از دانشگاه‌های کشور برای جبران عقب افتادگی تحصیلی تصمیماتی اتخاذ کردند. یکی از این تصمیمات دفاع از پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری به صورت مجازی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه دفاع مجازی تجربه‌ای جدید برای دانشجویان به حساب می‌آید، با چند دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری که اخیرا از پایان‌نامه خود به صورت مجازی دفاع کرده‌اند، گفت‌وگویی انجام داده‌ایم.

فاطمه علیجانی، دانشجوی دکتری مهندسی مواد دانشگاه شهید چمران اهواز که پایان‌نامه خود را به صورت مجازی ارایه داده است،  اظهار کرد: با توجه به شرایط پیش آمده، دفاع مجازی را به دانشجویان توصیه می‌کنم. برای دفاع مجازی نرم‌افزاری که استفاده می‌شود بسیار قدرتمند است و کافی است که دانشجو پیش از آغاز جلسه رسمی، از نرم‌افزار یک بار استفاده کند.

وی ادامه داد: همچنین لازم است که دانشجویان اینترنت مناسبی داشته باشند و نیاز به اینترنت با سرعت بسیار بالا نیست. نکته منفی این است که نمی‌توان واکنش دقیق اساتید را هنگام ارائه پایان‌نامه دید.

علیجانی گفت: نحوه ارائه مجازی کاملا حرفه‌ای است و تفاوت چندانی با دفاع حضوری ندارد. یکی از مزایای دفاع از پایان‌نامه به صورت غیرحضوری استرس کمتر است. دانشجو در جلسات دفاع حضوری، استرس زیادی را متحمل می‌شود که در جلسات مجازی به اینگونه نیست. گاهی واکنش اساتید در جلسات حضوری ممکن است منفی باشد و خود باعث انتقال استرس به دانشجو شود.

همچنین نرگس صادقیان، دانشجوی ارشد مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول اظهار کرد: پیش از برگزاری جلسه رسمی دفاع، با استاد راهنما از طریق برنامه‌ای که قرار بود دفاع از طریق آن انجام شود تمرین انجام دادم. دانشجویان توجه کنند که تمرین کردن با برنامه‌ای که قرار است از طریق آن دفاع را انجام دهند، برای کاهش استرس بسیار موثر است.

وی ادامه داد: به دانشجویان توصیه می‌کنم اپلیکیشنی را که دانشگاه برای دفاع به آن‌ها معرفی می‌کند، در تلفن همراه خود فعال نکنند و بهتر است از کامپیوتر یا لپ‌تاپ استفاده کنند و حتما پیش از برگزاری جلسه دفاع، وبکم خود را چک کنند تا اگر مشکلی داشته باشد، آن را رفع کنند.

این دانشجو تصریح کرد: در جلسه دفاع، دانشجو به عنوان یک مهمان شرکت می‌کند و بقیه کار‌ها توسط دانشگاه هدایت می‌شود. جلسه دفاع مجازی دقیقا مانند جلسه دفاع حضوری است با این تفاوت که با توجه به سرعت اینترنت، زمان دفاع مجازی ۲۵ دقیقه و بیشتر از زمان دفاع حضوری است، تا دانشجو استرس نداشته باشد و پس از آن اساتید سوالات را می‌پرسند و همزمان می‌توانند فایل پایان نامه را مشاهده کنند و این یک مزیت نسبت به جلسات حضوری است.

صادقیان بیان کرد: پس از تمام شدن جلسه دفاع، برای اعلام نمره دقیقا مانند جلسات حضوری برای ۱۵ دقیقه دانشجو را از جلسه خارج می‌کنند.

وی در خصوص مزایا و معایب دفاع مجازی نسبت به دفاع حضوری گفت: اولین مزیت دفاع مجازی نسبت به حضوری صرفه‌جویی در کاغذ است، زیرا در دفاع حضوری باید برای همه اساتید یک نسخه از پایان‌نامه چاپ شود. دفاع حضوری هزینه‌هایی برای دانشجو در بر دارد، اما در جلسات مجازی در برخی هزینه‌ها صرفه‌جویی می‌شود و تنها هزینه‌ای که دانشجو صرف می‌کند، هزینه اینترنت است. از دیگر مزیت‌های دفاع مجازی، کاهش قابل توجه استرس است در صورتی‌که در دفاع حضوری دانشجو متحمل استرس بسیاری می‌شود. تنها نکته منفی دفاع مجازی نیز این است که عوض کردن اسلاید در اختیار دانشجو نیست و در اختیار استاد راهنما است.

این دانشجو در پایان گفت: به دانشجویان توصیه می‌کنم حتما اینترنت پرسرعت داشته باشند و فضایی از منزل را در نظر بگیرند که آرامش داشته باشد، به خود مسلط شوند و حتما پیش از برگزاری جلسه دفاع، تمرین انجام دهند.

سعید شیرالی، دانشجوی کارشناسی ارشد الکترونیک دانشگاه شهید چمران اهواز و یکی دیگر از دانشجویانی که دفاع خود را به صورت مجازی انجام داده است گفت: سطح دفاع مجازی حتی از دفاع حضوری هه بالاتر بود. به عنوان نمونه پرسش و پاسخ که در جلسات حضوری ۱۵ دقیقه است، در جلسه مجازی حدود یک ساعت به طول انجامید.

وی با بیان اینکه جلسه به صورت آنلاین و با کیفیت خوب برگزار شد، گفت: جلسه حضوری استرس بسیاری دارد، اما در جلسات غیرحضوری اینگونه نیست؛ برای دفاع خودم، پایان‌نامه را از دو ماه پیش از برگزاری جلسه دفاع در اختیار اساتید قرار دادم درحالی‌که در جلسات حضوری تنها دو هفته پیش از برگزاری جلسه دفاع، پایان‌نامه در اختیار اساتید قرار می‌گیرد. در نتیجه اساتید در جلسه دفاع مجازی اشراف کامل را به موضوع پایان‌نامه دارند.

شیرالی افزود: به دانشجویان توصیه می‌کنم که حتما پیش از شروع جلسه دفاع، یک بار به صورت آزمایشی از نرم‌افزار استفاده کنند تا آشنایی کاملی به نحوه برگزاری جلسه دفاع داشته باشند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دفاع مجازی دفاع از پایان نامه شیوع ویروس کرونا صورت مجازی پایان نامه جلسات حضوری دفاع حضوری دفاع مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۴۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای نگهبان، در این جلسه شهاب اقبال، پژوهشگر پژوهشکده شورای نگهبان، نتایج پژوهش صورت گرفته درباره اصل ۲۲ قانون اساسی که زیرمجموعه فصل حقوق ملت در قانون اساسی به شمار می‌رود را ارائه کرد و ضمن تبیین حقوق مورد بحث این اصل، ارتباط این اصل با سایر اصولی که به این حقوق پرداخته‌اند را تشریح کرد و در ادامه سایر کارشناسان حاضر در جلسه به اظهارنظر درباره مطالب مطرح شده پرداختند.

در این جلسه همچنین دکتر کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان، ضمن جمع‌بندی مطالب مطرح شده در جلسه، با اشاره به فضای سیاسی اجتماعی کشور در زمان تصویب قانون اساسی، به ارائه توضیحاتی درباره کلمه حقوق در متن این اصل پرداخت و درباره حصری بودن با عدم حصری بودن مصونیت از تعرض حقوق مطرح شده در متن این اصل نکاتی را مطرح کرد.

گفتنی است شرح مبسوط قانون اساسی از جمله رخدادهای علمی پژوهشکده شورای نگهبان است که در آن پژوهشگران این پژوهشکده ضمن بررسی ابعاد مختلف اصول قانون اساسی، به واکاوی کلیه ظرفیت‌های نهفته در این اصول که می‌تواند باعث اثربخشی، رفع ابهام و ارتقاء نظام حقوق عمومی کشور شود می‌پردازند. تاکنون بیش از ۷۰ اصل قانون اساسی در این سلسله جلسات بررسی شده است که پس از اتمام این فرآیند، در قالب کتاب «شرح قانون اساسی» توسط پژوهشکده شورای نگهبان منتشر خواهد شد و در اختیار جامعه حقوقی کشور قرار خواهد گرفت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • زمان برگزاری جلسه بعدی حراج حضوری شمش طلا در مرکز مبادله مشخص شد
  • (عکس) محسن رضایی در جمع اعضای شریان
  • عکسی عجیب از محسن رضایی در جمع اعضای شریان /راه او از قالیباف و حدادعادل جدا شد؟
  • آخرین وضعیت خرید شمش در حراج مرکز مبادله | خرید شمش افزایش یافت
  • افزایش ۱۷ برابری خرید شمش در حراج مرکز مبادله
  • افزایش ۱۷برابری خرید شمش طلا در مرکز مبادله
  • روز‌های برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • روزهای برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • واکاوی اصل ۲۲ قانون اساسی در سلسله جلسات شرح مبسوط قانون اساسی
  • جلسات درس اخلاق آیت الله هاشمی علیا برگزار می شود