Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-25@10:42:06 GMT

ماجرای عجیب پنج حادثه ریلی در یک هفته

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۴۷۴۲

ماجرای عجیب پنج حادثه ریلی در یک هفته

 به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از هفت صبح، موضوع از این جهت عجیب است که سفر با قطار را معمولا به عنوان یک راه ایمن و ارزان می‌شناسیم. حوادث تلخی هم البته در سال‌های قبل داشتیم از جمله حادثه برخورد قطار در ایستگاه هفت‌خوان سال ۹۵ که منجر به جان باختن ۴۷ نفر شد یا قبل‌تر حادثه انفجار قطار نیشابور در سال ۸۲ که ۳۵۰ کشته بر جای گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال اما میانگین حوادث ریلی در مقایسه با حمل و نقل جاده‌ای و هوایی به مراتب کمتر است. حوادثی که در یک هفته اخیر رخ داده خوشبختانه به جز یک مورد تلفات جانی نداشته و بیشتر مربوط به قطارهای باری بوده اما این نگرانی به وجود آمده که اگر علت مسئله شناسایی و حل نشود ممکن است فاجعه‌ ناگواری رخ بدهد. به طور مشخص در مورد این حوادثی که ما لیست کردیم هنوز به طور رسمی گفته نشده علت حادثه چه بوده اما بعضی گمانه‌زنی‌ها حکایت از این دارد که علت این اتفاقات سرقت تجهیزات ریلی است.

در مورد حادثه‌ای که مهر پارسال برای قطار زاهدان به تهران رخ داد هم اعلام شد که علت سانحه باز شدن پیچ و پابندهای ریل توسط افراد ناشناس بوده. به نظر می‌رسد در مورد حوادث اخیر هم شاهد سناریوی مشابه هستیم. سعید نژاد مدیرعامل اسبق شرکت راه‌آهن به خبرگزاری ایسنا گفته وقتی قیمت‌ این کالاها افزایش پیدا می‌کند سرقتش هم بیشتر می‌شود. برای مقابله با این سرقت‌ها الان روال به این صورت است که راهبان‌هایی به صورت حضوری بر ریل‌ها نظارت می‌کنند.

یعنی طول مسیر حرکت می‌کنند اما هر بار رفت و برگشت ‌آن‌ها ممکن است تا ۸ ساعت طول بکشد و سارقان در این فاصله دست به سرقت می‌زنند. در بقیه کشور‌ها هم البته به همین شیوه به مسیر ریلی خارج از شهر نظارت می‌کنند اما اخیرا بحث‌هایی مطرح شده که بهتر است مسیرها به وسیله تکنولوژی‌های جدید و آنلاین مورد نظارت قرار بگیرد که بسیار پرهزینه است و به گفته مسئولان وزارت راه امکان نظارت متر به متر مسیر ریلی با این شیوه وجود ندارد. در ادامه پنج حادثه یک هفته اخیر را یک‌بار دیگر مرور می‌کنیم با این توضیح که در دو مورد علت حادثه ورود عابر پیاده و خودرو به محدوده ریلی بوده و طبعا ارتباطی به سرقت تجهیزات ریلی ندارد.

یک: واژگونی واگن‌های قطار همدان- مشهد

محل حادثه: ۱۰ کیلومتری پرند استان تهران

زمان:۳ خردادماه

شرح حادثه: ساعت ۲۲ سوم خرداد ماه قطار همدان-مشهد در حوالی جاده قدیم پرند دچار حادثه شد به طوری که چهار واگن از ریل خارج و دو واگن کلا واژگون شدند. این قطار اگرچه ۳۲۰ نفر ظرفیت دارد اما در زمان حادثه ۴۵ نفر مسافر و ۱۵ نفر خدمه در آن حضور داشتند که پنج نفر دچار مصدومیت جزئی شدند.

* دو: سانحه برای قطار آپرین

محل حادثه: محدوده ایستگاه آپرین جنوب غربی استان تهران

زمان:‌ ۹ خردادماه

شرح حادثه: در این حادثه یک قطار فله‌بر که در مسیر اسلامشهر به آپرین در حرکت بود دچار حادثه شد و ۱۰ واگن آن از ریل خارج شد. این حادثه خوشبختانه چون مربوط به قطارهای باری بود هیچ تلفات جانی نداشت. گفته شد ۴ کیلومتر از خط ریلی در این حادثه آسیب دیده اما به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران چون این محدوده در سایتی قرار دارد که محل مانورهای شرکت راه‌آهن است مشکلی برای حرکت دیگر قطارها هم ایجاد نمی‌کند. خود ایستگاه راه‌آهن آپرین البته به عنوان مقر اصلی حمل بار در سیستم ریلی تهران شناخته می‌شود.

* سه: جدایی واگن‌ها در راه‌آهن شرق

محل حادثه: حوالی ایستگاه کامه در تربت حیدریه استان خراسان رضوی

زمان: ۸ خرداد

شرح حادثه: ساعت ۲ بامداد ۸ خرداد ماه یک قطار باربری در راه‌آهن شرق دچار حادثه شد و ۳۶ واگن از این قطار ۵۰ واگنی جدا شد و در مسیر باقی ماند. اتفاق تلخی که ممکن بود رخ بدهد برخورد قطارهای بعدی با واگن‌های جامانده بود چون یک قطار مسافربری از ایستگاه تربت حیدریه به سمت ایستگاه کامه در حرکت بوده اما ماموران راه‌آهن سریعا این حادثه اطلاع‌رسانی را‌ می‌کنند و از بروز یک فاجعه جلوگیری می‌شود.

* چهار: برخورد قطار با راننده پراید

محل حادثه:‌ محدوده شهرک چوبیندر قزوین

زمان: ۷ خرداد ماه

شرح حادثه: یک دستگاه خودروی پراید در حال عبور از ریل قطار بود که با قطار باربری زنجان-تهران برخورد کرد. خوشبختانه راننده به موقع از خودرو پیاده شده بود و جان سالم به در برد. این حادثه اما منجر به توقف ۴۵ دقیقه‌ای قطار شد و کارشناسان علت را ورود غیر مجاز راننده پراید به محدوده ریلی عنوان کردند.

* پنج: تصادف قطار با جوان ۳۳ ساله

محل حادثه: جاده قاسم‌آباد بخش باغخواص ورامین

زمان: ۸ خرداد ماه

شرح حادثه:‌ یک عابر پیاده در حال عبور از محدوده ریلی بود که با قطار مسافربری تهران گرمسار برخورد ‌کرد و جان خود را از دست داد. فردی که جان خود را ‌ این حادثه از دست داد ۳۳ سال سن داشت.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استان خراسان رضوی اسلامشهر جاده حمل و نقل سرقت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۴۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران در حال حاضر حمل بار از طریق خط ریلی و انتقال بار ترانزیتی از طریق جاده به ریل یکی از مهم‌ترین برنامه‌ها و اهداف دولت سیزدهم به شمار می‌رود که در برنامه هفتم هم در این بخش تاکید شده است به طوری که برنامه ریزی برای انتقال و حمل بار در راستای تکمیل کریدور‌های حمل ونقلی در دستور کار قرار گرفته است.

یکی از کریدور‌های که در این زمینه نقش بسیار موثر و راهبردی دارد خط‌آهن خواف-هرات خط راه‌آهنی استاندارد است که قرار است خواف در ایران را به شهر هرات در غرب افغانستان متصل کند. این راه‌آهن در چهار بخش ساخته می‌شود که دو بخش آن در خاک ایران و دو بخش در خاک افغانستان قرار دارد. جمهوری اسلامی ایران ساخت سه قطعه اول این پروژه را از محل کمک‌های خود به افغانستان تقبل  کرده است.

طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان تکه‌ای مهم از پازل ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی میان خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات واقع در شمال غرب افغانستان ایجاد کند.

طرح راه آهن خواف - هرات نه تنها موجب اتصال ریلی ایران و افغانستان شده بلکه تکمیل کننده مسیری ۲ هزار کیلومتری در کریدور ریلی شرق به غرب جهان از چین، ازبکستان، افغانستان، ایران، ترکیه و اروپا است. همچنین افغانستان به عنوان کشوری محصور در خشکی بدون دسترسی به آب‌های آزاد جهان، با اتصال به شبکه ریلی ایران و بنادر جنوبی کشورمان از مسیری امن برای ارتباط با اروپا برخوردار می‌شود.

این خط ریلی برای تجارت ایران و افغانستان راهبردی است و سالانه ظرفیت جابجایی ۶ میلیون تن کالا را میان دو کشور ایجاد می‌کند.

براساس این گزارش ابتدای اردیبهشت ماه  راه‌آهن افغانستان اعلام کرد یک هزار و ۱۰۰ متریک تُن سنگ معدنی از ایستگاه راه آهن روزنک از طریق ایران به ترکیه صادر شده است، این صادرات شامل سنگ معدنی تالک بوده که به شهر مرسین ترکیه صادر شده است. این نخستین محموله «تالک» افغانستان است که از طریق ایران راهی ترکیه شده است.

گفتنی است این قطار با استفاده از مسیر ریلی هرات - خواف در حال صادرات محصولات تولیدی افغانستان به بازار‌های ترکیه و اروپا است.

 طرح راهبردی راه‌آهن خواف در شرق ایران به هرات در غرب افغانستان، قطعه‌ای مهم از جورچین ارتباطی میان کشور‌های منطقه است که اجرای آن از سال ۱۳۸۶ کلید خورد تا مسیر ریلی خواف واقع در ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد را در قالب خط آهنی به طول حدود ۲۲۰ کیلومتر به شهر هرات در شمال غرب افغانستان پیوند دهد.

تیرماه سال گذشته با ورود نخستین محموله باری از این مسیر ریلی به افغانستان، دورنمای مثبتی از تغییر جغرافیای اقتصادی (ژئواکونومیک) منطقه به نفع کشور‌های غرب آسیا رقم خورد.

احداث خط ریلی خواف - هرات به دلیل تغییر و تحولات اخیر در افغانستان دچار مشکل شده بود که در دو سال گذشته با پیگیری‌های انجام شده و تلاش مهندسان و متخصصان ایرانی، خط تکمیل و نخستین قطار باری تیرماه پارسال از جمهوری اسلامی ایران وارد افغانستان شد. لازم به ذکر است تردد عمده قطار‌های باری در این مسیر ریلی بین المللی هنوز فعال نشده است.

این در حالی است که روز گذشته اعلام شد که  اولین قطار ترانزیتی افغانستان- ترکیه در ایران، به اطلاع می‌رساند طبق استعلام و بررسی‌های صورت گرفته، تاکنون هیچ قطار تجاری ترانزیتی از سوی کشور افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است، اما برخی از رسانه‌ها اعلام کرده بود که این قطار به دلیل نبود لوکومتیو متوقف شده است که طبق اعلام شرکت راه آهن در حال حاضر هیچ قطار تجاری از سمت افغانستان وارد محدوده ریلی جمهوری اسلامی ایران نشده است.

گفتنی است  طبق روال مرسوم عبور بار‌های ترانزیتی از کشور‌های مختلف، ابتدا تشریفات قانونی و هماهنگی لازم و اخذ مجوز برای عبور بار از کشور‌های میانی مسیر انجام شده و سپس نسبت به اعزام قطار اقدام می شود. این در حالی است  که برای عبور قطار ذکر شده از افغانستان به ترکیه از مسیر ایران، هماهنگی مربوطه و نهایتا صدور مجوز راه آهن جمهوری اسلامی ایران انجام نشده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • چرا سفر با قطار؟ ۵ دلیل برای انتخاب این نوع سفر
  • یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه
  • توقف قطار تهران گرگان بر اثر سیلاب
  • توقف قطار تهران - گرگان براثر سیلاب
  • انجام مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • مقدمات اعزام قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه انجام شد
  • قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه وارد محدوده ریلی ایران نشده است
  • وجود ابهام درباره نحوه صدور تاییدیه‌های فنی قطار ملی مترو توسط ۲ شرکت اروپایی
  • مجوز قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه هنوز صادر نشده است