Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیده بهارشاهی بیان کرد: آسیب های اجتماعی در همه جوامع به ویژه جوامع مدرن و پیشرفته با ساختارهای اجتماعی پیچیده به عنوان مهمترین خطر و تهدید مطرح است و هیچ دولتی به تنهایی نمی تواند از عهده مقابله با آسیب های اجتماعی بر آید زیرا برای مقابله با این آسیب ها هم هزینه و هم منابع انسانی فراوان لازم است.

به گزارش خبرگزاری برنا خراسان جنوبی،حمیده بهارشاهی مدیرعامل انجمن حمایت از اقشار آسیب پذیر خراسان جنوبی گفت: امروزه تاثیرگذاری مشارکت های مردمی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی از طریق ایجاد تغییر در نگرش و رفتار اجتماعی به اثبات رسیده و نقش آگاهی بخشی سمن ها در کاهش این آسیب ها بیش از پیش برجسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 عضو شورای مشورتی استان اضافه کرد: سازمان‎های مردم نهاد و موسسات خیریه مردمی  به‎صورت داوطلب و مستقل در خدمت مردم هستند و ظرفیت مطلوبی برای فعالیتهای اجتماعی در کنار نهادهای دولتی  می باشند که با هدف جذب مشارکت های مردمی ، ایجاد انگیزه جهت انجام امور خیر و خداپسندانه ، پیشگیری از آسیب های اجتماعی و پیشرفت وتوسعه جامعه فعالیت می نمایند.

وی بیان کرد: آسیب های اجتماعی در همه جوامع به ویژه جوامع مدرن و پیشرفته با ساختارهای اجتماعی پیچیده به عنوان مهمترین خطر و تهدید مطرح است و هیچ دولتی به تنهایی نمی تواند از عهده مقابله با آسیب های اجتماعی بر آید زیرا برای مقابله با این آسیب ها هم هزینه و هم منابع انسانی فراوان لازم است. وی با بیان اینکه تجربه همه کشورهای موفق در کنترل آسیب های اجتماعی حکایت از مشارکت جدی مردم در قالب نهادهای مدنی برای کاهش آسیب دارد، گفت: در حوزه مدیریت اجتماعی سه مرحله پیشگیری، کاهش آسیب و مقابله وجود دارد که سمن ها در مراحل پیشگیری و کاهش آسیب بهترین نقش را ایفا می کنند.

مدیرعامل انجمن حمایت از اقشار آسیب پذیر با اشاره به اهمیت مسائل اجتماعی جامعه هدف از تشکیل این انجمن را اینگونه بیان کرد:حمایت ازحقوق اقشارآسیب پذیرجامعه وبرخورداری آنهاازاشتغال پایدارومناسب وتوانمندسازی افرادبرای ایجاداشتغال درجامعه وایجادکارگاه های آموزشی اشتغال،تلاش درجهت جلب همکاری اشخاص حقیقی وحقوقی به منظوردستیابی به اهداف انجمن،رفع مشکلات اجتماعی(ازدواج و...) ازطریق ارائه مشاوره،پیشگیری ازآسیب های اجتماعی،فراهم کردن تسهیلات رفاهی اقشارآسیب پذیرو همچنین بررسی وضع اقتصادی وشخصی وخانوادگی آنهاو بهبودآن ازطریق انجمن وارائه خدمات پیشگیرانه وارتقای سطح سلامت زندگی اقشارآسیب پذیررابه عنوان مهم ترین رسالت این انجمن مطرح کردوتاکنون موفق به بررسی وشناسایی تعدادزیادی ازاقشارآسیب پذیر(زنان بی سرپرست وبدسرپرست،خانواده معلولین ومعتادان،خانواده های کم بضاعت ونیازمند،سالمندان،خانوارهای دارای سرپرست ازکارافتاده ومعلول و...) درسطح استان خراسان جنوبی گردیده وتوانسته درمسائل وامورمختلف مربوط به معیشت،مشاوره،درمان،اشتغال،ازدواج،مسکن،تحصیل،آموزش،مسائل اجتماعی وامورمذهبی برحسب ضرورت واولویت نیاز،حامی این اقشارباشد.

بهارشاهی با ابراز نگرانی نسبت به معضل اعتیاد آن را مهم ترین موضوع دانست. همچنین به عدم آگاهی خانواده ها نسبت به مهارت های زندگی وسبک های فرزندپروری، بهداشت فردی-محیط، تعدد فرزندان و زندگی گروهی اشاره کرد و بهترین و موثرترین عامل رفع آن ها را آموزش عمومی ومشاوره، سوادآموزی، استفاده از پزشکان داوطلب در این حوزه ، برگزاری کارگاههای آموزشی دانست و افزایش توانمندی ها با آموزش مهارت های فنی و حرفه ای دانست.

 

حمیده بهارشاهی با اشاره به هم مرز بودن خراسان جنوبی با کشور افعانستان بیان کرد: نکات مهم و نگران کننده ی موجود در حوزه مهاجرین از جمله عدم آموزش خانواده ها در تربیت فرزند، عدم آموزش و هماهنگی خانواده ها به منظور تطبیق با جامعه میزبان، بهداشت روانی خانواده{خشونت علیه زنان،کودکان و….}، موضوع اعتیاد، موضوع طلاق و بزهکاری های اجتماعی بیان نمود.

نماینده سازمانهای مردم نهاددرحوزه امورخیریه در ادامه ، برای مطالعه، بررسی و حل مسائل موجودگفت: نیاز به سازماندهی، تهیه بانک اطلاعاتی، تعامل با ارگان های مرتبط از جمله بهزیستی وکمیته امداد، همچنین راه اندازی سایت و چاپ مجلات را اشاره نمود که همه ی این فرآیندها می تواند عوامل پیشگیری کننده و سبب اطلاع رسانی عمومی شود.

بهارشاهی بیان کرد:سازمانهای مردم نهاددرحدتوان خوددرجهت شناسایی اقشارآسیب پذیرومحروم جامعه تلاش می کنندوازطرف دیگرمسئولین نیزدرحیطه اختیارات خودنهایت مساعدت راباسمن هاداشته باشندتاان شاءالله با زدودن محرومیت ازچهره استان،گام بزرگی درجهت رفع ناهنجاریهای اجتماعی ومعضلات مبتلا به آن برداشته شود.

وی  در انتها اضافه کرد، هنوز هم از یادمان نرفته است که همیشه تکرار می کردیم:

بنی آدم اعضای یک پیکرند

که درآفرینش زیک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار

دگر عضوها را نماند قرار

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آسیب های اجتماعی خراسان جنوبی خانواده ها آسیب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۴۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌

ایسنا/خوزستان معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به تاثیر پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها در افزایش امید به زندگی، گفت: فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

پژمان بختیاری‌نیا در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به برگزاری هفته سلامت و نام‌گذاری پنجمین روز این هفته با عنوان سلامت خانواده و فرهنگ سلامت اظهار کرد: در چند دهه اخیر، به دلیل تغییر و تحولات اساسی و فراگیر در عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی- امنیتی، اقتصادی و فناوری در مقیاس منطقه‌ای و جهانی، نقش ممتاز و تعیین‌کننده فرهنگ به ویژه فرهنگ‌های ملی و منطقه‌ای در عرصه‌های ملی، بین‌المللی و جهانی نمایان‌تر شده است.

وی افزود: انقلاب اسلامی ایران، به عنوان نقطه عطف تحولات معنوی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی قرن بیستم از ظرفیت‌ها و توانایی‌های بالفعل و بالقوه عظیمی در این حوزه برخوردار است و پیشرفت و تعالی همه‌جانبه کشور، مستلزم بهره‌گیری مؤثر و هوشمندانه از آن در سطح ملی و مناسبات و تعاملات منطقه‌ای و جهانی است. در حقیقت، فرهنگ به معنای اخص آن، از مختصات ذاتی، مزیت‌های راهبردی، انحصاری و سرنوشت‌ساز کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران است که همواره مورد تأکید معمار کبیر انقلاب اسلامی امام (ره) و مقام معظم رهبری بوده است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: فرهنگ، نظام‌واره و کلیتی واحد و شامل «عقاید و باورهای اساسی، ارزش‌ها، آداب، الگوهای رفتاری ریشه‌دار و دیرپا، نمادها و مصنوعات» در سطح محلی، ملی، عمومی و حرفه‌ای است. فرهنگ به مثابه «روح جامعه» به زندگی فردی و اجتماعی انسان معنا و هویت می‌بخشد و شکل‌دهنده و اثرگذار بر ذهنیت و گرایش‌های افراد و جامعه و تعیین‌کننده رفتار عمومی است.

وی افزود: فرهنگ، جهت‌بخش جامعه و نظام‌های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است و نقش و تأثیر قابل توجهی در ارتقای سلامت افراد در سه سطح سیاست‌گذاری و ارائه‌دهندگان خدمات سلامت و مردم به عنوان گیرندگان خدمات سلامت ایفا می‌کند.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: فرهنگ، مجموعه‌ای از رهنمودها یا فرمول‌ها برای زندگی در جهان را به ما ارائه می‌دهد و فرهنگ‌های اجتماعی افراد را با اعتقادات، ارزش‌ها و عادت‌های خاصی پرورش می‌دهند. فرهنگ، واسطه‌ای است که مردم به عنوان تسهیلگر روابط اجتماعی برای برقراری ارتباط از آن استفاده می‌کنند.

وی افزود: تأثیر متقابل فرهنگ و سلامتی بسیار پیچیده است و مستلزم در نظر گرفتن مجموعه‌ای از دلایل، تجربه‌ها، تجلیات و روش‌های پیشگیری و درمان برای انبوهی از مشکلات انسانی است با این حال اگرچه تنوع فرهنگی به ویژه در رابطه با سلامتی در ظاهر جذاب و فریبنده است، به همان اندازه می‌تواند تفاوت‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بین مردم را نیز پنهان کند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای فرهنگ سلامت در مردم با هدف آگاه‌سازی مردم از حقوق و مسئولیت‌های اجتماعی خود و استفاده از ظرفیت محیط‌های ارائه مراقبت‌های سلامت برای رشد معنویت و اخلاق اسلامی در جامعه، تحقق رویکرد سلامت همه‌جانبه و انسان سالم در همه قوانین، سیاست‌های اجرایی و مقررات با رعایت اولویت پیشگیری بر درمان و...، افزایش آگاهی، مسئولیت‌پذیری، توانمندی و مشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تأمین، حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهادها و سازمان‌های فرهنگی، آموزشی و رسانه‌های کشور و...، تربیت انسان‌های سالم، باانگیزه، شاداب، متدین، وطن‌دوست، جمع‌گرا، نظم‌پذیر و قانون‌گرا انجام می‌شود.

وی افزود: همچنین ارتقای فرهنگ سلامت مردم برای ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم جمعیت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و...، افزایش آگاهی و میزان سواد سلامت جامعه در راستای افزایش پیش‌گیری، خودمراقبتی فعال و اصلاح سبک زندگی و ارتقای عادلانه سلامت در کشور با استفاده بهینه از مشارکت آگاهانه و مسئولیت مردم و توسعه همکاری‌های بین بخشی انجام می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان گفت: در طول قرن گذشته علل اصلی مرگ در بسیاری از کشورها به طرز چشمگیری از بیماری‌های عفونی به بیماری‌های مزمن تغییر کرده است. اگرچه نوآوری‌های بیوتکنولوژیک نقش مؤثری در درمان بیماری‌ها داشته‌اند اما پیشرفت‌ها در زمینه بهداشت و اصول پیشگیری از بیماری‌ها نیز نقش انکارناپذیری در افزایش امید به زندگی داشته و منجر به طولانی‌تر شدن متوسط امید به زندگی شده است.

بختیاری‌نیا عنوان کرد: عوامل مختلف شامل بهبود شرایط زندگی، کاهش سوء تغذیه، بهبود وضعیت بهداشتی غذا و آب، اصلاح سیستم‌های دفع فاضلاب و ... با سهم نسبی خود می‌توانند به عنوان مؤلفه‌های بیولوژیک در کنار نوآوری‌های بیوتکنولوژیک بر طول عمر تأثیرگذار باشند. مداخلات پیشگیرانه غالبا در شرایط زندگی و رفتار افراد تأثیرگذار است. در نتیجه فرهنگ و پذیرش جوامع، زمینه اجتماعی را برای اصلاح شرایط زندگی و تغییر رفتارهای بهداشتی در خانواده‌ها فراهم می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سنجش بینایی بیش از ۱۶۲ هزار کودک سال گذشته در آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح همیاران آرامش در گرگان و گنبد
  • باور‌های اعتقادی مهم‌ترین عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
  • تاثیر فرهنگ ‌بر سلامت خانواده ‌
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجهی به آسیب‌های اجتماعی
  • برخورد با قصور دستگاه‌ها در صورت بی توجه به آسیب‌های اجتماعی
  • کاهش ۲ درصدی آمار طلاق در کردستان
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی‌چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • اجرای برنامه پیشگیری از تنبلی چشم بیش از ۱۶۲ هزار کودک در آذربایجان‌غربی
  • خبرهای خوب مقابله با آسیب‌های اجتماعی مرتبط با زن و خانواده