Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-25@10:46:00 GMT

وقایع اخیر آمریکا و نقش رسانه آزاد

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۷۲۱۲

وقایع اخیر آمریکا و نقش رسانه آزاد

ساعت 24 - سید ابوالحسن مختاباد -در فیلم کوتاهی که از حادثه‌ تاسف‌بار کشته‌شدن جرج فیلد منتشر شده است،هیچ جان آگاهی نمی‌تواند بپذیرد پلیس، که قرار است حافظ جان و امنیت شهروندان باشد، شهروندان با دیدنشان حسی از امنیت و آرامش به دست آوردند، فردی دست بسته را نزدیک به ۹ دقیقه زیر فشار سنگین پای خود بگذارد و جان‌کندن‌های وی و خس‌خس‌های نفسش، را نشنود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فیلم نماد بارز نژاد پرستی است که سال‌هاست درمیان شماری از آمریکا یی ها وجود دارد و بسیار دیده می شود. . حسی که می‌گوید تمامی افراد غیرمن نه تنها حق دیده شدن که حتی حق حیات هم ندارند و اگر قوانین دست و پاگیرنباشد و هراس‌های ناشی از مجازات‌ها، در طرفه‌العینی و به مانند سده‌های گذشته باید آنها را از هستی ساقطشان کرد. فیلم دست و پازدن‌های جرج فیلد می‌گوید، توی پلیس به چه دلیلی خود را در جایگاهی قرار می دهی و گونه‌ای رفتار  می کنی که از درد و رنج دیگران نه تنها هیچ آزرده‌خاطرنمی شویکه احساس تشفی خاطر پیدا کنی؟چرا؟ چون حس می‌کنی وجود هر سیاه‌پوستی نه تنها در آمریکا، که در کل دنیا خطرناک است و باید از بین برود. وقتی چنین حسی در تو شکل گرفت و ضمیرت آغشته به چنین اندیشه‌ای شد،آنگاه دست و پا و دیگر اعضای بدنت هم بی‌اعتنا به قوانین موجود و حتی آموزش‌هایی که در اداره پلیس دیده‌ای، بی‌توجه به آیین‌شهروندی، بی‌آنکه حسی از انسانیت و حرمت‌نهادن به همنوع از هر نژاد و رنگی در آن باشد  و تنها برای خاموش‌کردن عطش انتقام از یک سیاهپوست، دست به کار می‌شوی و پای تعصب را بر گرده انسانیت و عطوفت می‌نهی .

شهروندانی  که در ۷۵ شهر آمریکا به تظاهرات آرام پرداختند و البته برخی افراد که شباهنگام در برخی از این شهرها دست به خشونت‌های فراوان زده‌ وبعضی هم مغازه‌هایی را غارت کردند و  به اماکن و وسایل آسیب وارد ساخته‌اند، معترض چنین نگاهی هستند. درمیان این هیاهوها و منازعه های دیده شده دراین رئزها در شهرهای امریکا  یک نکته بسیار  قابل اعتنا  هم خودنمایی می کند ئ آن وجود رسانه‌ آزاد است. رسانه هایی که هیچ نهادی قدرت بند زدن بر آنها را ندارد و خبرنگاران وگزارشگرانشان درکف خیابان و همنفس با تظاهرکنندگان به پوشش  دادن واطلاع رسانی خبری و تصویری رخدادها می‌پردازند .رسانه های   آزاد این ویژگی را دارند که گزارش  های  واقعی از رخدادها را در کمترین زمان ممکن در اختیار همگان قرار می‌دهد. البته در این مدت برخورد گروهی از نیروی پلیس برخی شهرها با خبرنگاران هم مناسب نبود، اما همان برخورد نامناسب هم به صورت زنده از تلویزیون‌ها و شبکه‌های خبری پخش شد، نمونه‌اش برخورد با خبرنگار سی‌ان ان و برخی عکاسان که بر حسب تصادف یک عکاس خبری ایرانی هم در میان آنها بود. رسانه‌ آزاد به همه درس می‌دهد؟ به پلیس می‌گوید خودت را کنترل کن؟ به معترضان واقعی تبعیض نژادی آموزش می‌دهد صف خود را از صف غارتگران جدا کنند؟ و به همه شهروندان نیز می‌گوید چرا تبعیض نژادی نکوهیده است و چرا وجود این گونه افراد در نهادهایی مانند پلیس  خطرناک است و  آسیب‌زا.

آزادی تولید و توزیع آزادانه خبر و گزارش  از سوی رسانه سبب می‌شود در نهایت دو طیف از افراد در اقلیت قرار گیرند و جامعه و افکار عمومی خرج آنها را از بقیه افراد سوا کنند:نژاد پرستان و غارتگران؟ و البته درباره هر دوی این طیف و چرایی و چگونگی بروز و ظهورشان بحث می‌کنند و به نخبگان و کارشناسان اجازه می‌دهد تا هر پدیده‌ای را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دهند و این یعنی آموزش مقابله با نژادپرستی.

جامعه هایی مثل آمریکا با  داشتن رسانه های  آزاد این فرصت را دارند که مدام به تصحیح اشتباهات خود پرداخته  و یک گام  جلوتر بروند. یادمان باشد  تا قبل از سال ۱۹۶۰ سیاهپوست حتی امکان رای دادن هم نداشت. اما سال ۲۰۰۸ از میان همان سیاهپوستان یک تن رییس جمهور شد. تمدن  هامیلی‌متری رشد می‌کنند به شرطی که استبداد رای نباشد و رسانه‌ها آزاد باشند، قدرت را مهار و به نقد   بکشند.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، در این نشست محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد در خصوص چرایی تشکیل این رویداد گفت: در دانشگاه، نظام اجرایی و دسته‌بندی داریم بطوریکه مدیران و کارمندان در سلسله مراتبی که قرار دارند با همدیگر ارتباط کاری دارند و نسبت به هم شناخت دارند در  حالی که در نظام علمی اساتید همدیگر را نمی‌شناسند و خیلی نسبت به هم شناخت ندارند و برای این‌که این ارتباط‌ها و همفکری میان اساتید و هیئت‌علمی برقرار شود سعی کردیم تا این نشست را برگزار کنیم. باید گفت که گروه‌های رشته‌ای در دانشگاه آزاد در ۱۸ دسته‌بندی قرار می‌گیرند و با توجه به این حجم از گستردگی؛ هدایت و جمع‌بندی نسبت به موضوعات و مشکلات دانشگاه و رشته‌ها و همچنین شنیدن صحبت‌های اساتید کار سختی است که نیاز به برگزاری این چنین برنامه‌ها و شنیدن نقطه نظرات بیش‌ازپیش احساس می‌شود.

 
وی ادامه داد: برای این‌که نبض کاری و مسیر راه دانشکده‌ها را تعریف کنیم سعی کردیم تا بر اساس الگوی تمدن نوین اسلامی رهبری که به ۵ مرحله اشاره کردند بر آن اساس گام برداریم. در این مسیر سه مرحله را برای تحول علوم انسانی، اسلامی در پیش داریم که مرحله اول آن سازمان‌دهی است که بر اساس آن قرار است علوم انسانی را به عرصه رسانه و هنر متصل کنیم.

در نظام دانشی جدید در نظر داریم که با تخصیص دانشکده‌های جدید به واحد‌ها (به‌اصطلاح دانشکدگان) به سازمان‌دهی بهتری دست پیدا کنیم تا تعامل‌ها در سطح حداکثری خود قرار گیرند و دائم در حال سنجش مبانی تحول رشته وضعیت رشته‌ها هستیم تا بر اساس یک سیاست گذرای صحیح اقدام به تصمیم‌گیری کنیم. باید گفت که هنر و رسانه همه موجودیت ما را تقویت می‌کند و باید همه علوم را ذیل این رشته‌ها قرار دهیم.

وی خاطر نشان کرد: در صدد هستیم تا با پیوند هنر و رسانه یک معنای جدید را رقم بزنیم و در این مکان با حضور شما اساتید با تجربه تقاضا دارم تا اگر راهکار و پیشنهادی برای این پیوند میان هنر و رسانه با سایر رشته‌های علوم انسانی دارید حتماً بیان کنید. حتی می‌توان فراتر از آن به سراغ معنا و ارتباط‌هایی با رشته‌های مهندسی و پزشکی هم رفت.

همایون بیان کرد: بدون شک اگر به حلقه مفقوده ارتباطی میان گفتگو‌های علوم انسانی با بقیه علوم جدی‌تر نگاه شود می‌توان امیدوار بود که تأثیرگذاری بسزایی را میان سایر قالب علوم شاهد باشیم و به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. همان‌طور که زیست‌فناوری تمدن غرب، بدون مبانی علوم انسانی امکان‌پذیر نبود و با تلفیق آن در علوم انسانی در هم تنیدگی ایجاد شده است ما هم باید به سراغ اجرایی کردن این موضوع برویم چون امتحان خود را پس داده است و نشان داده که چقدر این ترکیب می‌تواند موفق ظاهر شود. باید همه ظرفیت‌ها را یکپارچه کنیم و دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم و با مدیریت صحیح وارد بحران‌ها نشویم.

گفتنی است در این نشست شریف‌زاده مدیر کارگروه کشوری، حمیده جعفری رئیس دانشکده هنر و معماری تهران جنوب، قیومی معاون اندیشکده مطالعات راهبردی دانشگاه آزاد، خانم شاه منصوری رئیس دانشکده ارتباطات، خانم مجیدی رئیس دانشکده بین‌الملل و جمعی دیگر از اساتید به ارائه پیشنهاد‌ها و نقطه نظرات خود در خصوص مسائل مختلف پرداختند.

مطرح شدن ترسیم سند نقشه راه برای دانشکده و هماهنگ نبودن ضوابط خلق اثر هنری با معیارهای دانشگاه آزاد، احیای هنرهای سنتی و احترام به هنرمندان و فراهم کردن فرصت ارائه و تبلیغ آثار هنری آن‌ها از هر تریبون رسانه‌ای به مخاطب، رفع نواقص و قوانین مدون نشده در حوزه رسانه که به جرائم رسانه‌ای منجر شده، تعیین تکلیف رسانه در حوزه مدرنیته و دنیای تکنولوژی و ارتباط آن با شبکه‌های اجتماعی، فراهم شدن فرصتی برای استفاده کاربردی و عملیاتی از  تحقیقات و دستاوردهای اساتید و پژوهشگران و پایان‌نامه‌های دانشجوهای مقاطع دکتری، تعیین سازوکاری درست از رشته‌های موجود در دانشگاه آزاد اسلامی و ارتباط آن با گفتمان اسلامی، مخالفت با ادغام دانشکده هنر و رسانه و ایجاد دانشکده‌ای با این عنوان، راه‌اندازی  پلاتو برای دانشجویان سینما در دانشگاه علوم تحقیقات از جمله موارد مورد بحث در این نشست بود که توسط اساتید و اعضای هیئت‌علمی با رئیس و معاون علوم انسانی دانشگاه آزاد مطرح شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بیانیه مطبوعاتی سفارت ایران در فرانسه در ارتباط با وقایع بخش کنسولی
  • امدادرسانی به بیش از ۶۰۰ نفر از افراد تحت تاثیر سیلاب در ۲۴ ساعت اخیر
  • مدرس حوزه: اکثر خودکشی‌های اخیر مولود فقر است
  • یک روح قاتل در دو بدن
  • مدرس حوزه علمیه: اکثر خودکشی‌های اخیر مولود فقر است
  • «اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است»
  • مدرس حوزه علمیه قم : اکثر خودکشی‌های اخیر در ایران مولود فقر و جیب خالی است/ «هیچ توصیه‌ای نداریم که فرد خودکشی‌کننده در قبرستان عمومی دفن نشود»
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟