Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-03-28@23:22:13 GMT

خِشت اوّل

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۷۹۵۲

زنگ آغاز مجلس یازدهم هم به صدا درآمد و افرادی که طی چهار سال گذشته به عنوان منتقدین عملکرد مجلس دهم شناخته می‌شدند، امروز صاحب این گوی و میدان هستند.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی دارا؛* آسیب‌شناسی عملکرد مجلس دهم من را یاد این شعر می‌اندازد که " خشت اول گر نهد معمار کج، تا ثریا می رود دیوار کج"؛ نمایندگان مجلس دهم بعضاً به این دلیل که هویت اصلی‌شان یعنی "وکیلِ مردم" بودن را فراموش کردند و به "وکیل‌الدوله" تبدیل شدند مسیر را از همان ابتدا اشتباه رفتند و خودشون را به جای وکیل، "ولی‌مردم" تصور کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر مسیر اصلی انقلاب را با معیار بیانات امامین آن بسنجیم باید بگوییم که آن‌ها قطعا از راه خارج بودند زیرا طبق بیان امام خمینی(ره) که فرمودند «همان مسیری که ملت داشتند، همین چیزی که اگر می خواهید مطابق با میل خودتان دموکراسی عمل بکنید، دموکراسی این است که آراء اکثریت، و آن هم این طور اکثریت، معتبر است؛ اکثریت هر چه گفتند آرای ایشان معتبر است و لو به خلاف، به ضرر خودشان باشد. شما ولیّ آنها نیستید که بگویید که این به ضرر شماست ما نمی خواهیم بکنیم. شما وکیل آنها هستید؛ ولیّ آنها نیستید. بر طبق آن طوری که خود ملت مسیرش هست.» عمل نکردند و چه بسا آنچه که مردم و صاحب نظران می‌خواستند تصمیمی عُقلایی‌تر از آنچه رقم می‌خورد بود.

 

اما امروز، اولویت‌بندی اقدامات مجلس یازدهم می‌بایست نمایانگر توجه آن‌ها به اصل مردم‌سالاری باشد؛ اصلی‌ترین دغدغه مردم امروز مسئله معیشت است؛ نظارت دقیق بر عملکرد یکسال پایانی دولت و پرهیز از لابی‌گری‌های مرسوم در دوره‌های گذشته راهکاری است تا معیشت مردم به ویژه قشر ضعیف جامعه در این یکسال پایانی از عمر دولت قدری بهبود پیدا کند.

 

در دوره دهم مجلس شورای اسلامی ۱۷۶ قانون مصوب شد؛ اما عدم نظارت صحیح مجلس بر اجرای آن و همینطور عدم پاسخ‌خواهی از دولت باعث شده است تا بیش از ۵۰ درصد آن همچنان بلاتکلیف بوده و در انتظار اجرایی شدن توسط دولت باشد.

 

امروز عموما نمایندگان دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی داعیه‌دار فعالیت چشمگیر، تلاش برای رفع مشکلات مردم و همینطور توجه به نظرات آن‌ها هستند؛ لازمه به فعلیت درآمدن این نکات مطالبه‌گری فعالان و جدی مردم، به ویژه جوانان، دانشجویان و اصحاب فکر و نظر است. بی‌تفاوت نبودن مردم نسبت به چگونگی عملکرد وکلایشان باعث می‌شود تا آن‌ها در معرض نظارت جدی قرار بگیرند و فرصت شانه‌ خالی کردن از زیر بار مسئولیت را پیدا نکنند.

 

و در پایان باید توجه کرد، افرادی که امروز موفق شدند تا اعتماد مردم رو جلب کنند و وکیل آن‌ها در مجلس شورای اسلامی باشند ( به ویژه جوانان راه‌یافته به مجلس) اگر این اصل مهم را فراموش کنند که صرفاً نمایندگانی از جانب مردم هستند، قطعا مثل بسیاری از افراد، توسط همین مردم کنار گذاشته خواهند شد و اصلی‌ترین نتیجه عدم موفقیت آن‌ها ضربه خوردن به اعتماد مردم به عنوان اصلی‌ترین سرمایه نظام است.

 

علی دارا پژوهشگر و فعال‌ رسانه‌ای - سیاسی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۷۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محمد صدر: لایحه حجاب بانک‌ها را هم ورشکسته می‌کند

محمد صدر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفتگو با ما در رابطه با کارنامه دولت سیزدهم گفت: آقای رئیسی قبل از اینکه مسئولیت در دولت را بپذیرد در ارتباط با برجام، اف‌ای تی اف، سیاست خارجی و به تبع در ارتباط با مسائل اقتصادی و معیشتی مردم اعلام می‌کرد که اصلا نباید اقتصاد مملکت یا معیشت را به سیاست خارجی یا برجام گره بزنیم. بعد از اینکه مسئولیت پذیرفت، به مرور زمان متوجه شد این شعار عملی نیست و اینها همه با هم ارتباط دارند، یعنی سیاست داخلی با سیاست خارجی و سیاست خارجی با مسائل اقتصادی و حل مشکلات اقتصادی با جذب سرمایه و نرخ تورم همه باهم مرتبط است، آقای رییسی پس از عهده‌دار شدن ریاست جمهوری متوجه شد که بدون حل برجام، اف‌ای‌تی‌اف، سیاست خارجی، فعال شدن در صحنه بین‌المللی و خارج شدن از انزوایی که ایران دارد نمی‌تواند مسائل اقتصادی را حل کند. 

او افزود: در حال حاضر هر چقدر به این در و آن در می‌زنند نرخ ارز روز به روز افزایش پیدا می‌کند و تورم هم افزایش پیدا کرده است. سرمایه گذاری خارجی که اصلا وجود نداشته و سرمایه گذار داخلی هم مشکل پیدا کرده و کشور با خروج سرمایه مواجه است. متاسفانه دولت سیزدهم موفقیتی در سیاست خارجی و اقتصادی ندارد و فشار‌ها بر روی مردم روز به روز افزایش پیدا می‌کند.

صدر تاکید کرد: یکی از خطراتی که نه تنها دولت بلکه نظام را تهدید می‌کند این است که این فشار‌های معیشتی و اقتصادی بر اعتراضات، مسائل فرهنگی و سیاسی که در گذشته وجود داشته اضافه شده و در نتیجه اعتراضات گسترش جدی پیدا خواهد کرد؛ بنابراین خطری است که نه تنها دولت بلکه سران سه قوه و کل مجموعه نظام باید برای آن فکر کنند و تغییرات اساسی در سیاست خارجی، سیاست داخلی، مسائل فرهنگی و اجتماعی به وجود بیاورند.

او با اشاره به یکی از خطرات آتی یعنی لجاجت با مردم با طرح لوایحی مثل عفاف و حجاب گفت: لایحه عفاف و حجاب که در مجلس مطرح شد از هنرمندی‌های بخش تندرو مجلس است، چون نه قوه قضائیه و نه دولت چنین لایحه‌ای را به مجلس نبرده‌اند. من با آقای اژه‌ای هم صحبت کردم، ایشان گفتند لایحه‌ای که ما تهیه کردیم ۶ ماده بود، وارد دولت که شد به ۱۲ ماده تبدیل شد و بعد به مجلس رفت و به ۷۰ طرح تبدیل شد که حتی حاضر نشدند این لایحه را در صحن علنی مجلس به رای بگذارند. این لایحه آنقدر مشکل دارد که بخشی از آن توسط شورای نگهبان و هیئت عالی نظارت بر سیاست‌های کلی رد شد و این لایحه اگر به اجرا گذاشته شود نارضایتی‌های مردم به ویژه بخش زنان که نیمی از جامعه ما هستند و اکثرشان هم معتقد به اسلام و انقلاب اسلامی هستند، بیشتر می‌شود و در مقابل نظام موضع گیری کنند و در نهایت با خطرات جدی مواجه می‌شویم. 

صدر تصریح کرد: در مورد لایحه عفاف و حجاب این شک وجود دارد که آیا نفوذ خارجی، دشمنان اسلام و دشمنان ایران پشت پرده هستند و به همان بخش تندرو مجلس تلقین دادند که این لایحه را تهیه و ارائه کنند. امیدوارم مسئولین نظام به این مسئله توجه کنند که نفوذ خارجی نه تنها در بخش‌های امنیتی، اقتصاد و نفت بلکه می‌تواند در بخش فرهنگی هم باشد و یک چنین ایده‌هایی ضد اسلام و ضد جمهوری اسلامی را از طریق برخی افراد تندرو که عقل کامل ندارند، به نظام تحمیل می‌کنند. 

او همچنین درباره کسر از حساب افراد بی حجاب گفت: طرح این مسئله باعث می‌شود که همه مردم پول‌هایشان را از بانک خارج کنند و به سیستم بانکی اعتماد نداشته باشند و نه تنها ضرر فرهنگی و بی اعتمادی بلکه ضرر اقتصادی هم می‌زند و بانک‌ها را ورشکسته می‌کند. یکی از همان مواردی که من فکر می‌کنم دشمنان اسلام و انقلاب پشت آن هستند همین بند است. متاسفم که این مسائل بعد از انتخابات مطرح می‌شود و اینگونه به مردم تلقین می‌کند که انتخابات گذشت، حال دوباره هرکاری دلشان می‌خواهد، انجام می‌دهند که این هم باعث خدشه دار شدن چهره نظام می‌شود.

منبع: منیبان

tags # بی حجاب ، حجاب اسلامی سایر اخبار (تصاویر) لئوپون، پادشاهِ پادشاهان؛ حیوان عجیب و غول‌پیکری که حاصل جفت‌گیری پلنگ و شیر است! (تصاویر) دانشمندان چهرۀ یک انسان اولیه را شناسایی کردند؛ انسان اولیه این شکلی بود! (تصاویر) چند سال پس از مردن انسان‌ها زمین چه شکلی خواهد بود؟ انسان‌هایی که خوراکشان گوشت انسان است!

دیگر خبرها

  • جاده پلدختر معمولان خرم‌آباد نیازمند توجه فوری و بسیار جدی دولت است
  • محمد صدر: لایحه حجاب بانک‌ها را هم ورشکسته می‌کند
  • چرا دردی دوا نمی‌شود؟
  • حسینی: نگاه دولت همکاری و هم‌افزایی با مجلس جدید است
  • نظر یک عضو مجمع درباره کسر از حساب بی‌حجاب‌ها
  • زمان اجرای افزایش حقوق کارمندان اعلام شد
  • میزان تخصیص ارز در سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است
  • خبر مهم برای کارمندان؛ زمان اجرای افزایش حقوق اعلام شد
  • مسئولان باید از دخالت در اقتصاد دل بکنند
  • ارائه لایحه پیشنهادی اصلاح ​مواد ۴١ و ۱۶۷ قانون کار/ دولت وکیل مدافع کارگران است