Web Analytics Made Easy - Statcounter

تکتم اکبری در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به شیوع ویروس کرونا در چندماه اخیر اظهار داشت: شیوع ویروس منحوس، باعث تغییراتی در شیوه زندگی افراد شده است و پیامدهای روانی از جمله تشدید اضطراب و ترس از بیماری، وسواس فکری و عملی را به همراه داشته است.

وی افزود: با توجه به تاکید زیادی که بر رعایت اصول بهداشتی، شستشوی مداوم دست‌ها، رعایت فاصله گذاری بین افراد می‌شود؛ ممکن است این امر در برخی افراد به ویژه افرادی که زمینه اختلالات اضطراب و وسواس را دارا هستند، باعث بروز وسواس و یا تشدید اضطراب و ترس ر در افراد دارای این علائم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروز افکار و رفتارهای شبه وسواس در شرایط فعلی طبیعی است

این کارشناس ارشد روانشناسی بیان داشت: باید به این موضوع توجه کرد که افکار و رفتارهای شبه وسواس در این شرایط و با توجه به توصیه‌های مکرر جهت رعایت اصول بهداشتی تا حدی طبیعی است و به ویژه در افرادی که زمینه این اختلال را نداشته باشند و در صورتیکه این رفتارهای وسواس گونه با افکار آزار دهنده و تکراری همراه نبوده و عملکرد روزانه فرد مختل نشده باشد، بعد از گذار از شرایط فعلی به احتمال زیاد برطرف خواهد شد.

وی اضافه کرد: اما چنانچه افراد دارای افکار وسواسی و آزار دهنده باشند و برای خنثی سازی این افکار دست به رفتارهای وسواسی از جمله شستشوی افراطی، استفاده بیش از حد از وسایل ضدعفونی کننده، پرهیز از هرگونه تماس با دیگران می‌زنند نیاز است برای بررسی دقیق‌تر شرایطشان از خدمات مشاوره‌ای (روانپزشکان و روانشناسان بالینی) بهره گیرند و دارو درمانی و رفتارهای شناختی رفتاری و … می‌تواند در درمان و کاهش علائم وسواس مؤثر باشد.

علائم اضطرابی در کودکان با تغییرات در خلق و خو همراه است

اکبری به بروز اختلالات اضطرابی و وسواس در کرونا در شرایط کرونایی اشاره داشت و گفت: به وجود آمدن علائم اضطرابی در کودکان می‌تواند با تغییرات در خلق آنها و پرخاشگری و نیز تغییر در الگوی خواب، علائم جسمانی مانند سردرد و دل درد و تعریق زیاد کف دست و غیره همراه باشد و در این دوران ممکن است در برخی کودکان دیده شود.

وی افزود: نگرانی کودکان در خصوص رخ دادن اتفاقات ناخوشایند و احساس ناتوانی در کنترل شرایط محیط در صورت تداوم می‌تواند شرایط ابتلاء به اختلال وسواس فکری و عملی را افزایش داده و هجوم افکار مزاحم به صورت مکرر و رفتارهای وسواسی در کودکان به وجود آید.

این کارشناس ارشد روان شناسی عوامل تشدید کننده وسواس در کودکان را برشمرد و گفت: در این زمین می‌توان به داشتن زمینه ژنتیکی، قرار گرفتن کودکان در معرض انواع اطلاعات مربوط به کرونا، انتقال مداوم اضطراب و نگرانی بزرگسالان، فاجعه سازی و صحبت‌های هیجانی آنها در نزد کودکان، تذکرهای مداوم جهت شستشوی دست‌ها و رفتارهای وسواسی بزرگسالان و تأثیر آنها روی کودکان از طریق یادگیری اشاره کرد.

اهمیت نقش والدین در کاهش وسواس در کودکان

وی به اهمیت نقش والدین در کاهش وسواس در کودکان اشاره کرد و اظهار داشت: ایجاد محیط و فضای آرام برای کودکان، صحبت کردن با کودک و ایجاد فرصت برای او تا بتواند در کمال آرامش نگرانی‌ها و افکار خود را مطرح کند و انجام بازی‌هایی که به تخلیه هیجانی منجر شود، انجام فعالیت ورزشی و بازی‌های مفرح کودک، تمرین تنفس عمیق، تماشای برنامه‌های شاد همراه با کودک توجه به تغذیه مناسب و فراهم کردن شرایطی جهت خواب آرام می‌تواند در این شرایط برای کودکان مفید باشد.

اکبری از جمله مسائل دیگری که والدین نیاز است توجه داشته باشند را پرهیز از گفتگوی غیر علمی و غیر اصولی در مورد بیماری نزد کودک و جلوگیری از دسترسی کودکان به اخبار مختلف و متعدد است، دانست و افزود: چنانچه والدین دارای رفتارهای وسواسی شدید باشند نیاز است برای کاهش علائم و درمان اقدام نمایند تا از تأثیرات نامطلوب رفتارهای آنها بر کودکانشان کاسته شود.

وی تاکید کرد: چنانچه وسواس کودک برای او آزار دهنده باشد و اختلال جدی در عملکرد روزانه اش ایجاد نماید حتماً باید از خدمات روان‌پزشکی و مشاوره برای کودک بهره برد.

کد خبر 4933991

منبع: مهر

کلیدواژه: شیوع کرونا اختلال روانی روانشناسی ویروس کرونا شیراز بوشهر روز قدس شیوع کرونا شهرکرد گرگان عید سعید فطر قزوین روز جهانی قدس نماز عید سعید فطر بیرجند ستاد مقابله با کرونا یاسوج رفتارهای وسواسی رفتارهای وسواس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۸۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیر شبکه کودک در این آیین گفت: امسال تئاتر تعاملی زنده را به نمایش گذاشتیم که در نوع خود بی نظیر است و واکنش‌ها در شبکه شاد بارگذاری می‌شد و در دستور کار قرار می‌گرفت.

محمدصادق باطنی افزود: نسل جدید با بحران هویت مواجه است؛ اگر کسی به نسل ما پاسخی نمی‌داد جویای پاسخ نبودیم، امروز، اما پاسخ سوالات خود را در فضای دیگری تهیه می‌کنند.

وی با بیان اینکه مساله دختران باید در برنامه‌های تلویزیونی برنامه‌ریزی شود، عنوان کرد: برای ورود به هویت کودکان باید برنامه‌ریزی لازم صورت گیرد که نشانه‌های ورود به هویت کودکان تشکیل گروه‌های هواداران است و خاطره‌گذاری در اذهان نیز از دیگر نشانه‌ها است، چراکه کودکان در هر سنی با یک برنامه تلویزیونی خاطره‌سازی کرده‌اند.

مدیر شبکه کودک افزود: برنامه سر سفره خدا خاطره چند نسل از روزه اولی‌ها است و این برنامه تلویزیونی به بخشی از آیین دین‌داری کودکان تبدیل شده که جای تقدیر دارد.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در حاشیه تقدیر از عوامل برنامه "سر سفره خدا" گفت:در تلاشیم عرصه حقیقی و عرصه مجازی و رسانه را به یکدیگر گره بزنیم که ماحصل این امر و رفت‌وآمد‌ها منجر به تولید چنین برنامه‌ای شد.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: امیدواریم امسال در راستای تعاملات و دغدغه‌هایمان باغ رسانه کودک و نوجوان را نیز افتتاح کنیم.

در پایان این جلسه از تمامی عوامل این برنامه تلویزیونی با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

دیگر خبرها

  • سازمان ملل: هر ۱۰ دقیقه یک کودک در غزه زخمی می‌شود یا می‌میرد
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • شناسایی دو هزار و 613 کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان
  • شناسایی دو هزار و ۶۱۳ کودک دارای اختلال اوتیسم در اصفهان
  • شوآف ممنوع، خودتان باشید
  • شهادت نزدیک به ۱۴ هزار کودک به دست صهیونیست‌ها
  • آمار هولناک کودکان شهید در غزه اعلام شد
  • ردپای ژنتیک در اختلال وسواس
  • اکران برنامه تلویزیونی سر سفره خدا با ضبط جدید
  • ممنوعیت تبلیغات در شبکه کودک برداشته شد؟