Web Analytics Made Easy - Statcounter

ابهام در تکمیل طرح توسعه امامزاده حسین(ع) در شهر قزوین منجر به بی‌خانمانی اهالی محله دباغان و حذف کامل این محله تاریخی شده است. ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۵ استانها قزوین نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، اگر این روزها گذر شما به محله تاریخی دباغان قزوین افتاده باشد، با انبوهی از خانه‌های تخریب‌شده مواجه می‌شوید که به خاطر اجرای ناقص طرح توسعه آستان مقدس امامزاده حسین(ع) به این روز افتاده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طرحی که به جای متحول کردن اقتصاد گردشگری شهر قزوین منجر به حذف کامل یک محله اصیل و باهویت از جاذبه‌های این شهر شده است.

برای اجرای طرح یادشده استانداری، شهرداری و اداره‌های کل مسکن و شهرسازی، اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی و گردشگری تفاهم نامه‌ای را در سال 92 امضا کردند که طبق آن مقرر شد هر کدام از این نهادها برای پیشبرد طرح بخشی از بودجه اجرای آن را تامین کنند. با این حال طرح مزبور با پاسکاری میان نهادهای متولی به درازا کشیده و حالا اهالی محله دباغان که زیر آوار خسارت‌های اجرای ناقص طرح مانده‌اند، زندگی خود را مختل‌شده می‌بینند.

ایجاد ناامنی در محل

یکی از اهالی محله دباغان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با انتقاد از اهمال مسئولان در به سرانجام رساندن طرح ساماندهی و توسعه امامزاده حسین‌(ع) اظهار داشت: متاسفانه از زمانی که اجرای طرح متوقف شده، هیچ مسئولی جوابگوی مشکلات ساکنان این محله نیست و هر کدام از مسئولان می‌گویند که این یا آن یکی مسئول است.

پرویز کلاهدوزها با اشاره به ناامنی حاکم شده در پی اجرای طرح مذکور افزود: از زمانی که خانه‌های اطراف خریداری و به صورت نیمه کاره خراب شده‌اند، این خانه‌ها به محل تجمع معتادان و مردان بزه‌کار بدل شده‌اند و به همین خاطر هیچ‌گونه احساس امنیتی در محله تاریخی و قدیمی دباغان نداریم.

فقط شهرداری سهم خود را پرداخته است

اما شهردار قزوین اعتقاد دارد که شروع کردن اجرای این طرح و دست زدن به چنین عملیات گسترده‌ای بدون تامین اعتبار از ابتدا اشتباه بوده است. سیاوش طاهرخانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین با یادآوری اینکه بودجه اولیه برای اجرای این طرح 60 میلیارد تومان بوده، اظهار داشت: طبق توافق‌نامه امضاشده میان 4 دستگاه متولی اجرای طرح، نیمی از این بودجه یعنی 30 میلیارد تومان را باید اداره کل راه و شهرسازی استان تامین می‌کرد. همچنین سهم شهرداری، ادارات کل اوقاف و امور خیریه و میراث فرهنگی و گردشگری در این طرح به ترتیب 15، 10 و 5 میلیارد تومان است.

قزوین|گزارش تصویری از محله ای که مخروبه شدقزوین| مستضعفین در مکتب امام خمینی (ره) ولی نعمت جامعه هستندفرمانده سپاه استان قزوین در گفت‌وگو با تسنیم: ‌بیشتر از دوران مقدس ‌داوطلب ‌حضور در میادین رزم داریم / طراحان جنگ نرم ‌دوباره فعال شده‌ان

طاهرخانی با بیان اینکه شهرداری تاکنون 10 میلیارد تومان برای این طرح هزینه کرده، اضافه کرد: متاسفانه نبود مشارکت جدی از سوی دیگر دستگاه‌های مسئول و تامین نشدن بودجه‌های لازم سبب توقف اجرا و پیشروی طرح شده و آسیب دیدن زندگی مردمان محله کهن دباغان شده است.

اما در این میان مدیرکل مسکن و شهرسازی استان از بودجه حرف نمی‌زند و معتقد است که برای کامل شدن این طرح مردم باید با نهادهای متولی همراهی کنند. اکبر مبارک‌قدم در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین اظهار داشت: کل مساحت طرح ساماندهی یاد شده 18 هکتار بوده و قرار است که 4 هکتار باقیمانده از طرح به زودی تملک شود. تا امروز از 230 پلاک مسکونی و 130 واحد تجاری (مجموعاً 460 پلاک ملکی) 170 پلاک تملک شده‌اند و برای تملک بقیه پلاک‌ها نیازمند مساعدت و همکاری بقیه ساکنان محله دباغان هستیم.

قیمت تعیین‌شده برای املاک واقعی نیست

با این حال یکی دیگر از اهالی این محله در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین قیمت تعیین‌شده از سوی شهرداری را برای خرید املاک مربوطه را کافی ندانست و گفت: امکان ندارد بتوانم به قیمت پیشین خانه خود را به شهرداری یا هر نهاد دیگری بفروشم. بنابراین اگر قرار بر تکمیل این طرح باشد، خانه‌ام را کمتر از متری یک میلیون تومان نمی‌فروشم.

محمدرضا سیمیاری معاوضه خانه خود با یک خانه دیگر در محله‌ای مشابه را اقدام منطقی‌تری عنوان کرد و افزود: اگر به جای این خانه، یک خانه با قیمت مشابه به من بدهند، حاضر به مشارکت در طرح هستم. حتی می‌توانند به جای خانه 3 طبقه‌ام خانه‌ای 2 طبقه به من بدهند و یک طبقه دیگر را وقف امامزاده حسین‌(ع) کنند.

تکمیل تملک‌ها تا 3 ماه آینده

از طرف دیگر، معاون عمرانی استاندار در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قزوین کلاف سردرگم ماجرا را بی‌تدبیری توصیف کرد و اظهار داشت: باید اول مطابق وضع اقتصادی حاکم در کشور، بودجه اجرای طرح تامین، تخصیص و در تعیین قیمت‌های املاک و خانه‌های واقع شده در طرح بحث رکود خرید و فروش مسکن لحاظ می‌شد.

علی فرخزاد ضمن تکرار وعده‌های پیشین خود افزود: اگر 4 دستگاه مشارکت‌کننده در طرح ساماندهی امامزاده حسین‌(ع) 15 میلیارد تومان از بودجه باقیمانده را تامین کنند که قول انجام آن را هم داده‌اند، حداکثر تا 3 ماه آینده کل تملک‌ها صورت می‌گیرد و بعد از آن طرح ساماندهی را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: متاسفانه از مرداد ماه 3 سال گذشته هیچ اقدام عملی در جهت بهسازی و پیشرفت این طرح صورت نگرفته است؛ اما امیدواریم با تملک 94 واحد مسکونی باقیمانده، عملیات اجرایی سرعت بیشتری به خود بگیرد.

 

انتهای پیام/ی

R7541/P/S6,63/CT6 واژه های کاربردی مرتبط سازمان اوقاف سازمان میراث فرهنگی استانداری قزوین

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان اوقاف سازمان میراث فرهنگی استانداری قزوین سازمان اوقاف سازمان میراث فرهنگی استانداری قزوین میلیارد تومان امامزاده حسین طرح ساماندهی محله دباغان اجرای طرح خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۸۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، پایدارسازی دشت قزوین باید اولویت بخش کشاورزی باشد چرا که اهمیت دشت قزوین بر کسی پوشیده نیست و نجات این دشت با ۴۷۰ هزار هکتارکه بنیانگذار کشاورزی مدرن در کشور است می‌تواند آغاز کننده توسعه بخش کشاورزی باشد.
رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: مقام معظم رهبری از سال ۸۲ تاکید ویژه‌ای بر روی دشت قزوین دارند. در اجرای رهنمود‌های ایشان باید ساختارسازی صورت گیرد و حرکت‌های جهادی انجام شود. مدیران ارشد استان از پارسال کمیته‌ای برای احیای دشت قزوین تشکیل داده اند. موضوعات در حال پیگیری است.
امانپور گفت: ۲۲ سال است که کاری برای دشت قزوین انجام نشده است. برای احیای دشت قزوین باید امید ایجاد کنیم. عزم راسخ داشته باشیم. تمدن سازی با محتوای مدیریت جهادی شکل می‌گیرد. الگوی جهادی برای توسعه پایدار تدوین شده است. اگر احیای دشت مهم است این اهمیت باید در همه شئون عمل شود. اینگونه نیست که یک نفر راه بیفتد و دشت قزوین را احیا کند. موضوع نهایی استان آب است و اگر حکمرانی نتواند برای آن کاری بکند همه کار‌ها بر زمین می‌ماند. نمی‌شود که از چاه‌های مجاز و غیرمجاز استان آب برداشت شود.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) گفت: بحران آب یک مساله جهانی است و در کشور ما هم یک موضوع ملی است. ما در استان قزوین به اندازه دو برابر آب قابل برنامه ریزی استفاده می‌کنیم. برای استان ما ۷۵۲ میلیون مترمکعب آب برنامه ریزی شده است که دوبرابر آن استفاده می‌شود. ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب در استان داریم و نتیجه این اضافه برداشت‌ها فرونشست زمین، خشک شدن درختان، فرسایش خاک و سایر مسائل بحران زاست.
رئیس کمیته احیاء و توسعه پایدار دشت قزوین در ادامه تصریح کرد: ما نیازمند تهیه سند بالادستی هستیم که عنوان آن مدیریت جامع حوزه آبخیز از آن یاد می‌شود. تولید اطلاعات با عنوان آمایش سرزمینی از آن یاد می‌شود. تعیین کاربری منابع که آب و خاک و اکوسیستم را شامل می‌شود. تهیه دستورالعمل‌های استفاده از آن است. تبعیت بهره برداران از آن است. همه اقدامات باید ذیل این سند قرار گیرد.
امانپور گفت: تغذیه سفره آب استان با آبخیزداری و آبخوانداری است. برای اولین بار در کشور بخش خصوصی برای ارائه و اجرای الگوی آبخیزداری در استان اجرا می‌شود. باید سراغ مردم برویم و به مردم اعتماد کنیم.
نظری گفت: بهره وری در حوزه کشاورزی در دشت قزوین وضعیت ما از متوسط کشوری بهتر است، اما باتوجه به اقلیم قزوین، بیش از ۹۰ درصد محصولات کشاورزی آب بر هستند. ما باید محصولات آب بر را وارد کنیم و در حفظ آب که برای نسل‌های آینده است توجه بیشتری داشته باشیم.

دیگر خبرها

  • سرنوشت بچه گمشده محله مولوی تهران چه شد؟
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ضرورت تامین روشنایی محله های بی دفاع شهری
  • منتظر ثبت چند اثر جهانی دیگر در قزوین
  • احداث یک مجموعه ورزشی در محله امامزاده یحیی تا دهه فجر/ بازدید اهالی رسانه از بلدیه
  • تکیه تاریخی سادات اخوی بازسازی می‌شود
  • تکیه تاریخی سادات اخوی احیا و بازسازی می‌شود
  • ۱۶۰ میلیارد لیتر کسری آب داریم
  • برگزاری مسابقات فوتبال خیابانی در قزوین
  • توسعه زیرساخت‌های گردشگری در مسیر رشد ۲۵ درصدی جذب گردشگران