Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-20@05:14:10 GMT

افزایش 36 درصدی واکسیناسیون تب برفکی در زنجان

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۳۸۷۱۱

افزایش 36 درصدی واکسیناسیون تب برفکی در زنجان

مدیر کل دامپزشکی استان زنجان گفت: واکسیناسیون تب برفکی در زنجان در سال‌جاری افزایش 36 درصدی داشته است.

محمدباقر حاج کاظمی امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در زنجان اظهار کرد: دامپزشکی استان زنجان در زمینه جلوگیری از شیوع بیماری‌ها فعالیت می‌کند.

مدیر کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به بروز بیماری تب برفکی در تعداد اندکی از واحد‌های دامداری سنتی زنجان عنوان کرد: تب برفکی یک بیماری معمول و بومی در کشور و استان است و بر این اساس همه ساله متناسب با راهبردهای کشوری، برنامه‌ریزی جدی  برای فعالیت‌های مراقبتی، واکسیناسیون و نمونه‌گیری بیماری تب برفکی در استان زنجان انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در سال‌جاری 518 هزار و 426 رأس واکسیناسیون دام در مقابل بیماری تب برفکی انجام شده که نسبت به سال گذشته 36 درصد افزایش داشته است اما ذکر این نکته مهم است که واکسیناسیون به تنهایی قادر به حفظ دام در مقابل بیماری نیست و در صورت عدم مراقبت‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای با توجه به سویه‌های مختلف ویروس  عبور ویروس از سدهای ایمنی بدن و یا شکست ایمنی دور از انتظار نیست.

حاج کاظمی با اشاره به اینکه مردم نیز قبل از بروز بیماری باید در خرید دام جدید وسواس لازم را به خرج دهند و غنی بودن مراتع آنها را وسوسه نکند که بدون رعایت الزامات بهداشتی و فنی دام جدید را خریداری کنند، ادامه داد: اگر دام جدیدی هم خریداری کردند حداقل 3-2 هفته آنها را جدا نگه داشته و در این مدت آنها را سمپاشی کرده و داروهای ضد انگل در اختیار آنها قرار دهند و پس از انگل زدایی آنها را وارد گله خود یا گله روستا کنند، چراکه ممکن است دام در مرحله کمون از بیماری‌های واگیردار بوده وطی این مدت عامل بیماری را بین دام‌ها پخش کرده منجر به خسارات و تلفات در سایر دام‌ها شود.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه در زمان شیوع بیماری تب برفکی اقدامات مختلفی را باید انجام دهند، ادامه داد: در این مدت باید دام‌های درگیر از دام‌های سالم جدا شده و حداقل ارتباط مستقیم و غیر مستقیم را با دام‌های سالم داشته و تحت مراقبت‌های بهداشتی بیشتر قرار گیرند و با توجه به حساسیت دام‌های جوان‌تر و نوزادان شیرخوار، در زمان شیوع اهمیت دارد که بره‌ها و گوساله‌ها را از مادران جدا کنند و شیرمادر به طور مستقیم مادر در اختیار حیوان قرار نگیرد، به عبارت دیگر از شیر دام‌های سالم برای آنها منظور شده و یا شیردام مادر را جوشانده شده و پس از سرد کردن در اختیار دام‌های نوزاد و شیرخوار قرار دهند و ضد عفونی مرتب محوطه به عنوان یکی از اقدامات اساسی مد نظر باشد تا بار ویروسی را در محیط کم کند.

وی با بیان اینکه بیماری تب برفکی موجب ایجاد زخم در دهان و سم حیوانات می‌شود، تصریح کرد: دامداران با مراقبت از این حیوانات و جلوگیری از ایجاد عفونت‌ این زخم‌ها و تاول‌ها می‌توانند سرعت بهبودی دام را افزایش دهند.

حاج کاظمی با اشاره به اینکه شماره تلفن 1512 برای دریافت مشاوره دامپزشکی دامداران در نظر گرفته شده است، گفت: بیشتر مردم درمان سنتی این بیماری از جمله شست‌و‌شوی محل زخم‌ها را انجام دهند و معمولا با حمایت چند روزه دام سلامت خود را کسب کند، ولی بی شک استفاده  از مشاوره دامپزشکان و درمان‌های حمایتی علمی برای فروکاستن از تب دام‌ها و التیام زخم‌ها روند بهبودی سریع‌تر خواهد بود.

انتهای پیام/73004/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان واکسیناسیون تب بیماری حاج کاظمی سنتی مشاوره جلوگیری حیوانات مراقبت عفونت درمان ضدعفونی دامپزشکی استان زنجان بیماری تب برفکی تب برفکی دام ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۸۷۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است

محمدباقر حاج کاظمی مدیرکل دامپزشکی استان زنجان با بیان اینکه تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است گفت : این جوجه‌ها به طور معمول جوجه‌های نر از مزارع و واحدهای مرغ تخمگذار هستند که نگهداری آنها برای واحدهای پرورش طیور از نظر اقتصادی صرفه ندارد بنابراین آنها را در بازار به فروش می‌رسانند و یا در کارخانه تبدیل به پودر گوشت می‌کنند.

وی با بیان اینکه رنگی بودن این جوجه‌ها موجب جذب کودکان می‌شود، گفت: با توجه به اینکه مراکز تولید جوجه‌های رنگی نامشخص و شرایط و نحوه پرورش آنها به صورت غیر بهداشتی و به شکل متراکم و فشرده است و در شرایط نامناسب در کنار خیابان‌ و احتمالا در معرض انواع میکروب‌ های بیماری‌ زا نگهداری و عرضه می ‌شوند مورد تأیید دامپزشکی نیستند.

حاج کاظمی با بیان اینکه این جوجه ها اغلب چون سیستم بدنی ضعیفی دارند، بعد از چند روز می‌میرند، افزود: برخی از این جوجه ‌ها ممکن است با داشتن ظاهری سالم و مقاوم به دلیل شرایط بد نگهداری و نبود واکسیناسیون درصد آلودگی بسیار بالایی داشته باشند و ناقل میکروب‌ ها و ویروس های بیماری ‌زای مشترک بین طیور و انسان باشند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان تاکید کرد: اطلاع‌رسانی به مردم برای خرید نکردن جوجه‌های رنگی، اردک‌های کوچک و سایر حیوانات مورد توجه کودکان، اصلی‌ترین وظیفه دامپزشکی برای مقابله با بیماری‌های مشترک قابل انتقال از این موجودات به انسان است.

وی اضافه کرد: هر یک از این حیوانات جمعیت میکروبی منحصر به فردی را در سطح بدن و دستگاه گوارش خود دارند که با جمعیت انسانی سازگاری ندارند و بالقوه می توانند بسیار خطرناک باشند.

این مسوول یادآور شد: بیماری‌های مشترک بین طیور و انسان ممکن است از طریق جوجه‌های رنگی به انسان منتقل شود.

به گفته حاج کاظمی، آنفلوانزای فوق حاد طیور و یا باکتری سالمونلا (باکتری‌های دستگاه گوارش طیور) از جمله بیماری هایی هستند که می‌توانند به انسان منتقل شود و مشکلات عدیده ای را برای کودکان از جمله دل درد و اسهال (بیماری های گوارشی خطرناک) ایجاد کند.

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان از مردم خواست، در صورت مشاهده موارد مشکوک و غیر بهداشتی مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ به این اداره کل اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

دیگر خبرها

  • ۲۳ مزرعه پرورش مرغ مادر گوشتی در زنجان فعال است
  • تحقق ۱۰۰ درصدی واکسیناسیون علیه بیماری لمپی اسکین در شهرستان درگز
  • واکسیناسیون ناجی جان و سلامت انسان‌ها در برابر بیماری‌های عفونی
  • ایمن سازی دام‌ها علیه بیماری‌ها
  • آغاز طرح واکسیناسیون سراسری دام علیه بیماری تب مالت از اردیبهشت
  • واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی در گنابادعلیه بیماری نیوکاسل
  • توصیه دامپزشکی گناباد در خصوص واکسیناسیون آنتروتوکسمی دام سبک
  • افزایش ۲۰ درصدی میزان بازدید گردشگران از آثار تاریخی سلطانیه
  • واکسیناسیون طیور علیه بیماری «سالمونلا» اولویت سازمان دامپزشکی شد
  • تهیه و نگهداری جوجه‌های رنگی در منازل خطرآفرین است