Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش صدای ایران، امید سجادیان ادامه داد: مناطق گچساران و خائیز که در استان کهگیلویه و بویر احمد طی هفته گذشته درگیر آتش‌سوزی ‌شده‌اند جزو مناطق گرمسیری هستند که پوشش‌های گیاهی آن زودتر خشک شده بود اما طی یک یا دو هفته آینده با خشک شدن پوشش‌های گیاهی مناطق سردسیر و شمالی کشور، این مناطق نیز مستعد آتش‌سوزی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از گسترش آتش‌سوزی جنگلی چه باید کرد گفت: مهار آتش در ساعات اولیه آغاز آش‌سوزی بسیار مهم است و اگر سازمان مدیریت بحران بتواند در همان ساعات ابتدایی نیروهای انسانی و سازمان‌های متولی امر را هماهنگ و مدیریت کند می‌تواند در همان لحظات اولیه آتش را  کنترل کرد تا وسعت پیدا نکند اما اگر زمان اعزام و رسیدن نیروهای مردمی و سازمانی به‌طول بیانجامد،  آتش سوزی از کنترل خارج می‌شود و آتش گسترش پیدا خواهد کرد.

سجادیان در ادامه با اشاره به اینکه هرسال کانون‌های مستعد آتش سوزی تا حدودی از قبل شناسایی و مشخص می شوند، گفت: اگر جوامع محلی این مناطق پیش‌بینی شده آموزش ببینند و امکانات لازم در اختیار آنان قرار گیرد می‌توانیم نسبت به اطفا و کنترل حریق با سرعت عمل بیشتری اقدام کنیم.

این عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس بر ضرورت آموزش نیروهای مردمی و نیروهای واکنش سریع تاکید کرد و گفت: اگر هنگام آتش‌سوزی تعداد نیروی انسانی زیادی برای کمک و امدادرسانی داشته باشیم اما آموزش ندیده و فاقد تجهیزات لازم باشند، نمی‌تواننند در اطفای حریق نقش زیاد موثری داشته باشند.

سجادیان همچنین هماهنگی بین نیروهای امدادی را یکی دیگر از ضرورت‌های مقابله با آتش‌سوزی عرصه‌های طبیعی دانست و گفت: نیروهای مردمی و سازمانی باید تحت مدیریتی واحد و با هماهنگی و برنامه‌ریزی مشخص به مناطق بحرانی اعزام شوند تا بتوانند با کمک یکدیگر آتش را کنترل و از گسترش آن جلوگیری کنند.

وی ادامه داد: تمام نیروهای دخیل در عملیات اطفای حریق عرصه‌های طبیعی باید براساس یک برنامه‌ریزی از پیش تعیین شده عمل کنند تا بتوانند آتش را مهار کنند. اگر هر گروه و سازمانی بخواهد به‌طور مستقل به اطفای حریق بپردازد و بدون تجهیزات و آموزش‌های لازم از نقطه دلخواه خود شروع به مهار آتش کند، کنترل آتش‌سوزی‌ها دشوار می‌شود.

این عضو هیات مدیره انجمن نهضت سبز زاگرس افزود: بین ۴ تا ۵ ماه از سال شاهد آتش‌سوزی در عرصه‌های طبیعی کشور هستیم بنابراین باید هرسال آمادگی بیشتری برای مقابله با چنین حوادثی داشته باشیم. طی ۸ ماه دیگر سال که فصل سرد و پر بارش کشور است لازم است ضمن پیش‌بینی اعتبارات لازم، ظرفیت سازمان‌هایی که می‌توانند در این شرایط کمک کنند را مشخص کرد تا بتوان بدون هیچ تعللی در زمان وقوع آتش‌سوزی از ظرفیت‌های آن‌ها استفاده کرد. از جمله این نهادها می‌توان به نیروهای مسلح، هلال احمرو سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد. در واقع یک سازمان مرجع باید پیش از وقوع آتش‌سوزی هماهنگی‌ها و نامه‌نگاری‌های اداری لازم را انجام دهد و با برگزاری مانور در مناطق مستعد آمادگی لازم برای مقابله به‌موقع با آتش‌سوزی‌ها را کسب کند.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از آتش سوزی‌های جنگل‌ها و مراتع را انسان‌ها به‌صورت عمدی و سهوی موجب می‌شوند، توصیه کرد: هرساله به‌دلیل اختلافات محلی و زمین‌خواری بخش زیادی از اراضی ملی آتش زده می‌شود. مردم در صورت مشاهده چنین اتفاقاتی باید این افراد را به نهادهای ذیربط معرفی و این آتش‌سوزی‌ها را گزارش کنند..

سجادیان در پایان درباره آتش‌سوزی‌هایی که به علت خطای سهوی انسان‌ها رخ می‌دهد،تاکیدکرد: مردم باید از رها کردن شیشه،‌ پلاستیک و فلز در طبیعت بپرهیزند و تا حد امکان در مناطق طبیعی از روشن کردن آتش خودداری کنند و در صورت روشن کردن آتش قبل از ترک محل از خاموش‌شدن آن اطمینان کامل حاصل کنند تا بتوانیم بروز چنین حوادثی را در کشور به حداقل برسانیم.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: صدای ایران آتش سوزی آتش سوزی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۹۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری در سمنان

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان بر لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری این استان تأکید کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، حمید احسانی در سومین جلسه ستاد مدیریت شرایط اضطراری شرکت که به ریاست مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیر عامل شرکت مدیریت منابع آب ایران برگزار شد، اظهار داشت: با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر وقوع سیلاب، دستگاه‌های اجرایی استان سمنان مربوطه باید اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری این استان را در اولویت برنامه‌های کاری خود قرار دهند.

وی افزود: همچنین باید نقاط حادثه‌خیز ناشی از سیلاب در استان سمنان با در نظر گرفتن اولویت، به مراجع ذیصلاح و دستگاه مربوطه اطلاع‌رسانی شود تا اقدام لازم را انجام دهند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان با بیان اینکه اصلاح سازه‌های تقاطعی به تخلیه ایمن سیلاب کمک می‌کند گفت: باید این سازه‌های خطرآفرین شناسایی و اقدام لازم برای عبور ایمن سیلاب در اسرع وقت انجام شود.

احسانی همچنین با اشاره به بارندگی در بیشتر نقاط استان سمنان و احتمال وقوع سیل در این استان، بر ضرورت آماده باش مدیران ستادی و تمام اعضای ستاد مدیریت سیلاب و کمیته شرایط اضطراری شرکت تأکید و خاطرنشان کرد: باید وضعیت بارندگی هر یک از شهرستان‌ها تا پایان خروج جبهه بارشی از استان سمنان به طور مستمر اطلاع رسانی شود.

وی از مدیران امور منابع آب شهرستان‌ها و متصدیان ایستگاه‌های هواشناسی و هیدرومتری خواست تا با کارکنان دفتر مطالعات پایه شرکت برای اعلام هشدار سیلاب ایستگاه‌ها تا اطلاع ثانوی ارتباط مداوم داشته باشند و گروه‌های گشت و بازرسی منابع آب سطحی ضمن آمادگی لازم نسبت به محدوده کاری خود در تمامی رودخانه‌ها و مسیرهای استان حضور فعال داشته باشند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان بر ضرورت هماهنگی لازم با شرکت آب‌ و فاضلاب این استان به منظور ذخیره‌سازی حداکثری در مخازن ذخیره آب در زمان وقوع سیلاب‌های احتمالی تأکید کرد و گفت: باید با اداره امور عشایری استان سمنان مکاتبات لازم برای اطلاع‌رسانی درباره هشدارهای سازمان هواشناسی و وقوع سیلاب‌های احتمالی در مناطق ییلاقی انجام شود تا خسارت‌های ناشی از سیلاب احتمالی برای عشایر استان سمنان به حداقل برسد.

احسانی با اشاره به هشدار نارنجی هواشناسی برای استان سمنان در ساعات و روزهای آینده گفت: مردم هشدارهای هواشناسی را جدی بگیرند و از توقف در بستر و حاشیه‌های رودخانه‌های مستعد سیلاب خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: "خودداری از تردد و توقف در مسیرها و جاده‌های حاشیه و بستر رودخانه‌ها، عدم حضور مسافران و گردشگران در مناطق پست و بستر و حاشیه رودخانه‌ها و مناطق ساحلی، عدم عبور از سازه‌های تقاطعی و پل‌های رودخانه‌های سیلابی، آمادگی حداکثری تمامی دستگاه‌های اجرایی خدماتی و امدادی و تجهیز گروه‌های عملیاتی، پاکسازی و بازگشایی کامل مجاری آبی رودخانه‌ها و سازه‌های تقاطعی به ویژه مراکز جمعیتی و تخلیه اماکن و مراکز جمعیتی در معرض و مسیر سیلاب" بسیار ضروری است.

 سرپرست شرکت آب منطقه‌ای سمنان تأکید کرد: نیاز است مردم و دستگاه‌های اجرایی به علت صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی احزاب است توصیه‌ها را در استان سمنان در دستور کار خود قرار دهند.

انتهای پیام/363/

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی افزایش دما و گرد و خاک برای خوزستان
  • وقوع حادثه امنیتی در آب‌های یمن
  • در انتظار وقوع یک انقلاب در خط میانی یوونتوس؛ چه کسانی می‌روند؟
  • بررسی علل وقوع حوادث غیرمترقبه ایلام
  • آتش سوزی در یک مدرسه دخترانه
  • وقوع آتش سوزی مهیب یک کارخانه در قم (فیلم)
  • لزوم اصلاح سازه‌های تقاطعی فاقد آبگذری در سمنان
  • وقوع آتش سوزی مهیب در یک کارخانه‌ در قم | ویدئو
  • جزییات حادثه حریق در انبار دارویی بیمارستان امام حسین (ع) تهران
  • هشدار زرد وقوع گرد و خاک در خوزستان