Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه تاکید کرد: شیوع بیماری کرونا تهدیدی بوده است که به فرصت همبستگی و کمک به آسیب دیدگان تبدیل شده است.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف، حجت‌الاسلام «محمدرضا شهیدی‌پور»، عضو هیئت علمی جامعة‌المصطفی(ص) العالمیه با اشاره به نقش‌آفرینی جهادی جامعه قرآنی در مدیریت بحران کرونا گفت: باید از این فرصت که به دست آمده حسن استفاده را بکنیم، اضطراب و استرسی که در اثر شیوع این بیماری به وجود آمده تا حدودی لازم است و استرس همیشه بد نیست، خداوند در قرآن می فرماید: وَنَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً یعنی ما شما را با خوبی و بدی آزمایش می کنیم برخی گفته اند منظور از شر بیماری است و مقصود از خیر، صحت، امنیت و عافیت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداوند گاهی ما را با صحت و سلامت و گاهی با بیماری و ناامنی آزمایش می‌کند.

 

وی اظهار کرد: با بروز این بیماری متوجه شدیم که انسان موجود ضعیفی است و در برابر این ویروس کاملاً مورد تهدید قرار گرفته اما باید این تهدید را تبدیل به فرصت کنیم، البته مردم ایران خیلی زود به این فرصت دست یافتند و نمونه آن همبستگی مردم و کمک به آسیب دیدگان است. نکته دیگر که با بروز این بیماری روشن شد این بود که نباید در هیچ زمینه ای به کشورهای دیگر تکیه کنیم و باید مستقل باشیم. 

 

این استاد حوزه و دانشگاه اذعان کرد: طبق احادیث و روایات، دو چیز است که باعث ایجاد آرامش در انسان می شود، یکی نماز و دیگری تلاوت قرآن. با شیوع این بیماری جدید متوجه شدیم که به دعا و توسل به امامان معصوم و ارواح پاک شهدا احتیاج داریم و این خیلی برای غلبه بر استرس کمک می کند.

 

وی افزود: متأسفانه برخی دنبال ایجاد استرس در جامعه هستند. گاهی دانستن هر موضوعی لازم نیست و علاوه بر اینکه نباید اطلاعات غلط بدهیم، نباید هر اطلاعات درستی را هم پخش کنیم چون دانستن برخی موارد که ضرورت ندارد استرس ایجاد می کند. متأسفانه برخی اطلاعات فضای مجازی نادرست است و مردم نباید به آنها توجه کنند.

 

استاد حفظ و قرائت قرآن عنوان کرد: استرس در حدی لازم است تا نکات بهداشتی رعایت شود و همین که انسان به یاد مرگ باشد بهترین وعظ است. در حدیثی آمده است که برای آخرت به گونه ای کار کن که گویی فردا از دنیا می روی و در مورد امور دنیوی و اقتصادی به شیوه ای عمل کن که انگار همیشه در دنیا خواهی ماند، این حدیث به داشتن امید تأکید دارد و این دو یعنی خوف و رجا باید با هم باشد اگر ترس زیاد باشد زندگی مختل می شود و اگر امیدواری زیاد شود انسان مغرور می شود، باید در خودمان خوف و رجاء را در حد اعتدال نگه داریم.

 

وی بیان کرد: فاصله گذاری اجتماعی ضروری است و حتی اگر بتوانیم در اماکن مذهبی و زیارتی حضور پیدا کنیم این فاصله گذاری اجتماعی را باید رعایت کنیم گاهی اوقات باید از خطرات احتمالی جلوگیری کنیم. همچنین در شرایطی هستیم که مؤسسات و مراکز دینی و قرآنی تعطیل است اما از طریق فضای مجازی می توانیم فعالیت این مراکز را ادامه دهیم و در این فرصتی که مردم بیشتر در خانه هستند باید خود را با مسائل فرهنگی و دینی سرگرم کنند و آموزش و انس با قرآن بصورت مجازی صورت پذیرد که البته تا حدی انجام شده است.

 

مدیر گروه علوم و فنون قرائات جامعة المصطفی(ص) اظهار کرد: در شرایط کنونی مردم بیشتر احساس نیاز می کنند که با معنویات آشنا و دمساز شوند و حتی کسانی که ظاهراً مذهبی نیستند این روزها معنویتشان تقویت شده مثل کشتی که وقتی دچار طوفان می شود همه افراد درون آن به یاد خدا می افتند، یعنی به نیرویی متوسل می شوند که احساس می کنند می تواند آنها را نجات دهد، بنابراین باید این امید را در مردم زنده نگه داریم. هنرمندان هم باید سعی کنند نشاط را در جامعه حفظ کنند زیرا جامعه هم به شادی و هم به تفکر و معنویات نیاز دارد.

 

حجت الاسلام شهیدی پور ضمن  تقدیر از حضور فعالانه سازمان اوقاف و امور خیریه که دربسیج ملی مبارزه با کرونا ، گفت: سازمان اوقاف می تواند از نذورات و کمک های مردمی که وجود دارد برای درمان بیماران و یا جلوگیری از شیوع ویروس کرونا استفاده کند. ممکن است شخصی نذر کرده باشد مبلغی را برای سوگواری شهادت یکی از ائمه معصومین(ع) هزینه کند حال که موردی ضروری تر پیش آمده می توان از حاکم شرع یعنی فقیه اجازه گرفت و مبلغ را در این قسمت هزینه کرد همانطور که الآن فقها اجازه داده اند که از سهم امام و سهم سادات برای افراد نیازمند هزینه شود.

پایان پیام/40

منبع: شبستان

کلیدواژه: رزمایش مواسات و همدلی پیشگیری از شیوع ویروس کرونا سبک زندگی اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۳۹۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان

به گزارش خبرآنلاین، براساس اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در سال ۱۴۰۲ تعداد ۶۱۲ مورد ابتلا به سرخک در کشور شناسایی شده است که بیشترین مبتلایان در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و خراسان رضوی بوده است.

شهنام عرشی در گفت‌وگو با تسنیم درباره آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور اظهار کرد: شیوع بالای بیماری سرخک به دلیل ضعف برنامه واکسیناسیون در کشورهای همسایه به‌ویژه در شرق کشور و تردد اتباع غیر آن‌ها به شکل مجاز یا غیرمجاز، تهدید مستمر برای دستاورد حذف سرخک کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: اقدامات صورت گرفته جهت جلوگیری از چرخش ویروس شامل هشدارهای مکرر به دانشگاه‌ها جهت واکسیناسیون به موقع اطفال و رفع موارد تاخیری واکسیناسیون انجام شد؛ همچنین واکسیناسیون جمعی در مناطق جنوب شرقی کشور شامل استان‌های سیستان بلوچستان، هرمزگان، کرمان، خراسان جنوبی در آبان ماه سال ۱۴۰۰ به دلیل پر خطر بودن منطقه ورود مهاجرین از نقاط مرزی به داخل کشور انجام شد و بالغ بر یک میلیون و ۱۰۰ هزار کودک ۹ ماه تا ۷ سال تحت پوشش واکسیناسیون سرخک قرار گرفتند.

عرشی ادامه داد: همچنین اعلام شد که در تمام نقاط کشور به تمام اتباع غیر ایرانی تازه‌وارد از مناطق بومی بیماری در گروه‌های سنی ۹ ماه تا ۳۰ سال یک نوبت واکسن حاوی سرخک و سرخجه تزریق شود که بر این اساس بالغ بر ۶۰۰ هزار دوز واکسن تزریق شده است.

براساس اعلام رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، تعداد ۸۴۹۱ مورد تب و بثورات ماکولوپاپولار (نوعی ضایعه پوستی) در سال ۱۴۰۲ شناسایی و گزارش شده است؛ از این تعداد ۸۳۱۰ مورد تست آزمایشگاهی انجام شده است و تعداد ۶۱۲ مورد تاییدشده آزمایشگاهی سرخک گزارش شد. این تعداد موارد سرخک در ۲۱ استان کشور رخ داده است.

به گفته وی، از نظر ملیت ۵۵۶ مورد ایرانی، ۵۵ مورد افغانستانی و یک مورد پاکستانی بودند.

عرشی با بیان این‌که ۳۵۸ مورد دربیمارستان بستری بودند، گفت: کاهش موارد در غیرایرانی‌ها می‌تواند به دلیل اثر بخشی واکسیناسیون جمعی این گروه در دی ماه سال ۱۴۰۱ باشد.

وی خاطرنشان کرد: بیشترین ابتلا در استان‌های سیستان بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی گزارش شده‌اند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: جهت افزایش سطح ایمنی در استان‌های پر خطر سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان برنامه ریزی برای واکسیناسیون نوبت صفر سرخک در شش ماهگی انجام شده که در بهمن ماه ۱۴۰۲ به اجرا در آمده است؛ حفظ درصد پوشش واکسیناسیون MMR نوبت اول ( ۱۲ ماهگی ) و نوبت دوم ( ۱۸ ماهگی) بالاتر از ۹۵ درصد و تقویت مستمر نظام مراقبت استاندارد بیماری برای محافظت از دستاورد حذف سرخک و سرخجه ضروری است زیرا ویروس‌های سرخک وارده به کشور، به سرعت ممکن است در سطح کشور به چرخش دربیایند.

لازم به ذکر است؛ تصویر زیر تعداد موارد سرخک تأییدشده آزمایشگاهی را در استان‌های مختلف کشور نشان می‌دهد.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899026

دیگر خبرها

  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • هشدار وزارت بهداشت غزه درباره شیوع بیماری‌های واگیردار
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن
  • آخرین وضعیت شیوع سرخک در کشور/ بیشترین آمار در ۴ استان
  • پویش مشهد مهربان مشارکتی مردمی برای احیای زندگی آسیب‌دیدگان
  • بخش عمد‌ه‌ای از سرماخوردگی‌ها کروناست
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • هشدار دامپزشکی گناباد در خصوص شیوع بیماری تب مالت