Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-24@03:03:56 GMT

نمکی: کرونا تمام نشده است

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۰۵۲۲

نمکی: کرونا تمام نشده است

ایران اکونومیست-وزیر بهداشت با بیان اینکه کرونا تمام نشده و هر لحظه ممکن است قدرتمند تر از قبل برگردد ، گفت: باید برای بدترین وضعیت خودمان را آماده کنیم که اگر بدترین وضعیت رخ داد، ضرر نکنیم.

سعید نمکی وزیر بهداشت در نشست ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا خراسان رضوی که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: تجربه بهداشتی بنده می‌گفت که در این شرایط سخت، باید کشور را دریابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ویروس، منحوس و بسیار چموش است و با هیچکدام از اجداد خود تشابهی ندارد. سارس و مرس با گرم تر شدن فروکش کردند اما این ویروس با گرم شدن هوا، بیشتر چموش می شود. ما خودمان را برای این جنگ نابرابر آماده کردیم در حالیکه اروپا و آمریکا، این مساله را ساده انگاشت.

باد را طوفان انگاشتیم اما اروپا و آمریکا، طوفان را نسیم دیدند

وی افزود: ما، اگر باد بود، آن‌ را طوفان انگاشتیم اما اروپا و آمریکا، طوفان را نسیم دیدند. میزان تخت بیمارستانی و بخش‌های ویژه آمریکا به ازای هر هزار نفر حداقل 8 برابر و میزان پرستار نسبت به تخت بیمارستانی در آمریکا، حداقل سه برابر ایران است.

وزیر بهداشت تاکید کرد: آمریکا 114 میلیارد دلار و انگلیس 22 میلیارد پوند برای بخش بهداشت و درمان‌شان برای مقابله با کرونا هزینه کردند؛ در حالی که در ایران با لطف و مرحمت مقام معظم رهبری، یک میلیارد یورو برای این حوزه در نظر گرفته شد که تا کنون حدود 20 تا 30 درصد از آن، اخیرا محقق شده است، اما ما قبل از شیوع کرونا، خودمان را آماده کردیم، وفاق و همدلی را توسعه دهیم و از ابزار عرفان، معنویت و عشق به کشور که در روزهای دفاع مقدس استفاده کردیم، بهره مند شدیم.

وی افزود: سلام و درود بی کران به ساحت مقدس آقا امام رضا(ع) داریم که امروز توفیق زیارت این بزرگوار، نصیب ما شد. ما وقتی در مُلک طوس نفس می کشیم، می‌گوییم امام رضا(ع) را زیارت کرده‌ایم؛ البته در کودکی در کاشان به ما آموخته بودند که بعد از نماز، رو به آقا امام رضا(ع) برگردیم و سلام بدهیم و به آن هم زیارت امام هشتم می‌گفتیم.

سخت ترین، غم انگیز و ملال انگیز ترین بخش مدیریت کرونا در کشور

وزیر بهداشت تاکید کرد: شاید سخت ترین، غم انگیز ترین و ملال انگیزترین بخش مدیریت کرونا در کشور این بود که مجبور باشیم برای سلامتی مردم، صحن و سرای امام رضا(ع) را ببندیم و این تصمیم برای بنده که از کودکی با عشق امام رضا(ع) بزرگ شدم، خیلی دشوار بود.

عهد و بیعت با امام رضا(ع)

نمکی گفت: روزی که رای اعتماد از مجلس گرفتم، بدون اطلاع هیچ کس حتی رئیس وقت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، به محضر امام رضا(ع) مشرف شدم و زیارت کردم و با ایشان عهد و بیعت کردم که در راستای اعتلای فرهنگ اهل بیت تا نفس می‌کشم و جان دارم، تلاش کنم. ابتدای شیوع کرونا نیز نذر کردم تا وضعیت بهبود یافت به مشهد و حرم مطهر رضوی سفر کنم. این اولین سفر بنده بعد از شیوع کرونا در کشور از 4 ماه گذشته است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: درجلسه ستاد ملی مدیریت کرونا برگزار شد، یکی از دوستان عنوان کرد که زائران امام رضا(ع)، از ساعت بازگشایی روز در صحن حرم مطهر رضوی، ناراحت و ناراضی هستند و وقتی این مطلب را شنیدم، تمام سلول‌هایم آتش گرفت که من باشم و زائر امام رضا(ع) در آفتاب بسوزد؟ به رئیس جمهور گفتم باید به مشهد مقدس سفر کنم تا ببینیم چگونه می‌توانیم راه را هموار کنیم تا خیالمان راحت باشد که شریک جرم در بیماری و مرگ زائر امام رضا(ع) نیستیم و هم اینکه راه را برای تسهیل زیارت آنها هموار کنیم.

بسیج تیم وزارت بهداشت از اولین روزهای بهمن پارسال

وی اظهار داشت: روزهای سختی در شیوع کرونا گذراندیم و شرایط بسیار پرمشکلی را طی کردیم. کرونا ویروس یکی از بلاهایی بود که ممکن است هر یکی دو قرن یکبار، یک کشور یا دنیا را گرفتار کند. کشور ما در بدترین شرایط اقتصادی و تحریم‌های ظالمانه و قفل هایی که بر اقتصاد کشور زده بودند، روبرو بود و دچار طوفان کرونا شدیم. به شرایطی رسیدیم که بعد از چین، اولین کشوری که گرفتار شد، ایران بود و از اولین روزهای بهمن ماه پارسال، همه تیم وزارت بهداشت را بسیج کردم که ناشی از تجربه 30 سال پیش بنده در حوزه بهداشت بود.

تفاوت شرایط کنونی با دوران دفاع مقدس

نمکی تصریح کرد: تفاوت دوران دفاع مقدس با شرایط کنونی در کشور در این است که در دوران دفاع مقدس، دشمن، خط مقدم و نوع جنگ مشخص بود اما در شرایط کنونی، شناختی از افراد دارای ویروس نداریم. ممکن است فردی که عاشقانه کنار ما نشسته و مهر می‌ورزد یا فردی که عاشقانه ما را در آغوش می گیرد، بمب متحرک ویروس باشد که دشمن اصلی است.

بزرگترین مرحمت را از مقام معظم رهبری دیدم

وی افزود: در حال نوشتن مجموعه‌ای از خاطرات ایام شیوع کرونا هستم که خیلی هم خواندنی و هم شنیدنی است که چه گذشت. لحظه به لحظه لطف و مرحمت الهی را در مبارزه با کرونا در کشور، به خوبی مشاهده می‌کنم. همکاران ما، نیروهای مسلح، سازمان های مردم نهاد، مردم، نهادهای اجرایی و روحانیت زحمات زیادی کشیدند. بزرگترین مرحمت را در این شرایط از مقام معظم رهبری دیدم. رئیس جمهور حمایت‌های بی نظیری کرد و کارهای بزرگی شکل گرفت. مجبور شدیم دانشگاه ها، مدارس و مساجد و اماکن با تجمع زیاد جمعیتی را تعطیل کنیم و کسب و کارها را با حداقل ممکن، تعطیل کردیم.

حمایت نظام سلامت از اقتصاد در ایران

وزیر بهداشت یادآور شد: یک بیماری مهلک تر از کرونا به نام اقتصاد به هم ریخته داشتیم. در همه کشورهای دنیا، اقتصاد به حمایت از نظام سلامت می‌پردازد اما در ایران، نظام سلامت از اقتصاد حمایت کرد. اقتصاد خانوار در کشورهایی مانند ایران زودتر فرو می‌ریزد. باید به فردی که روزانه چند جوراب می‌فروخت و یا دکه داری که امورات زندگی خانواده و پدر و مادرش را اداره می کرد، توجه می‌کردیم.

دلایل بازگشایی دیرتر مساجد

نمکی ادامه داد: در کشور به تدوین و اجرای فاصله گذاری هوشمند پرداختیم و ریسک آن را هم پذیرفتیم اما چرا مساجد را دیرتر بازگشایی کردیم؟ یکی اینکه ما که درد دین داریم و می‌دانیم که بی دینان لامذهب بی انصاف، خنجر به دست گرفته و در حلقوم دین و شریعت و دین داران، فرو می‌کنند و باید حربه را از آنها بگیریم و اگر قرار شد بعد از بازگشایی، اپیدمی و خیز دوم کرونا شکل بگیرد، آن را به پای دین و مذهب و مسجد نگذاریم.

وی یادآور شد: دوم اینکه مراجعان به مساجد برای نمازهای جماعت و جمعه، معمولا سنین بالای 60 سال هستند که سنین ریسک و خطر هستند و مرگ و میر در این افراد بالاتر است اما خوشبختانه دوستان به بنده مرحمت دارند و از نوع نگاه بنده به دین اطلاع دارند و می‌دانند که بنده درد دین دارم. تلاش کردیم که نماز عید سعید فطر را برگزار کنیم و ریسک آن را پذیرفتم.

نگرانی ها از بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی

وی خاطرنشان کرد: مشهد مقدس محور بازگشایی صحن‌های اماکن زیارتی در کشور است. نگران بازگشایی شبانه روزی صحن حرم مطهر رضوی نیستیم بلکه نگرانی ما از هجمه بی صبرانه عشاق امام رضا(ع) از سراسر کشور است و در سایر اماکن زیارتی، چنین شور و شعفی وجود ندارد و وقتی مطرح می‌شود که صحن حرم مطهر رضوی به صورت شبانه روزی بازگشایی شده، با توجه به تعطیلی مدارس، مردم از اقصی نقاط ایران به مشهد سفر می‌کنند که در این صورت هتل‌ها و سایر اماکن و مشاغل، درگیر می‌شوند.

اولویت ما کنترل و مهار کرونا است

وزیر بهداشت یادآور شد: اگر خدای نکرده اتفاقی که در قم و گیلان رخ داد، در مشهد مقدس تکرار شود، حتی یک نفر هم به رستورانها و مراکز اقامتی مراجعه نمی‌کند و اولویت ما، کنترل و مهار کرونا است و هیچ پدیده‌ای خطرناک تر از مزمن شدن کرونا و تاثیرات آن بر اقتصاد یک کشور نیست. مردم باور کرده‌اند که حاکمیت و دولت در کنار آنها است و بدون استرس و اضطراب به راحتی به زندگی خود ادامه می‌دهند. با یکی از دوستانم که در آلمان سکونت دارد در تماس بودم و از او پرسیدم کسی به رستورانها می‌رود گفت خیر به هیچ عنوان.

هراس و بیم بیماری، اجازه رونق اقتصادی را نمی‌دهد

وی افزود: برخی می‌گویند که باید زندگی کردن با کرونا را یاد بگیریم اما این به معنی زندگی با کرونای حاد نیست بلکه باید بگیریم که چگونه کرونا را مدیریت کنیم و در عین حال، چرخ اقتصاد کشور را بچرخانیم اما اگر در استانی مانند خراسان رضوی بین کاهش مرگ و میر یا بازگشایی مشاغل بخواهیم اولویت بندی کنیم حتما باید مرگ و میر را کاهش دهیم و این اولویت اول ما است در غیر این صورت، هراس و بیم بیماری، اجازه رونق اقتصادی را نمی‌دهد.

وزیر بهداشت گفت: کره جنوبی بعد از 5 ماه، مدارس را بازگشایی کرد اما دوباره آنها را تعطیل کرد و زیبا نیست که مشاغل یا محل هایی را بازگشایی کنیم اما دوباره مجبور به تعطیل کردن آنها شویم تا اینکه عقلایی و تدریجی این کار انجام شود. در ایران به یکباره همه مشاغل و اماکن را بازگشایی نکردیم بلکه با تدبیر، مرحله به مرحله و به صورت تدریجی اقدام به این کار کردیم و دنیا این روند را می رود. وزرای بهداشت روسیه، کویت، امارات و بحرین عنوان می کردند که در ایران چگونه جرات کردید که همزمان، کاهش مرگ و میر داشته باشید و بازگشایی مشاغل را انجام دهید اما ایران بر مبنای منطق، استدلال و پروتکل های بهداشتی، پیش رفت.

ایران امن ترین کشور برای رسیدگی به بیماران کووید19

نمکی خاطرنشان کرد: همه دشمنان جمهوری اسلامی با شیوع کرونا، منتظر فروپاشی آن بودند اما آنها در باتلاقی سنگین گرفتار شدند و موج بازگشت دانشجویان از کشورهای اروپایی به ایران، یکی از بخش های افتخار آفرین کار ما بود. دانشجویان از اسپانیا، ایتالیا، فرانسه و خیلی از کشورهای اروپایی در اوج کرونا، فوج فوج در نوبت بازگشت به ایران بودند و می‌گفتند به این نتیجه رسیدیم که جمهوری اسلامی ایران، امن ترین کشور برای رسیدگی به بیماران کووید19 است. جمهوری اسلامی تحریم شده و در فشار بیگانگان، در این نقطه از عزت ایستاد.

وی بیان داشت: با لطف خدا، عمود خیمه مقام معظم رهبری، عزت، پیگیری و همت دولت و بخش‌های مختلف در کشور توانسته‌ایم در شرایط مناسبی از نظر مدیریت، کنترل و مهار بیماری قرار بگیریم. همواره به همکارانم می‌گویم که با پوریای ولی یا پهلوان تختی کشتی نمی‌گیرید که اگر مچ تان دچار درد شد، آن محل را اذیت نکنند بلکه با ویروس چموشی کشتی می‌گیرید که می‌خواهد از نقاط ضعف، ورود کند.

باید برای بدترین وضیت، خودمان را آماده کنیم

وزیر بهداشت گفت: کرونا تمام نشده، هر لحظه ممکن است قدرتمند تر از قبل برگردد چون ما رفتار آن را نمی‌دانیم که در آینده به سمت آرامش یا طغیان حرکت می‌کنیم. اگر الان از دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در مورد آینده بیماری کووید19 بپرسید، اطلاعی ندارد و باید برای بدترین وضعیت خودمان را آماده کنیم که اگر بدترین وضعیت رخ نداد، ضرر نکنیم.

وی گفت: نمره استان خراسان رضوی در مبارزه با کرونا، 20 است. یکی از بهترین، دلسوزترین و فهیم ترین استانداران کشور را دارد، امام جمعه، تولیت آستان قدس رضوی، رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد مقدس، نیروهای مسلح و نیروهای خالص و نابی دارد که حرکتی حماسی خلق کردند.

امام رضا(ع) راضی نیست که سلامت زائران به خطر بیفتد

وزیر بهداشت تاکید کرد: از امروز به جز ضریح حرم مطهر رضوی، فضاهای باز صحن در اختیار ستاد استانی مدیریت کرونا و مدیریت آن با آستان قدس است. هر کاری که فکر می‌کنند صحیح است انجام دهند تنها دخالت ما، نظارت بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی، فاصله گذاری و عدم تجمعات است. اگر یک روستایی یا روستازاده به حرم مطهر رضوی بیاید و با سهل انگاری ما در سایه عشق امام رضا(ع) به این ویروس آلوده شود و جان خود را از دست بدهد، ما شریک قتل وی هستیم و اگر در دنیا کسی متوجه نشود، روز قیامت باید پاسخگو باشیم و امام رضا(ع) نیز راضی نیست که سلامت زائران به خطر بیفتد.

دخالتی در ساعات بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی نخواهیم کرد

نمکی ادامه داد: هیچ دخالتی در ساعات بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی، نخواهیم کرد؛ چون به عنوان متولی سلامت کشور باید در محضر خدا و ملت پاسخگو باشم و از سوی دیگر باید به عنوان سرباز به فرمانده جلیل القدر خودم یعنی مقام مظعم رهبری جواب بدهم.

وی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با یک پیغام ما در روزهای نخست کرونا، تدریس خودشان را تعطیل کردند و فرمودند که هر کسی که به دستورات و توصیه‌های ستاد ملی کرونا، توجه نکند، گناه مرتکب شده و واجب است که همه به مصوبات این ستاد، عمل کنند.

وزیر بهداشت یادآور شد: بنده به عنوان رییس ستاد ملی مدیریت کرونا و از سوی رییس جمهوری، به ستاد استانی کرونای خراسان رضوی اختیار می‌دهم که در خصوص بازگشایی 24 ساعته یا بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی از ساعت 10 شب تا 10 صبح، تصمیم گیری کنند فقط تنها چیزی که می‌خواهیم، رعایت فاصله گذاری و پروتکل‌های بهداشتی و عدم برگزاری تجمعات و مراسم است. البته بعد از 10 روز دوباره شرایط را ارزیابی می کنیم و با هیچ کس هم در این مساله شوخی نداریم. اگر به نقطه‌ای برسیم که ببینیم برای زائران تالم خاطری ایجاد می‌شود، ایستادگی می‌کنیم.

برپایی نماز جمعه در شهرهای زرد با دو اولویت مهم

نمکی گفت: در مورد نماز جماعت و جمعه، قرار ما بر این شد که بتوانیم در سایر شهرها، نماز جمعه را با رعایت پروتکل‌های خاص در شهرهای وضعیت زرد با دو اولویت حضور افراد کمتر از 60 سال و فاصله گذاری، برپا کنیم. دلیلی ندارد که افراد بیشتر از 60 سال و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در امر مستحب نماز جمعه، حاضر شوند؛ بنابراین نباید بخاطر یک امر مستحب، واجب دیگری یعنی صیانت از تندرستی را فدا کنیم.

فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: بازگشایی صحن حرم مطهر رضوی خودمان را آماده مقام معظم رهبری کرونا در کشور بدترین وضعیت مدیریت کرونا وزیر بهداشت فاصله گذاری خراسان رضوی شیوع کرونا امام رضا ع دفاع مقدس یادآور شد مشهد مقدس مرگ و میر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۰۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر

نشست خبری تشریح برنامه‌های بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) و تشریح ویژه‌برنامه‌های «چله رضوی» روز سه شنبه چهارم اردیبهشت با حضور فرهاد قائمیان مدیر این رویداد در سالن جلسات مجتمع فرهنگی هنری باغ زیبای تهران برگزار شد.

مرتضی سعیدی‌زاده مدیرعامل بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در ابتدای این نشست رسانه‌ای ضمن ارایه گزارشی از روند فعالیت‌های انجام‌گرفته در این مجموعه و دبیرخانه جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری امام رضا (ع) در قالب ۱۴ جشنواره جداگانه و ۵۰۰ برنامه فرهنگی هنری گفت: طی ماه‌های گذشته جلسات متعددی را در حوزه رسانه‌ای برگزار کردیم که طی آن جزییات جشنواره‌های مختلف ارایه‌شده بود، پس آنچه در این جلسه پیش روی شما قرار می‌گیرد تشریح برنامه‌های یک ماه گذشته است.

وی توضیح داد: ما در حوزه رویکردهای تحولی، اقداماتی را در بنیاد امام رضا (ع) انجام داده‌ایم. در این چارچوب تلاش برای برگزاری یک رویکرد محتوامحور مبتنی بر منظومه معارف امام رضا (ع)، تلاش برای ارایه رویکردهای نوین برای برگزاری جشنواره‌های رضوی، راه‌اندازی سامانه «منظومه رضوان» همزمان با میلاد امام رضا (ع) با هدف تبیین ابعاد موضوعی و رویکردی پرداخت به سیره اهل بیت و امام رضا (ع) با محوریت مخاطب و تعریف اصالت بر مبنای محتوا، دسترسی آسان‌تر هنرمندان به منظومه‌های فکری حوزه سیره رضوی، استفاده از هنرمندان شاخص و تراز در فضای مدیریتی و شوراهای سیاستگذاری جشنواره با هدف برگزاری یک رویداد حرفه‌ای و تخصصی در تمام بخش‌ها، حضور یک هسته حرفه‌ای، متعهد و متخصص در بنیاد امام رضا (ع)، حمایت مادی و معنوی از هنرمندان در جهت تولیدات مرتبط با توسعه فرهنگ رضوی، توجه به برگزاری دوره‌های آموزشی با ارتقای دانش فنی هنرمندان شرکت‌کننده در جشنواره امام رضا (ع)، برگزاری کارگاه‌های آموزشی مختلف، انتخاب موسسات تخصصی با رویکرد مردم‌محور برای تقویت ارکان مردمی جشنواره از جمله تاسیس «کانون هنر شیعی»، از جمله رویکردهای تحولی است که در بنیاد امام رضا (ع) انجام گرفته است.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) در ادامه صحبت‌های خود بیان کرد: اتکا و بهره‌گیری از موسسات تخصصی و حرفه‌ای، تلاش بیشتر برای استفاده بیشتر آحاد مردم از محصولات تولیدشده در جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع)، راه‌اندازی سامانه‌ای به نام «پنجره» با هدف ارایه تولیدات رضوی پس از برگزاری جشنواره به مردم، تعامل و مشارکت‌آفرینی با نهادها و مجموعه‌های تخصصی در قالب همکاری ۱۵ نهاد فرهنگی هنری فعال کشور برای ارتقای کیفیت جشنواره امام رضا (ع)، بهره‌مندی آحاد جامعه از تولیدات فرهنگی هنری مرتبط با فرهنگ رضوی، برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی هنری در شهرهای مختلف کشور در قالب محافل ادبی و نمایشی، از دیگر رویکردهایی بود که تلاش کردیم در این دوره از جشنواره روی آن پیرامون توسعه فرهنگ رضوی تمرکز داشته باشیم. شرایطی که توانستیم تا حدی به اهداف و رویکردهای‌مان نزدیک شویم.

سعیدی‌زاده تاکید کرد: امیدواریم جشنواره امام رضا (ع) در پنج سال آینده به عنوان یکی از حرفه‌ای‌ترین جشنواره‌های دینی کشور تثبیت شود. ما از دوره گذار جشنواره عبور کردیم و اکنون به آینده فکر می‌کنیم. بنابراین امیدوارم با رویکردهای جدیدی که در این زمینه انجام‌گرفته بتوانیم در حوزه توسعه فرهنگی رضوی با مشارکت‌های دیگر دستگاه‌های فرهنگی شاهد اتفاقات اثرگذار باشیم. برداشت اولیه من یک افق ۱۰ ساله بود اما با کارهایی که صورت گرفته تصور می‌کنم در یک افق پنج سال در سال ۱۴۱۱ یا ۱۴۱۲ شاهد هم‌ترازی جشنواره امام رضا (ع) در سطح جشنواره‌هایی چون جشنواره فجر باشیم. شرایطی که حتی بهره‌مندی آحاد جامعه را هم در بر می‌گیرد. هنری که برای توسعه فرهنگ رضوی و تعاملات انسانی گام بر می‌دارد طبیعتاً دربرگیرنده تلاش‌های زیادی است که باید به سرانجام رسیده و در بعد بین الملل هم مطرح شود.

فرهاد قائمیان مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) هم پس از صحبت‌های سعیدی‌زاده در تشریح فعالیت‌های این رویداد فرهنگی هنری در حوزه مدیریتی خود بیان کرد: در مدیریت جدیدی که برای بنیاد امام رضا (ع) انجام‌گرفته رویکردهای متفاوتی در بنیاد اجرایی شده که یکی از مهم‌ترین آنها مردمی‌کردن جشنواره‌های رضوی است. رویکردی که در دوره‌های قبلی هم مورد توجه بود ولی در این دوره تلاش شده تا فرهنگ رضوی بیشتر در بین جامعه رواج پیدا کند.

وی ادامه داد: بنده از بدو انتخابم در جشنواره امام رضا (ع) سعی کردیم بلافاصله شوراهای سیاستگذاری جشنواره‌های مختلف را راه‌اندازی کنیم. در این زمینه توجه به روستاها و شهرهای مختلف کشور یکی از رویکردهای جدید ما بود. من اعتراف می‌کنم که در بخش روستایی و عشایری که در حوزه تئاتر و سرود متمرکز بود شاهد اتفاقات حیرت‌آوری بودم که موجب شد تمام مردم روستای «کردر» در اختیار هنرمندان و مخاطبان جشنواره قرار دادند و تلاش کردند در بهترین شکل ممکن میزبان شایسته‌ای باشند؛ شرایطی که در محیطی سرشار از الطاف رضوی اتفاقات شگفت‌انگیز و ارزشمندی را رقم زد که برایم مثال‌زدنی بود. شرایطی که اصلاً قابل مقایسه با جشنواره‌های ملی ما نبود اما افتخار می‌کنیم که در یک روستا شاهد بهترین و موثرترین رویدادها بودیم.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) در ادامه صحبت‌های خود ضمن ارایه توضیحاتی از روند برگزاری جشنواره‌های تئاتر رضوی و دیگر رویدادها، اظهار کرد: در این دوره از جشنواره سعی کردیم ماجرا را به سمتی هدایت کنیم که آثار راه‌یافته به بخش نهایی در شهرهای مختلف به مخاطبان ارایه شود.

قائمیان در ادامه این نشست خبری ضمن ارایه توضیحاتی درباره بخش هنرهای تجسمی و سرود جشنواره امام رضا (ع) گفت: در تدارک برگزاری نمایشگاه خوشنویسی هنرمندان در جهان اسلام هستیم و امیدوارم هنرمندان عزیزمان در این عرصه افتخارآمیز باشند و ما بتوانیم شاهد برگزاری یک رویداد مهم باشیم. در این مسیر برگزاری رویداد آوای رضوی، جشنواره سرود رضوی و رویدادهای مختلف دیگر که پیش‌تر درباره آن توضیحات لازم ارایه شده بود از جمله بخش‌هایی است که امیدوارم دربرگیرنده نتایج مطلوبی باشد. من امیدوارم بتوانیم در خدمت همه دوستان هنرمند باشیم و شاهد برگزاری رویدادی باشیم که به واسطه حضور شما اهالی رسانه و هنرمندان مایه دلگرمی ما است.

در بخش دیگری از این نشست رسانه‌ای، زمانی مدیر اجرایی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) و رفایی مشاور راهبردی جشنواره‌های رضوی توضیحاتی را درباره بخش‌های مختلف بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) که پیش‌تر در نشست‌های رسانه‌ای رویدادهای مختلف درباره آن توضیحات مشروح داده شده بود، ارایه دادند.

اجرای چند اثر نمایشی مختلف در تهران و استان‌های مختلف، تجلیل از هنرمندان برگزیده عرصه فرهنگ رضوی، برگزاری محفل‌های شعری مختلف، اجتماع بزرگ شاعران آذری زبان، میزبانی از رویداد شعر عربی در استان خوزستان، برگزاری اختتامیه شعر فارسی در کرمان، اجرای چندین برنامه نمایشی محیطی در ایام برگزاری جشنواره به میزبانی مشهد و دیگر شهرهای کشور، اجرای موسیقی مقامی برای عموم مردم در جهت مردمی‌سازی برنامه‌های جشنواره در بستر تولیدات، پیگیری برای دعوت از هنرمندان کشورهای لبنان، عربستان، عراق و پاکستان برای شرکت در یک نمایشگاه بین‌المللی خوشنوییسی، تلاش برای توسعه جشنواره در حوزه دانشگاهی برای برگزاری دوره‌های بعدی جشنواره امام رضا (ع)، توجه به معیشت هنرمندان شرکت‌کننده در حوزه پرداخت دستمزدها به‌ویژه در حوزه تئاتر، از جمله برنامه‌هایی بود که مدیران برگزاری جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در قالب عنوان ویژه‌برنامه‌های «چله رضوی» و جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) به معرفی آنها پرداختند و از رشد کمی و کیفی آثار ارسال‌شده به دبیرخانه جشنواره به نسبت دوره‌های قبلی خبر دادند.

مرتضی سعیدی‌زاده در بخش دوم نشست خبری بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) در پاسخ به پرسشی مبنی سهم اندک حوزه سینما در حوزه تولیدات مرتبط با فرهنگ رضوی با توجه به اینکه طی سال‌های گذشته به‌واسطه حضور هنرمندان حرفه‌ای عرصه سینما آثار پرمخاطبی ارایه شده بود و در این سالها روند نزولی را طی کرده است، گفت: جشنواره فیلم رضوی از سال ۱۳۹۹ تا به امروز شکل پیدا نکرد و متاسفانه بنا به اقتضائات اعتباری و حواشی پیش‌آمده زمان از دست رفت اما به طور حتم در این دوره تصمیم داریم با تاخیر «اولین جشنواره دینی رضوان» با موضوع امام رضا (ع) به دبیری محمدحسین لطیفی را شکل دهیم.

وی در ادامه صحبت‌هایش گفت: در حوزه فیلم بلند سینمایی هم باید بگویم ما در سال گذشته با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و سازمان هنری رسانه ای اوج فیلم سینمایی «آبی روشن» را داشتیم و هم اکنون هم در حال برنامه‌ریزی هستیم که در جشنواره بین‌المللی فیلم فجر سال ۱۴۰۳ یک فیلم بلند با موضوع امام رضا (ع) به تهیه‌کنندکی بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) داشته باشیم که به زودی جزییات آن اعلام می‌شود.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) درباره کاهش ارتقای کیفیت آثار جشنواره تئاتر رضوی به نسبت دوره‌های گذشته که روند مطلوب‌تری داشتند، توضیح داد: من هم قبول دارم که جشنواره‌های تئاتر رضوی در دوره‌های گذشته در قله قرار داشتند. البته باید این را هم بپذیریم این دوره رخوتی که به وجود آمد قطعاً به پایان رسیده و به اذعان مسؤولان برگزاری این بخش، کارهای شرکت‌کننده در بخش تئاتر به نسبت دوره‌های گذشته از درجه کیفی بالاتری برخوردار بودند

وی تاکید کرد: امیدوارم با افزایش اعتبارات و بازه زمانی که درباره آن برنامه‌ریزی کردیم به زودی به قله‌های فاخر عرصه تئاتر رضوی بازگردیم و بتوانیم شاهد حضور بسیار موثری در این عرصه همچون دوره‌های قبلی باشیم.

سعیدی‌زاده در پاسخ به سوالی مبنی بر عدم استفاده مجموعه تحت مدیریت خود در استفاده از ظرفیت‌های ارزشمند موسیقی نواحی خراسان در توسعه و ترویج فرهنگ رضوی، گفت: تصمیم داریم در راستای همین موضوعی که اشاره کردید، جشنواره «آوای ارادت» را از یک رویداد «جشنواره‌محور» به یک جشنواره «رویدادمحور» تبدیل کنیم.

مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری امام رضا (ع) ادامه داد: ما در فضای تولید هم کار دیگری انجام دادیم که در این راستا یک آلبوم موسیقی ویژه «موسیقی رضوی» در قالب تولید هشت قطعه با هشت گویش ملی در زبان‌های مختلف پیش روی مخاطبان قرار داده می‌شود. این آلبوم در آستانه میلاد حضرت امام رضا (ع) پیش روی مخاطبان قرار می‌گیرد.

وی درباره برگزاری نمایشگاه خوشنویسی جهان اسلام گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌گرفته، آثار هنرمندان کشورهایی که در این نشست به آنها اشاره شد، دریافت و در قالب یک نمایشگاه ویژه که در تهران و مشهد برگزار می‌شود پیش روی مخاطبان قرار داده خواهد شد.

سعیدی‌زاده درباره جایزه ویژه «غزه» جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) هم بیان کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌هایی که انجام شده، جایزه ویژه «غزه» جشنواره امام رضا (ع) در قالب بخش گرافیک برگزار می‌شود و به زودی نیز جزییات آن اعلام خواهد شد.

مراسم اختتامیه بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) روز سی و یکم اردیبهشت همزمان با جشن میلاد امام رضا (ع) با حضور هنرمندان شرکت‌کننده برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • شایع‌ترین اختلالات روانی در مبتلایان به کرونا را بشناسید
  • فیلمی با موضوع امام رضا در راه جشنواره فجر
  • کارگران از ارکان اصلی جهش تولید هستند
  • حجاج این ۲ توصیه پزشکی را جدی بگیرند
  • ۲ توصیه مهم پزشکی به زائران خانه خدا | بخش عمده‌ سرماخوردگی‌ها کروناست | شیوع یک سویه بسیار واگیر کرونا
  • ز مشرق تا به مغرب گر امام‌ است، امیرالمؤمنین حیدر تمام‌ است
  • تکمیل طرح های نیمه تمام حوزه درمان درجنوب شرق تهران در اولویت است
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان
  • شیرمردان و شیرزنان سپاهی در خط مقدم حراست از ایران
  • اهداء تجهیزات به بیمارستان امام خمینی(ره) چایپاره