Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس صنایع لبنی گفت: شیرهایی که به دلیل بالابودن ضریب میکروبی کارخانه های لبنی خریداری نمی کنند سر از لبنیاتی های سنتی در می آورد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، یک کارشناس صنعت لبنی گفت: شیرهایی که به دلیل بالابودن ضریب میکروبی کارخانه های لبنی خریداری نمی کنند سر از لبنیاتی های سنتی در می آورند که با جوشاندن کامل این شیرها هم نمی توان کامل این میکروب ها را از بین برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد لبنیاتی های سنتی در کشور طی چند سال گذشته 5 برابر شده و تعداد آنها بر اساس آمارهای غیر رسمی نزدیک به 5000 واحد رسیده است که وزارت بهداشت مجوز کسب و کار آنها را صادر می کند و اقبال مردم هم از این گونه لبنیات در سالهای گذشته بیشتر شده است.

محمد رضا بنی طبا در حاشیه بازدید خبرنگاران از یکی کارخانه های لبنی در حومه تهران، گفت: «شیرهایی که روزانه به کارخانه های لبنی می آید پس از آزمایشات مختلف و اطمینان از اینکه اینها عاری از هر گونه آلودگی و باکتری هستند به فرایند تولید کارخانه وارد می شود اما بخشی از اینها به دلیل اینکه آلوده است و با  استانداردهای سلامت منطبق نیست برگشت داده می شود و متاسفانه این شیرهای برگشتی سر از لبنیاتی های سنتی در می آورد.»

تولید شیر با توجه به آمار وزارت جهاد کشاورزی 10 میلیون تن و حتی بیشتر است اما فعالان این حوزه به رقم 8 میلیون تن اعتقاد دارند که رقم قابل توجهی از این تولید در دامداری های سنتی است که استانداردهای تولید صنعتی را ندارند یعنی بار میکروبی بیشتری و ضریب سلامت کمتری نسبت به صنعتی ها دارند  و به همین دلیل خرید آنها توسط کا رخانه ها کمتر است و برخی هم برگشت داده می شود.

همواره این سوال مطرح بود شیری که با معیارهای کارخانه های لبنی همخوانی ندارد چه می شود و پاسخ کارخانه ها این بود که نمیدانیم! ما تنها ما از پذیرش اینگونه شیرها امتناع می کنیم.شیر یک محصول فسادپذیر است که اگر عمل پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون روی آن انجام نشود، میکروب های موجود در آن از بین نمی رود.

*دولت در قیمت گذاری مداخله نکند

بنی طبا گفت: دولت به بهانه اینکه ارز 4200 تومانی به صنعت شیر می دهد در قیمت گذاری مداخله می کند و این به ضرر تولید کنندگان است، سودی که اکنون صنایع دارند در محدوده 9 درصد  است سود این صنعت در بخش توزیع است که 20 تا 30 درصد می شود.

این کارشناس لبنی گفت: در صورتی که ارز 4200 تومانی صنعت لبنی حذف شود تنها 7 دهم درصد در تورم سبد خانوار نقش خواهد داشت.

وی اضافه کرد: از نظر قانونی صنعت لبنی تا 17 درصد می تواند سود داشته باشد که الان اینطور نیست، دولت با حذف ارز 4200 تومان بهانه مداخله در قیمت گذاری را بردارد.

بنی طبا در پاسخ به اینکه شما میخواهید صنایع به سود 17 درصد برسد که در اینصورت فشار به مصرف کنندگان خواهد آمد، گفت: به دنبال این هستیم که از قشر ضعیف و کم برخوردار حمایت کنیم در این زمینه نامه ای انجمن صنایع لبنی نوشته که  در صورت لغو قیمت گذاری 2 میلیون تن شیر به دهک های پایین و کم برخوردار با قیمت یارانه ای داده شود.

* جلوی فساد نهاده ها را بگیرید و بودجه شیر مدارس را تامین کنید

وی با بیان اینکه دولت امسال شیر مدارس را نداده است، گفت: بودجه شیر مدارس 450 میلیارد تومان است که دولت بودجه ندارد اما می شود با جلوگیری از فساد هایی که در واردات نهاده ها رخ می دهد چنین بودجه هایی را تامین کرد.

دولت طرح توزیع شیر در مدارس را باتوجه به اهمیت این محصول غذایی درتغذیه و سلامتی سالهاست در مدارس توزیع می کند البته معمولا این توزیع به طور ناقص اجرا شده است اما در تامین نیاز به ویژه مدارس مناطق کم برخوردار اهمیت داشت.

امروزه حال صنایع لبنی، دامداران و مصرف کنندگان هیچکدام خوش نیست، در این حلقه کسی رضایتی ندارد، دلایل زیادی دارد که در حالت کلی در زنجیره معیوب این از دامداری تا رسیدن به دست مصرف کننده باید جستجو کرد، نبودن سیاست های مناسب بازار و صادرات و نیز تامین نهاده ها را هم باید به این بخش اضافه کرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: شیر لبنیات وزارت بهداشت سلامت لبنیاتی های سنتی کارخانه های لبنی کارخانه ها قیمت گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۱۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه نمی‌دهیم هیچ واحدی دچار رکود و تعطیلی شود

رئیس‌جمهور گفت: بنای دولت سیزدهم این است که اجازه ندهیم هیچ واحدی دچار رکود و تعطیلی شود

به گزارش خبرگزاری ایمنا،، آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، امروز_پنجشنبه سی‌ام فروردین_ در جشن احیای ۲۰۱ واحد راکد استان به همت دولت سیزدهم در واحد تولید کاشی در سمنان با بیان اینکه اقتصادی که با تکانه‌ها دچار لغزش نشود باید افزایش تولید داشته باشد و تولید شرط داشتن اقتصادی مقاوم است، اظهار کرد: افزایش تولید هیچ تناسبی با قاچاق کالا ندارد. قاچاق کالا خنجری بر پشت تولید است. مبارزه با قاچاق کالا می‌تواند کمک به تولید باشد.

وی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال مورد توجه دولت است، اضافه کرد: هشت هزار و ۴۰۰ واحد تولیدی تا کنون احیا شد و به چرخه برگشته است. هدف‌گذاری شده که واحدهای دیگر هم به چرخه تولید وارد شود.

تذکر رئیس‌جمهور به بانک‌ها

وی ادامه داد: از واحدهایی بازدید کردیم که توسط بانک‌ها تملک شده بود و به مرور زمان گرفتار رکود شدند. این شایسته نیست که وقتی بانک واحدی را به دلیل مسائل مالی تملک می‌کند به خاطر مشغله‌های مالی و پولی از امر تولید آن واحد غافل شوند.

وی با اشاره به لزوم فعال شدن کارگروهی برای فعال شدن واحدهای تملک‌شده بانک‌ها، افزود: از وزیر صنعت، معدن و تجارت خواستم که کارگروهی برای فعال شدن آن دسته از واحدهای تولیدی که به تملک بانک‌ها در آمده و عددش را تا ۲ هزار واحد تولیدی بیان می‌کنند، باید تشکیل شود.

موفقیت‌های استان سمنان در تولید

آیت‌الله رئیسی با بیان اینکه امروز محصولات این کارخانه تولید کاشی در سمنان هم استانداردسازی و هم تجاری‌سازی شده است و هم صادرات دارد و امیدواریم که ارزش افزوده برای محصولات این کارخانه را شاهد باشیم، ابراز کرد: این جشن برای احیای بیش از ۲۰۰ مجموعه صنعتی استان سمنان است که به چرخه تولید بازگشته‌اند. باید از خداوند متعال شاکر باشیم که لظفش شامل حال ما شد و کارخانه‌ها به چرخه تولید بازگشت.

وی با قدردانی از همت همه عزیزان از جمله ستاد احیای واحدهای صنعتی و معدنی، استاندار سمنان و مدیران واحدهای تولیدی که همت کردند این واحدها را احیا کردند، افزود که کار ارزشمندی که در استان سمنان انجام شد این است که واحد دیگری تعطیل نشود. این تلاش هم قابل تقدیر است.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: نشان این فعال شدن و احیا افزایش اشتغال در استان سمنان است. به جز تعداد چهار هزار و ۵۰۰ نفر اشتغال با احیای این واحدها، شاخص‌ها نشان می‌دهد که نرخ بیکاری در سمنان کاهش یافته و برخی واحدهای استان اکنون به نیروی کار نیاز دارند.

وی با تاکید بر اینکه استان سمنان در تولید، اشتغال و کار دانش‌بنیان می‌تواند نمونه باشد، ادامه داد: نرخ تورم در استان کاهشی و رشد اقتصادی سمنان افزایشی است. اینها نشان می‌دهد آن‌چه که رهبر فرزانه انقلاب نسبت به آن تاکید کردند مبنی بر رشد تولید و اقتصاد در استان محقق شده است.

وی ادامه داد: خرسندم در جمع مدیران و کارگران و در کارخانه‌ای که نماد احیا است، هستم.

آیت‌الله رئیسی ابراز کرد: واحد تولیدی کاشی سمنان بیش از ۱۰ سال غیرفعال بود و اکنون با همت مسؤولان احیا و کارگران که در گذشته مشغول به کار بودند، دعوت به کار شدند.

وی اضافه کرد: واحد احیا شده تولید کاشی سمنان اکنون در سه خط فعالیت دارد و توسعه خط تولید و افزایش ظرفیت در دستور کار این واحد تولیدی است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: کارگروه فعال شدن واحدهای تملک‌شده بانک‌ها که وزارت صمت و بانک مرکزی و بانک‌های عامل باید در آن باید عضویت داشته باشند، با برنامه‌ریزی ستاد احیا می‌تواند سرعت برگرداندن واحدهای دارای مسائل مالی به چرخه تولید را افزایش دهد.

نقش تعاونی در تحقق شعار سال

آیت‌الله رئیسی خاطرنشان کرد: امسال از سوی رهبر فرزانه انقلاب سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده است. مشارکت مردم ساز و کارهایی نیاز دارد. یکی از بخش‌هایی که حتماً می‌تواند در تحقق شعار سال نقش داشته باشد تعاونی‌هاست. افرادی که در تعاونی‌ها عضو هستند و آمادگی و تمکن دارند می‌توانند به اقتصاد کشور کمک کنند.

وی افزود: اتاق تعاون، معاونت تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بخش‌هایی که در حوزه تعاون فعال هستند، بدانند امسال یکی از جلوه‌های تقویت مشارکت مردم میدان دادن به تعاونی‌هاست.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: میدان دادن به بخش خصوصی فعال در این مسیر بسیار مهم است. تلاش همه دولتمردان و فعالان اقتصادی و بخش‌های خصوصی و تعاونی و دولتی برای تحقق شعار سال ضروری است. همگان با اخلاص تلاش کنند که این کار انجام شود، همین کارخانه کاشی در سمنان که احیا شده یکی از نمونه‌های قابل انجام بودن این کار است.

عزم دولت برای حمایت از بخش خصوصی

رئیس دولت سیزدهم با بیان این‌که دولت توجه ویژه‌ای به حمایت‌های حقوقی دارد، اظهار کرد: وزیر صمت و معاونان و مدیران این وزارتخانه انگیزه و تلاش جدی برای کمک به جهش تولید دارند. البته جهش تولید به معنای رشد یک درصدی نیست. جهش یعنی عدد قابل توجهی رشد داشته باشیم.

وی افزود: امروز می‌بینیم که به دست جوانان ما رژیم صهیونیستی و حامیانش ذلیل شده‌اند. همین جوانان ما توان احیای کارخانه‌های راکد را هم دارند.

ضرورت حمایت از کارگران در مسیر تولید

آیت‌الله رئیسی اظهار کرد: برنامه دولت این است که هم از دولت حمایت کند و هم حامی کارگرانی باشد که بازوان توانای آن‌ها می‌تواند کارهای بزرگی را در عرصه اقتصادی و تولیدی کشور رقم بزند، برنامه‌ها و اقدامات دولت در همین جهت است که بتواند مسکن کارگری را فعال کند و تعاونی‌های کارگری را برای رفع مشکل مسکن کارگران عزیز فعال شود، در تمام کشور اعلام شده که این تعاونی‌ها فعال شوند و زمین هم برای ساخت مسکن کارگری در اختیارشان قرار بگیرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: فعال شدن تعاونی‌های مسکن و تعاونی‌های مصرف در دستور کار دولت قرار دارد و از این اقدام حمایت می‌کنیم، مدیران هم در تلاش هستند که مساله دستمزدها و مسکن و درخواست‌های متعدد کارگران از سوی کارفرمایان و دولت محقق شود تا تولید بدون دغدغه دنبال شود.

وی افزود: بسیار خرسندیم از این که این کارخانه و بیش از ۲۰۰ واحد تولیدی در استان سمنان فعال شده است، بنای دولت سیزدهم این است که اجازه ندهیم هیچ واحدی دچار رکود و تعطیلی شود و همین روند ادامه یابد تا بگوییم سمنان استان نمونه‌ای در احیای واحدهای راکد و پیشگیری از تعطیل شدن کارخانه‌هاست.

کد خبر 745710

دیگر خبرها

  • دستورات رئیس جمهور برای حل برخی مسائل اولویت‌دار استان سمنان
  • دستورات رئیس جمهور برای حل برخی مسائل اولویت‌دار استان سمنان مورد پیگیری قرار گرفت
  • نشست پیگیری موضوعات ویژه استان سمنان
  • دستورات رئیس‌جمهور برای حل برخی مسائل اولویت‌دار استان سمنان
  • نشست حل مساله در استان سمنان برگزار شد
  • نشست حل مسئله در استان سمنان برگزار شد
  • رتبه نخست مازندران در صادرات لبنیات
  •  قاچاق کالا خنجری بر پشت تولید است/ رشد تولید بسیاری از مشکلات اقتصادی را حل می‌کند
  • اجازه نمی‌دهیم هیچ واحدی دچار رکود و تعطیلی شود
  • تامین شیر مدارس به ۴۰۰ میلیون پاکت نیاز دارد