Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-24@06:26:25 GMT

توسعه و ساخت سیستم کنترل حرارت در پروژه ناهید ۲

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۱۹۳۷

توسعه و ساخت سیستم کنترل حرارت در پروژه ناهید ۲

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران گفت: بخش کنترل حرارت پژوهشکده سامانه‌های ماهواره، با تکیه بر نقشه راه توسعه فناوری که رویکرد مهم آن، کاهش ریسک ناشی از تحریم‌ها از طریق بومی‌سازی فناوری‌های کنترل حرارت بوده، به دستاوردهای مهمی در این عرصه نائل شده است.

وی یکی از دستاوردهای مهم در این زمینه را نرم‌افزار «طراحی و تحلیل کنترل حرارت سامانه‌های فضایی» دانست و اظهار کرد: ایجاد بسترهای مناسب، نفر ساعت مورد نیاز برای طراحی زیرسیستم کنترل حرارت در این سامانه‌ها را تا یک چهارم کاهش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دستاورد، به دلیل تأثیرپذیری تحلیل‌های حرارتی از کل عناصر سیستم و نیاز به به‌روزرسانی دائمی تحلیل‌های حرارتی، بسیار حائز اهمیت است.

صمیمی خاطرنشان کرد: بستر این نرم‌افزار تا حدودی جامع طراحی شده که به آن قابلیت استفاده در سامانه‌های غیرفضایی را نیز داده و بدین جهت، قابلیت تجاری‌سازی هم دارد که در دست اقدام است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران از دیگر دستاوردهای بخش کنترل حرارت پژوهشکده سامانه‌های ماهواره را "سیستم کنترل حرارت غیرفعال با مواد تغییر فازدهنده (PCM)" برای کنترل حرارت المان‌های فضایی، "سیستم کنترل حرارت فعال با حلقه سیال پمپ شده مکانیکی (MPFL)" برای کنترل دمای قطعات در ماهواره‌های ژئو، "سیستم لوور کنترل حرارت" برای مدیریت تبادل حرارت ماهواره با فضا و "سیستم عیب‌یابی و تزریق خطای زیرسیستم کنترل حرارت" عنوان کرد.

وی در خصوص اهمیت سیستم عیب‌یابی و تزریق خطای زیرسیستم کنترل حرارت گفت: این سیستم یکی از محصولات پرکاربرد و ضروری در ماهواره‌های مختلف است که در پروژه ماهواره مخابراتی ناهید۲ طراحی و توسعه داده شده است و امکان تزریق انواع خطاهای زیرسیستم کنترل حرارت از جمله قطع یا جدا شدن سنسور، قطع شدن، جدا یا اتصال کوتاه شدن گرمکن‌ها را دارد. افزون بر این، به کمک این سیستم امکان شبیه‌سازی پروفیل‌های مصرف توان نیز وجود دارد. این سیستم، امکان استفاده در پروژه‌های دیگر و سیستم‌های غیر فضایی را نیز دارد.

صمیمی توضیح داد: نقشه راه کنترل حرارت پژوهشکده سامانه‌های ماهواره، با هدف توسعه فناوری‌های کنترل حرارت مورد نیاز پروژه‌های فضایی کشور، بر اساس سند راهبرد صنعت فضایی ایران تدوین شده است که در تهیه آن، با توجه به محدودیت‌های صنعت فضایی، اصل اولیه، دستیابی به محصول در کوتاه‌ترین زمان و با کمترین هدر رفت منابع مالی بوده است. بدین جهت، استفاده بهینه از تمامی حلقه‌های تأثیرگذار در زنجیره‌های ارزش محصولات، بر اساس تخصص و میزان آمادگی فناوری هر یک مورد توجه قرار گرفته است.

وی افزود: گام نخست در تهیه این نقشه راه، شناسایی فناوری‌های ضروری برای ساخت ماهواره‌های آتی بوده که این مهم با انجام تحلیل‌های سیستمی و استفاده از تجربیات موجود در طراحی ماهواره‌های مختلف صورت پذیرفته است. افق دستیابی به این فناوری‌ها سال ۱۴۰۱ است که مبتنی بر چشم‌انداز صنعت فضایی کشور تا سال ۱۴۰۴ و التزام به آماده بودن فناوری‌ها تا سه سال قبل از مأموریت بوده است.

وی تصریح کرد: بر این مبنا، با تأکید بر نقش سیستمی پژوهشکده سامانه‌های ماهواره، پتانسیل‌های غنی موجود در سایر پژوهشکده‌های پژوهشگاه فضایی ایران و نیز دانشگاه‌ها و شرکت‌های خصوصی و دانش‌بنیان به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته است. با این رویکرد، تاکنون، گام‌های موفقیت‌آمیزی در مسیر نقشه راه برداشته شده و نتایج قابل توجهی بر اساس مراحل مهم پروژه حاصل شده است.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران در خصوص اهمیت برخی از دستاوردهای تولید شده در این پژوهشگاه گفت: کاربرد سیستم کنترل حرارت غیرفعال با مواد تغییر فازدهنده (PCM) برای کنترل حرارت المان‌های فضایی است که دارای توان تلفاتی بالا بوده و به صورت مقطعی فعال می‌شوند. این سیستم در ماهواره‌ پارس۲ که دارای فرستنده‌های توان بالا برای ارسال تصاویر به زمین هستند، به خوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. المان PCM که در این سیستم به کار رفته، در قالب پروژه مشترک با دانشگاه ساخته و تست شده است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، وی همچنین خاطر نشان کرد: سیستم کنترل حرارت فعال با حلقه سیال پمپ شده مکانیکی (MPFL) با کنترل دبی جریان سیال در یک مسیر بسته از طریق سروو ولو سه راهه، دمای قطعه‌ مورد نظر را کنترل می‌کند. این سیستم قابلیت کنترل دمای قطعات با اتلاف بیش از یک کیلووات را دارد و بدین دلیل، مهم‌ترین کاربرد آن در ماهواره‌های ژئو، نظیر ایرانست۱ است.

انتهای پیام/

169 / 336 ماهواره ناهید پژوهشگاه فضایی ایران نرم افزار سامانه فضایی تجاری سازی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ماهواره ناهید پژوهشگاه فضایی ایران نرم افزار سامانه فضایی تجاری سازی پژوهشگاه فضایی ایران سیستم کنترل حرارت فناوری ها نقشه راه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۱۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام

«ایلان ماسک»، مالک اسپیس‌ایکس، اخیراً درباره موجودات فضایی نیز اظهارنظر کرده است. او می‌گوید باتوجه به اینکه اسپیس‌ایکس حدوداً ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین دارد، اگر مدرکی دال بر وجود بیگانگان در زمین بوده باشد، او خبردار می‌شد.

ایلان ماسک در پست جدیدی در ایکس گفته است: «من هیچ مدرکی برای موجودات فضایی ندیده‌ام و با حدود ۶۰۰۰ ماهواره که به دور زمین می‌چرخند، فکر می‌کنم [اگر بیگانگان در زمین وجود داشتند]مطلع می‌شدم.»

این اولین‌باری نیست که ماسک به‌طور علنی به فرازمینی‌ها اشاره می‌کند. در سال ۲۰۱۸ نیز ماسک در توییتی گفت: «درحال‌حاضر معلوم نیست که آیا ما تنها تمدنی هستیم که در جهانِ قابل‌رؤیت وجود دارد.»

نظرات ایلان ماسک درباره موجودات فضایی

ایلان ماسک در سال گذشته میلادی، با اشاره به نظریه فیزیکدان مشهور «انریکو فرمی» (Enrico Fermi) درباره اینکه چرا انسان‌ها هنوز موجودات فضایی را کشف نکرده‌اند، نوشت: «ترسناک‌ترین پاسخ به پارادوکس فرمی این است که اصلاً بیگانه‌ای وجود ندارد.»

نظریه‌ای دیگری درباره موجوات فضایی وجود دارد مبنی بر اینکه این موجودات برای مدت زیادی در کره زمین بوده‌اند و شواهد وجود آنها در زیر اقیانوس و زیر زمین وجود دارد؛ اما به‌نظر می‌رسد که ماسک با این نظریه مخالف است، و پست او هم در پاسخ به صحبت درباره همین نظریه‌هاست.

بااین‌حال، ظاهراً ایلان ماسک علاقه خاصی به اکتشافات فرازمینی دارد و این علاقه صرفاً شخصی نیست و ظاهراً با اهداف اسپیس‌ایکس نیز هم‌راستا است. ماسک امیدوار است تا در نهایت ۴۲ هزار ماهواره استارلینک را به فضا بفرستد و همچنین اهداف مشخصی برای سفر و اسکان افراد در مریخ دارد.

ماسک معتقد است که اکثر افرادی که برای سفر به مریخ ثبت‌نام می‌کنند به زمین باز نخواهند گشت؛ بااین‌حال، هدف بلندمدت فضاپیمای استارشیپ این است که بازگشت به زمین را برای این افراد ممکن کند.

منبع: دیجیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • ۵ اردیبهشت در دنیای علم چه خبر؟
  • ایلان ماسک: شواهدی از بیگانگان ندیده‌ایم
  • ایلان ماسک: اگر فرازمینی‌ها وجود داشتند من می‌فهمیدم
  • یک اتفاق خوب که در بین خبرهای بد گم شد | قطار ملی بالاخره مسافرگیری کرد | این قطار در کدام خط مترو کار می کند؟
  • ایلان ماسک: با ۶۰۰۰ ماهواره در مدار زمین، هیچ مدرکی برای بیگانگان ندیده‌ام
  • مواجهه ماهواره روسی و فضاپیمای ناسا از بیخ گوش بشریت گذشت!
  • مواجهه‌ای که همه کارکنان ناسا را ترساند
  • پیگیری کنترل سرعت شبکه حمل‌ونقل عمومی با استفاده از سامانه‌های هوشمند
  • ساخت بزرگ‌ترین پروژه ذخیره‌سازی باتری در اروپا
  • ماهواره جاسوسی روسی از بیخ گوش ماهواره ناسا گذشت