Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرستار، عضو مجمع تشکل های مردم نهاد جوانان کشور با بیان اینکه بی تدبیری مسئولان در سریال آتش سوزی جنگل ها پذیرفتنی نیست، خواستار اعلام وضعیت فوق العاده برای نجات اکوسیستم طبیعی کشور شد و گفت: پاسخ فریادهای دلخراش زاگرس، رسیدگی فوری به طبیعت و جلوگیری از خطاهای جبران ناپذیر انسانی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ راشد پرستار، عضو مجمع تشکل های مردم نهاد جوانان کشور در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی سبلان‌ما، به آتش سوزی های اخیر در اکوسیستم حیاتی کشور  اشاره کرد و گفت: جنگل‌های زاگرس بار دیگر شاهد آتش سوزی بود که توسط انسان ها رخ داد و تاسف بارتر اینکه همین انسان ها در خاموش کردن آن تعلل کردند و اینگونه شد که جانوران حفاظت شده، این صاحبان اصلی زاگرس فدای کاغذ بازی مسئولانی شدند که چندی پیش اوقات فراغت خود را در آنجا سپری می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 عضو مجمع تشکل های مردم نهاد جوانان کشور با بیان اینکه بی تدبیری مسئولان در سریال آتش سوزی های جنگل ها پذیرفتنی نیست، از نحوه خاموش کردن آتش سوزی اخیر جنگلها و مراتع کشور انتقاد کرد و گفت: فراتر از منابع طبیعی از بین رفته که حاصل تلاش های صدها ساله است، زجرآورترین صحنه شنیده شدن فریاد حیوانات محافظت شده ای است که بدون محافظ اند درون آتش گرفتار شده اند.

وی با بیان اینکه جنگل‌های زاگرس شامل  ۱۱ استان کشور می شود، گفت: این دامنه منابع طبیعی کشور با شش میلیون هکتار مساحت، ۴۰ درصد جنگل‌های ایران را تشکیل می‌دهند که شامل جنگل های بلوط، افرا، کیکم، بنه، زبان گنجشک، گلابی وحشی، ولیک، ارغوان، انواع بادام و دیگر سایر درختان این سرزمین کهن اند که  ریشه در تاریخ دارند و اگر زبان باز کنند هرکدام صدها کتاب از وقایع منطقه را بازگو خواهند کرد.

این فعال حوزه جوانان کشور با بیان اینکه در دهه‌های اخیر یک ششم مساحت جنگل‌های زاگرس به دلایل گوناگون از بین رفته‌است به آمارهای ثبت شده در این خصوص اشاره کرد و گفت: بر طبق آمارهای منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد، تنها ۷۵ فقره آتش‌سوزی در سال ۹۵ حدود ۹۵۰ هکتار از جنگل‌های کهگیلویه وبویراحمد را از بین برده است.

وی با بیان اینکه در سال ۹۶ نیز ۱۱۰ آتش‌سوزی در جنگل‌ها و مراتع استان رخ داد که موجب از بین رفتن ۷۰۰ هکتار از جنگل‌های استان شد، گفت: در سال ۹۸ نیز ۳۶۴ هکتار از جنگل‌ها و مراتع استان دچار آتش‌سوزی شده‌است.

پرستار در ادامه سخنان خود به گفته های مسئولین وقت این استان اشاره کرد و گفت: به گفته مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد عامل اغلب آتش‌سوزی‌ها را در سال گذشته عامل انسانی است و یکی از دلایل اصلی آتش‌سوزی در این مناطق نیز آتش زدن کاه و کلش مزارع کشاورزی عنوان شده است.

این عضو اصلی مجمع تشکل های مردم نهاد جوانان کشور به آتش سوزی های اخیر در سال جاری اشاره کرد و گفت: آتشی که از غروب پنج شنبه هشتم خرداد ۹۹ به جان جنگل‌ها و مراتع کوه خائیز در شهرستان کهگیلویه افتاد، نیز عامل آن انسان بود و مهمتر از همه و تاسف بارتر از همه اینکه علی رغم آتش سوزی های چندسال اخیر هنوز مسئولان کشور در این زمینه به تدبیر نرسیده اند که این منطقه نیازمند تجهیزات فوری برای مهار آتش سوزی ها است و همچنان ساکنین اصلی این مراتع و جنگل ها که درختان و جانوران به اصطلاح حفاظت شده هستند که قربانی بی تدبیری مسئولان شدند،مسئولانی که تنها اوقات فراغت خود را در این مناطق سپری می کنند

پرستار در پایان سخنان خود خواستار اعلام وضعیت فوق العاده در کشور برای نجات اکوسیستم طبیعی کشور شد و گفت: هرچند امروز به ظاهر اعلام شده است که آتش سوزی مهار شد، اما آتش سوزی های دیگری در راه است و برای جلوگیری از رخداد فاجعه های زیست محیطی که عامل آن نیز خود انسان است باید تدابیر ویژه ای اتخاذ شود تا از تکرار چنین حوادثی در آینده جلوگیری شود.

انتهای پیام/ج

منبع: دانا

کلیدواژه: مجمع تشکل های مردم نهاد جوانان کشور اشاره کرد و گفت آتش سوزی آتش سوزی ها جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۲۳۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است

ایسنا/زنجان استاندار زنجان گفت: در اکوسیستم فناوری و نوآوری هدف افزایش سهم تولید اقتصاد دیجیتال در تولید ناخالصی داخلی از محل توانمندسازی شرکت‌های فعال در حوزه فناوری دیجیتال است. 

محسن افشارچی شامگاه روز گذشته (چهارشنبه ۵ اردیبهشت‌ماه) در جمع فعالان بخش آی‌تی استان زنجان که در محل جهاددانشگاهی زنجان برگزار شد با اشاره به این‌که دی جی پی استان در بخش صنعت، معدن، کشاورزی به‌خصوص بهره‌وری و سرمایه‌گذاری رشدی داشته که در سال‌های آینده خود را نشان خواهد داد، اظهار کرد: در بخش خدمات هنوز کار داریم و خوب عمل نشده است‌. 

وی با بیان اینکه در بخش خدمات و فناوری با انرژی کمتر، آورده و رشد اقتصادی بیشتری می‌توان داشت، افزود: پیش‌نیاز پیشرفت این اکوسیستم برآورد توان شرکت‌ و استارت‌آپ‌ها و شناسایی نقاط قوت و مزیت نسبی آن‌ها است. 

افشارچی با بیان اینکه باید بدانیم در چه حوزه‌های توانمندی داریم، ادامه داد: متنوع‌سازی اکوسیستم‌ها با رویکرد نیازمحور و مسئله‌محور، تقویت اکوسیستم‌های موجود با رویکرد ارتقای زیرساختی رگولاتوری و میانجیگری و همچنین متنوع‌سازی اکوسیستم با رویکرد فناوارانه و آینده‌محور از جمله مسائلی است که باید بدان توجه کنیم. 

این مسئول با اشاره به اینکه دولت به عنوان تسهیلگر و میانجی‌گر است و در حوزه فناوری و اطلاعات ما باید نگاه به آینده داشته باشیم، تشریح کرد: ابتدا یک تعیین تکلیف از زیرساخت‌ها کنید و سپس توانمندی‌ها در هر حوزه ببینیم. 

وی با اشاره به استخراج نظام مسائل استان و کشور در بخش دولتی (زیرساخت‌ها سرویس و نرم‌افزارها) و شرکت‌های‌دولتی (اتوماسیون کارکردی و بهره وری)، بیان کرد: یکی از مشکلات اصلی کشور بهره‌وری است الان به طور مثال در کشاورزی ۹۰ درصد آب مصرف می‌شود و هیچ حساب و کتابی در این حوزه ندارد. در استان این توانایی وجود دارد که به طریق اینترنت اشیا، هوش مصنوعی و در کلیت علم آتی و فناوری بتوان متوجه شد این حجم مصرفی آب یا چاه بر مبنای انرژی مصرفی چقدر است. 

استاندار زنجان با بیان اینکه این توانایی را در حوزه آی‌تی و فناوری در جوانان استان زنجان شاهد هستیم،افزود: نرم‌افزارهای خوبی می‌توان در بخش‌های گردشگری، شهر هوشمند، بهداشت و سلامت حمل و نقل، کارخانجات، خدمات، تجارت و ... ساخت. 

وی با اشاره به متنوع‌سازی اکوسیستم با رویکرد فناورانه و آینده‌محور، ادامه داد: این به معنی ترغیب ایده‌پردازی مرز دانش ناظر بر سال‌های آینده و تکنولوژی‌های نوظهور است‌.  

استاندار زنجان ایجاد تامین نظام مالی و پشتیبانی با کمک بخش خصوصی، تعاملات با شرکت‌های بزرگ و پیشگام، ایجاد انکوباتورهای اقتصاد دیجیتال خصوصی را از جمله مواردی برای تقویت اکوسیستم حال حاضر با رویکرد میانجیگری دانست.

افشارچی با اشاره به زیرساخت ارتباطی، ذخیره‌سازی و محاسباتی در رابطه با تقویت اکوسیستم موجود با رویکرد رگولاتوری، خاطرنشان کرد: تسهیل فرایندهای کسب مجوزهای قانونی و ایجاد نظام تامین مالی استانی دو مورد از مسائلی هستند که اینجا می‌توان مطرح کرد البته که در تامین کمک مالی استان و صندوق نوآوری اقدامات خوبی انجام داده و برخی از شرکت‌ها از این مزایا بهره‌مند شدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است
  • فریادهای خاموش: روایت‌های ناگفته از حمله به نورشمس | گزارش تصویری
  • شلیک دلخراش مرد فراری به همسرش/ سایه مرگ در حوالی زن جوان
  • ان هتوی به آرسنال کمک کرد، چلسی در حد کاغذ خیس هم مقاوم نیست
  • سریال VAR تمام شدنی نیست
  • خودنمایی بخشی از جنگل‌های بلوط زاگرس در روستای مله پنجاب + فیلم
  • پسماند معضل استان‌های زاگرس نشین
  • بلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند
  • اتصال بیمه‌های تکمیلی به سامانه‌های بیمه در راستای حذف کاغذبازی‌ها
  • «خاستگاه خود» و «آرمان‌های نظام اسلامی» را نباید فراموش کنیم