Web Analytics Made Easy - Statcounter

فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان گفت: عدم درمان به‌موقع کم‌کاری تیروئید در شیرخوارگان منجر به عقب ماندگی ذهنی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، مرتضی علیجان‌پور از ایجاد عقب‌ماندگی ذهنی در صورت عدم درمان به‌موقع کم‌کاری تیروئید در شیرخوارگان خبر داد و اظهار کرد: از اقدامات مهم وزارت بهداشت برنامه غربال‌گری کشوری در دوره نوزادی بوده که موجب شناسایی کودکان دچار کم‌کاری تیروئید و درمان به‌موقع شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: غده تیروئید وظیفه ترشح هورمون تیروئید را به‌عهده دارد که این هورمون برای رشد و تکامل کودکان کاملاً ضروری بوده و این امر به‌ویژه در چند ماه اول تولد، مهم‌تر و حیاتی‌تر است.

فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان با بیان اینکه تشخیص و درمان به‌موقع کم‌کاری مادرزادی تیروئید برای جلوگیری از آسیب مغزی در ماه‌های اول زندگی، امری حیاتی است، بیان کرد: در کودکان مبتلا به کم‌کاری مادرزادی تیروئید مواردی چون تأخیر در تشخیص یا درمان - درمان ناکافی و یا عدم همکاری والدین در درمان صحیح این بیماران در سه سال اول تولد می‌تواند منجر به آسیب جبران‌ناپذیر مغزی شود.

این  فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: شیوع کم‌کاری مادرزادی تیروئید در دنیا یک به ۴۰۰۰ بوده که در سال‌های اخیر به‌علت افزایش میزان تشخیص آن یک به ۲۰۰۰ افزایش یافته وشیوع  آن درایران نسبتاً بالاتر و در حد یک به ۱۰۰۰ است.

علیجان‌پور با اشاره به اینکه خوشبختانه از سال 1384، برنامه غربال‌گری کشوری دردوره نوزادی برای تشخیص زودرس کم‌کاری مادرزادی تیروئید و با همت وزارت بهداشت و مراکز بهداشتی سراسر کشور راه‌اندازی شد، تصریح کرد: این نوزادان در روزهای 7-3 تولد غربال‌گری می‌شوند و در صورت تأیید بیماری، سریعاً تحت درمان قرار می‌گیرند.

وی یادآور شد: به لطف این برنامه ملی درصد کودکانی که قبلاً به‌دلیل کم‌کاری تیروئید در کشور دچار عقب‌ماندگی ذهنی می‌شدند بسیار کم شده است و بیشتر این کودکان با توجه به تشخیص و درمان صحیح و به‌موقع، از هوش و تکامل نرمال (همانند کودکان طبیعی) برخوردار شده‌اند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل خاطرنشان کرد: به همه خانواده‌ها توصیه می‌شود که برنامه غربالگری نوزادی را جدی تلقی کرده و حتماً در روزهای  7 - 3 تولد جهت انجام نمونه‌گیری از پاشنه پا به مراکز بهداشتی مربوط مراجعه کنند و در صورت تأیید نهایی کم‌کاری مادرزادی تیروئید، این بیماران طبق نظر پزشک معالج و تحت درمان با قرص لووتیروکسین روزانه یکبار در صبح  قرار خواهند گرفت.

علیجان‌پور با اشاره به اینکه خانواده این بیماران باید به دستورات پزشک معالج درخصوص نحوه صحیح مصرف قرص و مراجعات بعدی همراه با آزمایشات کنترلی، دقت کافی داشته باشند، تصریح کرد: این کودکان لازم است تا ۳ سال تحت درمان و مراقبت‌های نزدیک قرار داشته باشند و از آنجایی‌که در درصدی از این بیماران، کم‌کاری تیروئید به‌صورت گذرا است، در پایان سه‌سالگی به‌مدت یک ماه قرص لووتیروکسین قطع شده و مجدداً آزمایش تیروئید انجام می‌شود، در صورت عود حالت کم‌کاری در آزمایش تیروئید، مجدداً باید قرص لووتیروکسین شروع شود و این کودکان تا آخر عمر باید درمان را ادامه دهند.

وی یادآور شد: در حالت دوم ممکن است آزمایش کودک بعد از قطع یک‌ماهه دارو، در حد نرمال باشد که در این حالت نیاز به شروع مجدد قرص نیست ولی لازم است در چند نوبت دیگر نیز آزمایش تیروئید تکرار شود، چرا که ممکن است موارد خفیف‌تر بیماری به‌صورت تأخیری و در ماه‌های بعد، عود کنند و نیازمند شروع مجدد درمان باشند.

فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: با توجه به وابستگی بالای رشد مغز به عملکرد تیروئید به هیچ وجه قطع یک‌ماهه دارو در سه سال اول تولد جهت افتراق موارد گذرا از دائمی نباید انجام شود.

انتهای پیام/86034/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: درمان کودکان تیروئید دانشگاه علوم پزشکی کم کاری مادرزادی تیروئید دانشگاه علوم پزشکی بابل کم کاری تیروئید عقب ماندگی ذهنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۳۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه چیز در مورد کرم زینک اکساید

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز سمنان،️ زینک یک ماده معدنی است. زینک اکساید موضعی (برای پوست) برای درمان سوختگی‌های خفیف، قرمزی، سوزش پوست، یا دیگر حساسیت‌های پوستی مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ زینک اکساید معمولا برای مشکلاتی مثل خارش، سوزش و دیگر ناراحتی‌های مقعد که بر اثر بواسیر یا مشکلات روده به وجود آمده است، نیز استفاده می‌شود. بسیاری از فرم‌ها و برند‌های زینک اکساید نیز در دسترس می‌باشند. زینک اکساید موضعی همچنین برای اهداف مختلف دیگری نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زینک اکساید برای درمان و پیشگیری از جوش صورت:
خواص ضد باکتریایی کرم زینک اکساید سبب درمان جوش صورت می‌شود، زیرا خواص ضد باکتریایی زینک باعث کشتن باکتری‌ها می‌شود و خواص ضد التهابی آنها التهاب پوست را کاهش می‌دهد. این کرم سبب جذب چربی‌های بیش از حد سطح پوست می‌شود که تمایل به نفوذ در منافذ پوست و ایجاد جوش دارند.

زینک اکساید برای حفاظت از آفتاب:
اشعه ماوراء بنفش خورشید اثر مخربی بر سطح پوست می‌گذارد و تابش بیش از حد آفتاب بر روی پوست، سبب آفتاب سوختگی، پیری زودرس پوست، چین و چروک و... می‌شود.
این کرم جذب پوست نمی‌گردد، بلکه بر روی سطح پوست به شکل یک سد محافظتی عمل کرده و مانع از نفوذ اشعه ماوراء بنفش آفتاب به پوست می‌شود.

درمان آسیب‌های پوستی:
زینک اکساید با دارا بودن اثرات درمانی سبب بهبود زخم در افراد دچار کمبود روی، کاهش مشکلات ناشی از آفتاب سوختگی و بهبود خشکی پوست می‌شود. مالیدن پماد زینک اکساید روی محل زخم باعث ترمیم سلول‌های پوستی می‌شود.

اثرات قابض روی پوست:
پماد زینک اکساید از تشکیل چربی اضافی روی پوست جلوگیری نموده و سبب سفت شدن پوست، درمان آکنه (جوش)، کاهش لکه‌های پوستی و التهاب پوست می‌شود.

بهبود التهاب پوستی:
برای درمان ادرار سوختگی در کودکان، اگزما، بریدگی و سوختگی می‌توانید از پماد زینک اکساید استفاده نمایید.

اقدامات قبل از استفاده از دارو
اگر به زینک، دایمتیکون، لانولین، روغن کود، وازلین، پارابن ها، مواد معدنی یا وکس آلرژی دارید، از زینک اکساید موضعی استفاده نکنید.
زینک اکساید موضعی برای درمان عفونت‌های قارچی و ویروسی استفاده نمی‌شود. اگر هر گونه علائمی مثل قرمزی یا داغی پوست را بعد از استفاده از زینک اکساید مشاهده کردید، حتما به پزشک خود اطلاع رسانی کنید.
در صورت بارداری یا شیردهی نیز به پزشک خود اطلاع دهید.
این دارو خوردنی نیست و فقط برای اعمال روی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع مناسب برای مقعد را نیز نباید به هیچ وجه به پوست زد.
این داروی موضعی را به اندازه کافی به محل مورد نظر روی پوست خود بزنید. زینک اکساید اغلب یک لایه نازک سفید روی پوست شما ایجاد می‌کند.
برای درمان سوزش، زخم، سوختگی یا هر وضعیت پوستی دیگر، اغلب استفاده از این دارو توصیه می‌گردد. یک لایه نازک از این کرم را روی ناحیه مورد نظر و به آرامی آن را روی پوست خود بمالید.
اگر برای حساسیت از پوشک از این دارو استفاده می‌کنید، باید هربار که قصد تعویض داشتید، از آن استفاده کنید. همچنین می‌توانید هنگام خواب نیز از آن استفاده کنید. هرگز اجازه ندهید که پوشک خیس با بدن شما تماس داشته باشد و سریعا آن را عوض کنید.
زینک اکساید را در دمای اتاق، به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. زمانی که از آن استفاده نمی‌کنید، در آن را محکم ببندید.

اگر مصرف یک دوز از این دارو را فراموش کردم، چه کنم؟
از آنجایی که این دارو را هر زمان که نیاز داشتند، استفاده می‌کنند، پس برنامه خاصی نخواهید داشت. اگر استفاده از یک دوز را فراموش کردید، نباید دو دوز دارو را همزمان استفاده کنید.
اوردوز کردن با زینک اکساید خطرناک نیست، اما در هر حال بهتر است که با اورژانس تماس بگیرید.

هنگام استفاده از زینک اکساید باید از چه اقداماتی پرهیز کنیم؟
زینک اکساید را برای زخم‌های عمیق یا سوختگی‌های شدید استفاده نکنید.
هرگز خودتان بدون اجازه پزشک از این دارو استفاده نکنید.
اگر این دارو به داخل چشمتان رفت، سریعا آن را شستشو دهید.
اگر علائم آلرژی مثل تنگی نفس، کهیر، ورم صورت، لب، زبان یا گلو را مشاهده کردید، حتما به پزشک مراجعه کنید.

برای حساسیت پوشک:
زینک اکساید از ۱۰%, ۱۱.۳%, ۱۳%, ۱۶%, ۲۰%, ۲۲%, ۳۰.۶% و ۴۰% کرم و ۱۶ و ۲۰ درصد پماد تشکیل شده است. ۱۲، ۸ و ۴۰ درصد آن خمیر، ۱۵ درصد پودر و ۲۵ درصد اسپری است.

عوارض پماد زینک اکساید
استفاده از پماد زینک اکساید ممکن است افراد حساس را دچار عوارض زیر نماید، این عوارض عبارتند:
خارش پوست
سوختگی
سوزش
تیرگی پوست
استفاده از زینک اکساید بدون عطر برای بهبود سوختگی پای کودک در پوشک توصیه می‌شود، زیرا برخی از کرم‌های حاوی زینک اکساید به علت ماده معطر، حساسیت زا هستند.

زینک اکساید با چه دارو‌های دیگری تداخل دارد؟
دارو‌های موضعی پوست معمولا با دارو‌های دیگر تداخل ایجاد نمی‌کنند، اما بسیاری از دارو‌ها هستند که حساسیت ایجاد می‌کنند؛ بنابراین مصرف هرگونه دارو را اعم از دارو‌های گیاهی، ویتامین ها، مسکن و دارو‌های بدون نسخه را به پزشک اطلاع رسانی کنید.

نکته:
این دارو را هرگز در دسترس کودکان قرار ندهید.
آن را برای دیگران تجویز نکنید.
در صورت حساسیت به مواد موجود در پماد زینک اکساید، از آن استفاده نکنید.
اگر بعد از مصرف این پماد دچار عارضه‌ای شدید، به پزشک متخصص پوست مراجعه نمایید.
در صورت استفاده از این پماد به عنوان یک ضد آفتاب آن را دور چشم‌ها نمالید.
هنگام استفاده از این دارو باید کاملا مراقب باشید که هیچ برخوردی با داخل بدن شما مثل دهان یا چشم نداشته باشد. این دارو صرفا استفاده خارجی دارد.

دیگر خبرها

  • در زمینه حجاب نمی‌خواهیم هر فردِ کم توجه به قوانین را کیفر کنیم |‌ قرارهای منجر به بازداشت ما کماکان زیاد است
  • وجود ۴۱۵ پرونده در انجمن اتیسم همدان
  • توجه ویژه دولت برای رفع عقب ماندگی های بخش آب در مازندران
  • موشک‌هایی که با زنان و کودکان کاری نداشت
  • کاری از سوی دولت برای دریاچه ارومیه صورت نگرفته/ با دو میلیارد متر مکعب آب هم می‌شود در دریاچه قایق‌سواری کرد/ پایان تابستان معلوم می‌شود
  • بیش از ۶۰۰ خانواده متقاضی فرزند خواندگی هستند
  • همه چیز در مورد کرم زینک اکساید
  • ارسال بیش از ۱۴۰۰ نامه از طرف طبیعت
  • نامگذاری ۳۱ میدان در تهران به نام ۳۱ استان کشور
  • دستگاه‌های اجرایی مرتبط تکمیل به‌موقع پل جدید انجیرلو را به‌صورت مستمر پیگیری کنند