Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر جمهوری اسلامی ایران در صربستان و شهردار بلگراد(پایتخت صربستان) نقش شهرها در پیشبرد همکاری‌های دو جانبه کشورها را بسیار مهم و بر گسترش همکاری شهری بین بلگراد و تهران تاکید کردند.

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «رشید حسن پور» امروز (دوشنبه ۱۲ خردادماه) در دیدار با «زوران رادویچیچ»، تحولات تاریخی روابط دو کشوررا افتخارآمیز دانست و گفت: دلایل زیادی برای توسعه روابط دوجانبه بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری صربستان وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر کشورمان به افزایش همکاری بین شهرداری‌های دو کشور با توجه به وجود امکانات همکاری در سطوح مختلف اشاره کرد و افزود: شهرداری‌های تهران و بلگراد می‌توانند در بخش‌هایی همچون زیرساختی، گردشگری و فرهنگی، مبارزه با آلودگی هوا، محیط زیست و انرژی‌های سبز با یکدیگر همکاری و تبادل نظر داشته باشند.

شهردار بلگراد نیز در این دیدار با یادآوری پیروی دولت صربستان از سیاست خارجی متوازن که فرصت‌های زیادی را برای همکاری با همه طرف‌ها ایجاد کرده است، گفت: صربستان و ایران از فرصت استثنایی برای گسترش روابط برخوردار هستند.

رادویچیچ با تاکید بر اینکه شهرداری‌ها می‌توانند در توسعه روابط بین کشورها نقش اساسی ایفا کنند، افزود: تجارب تهران در زمینه ساخت و گسترش مترو بسیار ارزنده است و باید از آن استفاده کرد.

وی گفت: بلگراد و تهران با توجه به داشتن مشکلات مشابه در بخش‌هایی همچون محیط زیست، می‌توانند در کنار یکدیگر در راستای حل این مشکل اقدام کرده و تجارب خود را در عملکردهای مثبت به ویژه در بخش زیرساختاری به اشتراک بگذارند.

طرفین در این دیدار با یادآوری امضای یادداشت تفاهم همکاری در سال ۲۰۱۶ بین شهرداری‌های تهران و بلگراد، بر گسترش هرچه بیشتر همکاری‌ها و تبادل هیات‌ها تاکید کردند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پایتخت جمهوری اسلامی ایران دولت صربستان گردشگری شهرداری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۷۸۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری

جمعیت، وسعت و همسایگی و همچنین قدرت بالای نظامی از جمله ویژگی‌هایی هر دو کشور محسوب می‌شود و از این رو تلاش‌هایی زیادی صورت می‌گیرد تا میان اسلام آباد و تهران تنش بوجود آید و طبعا بروز هر گونه تنشی میان دو کشور برای هر دو خطرناک است.

این نکته را باید در نظر داشت که هر دو کشور دارای دشمنان و رقیبان سنتی هستند. هند رقیب اصلی پاکستان بشمار می‌رود و از سویی دیگر اسرائیل هم دشمنی سنتی ایران محسوب می‌شود و طی هفته‌های اخیر هم شاهد افزایش تنش میان جمهوری اسلامی و رژیم صهیونیستی بودیم. مضاف بر اینکه برای ایران رقبای منطقه‌ای دیگری هم وجود دارد.

موضوع دیگر اقتصادی است. در شرایط کنونی پاکستان به لحاظ اقتصادی وضعیت خوبی ندارد و علاوه بر اینکه جمهوری اسلامی هم سال‌ها است که درگیر تحریم است و طبعا بعد از اجرایی کردن قانون صلح قرن ۲۱ از سوی ایالات متحده ممکن است با تشدید فشار‌ها از سوی غرب مواجه شویم؛ بنابراین طبیعی است که دو دولت برای همکاری با هم در حوزه‌های مختلف اقتصادی تعاملاتی داشته باشند.

نکته دیگر اینکه هر دو کشور در نواحی مرزی با گروه‌های تجزیه طلب مواجه هستند و علاوه بر اینکه پدیده تروریسم هم از جمله مسائلی است که به عنوان یکی از مشکلات سر راه هر دو کشور وجود دارد و بنابراین همکاری در این حوزه‌ها حتما باعث ارتقای وضعیت امنیتی در نواحی مرزی میان دو کشور خواهد شد. 

 از این رو، اقتضای وضعیت جاری و همچنین مبتنی بر واقعیت‌های موجود گسترش روابط و تعاملات میان ایران و پاکستان است. مضاف بر اینکه هر دو از پیشینه تاریخی خوبی در حوزه روابط سیاسی و امنیتی برخوردارند.

طبعا گسترش روابط میان اسلام آباد و تهران بر نوع تعاملات آن‌ها با دیگر همسایگان هم تاثیرگذار خواهد بود. در واقع ایران و پاکستان مطلقا در حوزه افغانستان رقیب هم محسوب نمی‌شوند و هر دو کشور می‌توانند برای رسیدن ثبات در افغانستان با هم همکاری خوبی داشته باشند. 

نگاهی به گذشته نشان می‌دهد که ایران و پاکستان هر دو از تاریخچه درخشانی در حوزه روابط همسایگی برخوردارند و بویژه در حوزه استراتژیکی می‌توانند تعاملات خود را گسترش دهند.

دیگر خبرها

  • پیام مهم سفر رئیسی به پاکستان و سریلانکا در این مقطع | به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • ایران به‌دنبال گسترش روابط کشورهای همسو و مستقل است
  • توافق ایران و پاکستان برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی
  • توافق برای گسترش بیشتر همکاری‌های اقتصادی | مرز مشترک ۲ کشورباید «مرز صلح و دوستی» باشد
  • به دنبال گسترش روابط اقتصادی و تجاری با چین هستیم
  • آماده گسترش روابط با ایران و اصفهان هستیم
  • تهران و اسلام آباد؛ فرصت‌های پیش رو برای همکاری
  • زمینه‌های مساعد برای گسترش همکاری ایران و پاکستان در حوزه انرژی فراهم است
  • رئیسی: تقویت همکاری قوای مسلح ایران و پاکستان برای منطقه ثبات می‌آورد / تاکید ژنرال عاصم منیر بر جلوگیری از به خطر انداختن روابط دو کشور
  • قطار روابط تهران - اسلام‌آباد روی ریل توسعه