Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-24@12:30:46 GMT

تضمین سلامت قلب با نوشیدن ۵ لیوان آب در روز

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۴۷۹۱۴

تضمین سلامت قلب با نوشیدن ۵ لیوان آب در روز

رضوان طاهری، عضو انجمن قلب و عروق ایران اظهار داشت: افراد باید با نوشیدن آب در روز، از بروز حملات قلبی پیشگیری کرده و یا احتمال ابتلا به آن را کاهش دهند، بر اساس مطالعات انجام شده احتمال مرگ ناشی از حملات قلبی، در کسانی که روزانه پنج لیوان آب می‌نوشند نسبت به کسانی که کمتر از دو لیوان در روز آب می‌نوشند، ۴۱ درصد کاهش می‌یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طاهری گفت: کیفیت و کمیت روابط اجتماعی افراد نیز خطر مرگ و میر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد، وقت گذراندن منظم افراد با یکدیگر، استفاده از کوچکترین فرصت‌ها برای خندیدن وقایع استرس زای زندگی و فشار اجتماعی و فشار شغلی را قابل تحمل می‌کند.

وی با بیان اینکه معاینه منظم غربالگری برای سلامت قلب و عروق مهم است، ادامه داد: انجام آزمایش غربالگری ساده افراد را از مراحل اولیه ابتلا به بیماری قلبی آگاه می‌کند و تغییر در سبک زندگی و رژیم غذایی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را می‌کاهد.

این پزشک با تاکید بر اینکه فشار خون را به طور منظم اندازه گیری کنید، گفت: برای تعادل هورمونی آزمایش خون بدهید، سطح بالای هورمون استروژن در زنان بر نحوه انقباض عروق خونی تاثیر می‌گذارد که منجر به آسیب پذیری بیشتر آن‌ها در برابر ایجاد لخته‌های خونی می‌شود بر این اساس خطر ابتلا به مشکلات قلبی در زنانی که از درمان‌های هورمونی پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنند، کمی بیشتر است.

طاهری تصریح کرد: کمبود ویتامین D به خصوص برای افرادی که زمان زیادی زیر نور خورشید نیستند رایج است که منجر به بیماری قلبی و سکته مغزی می‌شود و می‌تواند عامل افزایش فشار خون و قند خون شود، برای تعیین مقدار این ویتامین باید آزمایش داد.

به گفته وی، برای محافظت از قلب و پیشگیری از دیابت و سرطان از کربوهیدرات‌های ساده مثل ماکارونی، برنج سفید، نان سفید و انواع شربت تا حد امکان باید دوری کرد و سبزیجات و غلات سبوس دار را جایگزین این مواد کرد.

این متخصص قلب افزود: از آن جا که قلب عضله است برای عملکرد بهتر به پروتئین بدون چربی نیاز دارد، بهتر است سلامت قلب را با گوشت ارگانیک و ماهی به همراه روغن زیتون، آجیل‌ها و سبزیجات تضمین کنید و از خوردن گوشت‌هایی که حاوی آنتی بیوتیک یا هورمون هستند، خودداری کنید.

طاهری، بهداشت دهان و دندان را نیز برای سلامت قلب و عروق مهم دانست و اظهار داشت: بهداشت دهان و دندان منجر به التهاب کمتر در بدن می‌شود و سلامت دهان برای حفظ سلامت کلی بدن اهمیت بالایی دارد.

وی با بیان اینکه به جای مکمل کلسیم لبنیات بخورید، ادامه داد: به جای هزینه‌های بالا برای خرید مکمل‌های ویتامین و مواد معدنی، پول بیشتری را صرف خرید غذا‌های با کیفیت بالا کنید، زیرا مصرف کلسیم به صورت مکمل ممکن است خطر ایجاد پلاک در عروق و آسیب قلبی را افزایش دهد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: بیماری های قلبی نوشیدن آب غربالگری فشار خون سبک زندگی پارسی خبر سلامت قلب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۷۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است

محمدعلی انصاری، صاحب تفسیر مشکاة و مفسر قرآن، در نشست مجازی که امروز، ۴ اردیبهشت ماه، با موضوع «ذکر» برگزار شد، اظهار کرد: خداوند در آیه ۴۰ سوره مبارکه «بقره» می‌فرماید: «یا بَنی‏ إِسْرائیلَ اذْکُرُوا نِعْمَتِیَ الَّتی‏ أَنْعَمْتُ عَلَیْکُمْ وَ أَوْفُوا بِعَهْدی أُوفِ بِعَهْدِکُمْ وَ إِیَّایَ فَارْهَبُونِ؛ ای فرزندان اسرائیل، نعمت‌هایم را که بر شما ارزانی داشتم، به‌یاد آرید و به پیمانم وفا کنید تا به پیمانتان وفا کنم و تنها از من بترسید.» واژه «ذکر» در لغت به‌ معنای «اِسْتِحْضارُ الْمَعْنیَْ فِی اللَّفْظِ أَوِ النَّفْسِ» است؛ یعنی حضور معنا در زبان یا در جان است. 

وی ادامه داد: باتوجه به این امر ذکر بر دو قسم تقسم می‌شود، نخستین مورد ذکر لسانی یا لفظی و دومین مورد ذکر قلبی یا نفسی است. گاهی انسان معنایی را طلب کرده و آن‌را بر زبان نیز جاری می‌کند که به آن ذکر لفظی می‌گویند، اما گاه معنا فقط در نفس و جان حاضر می‌شود که «ذکر نفسی و قلبی» است.

انصاری بیان کرد: در قرآن کریم فراوان دیده می‌شود که خداوند سبحان انسان‌ها را به ذکر و تذکر دعوت می‌کند. حال سؤال این است که آیا اساساً ذکر، مطلوبیت ذاتی دارد یا خیر؟ به‌ بیانی‌ دیگر، ذکر «طریقیت» دارد یا «موضوعیت»؟ برای روشن‌ شدن این دو اصطلاح مثالی بیان می‌کنیم که این امر را تبیین می‌سازد. به عنوان مثال گاه، شخصی لیوان آبی طلب می‌کند و هدف او استفاده از آب درون لیوان است و نوع لیوان برای او مهم نیست. درواقع، لیوان طریقی است برای رسیدن به آب که موضوع و مقصود اوست؛ اما گاه خود لیوان مهم است و موضوعیت دارد و هدف، رسیدن به خودِ این ظرف است. بنابراین باید گفت که ذکر طریقیت دارد و مطلوبیت ذاتی ندارد، یعنی ذکر مقدمه و طریقی برای رسیدن به ذی‌المقدمه است. بنابراین ذکر در حقیقت، راهی برای زدایش غفلت‌ها است. 

صاحب تفسیر مشکاة تصریح کرد: خداوند در آیه ۱۴ سوره «طه» فرموده است: «إِنَّنِی أَنَا اللَّهُ لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنَا فَاعْبُدْنِی وَأَقِمِ الصَّلَاةَ لِذِکْرِی؛ همانا! من خدایم که جز من معبودی نیست، پس مرا بپرست و نماز را برای یاد من برپا دار.» این امر در این آیه به صراحت بیان شده است چون نماز عامل اصلی زدودن غفلت است. همچنین وحی الهی و حتی شخص پیامبران نیز ذکر نامیده می‌شوند، چون مسیر زدایش غفلت از شاهراه مبارک وحی و نبوت می‌گذرد. از کارکردهای عمده ذکر این است که طریقی برای رسیدن به حقیقت شکر است و شکر از مسائلی است که مطلوبیت ذاتی دارد. پس ذکر زمانی حلاوت داشته و ارزشمند است که به شکر ختم شود و البته شکر واقعی نیز فقط با ذکر محض حاصل نمی‌شود. بنابراین اگر خداوند بندگانش را به ذکر دعوت می‌کند، مراد او ذکری است که همراه با آثار و برکات آن است.

وی گفت: غفلت پدیده‌ای بسیار تأثربرانگیز و مهلک است که متأسفانه انسان‌ها به‌شدت گرفتار آن هستند و با آن پله‌های سقوط را به‌تدریج طی کرده و از بسیاری فرصت‌ها و داشته‌های خویش به‌آسانی می‌گذرند. غفلت آن است که انسان چیزی را می‌بیند، اما گویا نمی‌بیند، چیزی را لمس می‌کند، اما به آن توجه ندارد و یا در مسیر راه از کنار منظره‌ای می‌گذرد، اما به آن بی‌توجه است. ما انسان‌ها از بسیاری حقایق پیرامون خود و حتی حقایق برتر وجود غفلت داریم.

انصاری افزود: بر این‌ اساس باید گفت که در مقابل مفهوم ذکر و تذکر، مفهوم غفلت قرار دارد. غفلت عاملی است که انسان را از حق و حقیقت دور می‌کند. راه برون‌رفت از غفلت و نجات از این مهلکه، تمسک به نقطه مقابل آن یعنی ذکر و تذکر است. البته مقصود، ذکر سجاده‌ای و زبانی نیست، بلکه باید ذکری باشد که جان را بپروراند و ذهن و اندیشه انسان را تسخیر کند. این‌گونه ذکر، مقدمه‌ای برای گام بعدی یعنی فکر است که در واقع همان ذکر مدام است. 

این مفسر قرآن در پایان اظهار کرد: همان‌گونه‌ که سلول‌های جسم انسان دائماً نیاز به اکسیژن و آب و غذا دارند، روح انسان نیز همیشه به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است. درواقع هنگامی‌که ذکر در وجود آدمی لحظه‌به‌لحظه بیاید، به فکر تبدیل می‌شود که نیاز جان انسان است. اما، غفلت انسان را از این نیاز اساسی محروم می‌کند و با شدت آن، حجاب‌ها روزبه‌روز ضعیف‌تر شده تا جایی که قلب او می‌میرد و حیات انسانی را از دست می‌دهد. همچنین یکی از عوامل و ریشه‌های اصلی غفلت، بحث ظاهرگرایی است که موجب محرومیت انسان از دیدن حقایق می‌شود، بنابراین انسان، محتاج تعمق و ژرف‌نگری است و این مقام و مرحله‌ای است که انسان پس از ذکر و فکر در آن گام می‌نهد.

منبع: ایکنا (خبرگزاری بین‌المللی قرآن)

دیگر خبرها

  • بیماری‌های قلبی و عروقی از شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر در دنیا
  • بیماری‌های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام‌های بهداشتی دنیا
  • بیماری های قلبی عروقی چالش بزرگ نظام های بهداشتی دنیا
  • ساماندهی بهداشتی اولویت طرح تضمین سلامت فرآورده‌های شیلاتی است
  • تردستی با دست های کوچک
  • انسان به ذکر، یادآوری و توجه نیازمند است
  • این افراد مراقب باشند در خطر حمله قلبی اند
  • ببینید | زیاده‌روی در نوشیدن آب ممنوع
  • چرا نباید در نوشیدن آب زیاده‌روی کرد؟ (فیلم)
  • چرا نباید در نوشیدن آب زیاده‌روی کرد؟ + فیلم