Web Analytics Made Easy - Statcounter

بسیاری از کشورها در گوشه و کنار دنیا در تلاش برای کاهش تعداد بیماران کووید-۱۹ و کند کردن فرآیند انتقال ویروس کرونا استفاده از ماسک را برای تمام شهروندان در معابر عمومی اجباری کرده و برای متخلفان جریمه در نظر گرفته‌اند.

به گزارش خبرگزاری برنا و به نقل از الجزیره، هر چند هنوز درباره فایده‌های زدن ماسک در جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا بحث و جدل فراوان است اما دست‌کم مقام‌های بهداشتی ۵۰ کشور در شش قاره درباره لزوم استفاده از آن به جمع‌بندی رسیده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است افراد سالم می‌توانند ماسک نزنند اما اگر کسی احساس بیماری کرد یا در حال مراقبت از یک بیمار کووید-۱۹ است، باید از ماسک استفاده کند.

از سوی دیگر، موسسه رابرت کخ گفته است شواهدی مبنی بر جلوگیری کردن ماسک از منتقل شدن ویروس کرونا از فرد مبتلا به ویژه هنگام عطسه و سرفه کردن و حرف زدن وجود ندارد. به این ترتیب، هدف از طراحی و استفاده از ماسک می‌تواند پیشگیری از ورود ذرات آلوده به ویروس کرونا به بدن افراد باشد. برخی کشورها از جمله انگلیس و سنگاپور هم از مردم خواسته‌اند در کوچه و خیابان ماسک نزنند تا وسایل پیشگیری دست مبارزان واقعی خط مقدم برسد.

در همین حال، مرکز پایش و پیشگیری بیماری‌ها در آمریکا به مردم توصیه کرده است به جای زدن ماسک‌های جراحی از هر نوع پارچه یا وسیله برای پوشاندن دهان و بینی خود استفاده کنند. در کشورهای آسیایی چین و تایوان و هنگ‌کنگ زدن ماسک حتی پیش از آمدن کرونا هم اقدامی مرسوم بود و مردم به خاطر آلودگی هوا یا شیوع گسترده آنفلوانزهای فصلی و سارس به استفاده از ماسک عادت کرده بودند.

ونزوئلا از نخستین کشورهایی بود که زدن ماسک را از اوایل ماه مارس اجباری کرد. بعد نوبت به ویتنام رسید و جمهوری چک هم نخستین کشور اروپایی لقب گرفت که از مردم خواست در سوپرمارکت‌ها، داروخانه‌ها و وسایل حمل و نقل عمومی ماسک بزنند. زوزانا چاپوتووا، رئیس جمهوری اسلوواکی در مراسم سوگند خوردن دولت جدید ماسکی قرمز همرنگ لباس خود بر چهره داشت تا مردم را این‌گونه به زدن ماسک ترغیب کند.

در روزهای پایانی مارس بوسنی و هرزه‌گوین استفاده از ماسک را در معابر عمومی اجباری اعلام کرد و کلمبیا و امارات همزمان در روز چهارم آوریل این قانون را به آگاهی شهروندان خود رساندند. کوبا، اکوادور و اتریش روز ششم آوریل و مغرب در شمال آفریقا یک روز بعد ماسک را اجباری کردند. در این کشور آفریقایی نزدن ماسک بیرون از خانه می‌تواند تا سه ماه زندان و ۳۰۰ درهم (۱۳۰ دلار) جریمه داشته باشد.

ترکیه، السالوادور و شیلی اندکی بعد به جمع این کشورها پیوستند و روز نهم آوریل نوبت به بیش از ۱۰ کشور آفریقایی رسید؛ کامرون، آنگولا، بنین، بورکینافاسو، گینه استوایی، اتیوپی، گابن، گینه، کنیا، لیبریا، رواندا، سیرالئون و زامبیا همگی در یک روز استفاده از ماسک را در دوران شیوع کرونا اجباری کردند. انتظار می‌رود نیجریه هم تا یکی دو روز آینده قانون زدن ماسک در معابر عمومی را ابلاغ کند.

آرژانتین، لهستان، لوکزامبورگ، جاماییکا، هر ۱۶ ایالت آلمان، بحرین، قطر، هندوراس و اوگاندا هم در دو هفته اخیر به شیوه استفاده مردم از ماسک برای پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا روی آورده‌اند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ماسک استفاده از ماسک زدن ماسک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۴۹۹۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمپین به شیراز رسید/ ادامه‌ی نه گفتن پرستاران به اضافه‌کار اجباری

آفتاب‌‌نیوز :

در هفته‌ها و ماه‌های اخیر، پرستاران در بیمارستان‌های شهر‌های مختلف، نسبت به اضافه‌کار اجباری اعتراض کرده‌اند؛ برای نمونه، برخی از پرستاران مشهد به دیوان عدالت شکایت برده‌اند و دست از اضافه‌کار اجباری کشیده‌اند.

در روز‌های اخیر، حدود ۲۰۰ پرستار بیمارستان شهید رجایی شیراز نیز در اعتراض به شیفت‌های زیاد و مبلغ بسیار ناچیز اضافه‌کار اجباری، درخواستِ عدم اضافه کار اجباری را پر کرده‌اند؛ این پرستاران می‌گویند دیگر حاضر نیستیم به اضافه‌کار اجباری که بیکاری صرف است، تن بدهیم.

حق‌الزحمه اضافه کار اجباری پرستاران بسیار ناچیز و رقمی بین ۱۶ تا ۲۰ هزار تومان برای هر ساعت کار است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • پارلمان استرالیا ایلان ماسک را یک گاوچران خودشیفته توصیف کرد!
  • اجباری شدن ثبت الکترونیکی مجوز‌های کسب وکار درسیستان و بلوچستان
  • طوفان در خانه عنکبوت - کوچ اجباری
  • شهدای ورزشکار الگو و سرلوحه ما هستند
  • مطالبات مردم را تا نتیجه نهایی پیگیری می‌کنیم
  • موفقیت عملیات وعده صادق به خاطر لطف پرودگار الهی ست
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است/ دوران شیوع کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران در عرصه سلامت گره‌گشا است / دوران کرونا جلوه‌ای از خدمت‌رسانی به مردم
  • سپاه پاسداران؛ از سربلندی در آزمون کرونا تا امداد به سیل‌زدگان
  • کمپین به شیراز رسید/ ادامه‌ی نه گفتن پرستاران به اضافه‌کار اجباری