Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-16@10:26:08 GMT

جنگل‌های سوخته زاگرس احیا می‌شوند؟

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۵۰۳۱۴

جنگل‌های سوخته زاگرس احیا می‌شوند؟

آفتاب‌‌نیوز :

فریبرز غیبی ضمن اشاره به اهمیت جنگل‌های زاگرس برای کشور اظهار کرد: ۸۰ درصد عشایر کشور در ناحیه رویشی زاگرس که وسعتی حدود شش میلیون هکتار دارد، زندگی می‌کنند همچنین ۴۰ درصد آب کشور از طریق کوهستان‌های زاگرس تامین می‌شود و معیشت ۱.۵ میلیون نفر از جوامع محلی به‌طور مستقیم در ارتباط با ناحیه پوششی زاگرس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال با بیان اینکه در آتش‌سوزی‌های اخیر زاگرس در منطقه حفاظت شده خائیز حدود ۱۰۰ هکتار از اراضی جنگلی آسیب دیدند، تصریح کرد: ابتدا باید بررسی کرد که سطح آسیب‌ها در اراضی سوخته چه قدر است؟ برای مثال ممکن است در برخی نقاط درختان در سطح تنه آسیب دیده باشند و در برخی نقاط آتش‌سوزی به تاج آن‌ها نیز کشیده باشد.

غیبی با بیان اینکه نگرانی ما بیشتر در مورد درختانی است که تاج آن‌ها در آتش سوخته است، گفت: یکی از برنامه‌های ما برای امسال احیای نقاطی از جنگل‌های زاگرس بود که بر اثر آتش‌سوزی خسارت دیده بودند. از این‌رو طی سال جاری نقاطی از جنگل‌های زاگرس که طی آتش‌سوزی اخیر منطقه خائیز آسیب دیدند با روش‌هایی مانند بذرکاری و نهال‌کاری احیا خواهند شد.

وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: بیشتر از ۲۵ هزار هکتار از اراضی جنگل‌های زاگرس دارای گونه‌های گیاهی است که در معرض خطر انقراض هستند. ما پس از شناسایی این نقاط آن‌ها را قرق و ورود دام به این مناطق را ممنوع کردیم تا قسمت‌هایی از زاگرس که دارای صفات ژنتیکی منحصربه‌فرد هستند برای نسل‌های آینده حفظ شود.

رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال با اشاره به اینکه در بیش از ۱۴۶ هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس عملیات احیا و توسعه جنگل با استفاده از گیاهان دارویی صورت گرفته است،خاطرنشان کرد: سال گذشته برنامه بوم سازگان زاگرس با کمک موسسه تحقیقات جنگل‌ها تدوین شد تا بتوانیم با کمک آن، برنامه احیا و غنی‌سازی زاگرس و درختان بلوط آن را پیگیری کنیم.

بیش‌ از ۱۰ سال از به‌هنگام سازی نقشه جنگل‌های زاگرس گذشته است

غیبی با تاکید بر اینکه جنگل‌های زاگرس از نظر تامین اعتبارات باید بیشتر مورد توجه دستگاه‌های مسئول قرار گیرند، گفت: جنگل‌های زاگرس در درجه اول نیاز دارند تا با تامین اعتبارات تحت پوشش طرح‌های مدیریتی جنگل قرار گیرند همچنین نقشه‌هایی که ما از جنگل‌های زاگرس در سال ۸۲ تهیه کرده‌ایم نیاز به به‌روزرسانی دارند. در سایر کشورهای دنیا نقشه‌های جنگلی هر ۵ یا ۱۰ سال یکبار به‌هنگام سازی می‌شوند اما متاسفانه بیش از ۱۰ سال است که نقشه جنگل‌های زاگرس به‌هنگام سازی نشده است.

به گفته رییس مرکز جنگل‌های خارج از شمال به‌هنگام سازی نقشه‌ها تغییرات کمی و کیفی آن‌ها را به خوبی نشان می‌دهد و با استفاده از آن می‌توانیم برای مدیریت هرچه بهتر برنامه‌ریزی کنیم. فراموش نکنیم که برای این کار نیاز به اعتبارات ویژه‌ای داریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: جنگل های زاگرس جنگل های زاگرس هنگام سازی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۵۰۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند

سیدیوسف مرادی مدیرکل دفتر آموزش، ترویج و مشارکت‌های مردمی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در جمع برخی از مسئولان منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری جرات نمی‌کند به صورت علنی بگوید ولی من می‌گویم تا ۵۰ سال آینده اثری از زاگرس نخواهد بود، چون زادآوری ندارد و زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر زاگرس نابود شد گرد و غبار سوریه، عراق و عربستان از شیراز تا خراسان را می‌گیرد و هرچه ایرانی در این محدوده ما داریم باید مهاجرت کنند، عنوان کرد: ۴۲ درصد آب ایران متعلق به زاگرس که از این میزان ۱۲ درصد از کهگیلویه و بویراحمد است.

هنوز نتوانسته‌ایم مردم را متوجه کنیم چرا با برداشت گیاهان کوهی مخالف هستیم، الان فصل بهار و زمان زاد و ولد حیات وحش است و این حیات وحش باید کنگر، بیلهر و ریواس را بخورد تا شیردهی بیشتری داشته باشد و بتواند با بیماری‌های گوارشی مقابله کند و اگر سنجاب نباشد چه کسی بلوط می‌کارد، اگر دارکوب نباشد چه کسی بلوط را حجامت می‌کند و اگر عقاب نباشد چه کسی اینها را پاکسازی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بدون مشارکت مردم امکان حفاظت از منابع طبیعی وجود ندارد، زیرا منابع طبیعی نیروی انسانی کافی و اعتبار لازم را ندارد.

باشگاه خبرنگاران جوان کهگیلویه و بویراحمد یاسوج

دیگر خبرها

  • آبخیزداری و آبخوان‌داری باید مورد توجه جدی قرار بگیرد
  • درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند
  • درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند + فیلم
  • کشف گور جمعی اجساد سوخته فلسطینیان در حیاط بیمارستان الشفاء
  • شکوه مخمل کوه در گستره زاگرس
  • (تصاویر) مخمل کوه در گستره زاگرس
  • معمای سر به مهر قتل سریالی ۱۶ معتاد
  • رسیدن به بالاترین رکورد روزانه تولید آهن اسفنجی در مگامدول‌های احیا مستقیم فولاد مبارکه
  • از ماجرای گم شدن المیرا تا پیدا شدن یک جسد سوخته
  • از ماجرای گم شدن المیرا تا پیدا شدن یک جسد سوخته / درخواست خانواده نازگل از رئیس قوه قضائیه